Šta je novo?

iPhone 16

Ah, moja greska. Mislio sam da je Pro Max u oba slucaja. Svakako 16 Pro is the way.

Fenomenalna baterija na 16 Pro. Nisam očekivao tako dobru bateriju s obzirom da je mali telefon. Izgura ceo dan jačeg korišćenja, dan i po laganog

Takođe i kod mene izgura ceo dan jačeg korišćenja jer ga dosta koristim i za posao. Verujem da ovi na PM zaborave i kada ga stave na punjač, samo meni je on otpao u startu jer nisam ljubitelj tako glomaznog telefona. Ova nova dimenzija na 16 Pro mi je idealna.

Nisam ni ja mlad:)
Elem, da ne idemo više u off, wapp je bio dostupan pre Vibera, ali se nije umasovio kao Viber koji je našao svoj put do Balkana. Wapp je generalno bio superioran sve do prelaska pod okrilje fb-a i masovno korišćen od celog zapada koji ni dan danas ne koristi Viber ekvivalentno wapp-u i iMessage-u.
Whatsapp је тек тад понудио аудио позиве које је Viber имао годинама пре тога и због чега је, у време пакета са мало минута за разговор, и стекао позицију коју има на српском тржишту.

Ne znam zašto se vodite tom nekom logikom 16pro noviji od 15pm? Oba su vakum dakle isto su stari, razlika u performansama je mizerna izmedju ta dva telefona, ako uopšte i postoji.
Nacickali su ono dugme sa strane da se masa nalozi i to je to
Tako da ako ti je zbog baterije, kupi 15pm ja sam bas to i uradio
A za 3-4 godine, da li ces dobiti 30-50e manje zbog toga što si uzeo 1 generaciju stariji, pitanje je i koga briga za tu cifru koja je smešna kad pogledamo da se ovde uzimaju maske od 80e

Pritom 15pm će za 3godine jesti za doručak 16p što se tiče baterije kad im opadnu kapaciteti

Cao ljudi, konacno sam resio da uzmem 16 pro, i treba mi vasa pomoc oko par pitanja.
Kako resavate situaciju za aplikacije koje nisu na US ili na nasem app store-u? Napravite jedan glavni i drugi kao rezervni? Ili menjate lokaciju na glavnom nalogu?
Drugo pitanje, ja na samusungu imam ovo dugme, i on mi ponudi razne opcije vezane za tekst na engelskom, jel isto tako radi i na iphone-u?

Hvala puno.

Prilozi

• Screenshot_20250322_132605_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250322_132605_WhatsApp.jpg
    101.3 KB · Pregleda: 103
Imam US nalog još iz vremena kada Srbija nije imala AppStore, nadalje imam i srpski i turski. Možeš da šaltaš naloge na telefone bez problema.
Desi se da neke funkcije ne rade, npr. iPhone mirroring na MacBook-u radi samo ako su i MacBook i iPhone na istom nalogu, ali tu pronađeš kombinaciju shodno sopstvenoj situaciji.

Drugo pitanje, ja na samusungu imam ovo dugme, i on mi ponudi razne opcije vezane za tekst na engelskom, jel isto tako radi i na iphone-u?
Nema provod na Srpski u aplikacijama, Srpski ni ne postoji za meni telefona još uvek, samo Srpki store.
U tastaturi Swift imaš opciju da kucaš na Srb i da prebaci na Eng, ostalo oko prevođenja na Srb bi morao na Google translate (može tekst otkucan ili slike učitane ili sa kamere prevodi kada uperiš u nešto).

Nema provod na Srpski u aplikacijama, Srpski ni ne postoji za meni telefona još uvek, samo Srpki store.
U tastaturi Swift imaš opciju da kucaš na Srb i da prebaci na Eng, ostalo oko prevođenja na Srb bi morao na Google translate (može tekst otkucan ili slike učitane ili sa kamere prevodi kada uperiš u nešto).

Ja sam se nespretno izrazio, izvini na tome. Zbog prirode posla sam stalno u komunikaciji sa ljudima iz druge zemlje, i dosta mi pomaze ovo sto samsung ima kao opciju na tastaturi da mi proveri spelling i gramaticke greske. Takodje dosta cesto i koristim opciju za stil pisanja.
Tako da sam mislio na taj deo da li postoji na njihovoj tastaturi kao sto imam ovde.

Prilozi

• Screenshot_20250323_120819_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250323_120819_WhatsApp.jpg
    186 KB · Pregleda: 65
Možeš da vidiš spelling i predloge za reč, ali ne i sugestije da tekst drugačije formuliše, koliko znam.

01.jpg

02.jpg

To je druga priča, govorim o najširoj upotrebi bez AI dodataka 😃

posle par meseci koriscenja ip16pro, utisci su i dalje vrlo povoljni .. posle dve 'skuplje' maske, zavrsio sam sa 'gumiarabikom sa AE', i zaboravio da je promenim pred put, a ispade i bolje, jer je sa tom maskom koristenje camera dugmeta bilo i najlakse, a dugme sam konacno shvatio i prihvatio, buduci da zaista zgodno dodje za cestu upotrebu kamere - doduse bez zumiranja vec samo ukljucenje i shoot .. prakticno dodje kao turisticki feature, isto kao i odlicna baterija sa kojom nikad nema bojazni kao na ranijim (android) telefonima ...

Ja sam se nespretno izrazio, izvini na tome. Zbog prirode posla sam stalno u komunikaciji sa ljudima iz druge zemlje, i dosta mi pomaze ovo sto samsung ima kao opciju na tastaturi da mi proveri spelling i gramaticke greske. Takodje dosta cesto i koristim opciju za stil pisanja.
Tako da sam mislio na taj deo da li postoji na njihovoj tastaturi kao sto imam ovde.
Imaš Grammarly tastaturu za iOS i za android. Prvo je isprobaj da vidiš da li ti odgovara.

Ono što je on okačio iz Samsunga je AI, tako da njemu treba AI, a ne tastatura.

Onda ima rešenje 😃

Iskreno nemam predstavu koje su fabričke opcije na Samsungu ili nekom drugom androidu 😃 Svakako deluje nerealno da se vrši preformulacija teksta, na tak način i u toj meri, bez aI upotrebe 😃

Ja sam to video u mail app da je vezano, ne znam da li je ovde vezano za tastaturu. Ne koristim AI.

E to me zanima, kad ukljucim apple intelligance, jer je ta opcija onda vezana za tastauru? Mislim imam to ponudjeno u svakoj applikaciji?
Да, везано је за тастатуру. Откуцаш шта требаш, селектујеш текст па ти изађе опција “Writing Tools”.

Edit: Заправо, није везано само за тастатуру. Ево на пример са Гугла:
IMG_0788.jpeg

Да, везано је за тастатуру. Откуцаш шта требаш, селектујеш текст па ти изађе опција “Writing Tools”.

Edit: Заправо, није везано само за тастатуру. Ево на пример са Гугла:
Pogledajte prilog 485575
Koliko vidim, ovo nema na whatsapp.

Koliko vidim, ovo nema na whatsapp.
Nema, totalna glupost. Ovo su trebali kao samsung da dodaju kao deo tastature i da imas pristup u svakoj aplikaciji. Plus imas dodatni korak gde moras da izaberes tekst, i da izaberes writing toll. Umesto da se podrazumeva da hoces ceo tekst da proveri/ispravi i da to imas dostupno na jedan klik. Btw tako je jedino uradjeno u notes aplikaciji.

da li vredi? nekome vredi, nekome ne vredi. tvoj je novac pa odluci

Nazad
Vrh Dno