Šta je novo?

Oppo Find X8 Series

ne razumem 😁
Pa moramo da se prehranimo, imamo ženu, decu, kiriju, dva kredita za pet stanova i milione koje moramo da investiramo :pPP

kapitalizam je kanibalizam
-giztop board za vas svira večeras

/s da ne pomisli neki moderator da ću da pričam o ekonomskim slikama i prilikama

Pa moramo da se prehranimo, imamo ženu, decu, kiriju, dva kredita za pet stanova i milione koje moramo da investiramo :pPP

kapitalizam je kanibalizam
-giztop board za vas svira večeras

/s da ne pomisli neki moderator da ću da pričam o ekonomskim slikama i prilikama
a je l' moze po komad od 8x ultra i x200u za mene po nabavnoj ceni? :D

evo neka poređenja sa X200 Pro

mnooogo su unapredili oppo kožu subjekta, apsolutno svaku sliku je razvalio sa teksturom na koži (ne face pošto im je upaljen beauty mode, pričam o telu)

1000019234.jpg

Ne brinite ljudi Find X8 Ultra donosi tonalitet mlade bosne i hercegovine sve će biti u redu, znamo ko je pobednik sada zaista

Picsart-25-04-08-03-16-30-832.jpg

Razlika je baš..baš.
Na ostrvo kamere na Vivo staje ceo iph 17 air i ostane još 1.37mm 🤣

Tako da, da, neću da se bunim. Od šaomija je sigurno bolji, od Viva i da ne bude biće u pitanju nijanse (osim za možda video noću, ali to je u suštini to)

Ja ne znam kojom magijom je Ximi teži od Oppa kada su taj telefon masakrirali interno da bi stavili tu polu HP9 kameru 😵‍💫

The flagship will go on sale in China on April 16, priced CNY 6,499 (€795, £685, INR 76,000) for the base 12/256GB model, CNY 6,999 (€860, £740, INR 82,000) for the 16/512GB model, and CNY 7,999 (€980, £840, INR 94,000) for the 16GB/1TB model.

Prihvatljiva cena u Kini.

Totalno bi se zadovoljio "osnovnim" modelom!

OPPO pokidao.

Inače benov review je EV -0.3 kroz ceo review tako da spaljuje highlights, zato su na 15U toliko bolje odoka.

1000020176.jpg
Ovo je UW, dodali su 25MP tako da nema veze što je JN5

1000020177.jpg
crop-in, sve jasno.
1000020178.jpg
10x. nemaju šta da traže.
1000020183.jpg
30x crop in

Prilozi

• 1000020180.jpg
    1000020180.jpg
    480.7 KB · Pregleda: 27
jes, samo sto ne mozes da ga dobijes za te pare sad, mozda za par meseci.
na Wondi je 12/256 950e.

sta? 😂 - EV spaljuje highlights? 😂
Da, 5 puta blaže nego na Honor 7 RSR doduše.

Kada smanjiš EV opusti ISO mnogo i onda ne puca toliki merge bez potrebe, logično, fizika

I na 15U ne bi bilo tolike dobre ako zaista radi ono što treba da radi EV-..a da, na 15U nemaš EV-.

Da, 5 puta blaže nego na Honor 7 RSR doduše.

Kada smanjiš EV opusti ISO mnogo i onda ne puca toliki merge bez potrebe, logično, fizika

I na 15U ne bi bilo tolike dobre ako zaista radi ono što treba da radi EV-..a da, na 15U nemaš EV-.
ne bih se ja više dopisivao sa tobom 🤣🤣
ajde sto ne znas sta ima Xiaomi, ali ne znas ni sta radi EV 😂
1000001371.jpg

Fino izgleda ovaj ultra. Šteta što su zapadni igrači mrtvi na polju inovacija i guranja najboljih specifikacija u telefone od ~1500e.
I veliki smor što Kinezi i dalje nemaju računicu da ove ultre prebacuju na zapad ( tu ne računam na xiaomi koji ima uvek upitan sw )

Mislim da sam pogledao sve rivjue. Bukvalno su se svi popi*ali po Xiaomiu. Superiorniji telefoni a daleko niža cena. Još samo x200u da udari poslednji ekser u kovčeg 😁

OPPO pokidao.

Inače benov review je EV -0.3 kroz ceo review tako da spaljuje highlights, zato su na 15U toliko bolje odoka.
Moraš da naučiš osnove fotografije ako već pišeš ovakve stvari.
EV (exposure value) onako laički, služi da koriguje osvetljenost fotografije. Kad ide u minus fotografija se zatamnjuje, kad ide u plus fotografija se prosvetljava. Ne može EV da ide u minus a da highlightsi budu spaljeni.

Moraš da naučiš osnove fotografije ako već pišeš ovakve stvari.
EV (exposure value) onako laički, služi da koriguje osvetljenost fotografije. Kad ide u minus fotografija se zatamnjuje, kad ide u plus fotografija se prosvetljava. Ne može EV da ide u minus a da highlightsi budu spaljeni.
Može, itekako, multi frame exposure po frejmu se smanjuje kada smanjiš EV u ovom slučaju tj drugačije koriste HDR pretpostavljam (što svakako treba da reše ali nisu jedini telefon na kom se dešava, kao što rekoh takođe se dešava i to 5x gore na Honor Magic 7 RSR)

Tako da u ovom slučaju ne upali 1-2s night mode već ga učini mnogo kraćim (i pošto je multi frame merge onda je još 5x kraće) i onda zezne HDR jer je blaži, svakako ne bi trebalo tako ali trenutno se to dešava

još jednom, ovo se dogodi: imaš 10 frejmova hdr od po 0.3s dok kada uradiš -0.3EV on spusti ISO sa 2500 na 500 (apsurdno ali toliko ga spusti) i onda gotovo nemaš multi frame merge-a (dok kada imaš 1-2s gotovo sigurno da uhvati i najniži mogući exposure dok ovde nema već nešto svetlije)

Poslednja izmena:

noćni video mi deluje i dalje užasno, highlights iako nisu loše kao kod bena opet mislim da su bolje na vivo i 15u

ovaj ai zoom takođe nadam se da može da se ugasi (valjda može na fx8p, zab sam)

95%, dok ne vidim druga poređenja..nervira me samo što niko živi nije koristio 25Mp mod osim onog jednog kineza.. a podržan je na sve 4 kamere ovaj put @q3railer

Vrh Dno