Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

А ове кинеске варијанте Vivo X100 Ultra имају Гугл сервисе? Која је онда разлика између глобалне и кинеске варијанте?

Razlika je što nema Ultra globalna.

Znam to, nego htedoh reći da ljudi svakako koriste Kineske modele telefona, a oni takođe nemaju Google servise, kao ni Huawei. Čudno mi je da svi spominju Vivo, Oppo i Xiaomi, a niko Huawei? A svakako, koliko vidim na ovom postu, nije im problem da budu modeli za kinesko tržište.

Vivo, Oppo, Xiaomi i OP imaju najnovije i najmoćnije chipset-ove, instaliranje google apk je kroz njihove prodavnice u jednom kliku, dok huawei ima zastareli CPU i nerealno visoku cenu.

Znam to, nego htedoh reći da ljudi svakako koriste Kineske modele telefona, a oni takođe nemaju Google servise, kao ni Huawei. Čudno mi je da svi spominju Vivo, Oppo i Xiaomi, a niko Huawei? A svakako, koliko vidim na ovom postu, nije im problem da budu modeli za kinesko tržište.
Oni nativno podržavaju GMS dok kod Huaweia ide preko microg

Ahaaa, jasno.. Hajde onda da ovako formulišem pitanje, ukoliko bih kupio X100 Ultra ili neki drugi model za Kinesko tržište, kakva ograničenja bih imao? Da li bi mogao normalno da instaliram i koristim google servise, gmail, gmaps, gpictures,...? U kom smislu bih imao ograničenja u korišćenju telefona?

I glavno pitanje, kako nabavljate te telefone, vidim da na KP nema ni jedan X100 ultra?

Poslednja izmena:
Sve radi kako treba. Najbolje je da se naruci iz Kine u EU gde ispadne dosta jeftinije, tako mi je kolega rekao i tako cu i da uradim kad budem uzimao.
Primetio sam da imaju neki na KP koji ih uzimaju, kakvi su oko dogovora ne znam, nisam se nikad cuo sa njima.

Ahaaa, jasno.. Hajde onda da ovako formulišem pitanje, ukoliko bih kupio X100 Ultra ili neki drugi model za Kinesko tržište, kakva ograničenja bih imao? Da li bi mogao normalno da instaliram i koristim google servise, gmail, gmaps, gpictures,...? U kom smislu bih imao ograničenja u korišćenju telefona?
jedino ograničenje koje bi imao jeste guglova istorija lokacija, tj. ne bi je imao.
to je jedino, sve ostalo radi najnormalnije.

ono što sam čitao jeste da Vivov kineski OS radi bolje nego Xiaomijev što se notifikacija tice.

jednom kad ih podesiš na Vivu, trebalo bi da rade, dok Xiaomi ume da zeza i dalje pa da kasne notifikacije.

mada su i Reddit I telegram puni slučajeva gde se i jedni i drugi žale a isto tako gde i jedni i drugi govore kako nema problema, pa ti sad vidi šta je tačno 😁

uglavnom da, jedini mogući problem pored manjka istorije lokacije jesu notifikacije i malo slabija baterija kad krene Gugl da radi u pozadini.

Sve radi kako treba. Najbolje je da se naruci iz Kine u EU gde ispadne dosta jeftinije, tako mi je kolega rekao i tako cu i da uradim kad budem uzimao.
Primetio sam da imaju neki na KP koji ih uzimaju, kakvi su oko dogovora ne znam, nisam se nikad cuo sa njima.
ovo.
imaš recimo tradingshenzen koji ima skladište u Evropi, brzo slanje i nema dodatnih troškova.
a ne bi trebalo da ima dodatnih troškova ni ako šalju iz Kine jer imaju neku foru sa global priority slanjem, iskreno nemam pojma šta je, ali po redditu i netu vidim da niko ništa dodatno nije platio.

takođe imaš i sajt iz UK-a, zaboravio sam sad tačno kako se zove, mada mislim da lik radi dropshipping, isto šalju bez taksi i ako ti i naplate nešto, sačuvaš račune i pošalješ im pa ti oni refundiraju te troškove.

Šalju li i u Srbiju? Ima li carine, poreza nekog? Ili mora u EU?

U Srbiji imaš po pravilu 20% PDV+10% Carine. Dodaj na to troškove pregleda, odnosno špedicije (5-10k din) ukoliko slanje ide brzom poštom.

А ако већ бирате Кинеске верзије, што не гледате Хуавеј, увек је био лидер по питању камера, нпр. Pura 70 Pro?! Овај мој P30 Pro је предобар телефон, једноставно немам замерке, ипак је 2019. год.. А слике и дан данас су екстра!
Ne.
Mnogo skuplje, a kamere i "opći ugođaj" za stepenicu niži.
I glavno pitanje, kako nabavljate te telefone, vidim da na KP nema ni jedan X100 ultra?
Biće za mesec-dva jedan :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Таман почетком априла и планирам куповину, неки кеш очекујем.. Само још да до тада преломим да узмем Виво уместо Magic 6 Pro 😁

zaboravih ovo danas, još jedna stvar koju nećeš imati jeste Google now ili kako se već zove , ono kad svajpuješ na levo sa početnog ekrana da vidiš vesti i isto nećeš imati guglov circle to search.
Google now vesti ne mogu da se dodaju, a za circle to search bi trebalo da ima neka fora ali nisam siguran.
za telefone za rutom može 100%, a za ove koji ne mogu da se otključaju, nisam siguran.

Ok google ne radi

zaboravih ovo danas, još jedna stvar koju nećeš imati jeste Google now ili kako se već zove , ono kad svajpuješ na levo sa početnog ekrana da vidiš vesti i isto nećeš imati guglov circle to search.
Google now vesti ne mogu da se dodaju, a za circle to search bi trebalo da ima neka fora ali nisam siguran.
za telefone za rutom može 100%, a za ove koji ne mogu da se otključaju, nisam siguran.
cts se rjesi ovako

Pa dobro to je realno, ipak je Vivo 👑

Ne treba mu close up filter, vivo x100u ima macro na periskop kameri sa svega 10cm minimalne fokusne daljine. Zamisli kad sa x10 (200mm) slikaš nešto što je na 10cm! Macro video je tek ludilo, kao da gledam neku emisiju na national geographic. 😀 Šteta što xiaomi 15U nema macro na periskop kameri.

Zakačen na mobilnu mrežu u Srbiji je skinuo 2 gigabajta za 20 sekundi?
A kako bi bilo da se, pre pokušaja apliciranja za najduhovitiji komentar godine, razmisli da li sam bio na nekoj wifi "optici" ili da se razmisli da li Vivo možda koristi neku tehnologiju u "backgroundu" ili još jednostavnije da se pročita lepo moja poruka u kojoj nigde ne piše da se to desilo samo meni nego da smo "komentarisali na Telegram grupi je da skidanje fajla završi za 20sec...". Dakle, KO ZNA KOJEM BROJU ljudi.

Okačio si skrinšot gde je prikazano da je telefon na 4G mreži i skida update.
A to da je neko na Telegramu skinuo update za 2 minute si tako i trebao da napišeš, ovako je ispalo tako kako je ispalo.
Tako da samo polako, sportski pozdrav i tebi.
Polako sam ja, nego ti žuriš. Na tom screenshotu se vidi 5 crtica signal wifi.

Nazad
Vrh Dno