Aleksandaarrr
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 18.12.2024
- Poena
- 1
Pozdrav ljudi! treba mi pomoc u vezi A1, da li neko ima iskustva sa A1 na Zlatiboru? I koji uredjaj da uzmem u slucaju da dobro radi kod A1?
Zova, na putu za Okokoje naselje na Zlatiboru konkretno ?
Hvala puno! Utorak ću da probam A1, a kako da stupim u kontakt sa terenskim agentom?uf u Zovi su ti svi operateri podjednako daleko.
Najbliža antena od sva 3 operatera ti je na Karauli kod trim staze.
Kupi prvo pripejd A1 sim da testiraš brzinu, a ako bi uzimao KućniNet, preko terenskog agenta imaš dodatno 25% popusta na cene sa sajta i on ti daje jače modeme ( B535 ili K20 )
Ranije je A1 davao karticu da se proba internet na lokaciji gde ti treba. Svrati u A1 i pitaj mozda nemoras da kupis karticu.Hvala puno! Utorak ću da probam A1, a kako da stupim u kontakt sa terenskim agentom?
ili opterecena bazna ako su svi kuciDa li neko ima problema sa prijemom
A1 kucni net
Lokacija Vidikovac stalno ide 200 mbts sada jedva 2 mbts
Verovatno sneg?
proveri imas li 4g+ kao i jacinu signala i sinr posto sinr treba da je 13 ili vise u plusu a jacina najbolje do 85 da je max ili manjeB535 huawei
Veliko hvala
Pozdrav,
Uskoro mi ističe A1 kućni net XXL paket od 400 GB plaćam malo preko 1600 din, uzet kod agenta sa Huawei ruterom (-25%).
Kako da zadržim trenutni popust i bolji ruter? Da otkažem ugovor i ponovo preko agenta da tražim popust ili direktno u A1 radnji?
Hvala.
Pozdrav,
Uskoro mi ističe A1 kućni net XXL paket od 400 GB plaćam malo preko 1600 din, uzet kod agenta sa Huawei ruterom (-25%).
Kako da zadržim trenutni popust i bolji ruter? Da otkažem ugovor i ponovo preko agenta da tražim popust ili direktno u A1 radnji?
Hvala.
Možeš li da mi objasniš kako funkcioniše to zaključavanje jer muku mučim sa brzinom interneta?Preko agenta. Daje ti novu sim karticu sa novim brojem, novi ruter i ugovor na 2 godine sa 25%. Stari ruter zadržavaš, a dobijaš i novi. Stari ugovor prekida na dan potpisivanja novog. Gledaj samo da ti je dan prebacivanja što bliži danu isteka starog ugovora, da ne bi plaćao puno penale za terminaciju ugovora pre isteka. Ja sam nedavno dobio ZTE MF296R koji je CAT6 sa 2CA, ali ga nisam ni otvorio pošto koristim ZTE MF289F koji je CAT20 4CA.
Sa ZTE MF289F redovno postižem 100-150 Mb/s zaključan na BAND 1+3. Dobijam 3CA (1+3+3). BAND 20 sam isključio jer daje samo 10 Mb/s preko, a često se zakačinjao na dalju baznu stanicu i spuštao brzinu. Zaključavanjem na 1+3 sam osigurao da uvek imam 100-150 Mb/s
Poređenja radi, na istom mestu sam sa Huawei B535 (CAT7) dobijao 30-50 Mb/s (zaključan na BAND 3, 2CA 3+3) i 40-80 Mb/s sa Huawei B818 (CAT19) u svim kobinacijama (bilo zaključan na 1+3 bilo otključan na sve tri).
Čini mi se da se ZTE ruteri (imaju Snapdragon modeme) dosta bolje pokazuju nego Huawei ruteri (imaju Balong modeme). Huawei B818 je često gubio agregaciju i odnosu na ZTE MF289F sa sličnim specifikacijama je postizao duplo niže brzine u proseku. Isto kad uporedim Huawei B535 zaključan na agregaciju BAND 3+3 sa ZTE MF289F zaključan na BAND 3+3 dobijao sam duplo manje brzine. Ovaj MF296R nisam isprobao. MF289F sam uzeo u Nemačkoj polovan za 60-70 evra ako se dobro sećam.
Koji ruter preporučujete za a1 kućni internet? Imam B535 i nisam baš zadovoljan brzinom interneta. Sa istom sim karticom na telefonu lagano dobijam 120 Mbps a preko rutera jedva 40.
Možeš li da mi objasniš kako funkcioniše to zaključavanje jer muku mučim sa brzinom interneta?
@ivan10 Ako imaš B535 poenta je da na njemu fiksiraš 4G opseg samo na B3 ( 1800 MHz ) preko HUACTRL PRO android aplikacije.
ZTE MF289F ne mogu da nađem ovaj ruter kod nas. Imaš li neku drugu preporuku
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari