Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

Micro sd je nebitan, i bolje sto ga nema.
U nedelju 2.marta izlazi.
Nema neke velike razlike na papiru izmedju a56 i a55. Najverovatnije ce malo kamere da poboljsaju na a56 i da ubace novu prednju kameru. Ostalo je odlicno na a55, ne znam ni sta bi mogli novo da ubace.

Kad nemas SD fali ti prostora.Primoran si da kupis sa vecim ssd-om.Znaci 128gb samo nezahtevnim korisnicima.
Steta sto nisu presli na 12gb/ram.

Zašto samtraš da je bolje što nema

Zašto smatraš da je bolje što nema SD?
Misliš da je SD nepouzdan ili neki drugi razlog?

Ako imaš dva broja telefona, za jedan koristiš fizički SIM, dok za drugi broj e-sim karticu.
U tom slučaju sa SD karticom dobijaš 1TB prostora.
Za cenu koliko kosta sd uzmes sa vise memorije i resis nedostatak micro sd-a. Plus je veca brzina memorije tel nego ta sd kartica.
Mana je sto nema 12gb ram-a, da slazem se!
Ufs bi trebalo da bude 3.1 sigurno za a56.

Za cenu koliko kosta sd uzmes sa vise memorije i resis nedostatak micro sd-a. Plus je veca brzina memorije tel nego ta sd kartica.
Mana je sto nema 12gb ram-a, da slazem se!
Ufs bi trebalo da bude 3.1 sigurno za a56.
Jos kad bi razlika u ceni bila u vrednosti µSD kartice.

Možda grešim, ali za čuvanje podataka (slike, itd.) ne treba ti brzina, već što više prostora.
Aplikacije uvek instalirati na ssd telefona.
Plus SD karticu možeš koristiti na više telefona (kasnije).Ali, razumem politiku proizvođača, i njihov interes.

Ovo za RAM od samo 8GB je već propust, ako zaista bude tako.Planiraju veoma dugu OS podršku.Međutim, ne vidim da hardver to adekvatno prati.
Sačekaću nedelju...

A55 maloprodajna cena oborena na 39.990, izgleda da se pravi prostor za A56.
Nema zvanične info ali vesti sa neta su sugerisale da Samsung ne planira povećanje cene...
Ako se dobro sećam kod nas je A55 startovao sa 54.990 za 128GB.

Mada je sad i A55 solidna kupovina. 😃

U principu između oba verovatno neće biti primetne razlike u 95% slučajeva... Jedino što bi A56 trebalo da bude jači nešto, na GPU polju najviše, tu verovatno bude prikladniji za igre kome treba, i verovatno će se primetiti razlika u selfie kameri, zapravo trebalo bi s obzirom da će biti preuzeta sa S serije.
Samo da potvrdim, A55 8GB RAM 256GB storage verzija je kostala 60k na izlasku.

A55 = osnovna verzija je 8/256 , ekran 6,7" , manji "bezeli" , bolji procesor i kamera ... Kad mu cena padne ( A seriju brzo pada cena) biće sjajna kupovina i sad ne vidim poentu S23/24 FE modela pa čak ni S23/S24+

Nema slota za memorijsku karticu.(n)

Tu je i dalje makro umesto telefoto kamere. Izgleda da je bolja kupovina S24 FE, uz doplatu.

Здраво, хоће ли се куповати А56? 😃

Ја углавном куцкам на Редиту, тамо им није јасно како А56 изгледа боље од С25 серије, како има брже пуњење xaxaxa.
Погледах пар отпакивања, телефон реално изгледа ко да кошта 1000€. Баш се није штедело на материјалима и изради.
Једино мало ова "израслина" камере, делује да би испод могла прашине да се накупља али колико сам видео слично су урадили са прстеновима камере на Ултри. Ал ајде то су ситна цревца.

Нови Екси обећава, и онај на А55 шљака поштено а сад би требало још моћнији да буде.
И хвала богу да га стањише и олакшаше, колегин А55 са неком гард маском ко тег за шаку.

Е једино ме занима цена, зна ли се шта о њој и кад креће у продају? Јел истина да неће бити ишта скупљи од А55 колико је био?

Mogli su komotno makro senzor da sklone.
A55 radi odlicno, a56 moze samo jos bolje. Samo ima jednu manu, 8gb ram-a, da su stavili 12gb bilo bi taman.

Izasao bi iz A segmenta sa 12GB RAM-a. Zna se razlika, nazalost ili srecu kada se pakuje hw jer samim tim vendor dize i cenu.

Pa evo i S24 ima 8GB rama pa mu se predviđa dugačak support.

Izasao bi iz A segmenta sa 12GB RAM-a. Zna se razlika, nazalost ili srecu kada se pakuje hw jer samim tim vendor dize i cenu.
A55 je imao sa 12gb ram-a, zato sam pomenuo. Sa ostalim stvarima se slazem.
@Ludak i sa 8gb ce da radi dobro, ali bolje 12gb zbog ai i generalno sistema na duze staze.

Šta će biti bolje za long term upotrebu? 24FE ili A56?:unsure:

Najviše u pogledu kamera

Zbunio si me sa ovih 12GB kolega dragi🙂. Nije los upgrade sa A52 pa i A53, ali 54 i 55 rade odlicno vec par godina unazad. Treba biti strpljiv i videti sta ce jos da prevagne na novajlijinu stranu.

А на коју фору је овај лакши? Да му нешто нису стањили, избацили изнутра? 😆
Оволики телефон обострано стакло и метал а испод 200 грама, фино лакши и тањи од А55... Батерија истог капацитета.

Иначе ова боја ми је топ

nema više potrebe kupovati 5x modele, sad su 3x, pa čak i 2x dovoljni za više od prosečnog korisnika.

Sve, sve, naravno težina i debljina +, ali kamere kako su grdne, neoprostivo!

Šta će biti bolje za long term upotrebu? 24FE ili A56?:unsure:

Najviše u pogledu kamera

Kao neko ko je bio na S do S7, pa prešao na FE modele, a na poslu imam jedan Instagram A55, računam da će posle sadašnjeg S21FE, A56 biti bolja kupovina od FE. Ako ništa drugo, a ono zbog baterije i brzine punjenja. Bukvalno isti patern spuštanja klasu po klasu imam i sa notebook računarima u poslednjih 25 godina.

Što se hardware tiče, baš juče pričamo, 2012 je S3 imao 1gb rama, od kako smo prešli na 2gb rama, uspevam da otvorim sve spreadsheetove i tabele koji su mi bitni, dan danas koristim iste tabele, samo su sada mnogo veće. Od 4GB, bukvalno nemam nijedan issue da mi nešto koči.

Što se software-a tiče, trenutni telefon držim na A12, a koliko sam razumeo, za njega već postoji A14. Mrzi me da radim Update, jer sve radi bez greške.

Što se kamere i fotografija tiče, nisam siguran da bi više od nekoliko ljudi na ovom forumu uspelo da vidi razlike izmedju A i S serije, a i među njima su većina imali iskustva sa oba, pa znaju šta su razlike.

Evo pre neki dan sam na poslu, za neku reklamaciju, sa A55 fotografisao neki ultra close up. Nezadovoljan kako je ispalo, ponovim još nekoliko puta, pa uzmem od kolege S25 Ultra i na kraju sam poslao fotku napravljenu sa A55.

Tako da moj glas ide za A56, jer je jeftiniji i brže punjenje.

A, da, uzeo bih oba u ruku, da uporedim, jer mi je A55 ubedljivo najneprijatniji telefon u ruci. S25 Ultra nisam koristio, osim silom prilika, ali ni on nije daleko.

I na kraju, nabavka telefona odavno nije racionalna kupovina, tako da je sve ovo manje važno, već kupujemo srcem ili impulsivno.

Na papiru dosta dobra a56.. ostaje da se vidi cena u legalnim radnjama i poklon uz preorder. Čak mi se i boje sviđaju :)

А36 су мало уназадили са чипсетом. Боље да су пренели онај прошлогодишњи са А55.

И мени камере боду очи хахаха... Штрчи онај метални оквир, тачно је накаламљен између сочива. Мени се испрва чинило да ће све камере стати оно под једно стакло, али се види да је свака засебно само је убачен тај метални уметак за украс практично.

И мени камере боду очи хахаха... Штрчи онај метални оквир, тачно је накаламљен између сочива.

Dve stvari koji me izuzetno iritiraju kod današnjih telefona su:

-zakrivljeni ekrani

-ta ostrva za kamere

Dao bih sve za koliko toliko kršten telefon koji je ravan i napred i nazad a da ne košta 1000+€

Evo testa ali naravno nije detaljno kao što znaju.

Овај Ексинос 1580 изгледа баш кида... Још ако задржи енергетску ефикасност као што је има А55 биће ово један од најбољих чипова у овој категорији.

Vrh Dno