Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Stigao februarski security update
Ali....A55 5G ,neće dobiti obećan ONE UI 7,niti Android 15.Objavljeno zvanično na Samsung Official.
Znali tko kad ce a55 dobit android 15?Izasli su datumi za a54 cak i za a53...ali za a55 nema...barem ja nemogu naci...citao sam da se predpostavlja da bi mogao stici kad i S24 ili S23 seriji dodje...
Obećanje palo u vodu.
Zvanično, Samsung je odlučio da ipak ne ispoštuje svoje korisnike modela A55. odustali su od Update ONE UI 7 i Androida 15.

Kako da ne 😂

Ali....A55 5G ,neće dobiti obećan ONE UI 7,niti Android 15.Objavljeno zvanično na Samsung Official.

Obećanje palo u vodu.
Zvanično, Samsung je odlučio da ipak ne ispoštuje svoje korisnike modela A55. odustali su od Update ONE UI 7 i Androida 15.
Видећемо како ће ићи продаја А56, уколико се буде куповао, ипак су корисници 🐑

Nema logike da A55 ne dobije A15 i UI7 kada je obećano 4 godine updejtovanja za ovaj model, pa sigurno neće da ostane na ovome, verovatno će dobiti update na jesen, da bi se sad prodavao A56

Ma kakvi na jesen, je l' čitate vi temu par postova iznad? Bukvalno sam ja napisao i još jedan član da stiže krajem aprila/početkom maja, još je meni to rekao Samsung support.

Jel neko imao ovakav problem? Nema mreže, kao da je uključen avionski režim ali nije

Prilozi

• Screenshot_20250316_143541_Chrome.jpg
    Screenshot_20250316_143541_Chrome.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 111

Obećanje palo u vodu.
Dobiće A15/UI 7.0 sledeći mesec (april) i to moguće čak i pre S24U ...

Ovaj bata troll, mozda pobeg'o iz Cacilenda cim je 16. Marta napravio nalog..

Elem:
Samsung has promised up to 4 years of major OS updates and 5 years of security patches to the Galaxy A55. That's a big commitment on Samsung's behalf and it's more than most competitors have to offer on their midrangers.

Samsung počinje sa uvođenjem One UI 7 od 7. aprila, donoseći AI funkcije, unapređeni dizajn i bolje opcije prilagođavanja na Galaxy uređajeSamsung Electronics je danas zvanično najavio da će One UI 7 početi da se uvodi od 7. aprila, donoseći poboljšani interfejs prilagođen veštačkoj inteligenciji (AI) i veće mogućnosti personalizacije. Prvi uređaji koji će dobiti ažuriranje su Galaxy S24 serija, Galaxy Z Fold6 i Z Flip6, dok će se kasnije proširiti na druge Galaxy telefone i tablete.

One UI 7 uvodi modernizovan i pojednostavljen korisnički interfejs, dizajniran da pruži intuitivno i prilagodljivo korisničko iskustvo. Redizajnirani početni ekran, widgeti i zaključani ekran omogućavaju korisnicima lakšu i bržu personalizaciju uređaja.

Koristim ga od Decembra 2024 god. Odlican tel. Baterija drzi jako dugo. Izuzetno brz. Za moje potrebe ocena 10.
Definiši jako dugo. I ja ga koristim od decembra prošle godine, odličan je telefon, ali baterijom nisam nešto preterano oduševljen. Meni posle 24h korišćenja i nekih 3-4h sot-a ostane oko 55-60% baterije, što je stvarno super, ali... Posle samo dodatnih 10-12h on posrče još 40-45% baterije. Jednostavno prikaz potrošnje nije linearan i tu malo varaju ovi iz Samsunga. Navikao sam na prošlom telefonu (Realme 7 Pro, 4500mah je baterija) da mi baterija traje više od 2 dana, a navike u korišćenju nisam nešto menjao i sad nikako da se naviknem na punjenje telefona na dan i po.

Edit: Ipak je zmaj zmaj, neće ga exy skoro stići.

Možeš li okačiti snimak ekrana kad stigneš? Zanima me da li toliko različito koristimo uređaj, ili je ipak do primerka.

Ko je redovno radio ažuriranje, ovo ima na A55.
Dal je teorija zavere ili ne, ja sam izbrisao.

Ja opet moram da kažem da sam baš razočaran telefonom. Posle 5 godina sa xiami a3 pređem na a55 i napredak je mizeran. Kamera je užas. Probao svakakva podešavanja i još uvek ne mogu da izvučem kvalitet slike starog telefona.

Nećeš ni moći. I meni je degradacija što se kamere tiče u odnosu na prethodni Moto Edge 40 neo.

Ne razumem zasto prelazite sa drugih proizvodjaca telefona ako ste zadovoljni njima bolje onda uzeti neki novi model nego preci konkretno na Samsung. S serija je uzas sto se tice kamere a cena je haos, a za A mogu reci da je i korektno u odnosu na cenovni rang telefona pa samim tim dobijate skroz korektan uredjaj bar sto se tice fotografije. Po meni samsung ima najlosije kamere od svih telefona ali ponavljam to je moje misljenje na osnovu dugogodisnjeg koriscenja raznih uredjaja. Sto se podesavanja tice nema tu neke mudrosti bar za A55 imate scene optimizer ON ili OFF u zivisnosti ko kako voli i par opcija u Camera assistant tipa omeksavanje slika i to je to sve ostalo je po difoultu i naravno doba dana noci igra ulogu, dok na S seriji podesite sta vam i kako treba prodje vas volja za fotografisanjem.

^ neki su ovde profesionalni fotografi pa očekuju čuda od kamere na telefonu iako realno 99% ljudi koristi kameru na telefonu za objavljivanje fotki na društvenim mrežama a poneko i izradi "na papiru" . Za sve to je i više nego dovoljna kamera na svakom telefonu od 250 do 500 evra .

Koji je najbolji telefon? Službeni. U mom slučaju A55. Prethodna Motorola je bila moj lični, sad je ženin. Ne vezujem se za brend.
Imas zaista ogroman izbor Motorola, Huawei, Honor, Realme, Xiaomi. Ne znam koju si motorolu imao skoro sam gledao Edge 50 bas mi se cini skroz ok za cenovni rang

Koji je najbolji telefon? Službeni. U mom slučaju A55. Prethodna Motorola je bila moj lični, sad je ženin. Ne vezujem se za brend.
И ја сам добио А55 службени а имам А52С.
И добар је, изгледа лепо, има Есим што А52 нема.

Додуше, према спецификацијама као да има за нијансу слабију камеру? Мада ми то није много битно.

Међутим, и ако је разлика у тежини 24 грама (213 и 189 према ГСМ АРЕНА) имам утисак да циглу држим у рукама кад га узмем у руку након А52.
И само пар милиметара је већи али се под руком чини гломазан после А52🤷🏻

Знам да је субјективан осећај али да нема есим можда га не бих ни узео.

Poslednja izmena:
One UI 7 koristi Vulkan, Samsung Android 15 verzija podiže grafiku na viši nivo. Promena u grafičkom API-ju zavisi od stabilnosti i kompatibilnosti tokom testiranja, pa može varirati u zavisnosti od uređaja, aplikacija i podešavanja performansi. Ovo znači da će Galaxy telefoni sa One UI 7 imati vidljive koristi u radu, posebno u oblasti grafike i trajanja baterije.

Априлска закрпа

Prilozi

• Screenshot_20250409_080941_Software update.jpg
    Screenshot_20250409_080941_Software update.jpg
    96.8 KB · Pregleda: 56
Nazad
Vrh Dno