Šta je novo?

[A1] Kucni net

Pozdrav ljudi! treba mi pomoc u vezi A1, da li neko ima iskustva sa A1 na Zlatiboru? I koji uredjaj da uzmem u slucaju da dobro radi kod A1?

uf u Zovi su ti svi operateri podjednako daleko.
Najbliža antena od sva 3 operatera ti je na Karauli kod trim staze.
Kupi prvo pripejd A1 sim da testiraš brzinu, a ako bi uzimao KućniNet, preko terenskog agenta imaš dodatno 25% popusta na cene sa sajta i on ti daje jače modeme ( B535 ili K20 )

uf u Zovi su ti svi operateri podjednako daleko.
Najbliža antena od sva 3 operatera ti je na Karauli kod trim staze.
Kupi prvo pripejd A1 sim da testiraš brzinu, a ako bi uzimao KućniNet, preko terenskog agenta imaš dodatno 25% popusta na cene sa sajta i on ti daje jače modeme ( B535 ili K20 )
Hvala puno! Utorak ću da probam A1, a kako da stupim u kontakt sa terenskim agentom?

Da li neko ima problema sa prijemom
A1 kucni net
Lokacija Vidikovac stalno ide 200 mbts sada jedva 2 mbts
Verovatno sneg?

Da li neko ima problema sa prijemom
A1 kucni net
Lokacija Vidikovac stalno ide 200 mbts sada jedva 2 mbts
Verovatno sneg?
ili opterecena bazna ako su svi kuci
Koji ruter koristis?
Da bi videli ako je B525 ili B535 imas li 4g+ posto ako imas onda je do opterecenja ili do vremenskih uslova

Desavalo se i kod mene da uspori nakon snega i leda, ali ne bas toliko sporo, vec 10-15Mbps. Prvo sam mislio da je koincidencija, ali je ubrzalo cim se otopilo.

Pozdrav,
Uskoro mi ističe A1 kućni net XXL paket od 400 GB plaćam malo preko 1600 din, uzet kod agenta sa Huawei ruterom (-25%).
Kako da zadržim trenutni popust i bolji ruter? Da otkažem ugovor i ponovo preko agenta da tražim popust ili direktno u A1 radnji?
Hvala.

Pozdrav,
Uskoro mi ističe A1 kućni net XXL paket od 400 GB plaćam malo preko 1600 din, uzet kod agenta sa Huawei ruterom (-25%).
Kako da zadržim trenutni popust i bolji ruter? Da otkažem ugovor i ponovo preko agenta da tražim popust ili direktno u A1 radnji?
Hvala.

Preko agenta. Daje ti novu sim karticu sa novim brojem, novi ruter i ugovor na 2 godine sa 25%. Stari ruter zadržavaš, a dobijaš i novi. Stari ugovor prekida na dan potpisivanja novog. Gledaj samo da ti je dan prebacivanja što bliži danu isteka starog ugovora, da ne bi plaćao puno penale za terminaciju ugovora pre isteka. Ja sam nedavno dobio ZTE MF296R koji je CAT6 sa 2CA, ali ga nisam ni otvorio pošto koristim ZTE MF289F koji je CAT20 4CA.

Sa ZTE MF289F redovno postižem 100-150 Mb/s zaključan na BAND 1+3. Dobijam 3CA (1+3+3). BAND 20 sam isključio jer daje samo 10 Mb/s preko, a često se zakačinjao na dalju baznu stanicu i spuštao brzinu. Zaključavanjem na 1+3 sam osigurao da uvek imam 100-150 Mb/s

Poređenja radi, na istom mestu sam sa Huawei B535 (CAT7) dobijao 30-50 Mb/s (zaključan na BAND 3, 2CA 3+3) i 40-80 Mb/s sa Huawei B818 (CAT19) u svim kobinacijama (bilo zaključan na 1+3 bilo otključan na sve tri).

Čini mi se da se ZTE ruteri (imaju Snapdragon modeme) dosta bolje pokazuju nego Huawei ruteri (imaju Balong modeme). Huawei B818 je često gubio agregaciju i odnosu na ZTE MF289F sa sličnim specifikacijama je postizao duplo niže brzine u proseku. Isto kad uporedim Huawei B535 zaključan na agregaciju BAND 3+3 sa ZTE MF289F zaključan na BAND 3+3 dobijao sam duplo manje brzine. Ovaj MF296R nisam isprobao. MF289F sam uzeo u Nemačkoj polovan za 60-70 evra ako se dobro sećam.

Hvala Tilek!

I meni ističe ugovor početkom februara, bio bih zahvalan za kontakt agenta (zapadna Srbija), već imam KN L paket i popust (jos koristim stari ruter) i hteo sam da obnovim ugovor (mozda cak i predjem na XL ako dobijem popust i na taj paket).
Ako neko ima kontakt agenta, unapred zahvaljujem.....

Pozdrav,
Hvala.

Tokom zadnjeg ciklusa ( preseka ), podnesi zahtev za raskid i daju ti 50% na XXL paket ( ukupno 1060 din ) kako bi te zadržali ali ne dobijaš nov ruter.
Nov ruter kupi za keš na oglasima ili na A1 sajtu za keš K20 ( 5500 din )

Bitno je da znaš da prilikom ugovaranja tih 50% radi zadržavanja ne možeš kasnije da menjaš KN pakete. Zato ti je moj savet da odmah uzmeš najveći XXL koji ispada ukupno 1060 din sa e-računom.

Koji ruter preporučujete za a1 kućni internet? Imam B535 i nisam baš zadovoljan brzinom interneta. Sa istom sim karticom na telefonu lagano dobijam 120 Mbps a preko rutera jedva 40.
Preko agenta. Daje ti novu sim karticu sa novim brojem, novi ruter i ugovor na 2 godine sa 25%. Stari ruter zadržavaš, a dobijaš i novi. Stari ugovor prekida na dan potpisivanja novog. Gledaj samo da ti je dan prebacivanja što bliži danu isteka starog ugovora, da ne bi plaćao puno penale za terminaciju ugovora pre isteka. Ja sam nedavno dobio ZTE MF296R koji je CAT6 sa 2CA, ali ga nisam ni otvorio pošto koristim ZTE MF289F koji je CAT20 4CA.

Sa ZTE MF289F redovno postižem 100-150 Mb/s zaključan na BAND 1+3. Dobijam 3CA (1+3+3). BAND 20 sam isključio jer daje samo 10 Mb/s preko, a često se zakačinjao na dalju baznu stanicu i spuštao brzinu. Zaključavanjem na 1+3 sam osigurao da uvek imam 100-150 Mb/s

Poređenja radi, na istom mestu sam sa Huawei B535 (CAT7) dobijao 30-50 Mb/s (zaključan na BAND 3, 2CA 3+3) i 40-80 Mb/s sa Huawei B818 (CAT19) u svim kobinacijama (bilo zaključan na 1+3 bilo otključan na sve tri).

Čini mi se da se ZTE ruteri (imaju Snapdragon modeme) dosta bolje pokazuju nego Huawei ruteri (imaju Balong modeme). Huawei B818 je često gubio agregaciju i odnosu na ZTE MF289F sa sličnim specifikacijama je postizao duplo niže brzine u proseku. Isto kad uporedim Huawei B535 zaključan na agregaciju BAND 3+3 sa ZTE MF289F zaključan na BAND 3+3 dobijao sam duplo manje brzine. Ovaj MF296R nisam isprobao. MF289F sam uzeo u Nemačkoj polovan za 60-70 evra ako se dobro sećam.
Možeš li da mi objasniš kako funkcioniše to zaključavanje jer muku mučim sa brzinom interneta?

Koji ruter preporučujete za a1 kućni internet? Imam B535 i nisam baš zadovoljan brzinom interneta. Sa istom sim karticom na telefonu lagano dobijam 120 Mbps a preko rutera jedva 40.

Možeš li da mi objasniš kako funkcioniše to zaključavanje jer muku mučim sa brzinom interneta?

Ja sam imao isti slučaj. Huawei B535 je 2CA, a telefon na A1 mreži može vući do 4CA. Nije mi ni zaključavanje pomoglo, kao ni Huawei B818 koji je 4CA, ali koji je stalno gubio agregaciju. Tek kad sam uzeo ZTE MF289F koji je 4CA dobio sam istu brzinu kao na telefonu. Izgleda da, barem u uslovima mreže na mojoj lokaciji Snapdragon modemi (ZTE) rade bolje od Balonga (Huawei).

Ako hoćeš da zaključavaš frekvencije na Huawei ruterima (link za aplikaciju je u opisu videa):

ZTE MF289F ne mogu da nađem ovaj ruter kod nas. Imaš li neku drugu preporuku?
Velika razlika

Prilozi

• IMG_20250104_001011.jpg
    IMG_20250104_001011.jpg
    42.6 KB · Pregleda: 58
  • IMG_20250104_000958.jpg
    IMG_20250104_000958.jpg
    48.4 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
@ivan10 Ako imaš B535 poenta je da na njemu fiksiraš 4G opseg samo na B3 ( 1800 MHz ) preko HUACTRL PRO android aplikacije.
Kad to uradiš, modem će ti hvatati samo 4G na 1800 MHz ( danju u režimu 2CA 1800+1800 a noću, pošto si u A1 samo na jednom 1800 MHz )

Razlog zašto ti B535 izvlači 40ak Mb/s je verovatno jer ti je nakačen na B1 ( 2100 MHz ) ili B20 ( 800 MHz )

Pazite ovo ! Promenio sam samo jednu opciju i sad izvlači 100. Umesto automatski sad je samo 4g

Prilozi

• IMG_20250104_011451.jpg
    IMG_20250104_011451.jpg
    27.6 KB · Pregleda: 85
  • IMG_20250104_011438.jpg
    IMG_20250104_011438.jpg
    59.1 KB · Pregleda: 68
To pazimo već desetak godima. Prva stvar da se namesti ako fallback na 3G nije potreban, Sada sam vidi da lije 4G+ ili samo 4G.
1735970822483.png

@ivan10 Ako imaš B535 poenta je da na njemu fiksiraš 4G opseg samo na B3 ( 1800 MHz ) preko HUACTRL PRO android aplikacije.

Meni je i zaključan na B3 sve jedno postizao 30-50 Mb/s. No, svačija je situacija jedinstvena.

ZTE MF289F ne mogu da nađem ovaj ruter kod nas. Imaš li neku drugu preporuku

Nema. Ja sam ga uzeo polovnog preko nemačkog ebaya sa nemačke Vodafone mreže. Kod nas na tržištu se nude samo 2CA ruteri. Eventualno na KP ako nađeš nešto bolje.

Više jje do lokacije nego frekvencije koja nije svuda ista.

Да похвалим А1.

Данас обновио уговор за А1 КН, пакет Л, уз 25% попуста на 2 године, претходни истицао у фебруару. Нисам добио нови рутер, нисам раскидао уговор већ само наставио (после учтивог мејла који сам послао А1 и написао да бих наставио ако остане попуст који сам већ имао).Све завршио у 5 минута телефонског разговора , у А1 апликацији видим да је уговорна обавеза већ обновљена. Гђица или гђа из А1 ми је рекла да, ако будем хтео, могу прећи и на већи пакет током трајања уговора и да ће попуст важити и у том случају.

За све ове године кориштења КН (7 godina), сваки пут су ми дали loyalty попуст, без захтева за раскид или натезања.

@A100 ne bih da ti stajem na muku, ali dali bi ti 50% ponudu zadržavanja da si podneo zahtev raskida.
Ali ok ako si zadovoljan i sa tih 25%.
Sa 50% bi ti najveći XXL ispao 1060 din mesečno sa e-računom.

jason13

Замолио сам да провере да ли би могао на базној станици да имам XXL, гђица је била сигурна за L и XL да могу.

L се уклапа у моју потрошњу и сада, ако затреба прелазим на XL.

Uvek može i XXL da se pusti ručno, samo da se navede neka druga lokacija umesto tvoje gde ima kapaciteta.

Nazad
Vrh Dno