Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ponovo sam svratio do poslovnice. Za uredjaje nista nisu rekli, ali kazu da bez obzira sto je ugovor istekao sad moram da koristim internet do kraja obracunskog perioda i to po punoj ceni. Ukoliko dalje ne zelim da koristim njihove usluge onda da podnesem zahtev. Nije mi jasno na osnovu cega nastavljaju posle okoncanja ugovorne obaveze da mi naplacuju uslugu i to po punoj ceni...

Kakav je to zahtev i gde se podnosi?

A1 generalno realizuje raskid sa zadnjim danom ciklusa/preseka. Jedini slučaj kada se ne čeka kraj ciklusa je kad se broj sa govornom tarifom prenosi u drugu mrežu.

Mozes da se podsetis ugovora koji imas ali i ovako napamet receno imas ugovor na odredjeno koji se automatski produzava na neodredjeno (ali bez benefita) nakon isteka sve dok ga ne otkazes. Zahtev za otkaz ugovora mora licno ko je potpisao da preda. Imaju oni sigurno vec neki sablon za otkaz da potpises kad odes, ako te to brine.

Ima i online obraza. Ja sam tako uradio, onda su me kontaktirali telefonom jer je i ugovor za telefon isticao u isto vreme, Za telefonski saobraćaj sam napravio novi sa 50% popusta a za KN otkazao. Potvrda i predračun stigli porukom na telefon.

Ako nekome znači bitan info:
Restart sesije se ne dešava ( za sada ) samo na privatnim paketima KućniNet i na poslovnim paketima OfficeNet.
Na privatnom paketu VikendNet, sesija se restartuje na svakih 12 sati - moja pretpostavka da je i na ostalim govornim postpejd i pripejd paketima isti slučaj - restart na svakih 12 sati.
Ako je još neko skoro testirao ove pakete, neka javlja.

Za Kućni Net znam sigurno da nema restarta već godinama. Sada mi je kraj posle šeste godine.

Da, za privatni KućniNet je odavno ukinut restart, nego sam sada imao priliku da testiram i poslovni OfficeNet a niko ga do sad na forumu nije pominjao.

Ja imam taj office net i neki ruzni Teltonika RUT951 ;) i nema restart sesije

Poslednja izmena:
Ovaj OfficeNet koji ja testiram je na novom MF296R modemu Cat6.
Jedina glupa stvar kod ovog MF296R je to što nema developer deo podešavanja da sam ručno biraš 4G frekvenciju, kao što modem K20 ima.

To sam i hteo da kazem da Teltonika to ima ;) .. Pa sam pitao da li na to mislis....

50% se za sada dobija samo kao ponuda zadržavanja korisnika ali se mora prvo podneti zahtev raskida pa da te zovu i zadrže sa 50% bez novog modema

Terenski agenti za sada daju samo 25% ali i modem B535 ili K20 za nove ugovore
Da li mi ostaje stari modem, ako podnesem zahtev raskida i ako me budu zvali da ponude 50%?
I kada je najbolje da podnesem zahtev i kako, ugovorna obaveza mi ističe 15.02.2025?

Pozdrav svima,zna li neko pošto mi je ostao modem nakon raskida ugovora,da li se može kartica iz fona koristiti na modemu pošto mi je net neograničen?
Ako ne,postoji li neki softwer kojim bi pregazio ovaj od A1 i dobio neku svrhu ovom modemu,pošto mi stoji tako već par meseci.

@milosog
Zahtev raskida podnosiš u toku zadnjeg preseka/ciklusa. Kog dana u mesecu dobijaš nove brze GB ?

@Vaske75
Modemi ostaju kod korisnika i nakon raskida. Modemi su otključani za sve mreže i svačiji sim se može staviti.
Sledeći obračunski period počinje za 5 dana10.02.2025. Ugovorna obaveza ističe za 0 meseci15.02.2025
To zači nakon 10. februara da podnesem zahtev? Da li moram u poslovnicu, ili je moguće i online?
Hvala puno.

Svrati najkasnije do 7-8.feb u bilo koji A1 i podnesi zahtev raskida. Pa taman da te zovu pre preseka da ti od 10.feb krene popust 50% na nove dve godine.

Ne znam gde da “turim” pa cu ovde. Ima li sta bolje za 50€ od njihovog ZTE K20?

Ovaj OfficeNet koji ja testiram je na novom MF296R modemu Cat6.
Jedina glupa stvar kod ovog MF296R je to što nema developer deo podešavanja da sam ručno biraš 4G frekvenciju, kao što modem K20 ima.

Probaj na netu da nađeš script za tvoj model, preko kojeg možeš da podesiš frekvenciju. Ja sam za moj MF289F našao. Radi u Chrome, u Firefox ne radi.

EDIT: Ovde ima za MF286D. Probaj, možda radi na MF286R.

Svrati najkasnije do 7-8.feb u bilo koji A1 i podnesi zahtev raskida. Pa taman da te zovu pre preseka da ti od 10.feb krene popust 50% na nove dve godine.
Update, sve je ispalo kako si i rekao. Podneo sam zahtev 6. uveče, sutra su me zvali i ponudili 50% na dve godine. Od 10. mi kreće popust. 😀
Hvala na savetima!

Na sajtu A1 kada pregledaš kućni internet, iskočiće ti kao neki dodatni prozorčić i pita te da li želiš kućni Net, ti kažeš da želiš i prijaviš se u toj njihovoj formi na sajtu ( i pozvaće te agent za tvoj grad). I posle se dogovaraš sa njim za dalje.
Pogledajte prilog 413985
Da li mozda zna neko koja cena je bila u oktobru 2024g kucni net L od 150GB
Da li neko zna koja je bila cena u oktobru 2024 kucni net L 150GB A1

Cene kućnog A1 neta nisu menjane od oktobra do danas. Znam sigurno da paket XL 200GB košta 1280 dinara, a paket XXL- 400GB oko 1650 dinara ( preko agenta uz ugovor na 2 godine).

Мислим да је Кућни нет Л 1050 динара, обнових пре месец дана са попустом од 25%....

У праву си, заборавих е-рачун....

Da li je istina da se kućni net prodaje samo u BG? Malo mi to čudno, zašto bi iko uslovljavao prodaju 4g neta lokacijom..

@Olujche ne znam ko ti je to rekao, ali bežični 4G kućni net se prodaje svuda gde ima 4G signala.

Jedino ograničenje prilikom ugovaranja je to što se na osnovu ( grube, glupe i nepotpune ) procene zaposlenih ( koji se i ne razumeju u tačnu i detaljnu proveru kapaciteta i dostupnih 4G frekvencija na posebnoj lokaciji ) nudi ''max dostupan'' paket koji im sistem izbaci da ''može''.
Pa tako npr. nekome sistem izbaci da može samo L ili L i XL a u realnosti može i XXL.

Imaju neku zastarelu mapu pokrivenosti i jačine signala. Menu so odbili XXL paket zbog te mape a 2 ripitera blizu i vidljiva golim okom, 1 na 500m a drugi oko 1Km, signal i ispod 90dBi. Sa istog mesta i tornja MT:s 80-100Mbps aa A1 XL ni 20.

Nazad
Vrh Dno