Šta je novo?

Veš mašine

Meni je tetka imala problem sa cuvenom gorenje sensocare slim masinom, koja je skakala po kupatilu samo tako. Serviser dosao, upalio je praznu na centrifugu, rekao masina je ispravna i uzeo 10€ za dolazak jer je poziv bio ‘neosnovan’. I dan danas posle 8 godina je takvu koristi.
Bukvalno to su uradili prvi put, osim naplate. Zvaću redom, Efektivu pa advokata, pa ću da guram koliko mogu... Ako vas intrigira, javiću vam krajnji ishod 😁

Kako rijesiti problem sa zvanicnim Beko distributerom, koji odbija garanciju na Beko ves masinu, koja je korodirala u garanciji.

Obavezno kad im se obraćaš sve zvanično a taj mail uputiš na znanje i inspekciji i udruženjima za zaštitu prava potrošača, pa ako i dalje neće onda je vreme da pređeš na sledeći nivo koji isključuje distributera već da ideš na nadležne institucije.

Kako rijesiti problem sa zvanicnim Beko distributerom, koji odbija garanciju na Beko ves masinu, koja je korodirala u garanciji.
Korozija koliko znam ne spada pod garanciju. Kao to su estetske promene.. Ovde u BL su neki uspeli da izvuku garanciju za to al su serviseri samo prepakovali sve stare delove u novo kuciste, pritom izostecivali sve i nakaradno uradili posao. Budi uporan i preti da ce biti pravno gonjeni.

Nisam siguran ali teško na koroziju dobiti garanciju.Uvek mogu da kažu da je bila u neadekvatnom okruženju..
Tako da ne bih se puno cimao oko toga.

Ja sam imao Gorenje top load mašinu koja je imala metalna vrata, Na vratima se inače nalazi posuda za prašak i kad se vrata otvore voda se sliva na dole, to je normalno na ovim mašinama, uglavnom vrata su počela da rđaju u 4-toj godini tj. 4,5god. Ja prijavio, bili, pogledali, upisali broj mašine da bi pronašli nova vrata, Posle mesec dana se javili da vrata nema, taj model se ne proizvodi više, dali mi potpuno novu mašinu za jedan model jaču.
Možda zato gorenje više nema top load mašine 🤣

Mašinu bi uključivao svega par puta mesečno, pa se dvoumim između 2 jeftina modela:

1. VOX WM 1060 ( 6kg, 1000 obrtaja, energ.klasa D)
ili vredi dodati 4000din više za:
2. Gorenje WNHVB6X2SDS (6kg, 1000 obrtaja, energ.klasa E)

Ako može neki savet, iskustvo, mišljenje... :) ?

Ne znam da li ima veze sa masinom za ves, ali imam veliki problem sa mrljama ispod pazuha.
Tusiram se 2x dnevno, nikada ne nosim istu majicu 2 puta, od dezodoranasa sam probao sve zivo (Nive/Rexona/Dove black and white protection) i posle izvesnog vremena mi se javi taj problem.. Kako na majicama za trening, ali mozda cak i vise na kosuljama i polo majicama koje nosim na posao, i to jednako na onim od 10e i na skupljim od 100e.
Da li neko zna postoji li nekakvo resenje za ovo, video sam u DM-u da ima raznih sredstava za taj problem, neki sam cak i probao pre izvesnog vremena ali nisam nista postigao.
Ves perem na 30% uglavnom, tecnim deterdzentom (Persil/Ariel) da li bih trebao mozda na visoj temperaturi?

Probaj na 40 st, neku stariju majicu sa tim sredstvima iz DM. Ostavi izvesno vreme da deluje sredstvo i onda u masinu.

Ne znam da li ima veze sa masinom za ves, ali imam veliki problem sa mrljama ispod pazuha.
Tusiram se 2x dnevno, nikada ne nosim istu majicu 2 puta, od dezodoranasa sam probao sve zivo (Nive/Rexona/Dove black and white protection) i posle izvesnog vremena mi se javi taj problem.. Kako na majicama za trening, ali mozda cak i vise na kosuljama i polo majicama koje nosim na posao, i to jednako na onim od 10e i na skupljim od 100e.
Da li neko zna postoji li nekakvo resenje za ovo, video sam u DM-u da ima raznih sredstava za taj problem, neki sam cak i probao pre izvesnog vremena ali nisam nista postigao.
Ves perem na 30% uglavnom, tecnim deterdzentom (Persil/Ariel) da li bih trebao mozda na visoj temperaturi?
Jesi li probao sa Vanish-om? Naneses ga na to mesto i ostavis da stoji prema uputstvu, pa operes normalno u masini. Ima i Vanish i za beli ves, njega smes samo na bele majice, posto ima varikine u njemu.

mislim da nisam vanish, probao sam Dr Beckmann neki pre par meseci i nesto nisam bio zadovoljan, jos vise mi je zamrljalo boje. pokusacu vanish

Meni je ovaj odradio suer posao. Najbolje je kad se potopi na par sati i onda opere.

Probam pa javljam, ako izvuce duznik sam ti :D
Ja sam mozda pravio gresku sto sam potopio na par sekundi mozda samo i odmah palio masinu, nisam probao duze da potapam

Mašinu bi uključivao svega par puta mesečno, pa se dvoumim između 2 jeftina modela:

1. VOX WM 1060 ( 6kg, 1000 obrtaja, energ.klasa D)
ili vredi dodati 4000din više za:
2. Gorenje WNHVB6X2SDS (6kg, 1000 obrtaja, energ.klasa E)

Ako može neki savet, iskustvo, mišljenje... :) ?
Gorenje WNPI ili WNEI modeli iskljucivo.

imaš u DM sapun da kupiš za veš. Kada skineš majicu, izvrni je naopako, pokvasi mesto gde ima fleka i utrljaj malo sapuna. Ako ne pomaže, onda odradi i predpranje pa vidi.

od dezodoranasa sam probao sve zivo (Nive/Rexona/Dove black and white protection) i posle izvesnog vremena mi se javi taj problem..
Ја сам кубурио са тим флекама са стандардним дезодорансима, у неком моменту сам прешао на "парфемске" стик дезодорансе - Boss, Armani, Davidoff... и од тад немам проблема са флекама. Е сад, отприлике у исто време сам се одселио на далеки север где се мање знојим, па можда је и због тога, али у сваком случају препорука да пробаш.

Da li je neko kupovao mozda u skorije vreme u dijaspora shopu ves masine?Kakvi su utisci sa njima.Pocelo je nesto da mi se cuje dok se vrti bubanj na prazno a i kad je pun vesa.To se desava od pre dva dana,moguce da je lager pa ako to ne bude moglo da se sredi kupio bih novu ves masinu.U pitanju je candy go107 stara nekih mozda 15 godina.
Dobio sam preporuku za bosch serije 6 model

WGG244Z2BY i ovaj WGG242Z6BY​

ova druga je malo skuplja od ovog prvog modela bosch-a.

Kod njih je 60400 dinara plus dostava za koju ne znam koliko naplacuju.
U tehnomaniji je ta masina mislim 64 soma plus dostava 1600 dinara i ceka se od dve do tri nedelje za isporuku.
Mislim da je ovde neko spominjao da je dijaspora shop tehnomanijina filijala,odnosno da su to iste firme ali nisam siguran.
Dosta ljudi ovde ima losa iskustva sa tehnomanijom pa razmisljam sta da radim u smislu da porucim masinu pa da me onda rade oko isporuke i da se sa njima ganjam oko novca ili eventualne reklamacije.
I ako moze neka preporuka sta je najbolje kupiti tu do nekih da kazemo plafon 70 soma od masina za pranje vesa?Ne treba mi za susenje vesa,samo za pranje.
Drugar koristi neku candy koja je dosta jeftinija i kaze da je skroz ok samo je manje zapremine.
On koristi ovu
Od njega preporuka i za ovaj model
Samo nisam siguran kako se ponasa candy sada sa ovim novim masinama.
Meni bi trebala neka od 8-9 kg vesa.

Taj model Boscha je odlican,baci pogled i na Electrolux ew7f3484ue.Lg i Haier su se isto dobro pokazali.Tehnomanija,Dijaspora i Winwin je ista firma i koliko znam Prointer grupa je kupila Tehnomaniju.

Ја сам кубурио са тим флекама са стандардним дезодорансима, у неком моменту сам прешао на "парфемске" стик дезодорансе - Boss, Armani, Davidoff... и од тад немам проблема са флекама. Е сад, отприлике у исто време сам се одселио на далеки север где се мање знојим, па можда је и због тога, али у сваком случају препорука да пробаш.
probacu, nisam te stikove do sada koristio.
uglavnom na poslu koristim pomenute antitranspirante i cak se vise tamo oznojim sedeci nego na treningu verovao ili ne, mozda zbog stresa.
i ja sam btw na severu nemacke ali nisam primetio da je hladno vreme imalo neki uticaj na ovaj problem :)

Osim toga, zaboravih da napomenem da gorenje ima inverter motor.

Bio mi je drugar danas i otvorili smo masinu i nekako uspeli da ustanovimo da nije lager u pitanju nego zvezdasti sraf na remenici masine koji je onako malo popustio pa je pocela da lupa.
Jedva smo uspeli da ustanovimo gde lupa.Na kraju je pritegao malo taj sraf i lupanje je prestalo barem za sada.
Videcu kad budem napunio masinu vesom kako ce se ponasati.Ovako sada smo je testirali bez vesa sa uzimanjem vode i centrifugom i tog lupanja vise nema.
Zato sam i poceo danas malo da gledam sta valja od masina i bacio pogled na bosch seriju 6 model wgg244z2by koja se krece tu od 60 soma pa na gore.
E sad ako se odlucim da ne dajem toliko para nego nesto manje sta bi bilo dobro u cenovnom rangu tu do 40-45 soma?
Vidim da pominjete neke gorenje modele WNEI i WNPI pa cisto me interesuje koliko su se dobro pokazali.
Kako su se pokazali od candy-a rapido modeli posto sam dobio preporuku i za njih pa cisto da imam neke modele u vidu koji su da kazemo ok?

Nula bodova i ta beko i Vox. Predugacki programi, ocajne performanse. Samo gorenje WNEI i WNPI od tih jeftinijih masina
Hvala ti, baš mi znači jer sam totalni laik. Onda može GORENJE WNGPI72SBS? Košta svega par hiljada više, zar je moguće da je tolika razlika u kvalitetu... Da, piše da ima inverter motor (šta god to značilo) i više obrtaja (1200) i bolji energetski razred (B vs E).

Ta ti je kineska.Najjeftinija iz Slovenije je 33k din.
Najbolja varijanta ti je uzeti neku od modela od 35k din i sačekati vaučer na ananasu od 5k din...tako da ti bude 30~k din+ ptt.

Nazad
Vrh Dno