Šta će biti bolje za long term upotrebu? 24FE ili A56?
Najviše u pogledu kamera
Kao neko ko je bio na S do S7, pa prešao na FE modele, a na poslu imam jedan Instagram A55, računam da će posle sadašnjeg S21FE, A56 biti bolja kupovina od FE. Ako ništa drugo, a ono zbog baterije i brzine punjenja. Bukvalno isti patern spuštanja klasu po klasu imam i sa notebook računarima u poslednjih 25 godina.
Što se hardware tiče, baš juče pričamo, 2012 je S3 imao 1gb rama, od kako smo prešli na 2gb rama, uspevam da otvorim sve spreadsheetove i tabele koji su mi bitni, dan danas koristim iste tabele, samo su sada mnogo veće. Od 4GB, bukvalno nemam nijedan issue da mi nešto koči.
Što se software-a tiče, trenutni telefon držim na A12, a koliko sam razumeo, za njega već postoji A14. Mrzi me da radim Update, jer sve radi bez greške.
Što se kamere i fotografija tiče, nisam siguran da bi više od nekoliko ljudi na ovom forumu uspelo da vidi razlike izmedju A i S serije, a i među njima su većina imali iskustva sa oba, pa znaju šta su razlike.
Evo pre neki dan sam na poslu, za neku reklamaciju, sa A55 fotografisao neki ultra close up. Nezadovoljan kako je ispalo, ponovim još nekoliko puta, pa uzmem od kolege S25 Ultra i na kraju sam poslao fotku napravljenu sa A55.
Tako da moj glas ide za A56, jer je jeftiniji i brže punjenje.
A, da, uzeo bih oba u ruku, da uporedim, jer mi je A55 ubedljivo najneprijatniji telefon u ruci. S25 Ultra nisam koristio, osim silom prilika, ali ni on nije daleko.
I na kraju, nabavka telefona odavno nije racionalna kupovina, tako da je sve ovo manje važno, već kupujemo srcem ili impulsivno.