Šta je novo?

[A1] Kucni net

Hoćeš, dobićeš novi ako pređeš na 5G, to bi bio upgrade servisa jer 4G modemi ne rade na 5G. Ako pređeš na 5G onda se ugovor menja, kao da si sa mobilne mreže prešao na optiku. Tako je bilo i sa prelaskom sa 3G na 4G.Meni su i A1 i MTS ponudili prelazak sa 4G na kabl ili optiku ako i kada bude mohuće i to za istu cenu kao produžetak ugovoraa to naravno podrazumeva i odgovoravajuču opremu jer ne može ista. Od drugara koji je radio za Yettel dobio obaveštenje da će isto biti i sa 5G.

Poslednja izmena od urednika:
Pre više od mesec dana sam odjavio KN za koji je ugovor važio do 23. Februara, stavio sam karticu u telefon ali je još uvek aktivna. Za telefon sam produžio na novi ugovor i nije više povezan sa KN. Sad neznam da li treba da im javim da mi ne naplaćuju više jermi nije nipotreban. Platio sam za februar.

Pre više od mesec dana sam odjavio KN za koji je ugovor važio do 23. Februara, stavio sam karticu u telefon ali je još uvek aktivna. Za telefon sam produžio na novi ugovor i nije više povezan sa KN. Sad neznam da li treba da im javim da mi ne naplaćuju više jermi nije nipotreban. Platio sam za februar.
Najverovatnije ce ti ugasiti karticu kad bude novi obracunski period poceo

@yugokoral podneseš zahtev za raskid i pred kraj ciklusa/preseka te zovu za nastavak na nove dve godine sa 50% ali bez novog modema. Najveći XXL ispadne 1060 din mesečno sa 50% i e-računom

Najverovatnije ce ti ugasiti karticu kad bude novi obracunski period poceo
Neznam kada počinje obračunski period. Već prvih par dana u mesecu šalju poruku za račun, nekoliko dana pre 20og šalju opomenu da račun mora da se plati do 20og a 21og da će da islkjuče servis ako se odmah ne plati ali se to nikada nije dogdilo. Znači gomila datuma za istu stvara ale veze sa vezom nemaju.
Ugovor potpisan i pušten internet 23. februara, račun šalju 2-3 eg u nesecu, opomenu za plaćanje do 20og a opomenu pred iskljčenje 21-23eg. Ja sve račune plaćam 24og u mesecu. Samo da ne pokušaju da mi naplate za mart.

Pozdrav imam ovaj ruter od kucnog neta još kad je bio VIP 2018. E sad probao sam da u njega ubacim mts karticu ali nemam neta a istu ubacim u telefon radi normalno. Sta treba da radim neka podesavanja??? Hvala unapred
1000071901.jpg

Da li je to Huawei? Ako jeste konektuj se na njega preko telefona i adrese http://192.168.8.1/html/index.html

Uđi unutra i u tip veze stavi automatski. Ako treba napravi nov profil za mts. Kolege će bolje znati, ali mislim da je APN gprsinternet, kotisničko ime: mts, lozinka: 064. Za tazliku od A1 Mts još nije ugasio 3G. Radiće.

Dobro je da postoji I da postoje ljudi koji znaju da rese problem. Najbolji forum u Srbiji a i sire.

4G Kucni Net XXL paket: port forwarding jednostavno ne radi. Jel može neko da mi potvrdi ovo, da ne zovem sada provajdera i nekoj tetki objašnjavam šta je port forwarding.
@zivce kad bi ih to pitao, zabagovao bi im mozak, ne bi ni znali šta ih pitaš.
K20 je moj predlog za band lock u meniju podešavanja ili B535 preko aplikacije.

Jel može neko da baci hint koja aplikacija radi u vezi ovih bandova? Svašta sam probao, ne mogu ni da se ulogujem....

Stisnuo petlju i kupio ovaj HUA CTRL Pro i uspeo sam da se ulogujem. Obican nije hteo, samo pro koji se placa.

Update, sve je ispalo kako si i rekao. Podneo sam zahtev 6. uveče, sutra su me zvali i ponudili 50% na dve godine. Od 10. mi kreće popust. 😀
Hvala na savetima!
Stigao mi je prvi račun sa novim ugovorom i nikako ne mogu da provalim kakve su mi sve popuste dali?
Nije da se žalim, samo me interesuje.

Mesečna pretplata KućniNet XXL od 10.02.2025. do 09.03.2025. 2.015,75
Popust za otkazivanje papirnog računa od 10.02.2025. do 09.03.2025. -41,67
Popust na mesečnu pretplatu od 10.02.2025. do 09.03.2025. -166,67
Dodatni popust na umanjenu mesečnu pretplatu 25% od 10.02.2025. do 09.03.2025. -462,27
Dodatni popust na umanjenu mesečnu pretplatu od 10.02.2025. do 09.03.2025. -924,54

Ukupno sa PDV-om 504,72

@yugokoral podneseš zahtev za raskid i pred kraj ciklusa/preseka te zovu za nastavak na nove dve godine sa 50% ali bez novog modema. Najveći XXL ispadne 1060 din mesečno sa 50% i e-računom
Ovo nije tacno, bar u mom slučaju. Prošle nedelje sam u A1 poslovnici potpisao zahtev za raskid ugovora i niko me nije zvao da ponudi bilo šta. Danas prepodne iskljucili su mi kucni net, nisu ni sacekali kraj dana.

@mrkiX ako ne nađeš nekog akvizitera sa Cat7 ruterom i 6 meseci po dinar, preostaje ti Lidl plus ponuda sa 25% popusta, što u suštini dođe skoro na isto.

@mrkiX ako ne nađeš nekog akvizitera sa Cat7 ruterom i 6 meseci po dinar, preostaje ti Lidl plus ponuda sa 25% popusta, što u suštini dođe skoro na isto.

Ja sam od akvizitera dobio 25% na ceo ugovor pre par meseci. Mora samo nova kartica, stara se deaktivira. Gomilam rutere. 😁

Ja sam od akvizitera dobio 25% na ceo ugovor pre par meseci. Mora samo nova kartica, stara se deaktivira. Gomilam rutere. 😁
Jasno, izjednačili su ponudu i sada je akviziter u prednosti sa ruterima. Pa dobro, moraju i terenski radnici od nečega da žive 😄

kad prošle nedelje
Bio sam ubeđen sad u petak da sam bio u A1, ali na zahtevu pise 29.03., znaci subota.
Ok, nisam ni znao da postoje iz A1. Ovde samo iz Telekoma vidjam ponude po zgradi, drugi niko nikad nije došao koliko pamtim... Ne znam ni kako bih ga nasao.
Lidl plus više nema tu ponudu.

Poslednja izmena:
Bio sam ubeđen sad u petak da sam bio u A1, ali na zahtevu pise 29.03., znaci subota.

zato i nije imao ko da te zove, zapao ti je vikend, a 31.marta je sistemski već zakazano sim gašenje ( pretpostavljam da ti je presek svaki prvi u mesecu ).
Mada, praksa je da se kartica noću gasi tokom preseka, npr. 31.mart na 1.april a ne u sred dana kako si naveo.

zato i nije imao ko da te zove, zapao ti je vikend, a 31.marta je sistemski već zakazano sim gašenje ( pretpostavljam da ti je presek svaki prvi u mesecu ).
Mada, praksa je da se kartica noću gasi tokom preseka, npr. 31.mart na 1.april a ne u sred dana kako si naveo.
Znači vikendom i praznicima pred presek nikako ne raskidati ugovor jer nema ko da zove. Mada imali su ceo ponedeljak da zovu, ali sve zavisi od preseka kad je. Treba se dobro raspitati o tome kad je presek i iskljucenje a ne pretpostavljati da je na kraju kalendarskog meseca...
Ja sam primetio da ruter ima crvenu lampicu i da ne radi oko 11.30h 31.03., možda su ga iskljucili i nocu između 30. i 31.

čekam terenskog agenta da mi potvrdi dal ostaje promo popust 25% i za ovaj novi skroz neograničeni kućni net, pa javljam ovde.
Ovo sa sajta 6 meseci džabe mu dođe isto kao 25%, mada popust 25% je praktičniji jer je cena jednaka i snižena sva 24 meseca.

Vrh Dno