Šta je novo?

Otkljucavanje Bootloader-a kod Xiaomi telefona

Jel može nekako da se "sredi" brikovan telefon? Treba instalirati kineski štok rom iz EDL-a.
Xiaomi 13 pro verzija za kinesko tržište

Nije mi baš jasno zašto im je ovo potrebno,teška smejurija...Ali ne čudi me ni malo od njih.Mislio sam da to važi samo za nove naloge,kao ono...

Ma ovo je bolesno.Sedim,klikćem i nadam se da ću uspeti :)
Zbogom Xiaomi...

Ja nikako ne mogu otkljucati bootloader na Mi 11 Lite 5G NE. Probao 16:59:59, 17:01:00, 18:00, 00:00 i uvek dobijem quota error i probajte sutra, sad je poceo i probajte za 2 dana. Ima li drugih nacina da se otkljuca bootloader, telefon koristi poslednju verziju HyperOS-a koja je izasla za njega. Kada sam ga kupovao video sam samo da ima poslednji LineageOS za njega, nisam ni slutio da su ovoliko zakomplikovali otkljucavanje bootloadera.

I ja isti problem imam sa Note 13 vec dugo vremena, nikako da otkljucam bl...

Evo ja sam uspeo :D
Screenshot 2025-02-21 222537.png

Ovaj bypass za Xiaomi Community (quote error) radi samo na telefonima koji imaju HyperOS 1.x na kojima je moguce uraditi downgrade Settings aplikacije na verziju koja je exploitable i na koju se moze primeniti ovaj bypass metod. Evo kratak tutorijal za ove sto koriste Windows:

1. Otidjite na sajt PHP-a i skinite poslednju VS17 x64 Non Thread Safe verziju
2. Raspakujte zip arhivu u C:\php
3. Onda idite u Settings -> System -> About -> Advanced System Settings -> Environment Variables... -> Path (User variables for {username}) -> Edit. Zatim dodajte C:\php
4. Sacuvajte sve, otvorite PowerShell i ukucajte php --version. Ako ispise verziju PHP-a sve je super, ako baca error onda nesto niste dobro uradili u prethodna tri koraka
5. Otidjite u C:\php, napravite kopiju php.ini-production i preimenujte je u php.ini
6. Otvorite php.ini i otkomentarisite sledece linije brisanjem ;:
- ;extension_dir = "ext" -> extension_dir = "ext"
- ;extension=curl -> extension=curl
- ;extension=openssl -> extension=openssl
7. PHP je sada spreman za skriptu :)

Sada sa ovog linka skinite exploitable verziju Settings aplikacije, prebacite je na vas telefon (ili je skinite direktno sa telefona) i instalirajte je kao klasican APK preko File Managera.

Sa ovog linka mozete skinuti alat za bajpasovanje. U sustini tu je sve pripremljeno po upustvu sa repozitorijuma od skripte da se ne morate vi muciti. Kada ste skinuli alat, raspakujte ga, otvorite PowerShell kao administrator i pozicionirajte se u root folder od alata. Pre samog pokretanja alata, treba da odradimo ove stvari na telefonu:

1. Otidjite u Settings -> About Phone i vise puta pritisnite OS version da bi ukljucili Developer Options.
2. Onda otidjite u Settings -> Additional settings -> Developer Options i ukljucite sledece stvari: OEM Unlocking, USB Debugging i USB Debugging (Security Settings)

Sada smo spremni za samo pokretanje alata. U prethodno otvoreni PowerShell kucajte sledece:
php .\bypass.php

Povezite vas telefon i na PC-u i pritisnite Allow ako vam iskoci, a na telefonu kada vam iskoci Always allow from this computer pritisnite OK.

Zatim ce vas alat automatski baciti u Developer Options na telefonu i cekati na vas da pritisnete Add account and device koji se nalazi u Settings -> Additional settings -> Developer Options -> Mi Unlock Status

Nakon sto pritisnete Add account and device alat ce krenuti sa bypass-ovanjem i ako je sve kako treba imacete rezultat kao na slici gore.

PS. Prvi put moze se desiti da vam prijavi kako je account istekao i kako je potrebno ponovo prijaviti se. U tom slucaju odlogujte se sa vaseg Xiaomi akounta i ponovo se prijavite pa ponovo pokrenite alat.

Na samom kraju, sa ovog linka mozete skinuti Mi Unlock Tool sa kojim se radi otkucavanje bootloader nakon sto vam to bude odobreno (7 dana u mom slucaju).

I za sami kraj, ovo radi samo za uredjaje koji na sebi imaju Hyper OS 1.x. Na uredjajima koji su na Hyper OS 2.0 ne postoji nacin da se odradi downgrade Settings aplikacije i samim tim ni ovaj alat ne radi.

sto ne kupiti odmah telefon koji vam odgovar
Pa jedino mi Xiaomi odgovara,custom rom je samo plus.To što sam ja navikao na xeu rom je neka druga priča.

Ja nikako ne mogu otkljucati bootloader na Mi 11 Lite 5G NE. Probao 16:59:59, 17:01:00, 18:00, 00:00 i uvek dobijem quota error i probajte sutra, sad je poceo i probajte za 2 dana.
Ja danas uspeo posle 5-6 pokušaja,kad sam se najmanje nadao :)Doduše 14T pro,ali pre njega sam imao taj i normalno sam ga otključao,doduše pre 2.5 godine.

Ne znam ima li veze na kojem telefonu se otključava!? Nedavno iz prve mi otključa matori Redmi Note 9s, nisam uopšte gledao koliko je sati. Bilo naveče oko 19h, odmah prošlo, sačekao onih 7 dana i završio sve.
Možda za novije modele to ide teže, ili za one sa HyperOS...

Evo meni isteko tajmer i juce otkljucao bootloader. Malo je reci da je Xiaomi 11 Lite 5G NE prodisao sa LineageOS. Vidim da ima jos par ROM-ova ali sve je to manje vise isto. Mozda probam PixelOS da vidim kako izgleda.

Da li za otklucavanje bootloadera je bitno da je povezan broj ili je dovoljno samo mail?
Meni broj vezan za stari xiaomi,zaboravljena sifra a mail obrisan pre dve godine a nemaku verifikaciju sms-om vec samo mejlom.
Ili uzeti neku drugu karticu otkljucati bootloader a onda ukloniti broj sa mi naloga?

Potreban je broj, barem na HyperOS-u.

Hmm,ako se dobro sećam nije važan broj,da potreban je mobilni net kada se vezuje tel sa nalogom,ali sam broj telefona nije bitan.Da,kada sam otključao zadnji tel koji je na HyperOS 2 bio je u tel broj koji nikada nije imao veze sa nalogom i prošlo je ok.

Znaci ja nikako da otkljucam, dajte neku alternativu, vec sam probao i 16:59, 17:00, 17:01, uvek ispise quota reached, pokusajte ponovo sutra ili prekosutra, inace redmi note 13 je u pitanju, hyper os 2.0.2.0

koliko je realno teško otključati, dajte napravite neku anketu gore da se glasa ko je uspeo a ko ne
realno samo sreća je bitna

Da li je neko otključao BL na 15?

pokušao sam par puta na kevinom telefonu da otključam i nema šanse
sledeći telefon mi defintivno neće biti šaomi iako su ispeglali sve bagove i na akcijama se može jeftinije proći

• Like
Reagovanja: uji
@ProdigyFreak ,jel si isprobao/otključao sa ovim?
pokušao sam par puta na kevinom telefonu da otključam i nema šanse
sledeći telefon mi defintivno neće biti šaomi iako su ispeglali sve bagove i na akcijama se može jeftinije proći
Šteta što su zategli ručnu oko otključavanje.. Poenta Xiaomi telefona je bila sloboda customizacije na tim telefonima, i to je bilo ono što je privlacilo kategoriju Xiaomi korisnika.. Dobre komponente ispod haube i ako hoćeš, čačkaj ga kako želiš,imao si izbor. Šta su sad napravili, zatvaraju to kao i ostatak brendova..
Možda sa ovim novim alatima bude nešto lakše.

Poslednja izmena:
Mislim da nije gotova alatka skroz, probacu danas na rt4p kako se ponaša.

Nisam imao problema sa otkljucvanjem.
Ove nedelje sam otkljucao stari zenin RN 4. Njega je odmah okljucao nije trazio dodatno vreme a za moj RN 13 4G je trazio 168 sati i nakon toga je sve proslo kako treba.
Nalozi na Mi su stari vec skoro 8 godina kad smo kupili prvi put Xiaomi telefone.

Koliko sam ispratio ko je na MIUI otključavanje ide normalno,xyperOS zatežu.

Ako si nekad otključao telefon, i posle nekog vremena flešno official i zaključao bootloader.. I padne ti na pamet opet posle nekog vremena da otključaš, onda ne čekaš ništa, odmah se otključava..
Čekanje i otkucava je vremena ide samo prvi put jer se podnosi zahtev sa određenim emailom i kad dobije dozvolu, odnosno otkuca vreme, taj telefon i email su povezani, i ako se nekad desi da zaključaš telefon, možeš ga uvek otključati pomoću alata, bez čekanja.
Tako je uvek bilo, jedino ako ima nekih promena u zadnje vreme.

Xiaomi je ugasio servere za CN telefone. Nema šanse ni da se plati da se otključa. HyperOs 2.0 global je gotovo nemoguće da se otključa. Više Xiaomi ne uzimam ni iz *******cije.

Xiaomi UBL 2025: A Ridiculous Circus You Signed Up For

Xiaomi's Bootloader unlocking rules in China is insane!
In December 2024
, Xiaomi announced changes to the bootloader (BL) unlocking application rules in China. As of January 1, 2025, users with BL permissions can unlock only 1 bound device over their permission’s validity. This is a major decrease from up to 3 bound devices previously allowed.

Then in January 2025
, Xiaomi again updated the rules, mainly adding2 new contents:
1) Answering questions/ registering/ applying/ binding/ unlocking/ using an unlocked device, etc. all need to be done on the same device.
2) Complete the binding and unlocking operations within 14 days after obtaining the qualification.

The Xiaomi Community app is needed to obtain UBL applications and to apply for that:
1) Pass the Unlocking Qualification QUIZ which contains 15 questions
2) Reach the 5th level of Xiaomi community growth
3) Complete REAL NAME Authentication
The opening hours for the quiz are not fixed, and each participation must be separated by 7 days.

Then in February 2025
, Xiaomi added the qualification review instructions, which takes normally 1-7 days for Xiaomi to complete the review. Xiaomi checks for:
1) The Mi account is at least 6 months old.
2) Users must have a 6 months record in the Xiaomi Community with NO bans, warnings, or account suspensions.
3) No recent security-sensitive changes (phone number, email, security settings) to the Xiaomi account
4) Changes in the device used or the IP location in the past 6 months (IP changes under reasonable use not affected)

If the user actively withdraws from the unlocking application project, the qualification expires and is not used, etc, the user will not be able to pass the qualification review again.

Then in April 2025
, they again updated the UBL application FAQ:
1) Any use of scripts or other improper means to obtain growth points in the Xiaomi community
2) Any violations during the answering of questions or registration process
3) Any use of unofficial answering methods for Quiz etc.

Even if the user meets the unlocking application conditions but maliciously slanders, abuses, or spreads rumors about Xiaomi on any social media app or use AI generated answer for application reason or copy-paste Quiz answers, the application will not be approved.

If a user is found or suspected that the operation is performed by someone other than the Xiaomi account’s real-name authenticated person or unlocking device was done for someone else, the unlocking qualification is used for non-personal or unauthorized devices, the Xiaomi account information is abnormally changed after unlocking, or any other violation of the Xiaomi account user agreement occurs, the account will be permanently banned and relevant LEGAL responsibilities will be pursued depending on the circumstances.

At This Point, Just Say Bootloader Unlocking Is Banned, Xiaomi.
Instead of calling it “unlocking,” just rename it to “Xiaomi Loyalty Gauntlet 2025” and be done with it.

A HyperOS 1 na Poco F3 jel može?

Ja cu biti gotovo izgubljen i očajan ako je zaista tačno a očigledno jeste.
Navikao sam dugo unazad da uzmem Xiaomi sa dobrim hardverom, otključam ga i flesnem rom, izbrišem sta hoću, instaliram šta hoću, podesim sve po svom ukusu i navici..
Sta sad da radimo mi koji smo navikli na ovo godinama unazad?
Da budeš osuđujen na softver i interfejs koji ti nameću kod svakog telefona a ne sviđa ti se?? WTF!! 😭
A uveliko sam zagrejan za Xiaomi 15,obican ili ultru, neki od ta dva da uzmem, uskoro preko Yettela..
😡😡😡
Možda da se nadamo da će promeniti filozofiju razmisljanja da nam dozvole unlock bootloadera.. 😢

OnePlus, Google, Nothing, Motorola, Realme .. mislim da je to to od brendova koji dozvoljavaju otključavanje bootloadera.

Nazad
Vrh Dno