Šta je novo?

Otkljucavanje Bootloader-a kod Xiaomi telefona

Ja imam 14T pro
Oces da kazes da bih trebao da menjam Ip adrese to nije problem imam surfshark. Ali nisam vas bas razumeo u potpunosti..
Imas dve opcije: da pokusavas rucno preko telefona u 17h kao sto si radio i do sad, ili da pokrenes automatsku skriptu koja ce odraditi sve sama. Imaj samo u vidu da ti za ovo drugo treba znanja toliko da umes da iskopiras aktuelni cookie iz browsera kojim si ulogovan na Xiaomi Community, i da instaliras i pokrenes python na racunaru. Ako ti zvuci zanimljivo, baci mi PM pa cu ti poslati link za uputstvo.

Postoji dnevni limit tih zahteva za otkljucavanje, neko kaze 1000, neko kaze 2000. U svakom slucaju, potrebno je da budes prilicno precizan i posaljes zahtev sto je moguce tacnije u 00:00 po kineskom vremenu (17h po nasem). Ja sam uspeo posle nekih mesec dana sa poslednjom verzijom python skripte sa 4pda foruma, 5 Xiaomi naloga u rotaciji sa 5 razlicitih vps masina sa razlicitim javnim IP adresama. Zanimljivo je da su rusi toliko upeglali tu skriptu da pri startu radi sync vremena sa ntp serverom, 30 sekundi pre 00:00 radi proveru pinga ka xiaomi serverima i automatski koriguje da se zahtev posalje tacno 500 mikrosekundi nakon ponoci, ako se dobro secam :) Zbog ogromne navale i malog broja slotova, u velikom broju slucajeva dobijas ban na 10 dana ili poruku da si zakasnio i pokusas sutra, a ponekad se desi i da ti odobre zahtev :)
Limit postoji ali je potpuno dostizan. Mene su prvi put odbili (za b/l otklucavanje) sa porukom da je limit prekoracen i pokusao sam ponovo za 2-3 dana koliko mi je community nalagalo. Dodao sam njihovo lokalno vreme na nase (razliku) i 1s posle, recimo 00:01 sam aplicirao i momentalno dobio potvrdu o mogucnosti otkljucavanja b/l sto sam i odradio. Mislim da daju i rok za otkljucavanje koji je (ne secam se tacno) godinu dana pa posle mora ponovo da se aplicira tako da to nije nikakva fama ali je potrebno strpljenje i, malo, poznavanje tematike pa sve fercera besprekorno. Apliciranje vazi za Mi nalog tako da za drugi, neki, Xiaomi telefon nije potrebno ponovo aplicirati. Tako sam otkljucao Mi13 i Mi14, dan za danom.

Od 2025. dozvola se dobija za samo jedan uredjaj godisnje po jednom Xiaomi nalogu (source).

ne kapiram čemu sve ovo

koji je telefon tj marka je najlakša za otključavanje trenutno posle svega ovoga?

Nijedan.
Za sada samo Xiaomi.

Kolko znam i Samsung je onemogućio otključavanje b/l. Možda grešim. Zanemari Wikipediju.

deluje mi tačno, s obzirom da sve lepo piše za xiaomi

ISPRAVKA: Nisam nikada otkljucavao b/l kod Samsunga jer ne znam sta bih mu uflesovao a SU privilegije tj. root-ovanje me nije interesovalo (kod njega) tako da se izvinjavam za svoje tvrdnje! Kod Samsunga se b/l otkljucava ocas posla, ali sta dalje ;)
Bavio sam se Samsungom ali na drugi nacin tj. menja sam mu CSC pomocu SamKey-a i flesovao ROMove za druge regione no, b/l nisam cackao...

;)
Bavio sam se Samsungom ali na drugi nacin tj. menja sam mu CSC pomocu SamKey-a i flesovao ROMove za druge regione no, b/l nisam cackao...
pa kako si flešovao ako nije otključan bl

a što se tiče razloga, ništa ne mora dalje. dovoljan mi je razlog ako se nešto pokvari softverski da mogu ja sam da ga sredim a ne da nosim u servis

Poslednja izmena:
Pa nisam mu flesovao custom rom vec njegov ali za drugi region i za to nije potrebno otkljucavanje butloadera (za Samsung). Rekoh lepo, 1vo promena CSCa na zeljeni region putem SamKEY aplikacije pa 2go, skidanje originalnog a zeljenog ROMa, 3ece prebacivanje saamsunga u d/l mod i odatle se ubacuje zeljeni ROM a sve to bez otkljucavanja b/l...

PALL MALL, think about that!

pa ok, nisam znao da kod samsunga ne treba
onda stvarno nema svrhe ni otključati

Da li postoji jos neki nacin za xiaomi da se otkljuca bootloader osim xiaomi comunity,jer nema sanse da ga otkljucam vec duze vreme...

moraš tačno na vreme po kineskom vremenu u 00:00 da podneseš zahtev i da imaš sreće da te ne pretekne dosta ljudi
mada kapiram da ćeš uspeti odmah sekund posle 00:00

Poslednja izmena:
da, tako reče neko ovde
ja imam stari telefon sa miuiem pa sam ga i na stari način otključao, ovaj novi nisam probao

Sebi sam otključao fon po Hon Kong vremenu 00:00 a kod nas je bilo 18:00 i to su mi odobrili iste sekunde. Dobro se sećam vremena jer sam bio na poslu tada pa vi probajte kako mislite da treba ;)

ISPRAVKA:
Otkljucavanje b/l po Peking vremenu treba poceti po naski u 17:00H sto mu po Peking lokalnom vremenu dodje 00:00
Isto je i za Hon Kong.

Ipravka i IZVINJENJE za moje lose tvrdnje za 18:00. Prezubio sam vrv :(

Ipak sam normaaalaaan :)

Kada se odobri otkljucavanje b/l ta dozvola vezana za vas xiaomi nalog sa kog je aplicirano važi 12 meseci.

Kome god ne radi otključavanje nek proba u 16:59:59 po našem vremenu. Par sekundi pre 17h. Naravno telefon global sa registrovanim miui nalogom dužim od 30 dana

zašto par sekundi pre
Zato što tako otključava. Video sam na yt kanalu na temi o otključavanju bootloadera na hyperos2. Dole u komentarima ljudi kažu da radi. Probao sam na ženinom xiaomi ,gde sam se mučio od novembra. I radi. Prihvatio je prijavu i registrovao nalog. Sad čekam 72h
Zato što tako otključava. Video sam na yt kanalu na temi o otključavanju bootloadera na hyperos2. Dole u komentarima ljudi kažu da radi. Probao sam na ženinom xiaomi 12,gde sam se mučio od novembra. I radi. Prihvatio je prijavu i registrovao nalog. Sad čekam 72h
Samo, od 2025 ide jedan nalog-jedan telefon
Možda sam imao sreće, ali nek neko proba pa nek javi. Vreme sam pratio sa sata na telefonu. Wifi off,mobilni podaci uključeni. Okinuo sam ga jedno 2 sekunde pre.

Poslednja izmena:
a i oni ga baš ukomplikovaše, sad treba da nagađam sekunde

videćemo da li će mi sledeći telefon uopšte i biti xiaomi s obzirom da stagniraju

Možeš ovako
1000001438.jpg

Nazad
Vrh Dno