Šta je novo?

[A1] Kucni net

@CountMike pa gde ih nadje za koji ruter,ja sad prosetah kroz sva pdeavanja za b535-235a i ovog nema?U Network Settings(Podesavanja Mreze) b535-235a bar ovaj moj ima samo profile trentno je Yettel Net (jer A1 je spor ko puz,jedva 20Mbps :() a yettel gruva kako kada 60-80Mbps,ali ovo u podesavanima mreze nema...tek sad mi nista nije jasno (usput yettel radi na 4g,samo brija) 🙂

Moj je b535-333 pa je možda drugačije. Za veće brzine treba da bude 4G+ ali to ne zavisi od tebe nego predajnika na koji se kačiš. I meni je A1 bio prespor, mogao sam da pevam kada stigne do 20Mbps, sada MTS ide 80-100Mbps a kada sam imao Yettel na probi i preko 150 bez muke i ako je predajnik bio oko 5Km daleko i signal oko 100.

Pa otkud to da si ostao na MTS-u, stabilnije radi?

Dobio sam super ponudu od MTS-a u paketu sa sateliskim TV a morao sad da menjam internet jer je A1 postao očajan a sve zajedno pola cene od kombinacije A1 i TotalTV. Ako prijatelj koji sada radi za MTS uspe da ih ubedi dobiću i optiku pod istim uslovima i ceni mada se sada nešto nećkam jer je brzina pristojna a nema prekida kablova što mi se više puta događalo sa stabilnim telefonom, čak je i jedna bandera pala usled truleži. Da sam u centru Beograda bila bi druga priča ali ovde sam limitiran sa opcijama. Videćemo šta će biti sa 5G, ima potencijal da sve ovo promeni i zastari kao što se dogodilo sa TV-om. digitalni, satelitski i kablovski a sada i internet.

Poslednja izmena od urednika:
Imam A1 net od 400GB, i svaki mesec mi preostane izmedju 20-60GB. Ovaj mesec sam potrosio sve 13 dana pre kraja obracunskog perioda.
Da li ima neki nacin da vidim koji uredjaj mi je potrosio koliko? Imam ruter B535-232a.
Ne secam se da sam ovaj mesec radio nesto drugacije u odnosu na prethodne mesece.

Možda ti se neko kači na WiFi i krade. Pogledaj u "Offline devices"

Pa ne vidim nista sumnjivo. Razmisljam da li je mozda TV "pojeo" vise ovaj mesec zbog disney plus i eona. Ne mogu sad da kazem ni da nismo ni da jesmo gledali vise, tesko je izmeriti.

Dobio sam super ponudu od MTS-a u paketu sa sateliskim TV a morao sad da menjam internet jer je A1 postao očajan a sve zajedno pola cene od kombinacije A1 i TotalTV. Ako prijatelj koji sada radi za MTS uspe da ih ubedi dobiću i optiku pod istim uslovima i ceni mada se sada nešto nećkam jer je brzina pristojna a nema prekida kablova što mi se više puta događalo sa stabilnim telefonom, čak je i jedna bandera pala usled truleži. Da sam u centru Beograda bila bi druga priča ali ovde sam limitiran sa opcijama. Videćemo šta će biti sa 5G, ima potencijal da sve ovo promeni i zastari kao što se dogodilo sa TV-om. digitalni, satelitski i kablovski a sada i internet.
Ma nemoj da razmišljaš, optika je brza, stabilna u svim vremenskim uslovima, daleko manje zavisi od "komšiluka" tj. koliko ljudi se nakačilo na baznu stanicu, ne može se porediti.

Pa ne vidim nista sumnjivo. Razmisljam da li je mozda TV "pojeo" vise ovaj mesec zbog disney plus i eona. Ne mogu sad da kazem ni da nismo ni da jesmo gledali vise, tesko je izmeriti.
Ako imaš 4K tv može itekako da pojedu, većina tih apliakcija ako detektuje 4K tv forsira najveći kvalitet snimka, a to guta, 4k snimak može vući i po 25mbit, tj. oko 3Mb po sekundi, prosečan film od 140 minuta ti proguta oko 25Gb ako je 4k. 1080p racunaj 3 puta manje, opet 8gb za prosečan film.

Moj je b535-333 pa je možda drugačije. Za veće brzine treba da bude 4G+ ali to ne zavisi od tebe nego predajnika na koji se kačiš. I meni je A1 bio prespor, mogao sam da pevam kada stigne do 20Mbps, sada MTS ide 80-100Mbps a kada sam imao Yettel na probi i preko 150 bez muke i ako je predajnik bio oko 5Km daleko i signal oko 100.
@CountMike moja greska ima u podesavanjima mreze,dole pri dnu vodi se pod Ethernet.Meni Yettel udaljen oko 30-50 vazdusno,i postavljen ruter samo 4g da hvata i tuje kao sto vec pisah 60-80Mbps ...nece brze nikako mada i to nije lose.Kad uporedim sa A1 20,i to na jedvite jade :unsure:
RUTER.png

Nije to taj DNS.. Ali nema veze... rucno sam na bitnim uredjajima promenio
Hvalaaa svakako!

Ako neko iz Vlasotinca razmišlja za A1 kućni net, nek ne uzima nikako!!! Radi maksimalno 4-5 mb donwload, upload ni 1 ne može, zvao, menjali sim karticu, uređaje, dobijam odgovore da je kod njih sve u redu, vrte jedne te iste poruke,razmišljam i ja da uzmem advokata jer mi je ostalo još 1.5god ugovorne obaveze

Kakav ti je signal (u podešavanjima rutera)?

Uzeo sam a1 net,i preko dana super radi kao sto se vidi na testovima,ali dve noci za redom izmedju 2-3h ujutru meni padne download/upload bas nisko i posle par h vrati se na normalno kao sto se vidi

Nije do rutera jer sam prebacio karticu u telefon i ista situacija,zbog cega to moze biti? To je do njih nesto? Ili vreme moze uticati ako je minus napolju? Ruter mi stoji na mestu gde su sve crtice pune a na istom mestu kasno uvece izmedju 1-2-3 bude 2 crte

1732453939605.png

A1 je poznat po tome da noću gasi neke 4G carrier-e noću. Testiraju nešto noću (možda 5G)

@diamondhill treba da fiksiraš samo 1800 MHz za 4G mrežu, da ti se ne kači na 800 i 2100 MHz tokom noći. Koji si model dobio ?

Rade i B1 i B3 bandovi samo nema agregacije, radila bi ti sva tri kad fiksiraš određeni band ali samo u solo režimu.

Na jednom modemu ( K20 ) sam fiksirao samo B3, uredno izvlačim do 150 Mb/s na kad je u solo režimu. Samo naravno preko dana radi u režimu B3+B3 ( izvlači do 250 ) ali noću od 23 do 5-6 ujutru samo B3

Poslednja izmena:
Il gase ili samo smanjuju jačinu signala, to se lep videlo kod mene u nlizini. Dva predajnika na kilometar ipo, i jačina signal padne za za 10ak dBm kada smanje. Antena se ne miče, ruter na istom mestu a signal padne ko kamen.

Znaju i samo na nekim baznim stanicama da ostave celu noc da rade i B1 i B3, ali to vrv zavisi od opterecenja istih i koliko korisnika ima na njima trenutno

Čak i sa oslabljenim signalom (-110 do -112) meni je protok bio veći između ponoći i oko 7 ujutru znog manje opterećenosti.. Normalan signal je oko -90dBm.

I ja sam primetio niću da trokira. Čak NAS prijavi email o nestanku sa mreže. Ipak je cena niska i radi dobro danju i uz mobilnost nije velika zamerka to

Pisao sam im na mejl, danas se cuo objasnio problem i rekli su da ce proveriti

Sad da li je sad ovako zbog njih ne znam a prethodne 3 noci sam u ovo vreme imao bas jadan interenet ispod 10

Pogresio sam malo temu inace imam vikend net ali verovatno je to isto

image0.png

Korsnik sam A1 kucni net, da bi aktivirao nalog na aplikaciji, i na pretrezivacu sam morao izvaditi sim karticu iz modema , staviti u mobilni telefon da bi dobio kod za login. Ok, posle sam stavio karticu nazad u modem i sve je bilo ok na mobilnoj aplikaciji dok nisu uradili update aplikacije i sad mi opet trazi sim karticu za taj kod. Nisam kuci u srbiji da mogu izvaditi sim karticu iz modema. I da li to uvek tako moram vaditi sim karticu iz modema, stavljati u mobilni telefon da bi se mogao logovati na svoj nalog? Napravio sam nalog uz pomoc email adrese ali nije povezan uz taj broj od modema, iako kad sam potpisivao ugovor sam dao tu email adresu. Bas mi je glupo takav nacin logovanja na profil. Ajd da je mobilni broj sim, vec sim za kucni net, i sim kartica stoji u modemu, ne u mobilnom telefonu. gluposti.

Korsnik sam A1 kucni net, da bi aktivirao nalog na aplikaciji, i na pretrezivacu sam morao izvaditi sim karticu iz modema , staviti u mobilni telefon da bi dobio kod za login. Ok, posle sam stavio karticu nazad u modem i sve je bilo ok na mobilnoj aplikaciji dok nisu uradili update aplikacije i sad mi opet trazi sim karticu za taj kod. Nisam kuci u srbiji da mogu izvaditi sim karticu iz modema. I da li to uvek tako moram vaditi sim karticu iz modema, stavljati u mobilni telefon da bi se mogao logovati na svoj nalog? Napravio sam nalog uz pomoc email adrese ali nije povezan uz taj broj od modema, iako kad sam potpisivao ugovor sam dao tu email adresu. Bas mi je glupo takav nacin logovanja na profil. Ajd da je mobilni broj sim, vec sim za kucni net, i sim kartica stoji u modemu, ne u mobilnom telefonu. gluposti.
Mozes da pristupis sms porukama u modemu. Vidi koji je model i izgooglaj kako pristupas.

koji ti je modem ? ZTE ? mozes ZTE rutere povezati sa mobilnom aplikacijom i citati sms-ove iz te njihove zvanicne app.

Nazad
Vrh Dno