Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

Mislim da će ove godine A56 s obzirom na veći ekran premašiti Ultru po dimenzijama, a bogami lako moguće stane uz rame sa iPhone 16 Pro Max za najveći non-foldable telefon na tržištu.

Razumem strategiju i poentu sa neukroćenim bezelima, ali mislim da se forsiranjem veće dijagonale već igraju sa potencijalnim deal-breakerom...

No, ajde, ubrzo će verovatno i zvanični gabariti.
Jel se definitivno zna da će biti veći ekran od A55. Meni bi to recimo bilo super, da ne moram da kupujem ultru i trošim ogroman novac već da mogu veliki telefon da kupim u srednjoj klasi

Jel se definitivno zna da će biti veći ekran od A55. Meni bi to recimo bilo super, da ne moram da kupujem ultru i trošim ogroman novac već da mogu veliki telefon da kupim u srednjoj klasi

Pa 6.7" je registrovano na svim sertifikacionim telima koje je do sada prošao.

Ultra ima 7cm veću dijagonalu sa svojih 6.9"
Ovde povećavaju ekran sa 6.6" na 6.7", a sumnjam da je iko ikad pomislio da je ekran barem za inč veći bio bi taman, tu razliku sumnjam da će iko primetiti, dok se bogami svaki milimetar dodatne širine telefona oseti u dlanu.

Pa 6.7" je registrovano na svim sertifikacionim telima koje je do sada prošao.

Ultra ima 7cm veću dijagonalu sa svojih 6.9"
Ovde povećavaju ekran sa 6.6" na 6.7", a sumnjam da je iko ikad pomislio da je ekran barem za inč veći bio bi taman, tu razliku sumnjam da će iko primetiti, dok se bogami svaki milimetar dodatne širine telefona oseti u dlanu.
Kako si dobio 7cm? Po mojoj racunici bi trebalo da je za 0,5cm veca. Kazes barem za inc veci, to bi bio skok sa 6.6" na 7.6", a ne sa 6.6" na 6.7". Slazem se za ovu sirinu, meni su na zalost A54 i A55 zbog sirine previse neudobni zbog koriscenje, cak i bez maske.

7mm sam hteo, greška. 😄

Verujem da neko ko je iole vešt sa matematikom već sad može da sračuna verovatne dimenije A56 koristeći dimenzije A55...

Ako ostanu isti bezeli , biće 1 mm širi i 2,3 mm viši.

Poslednja izmena:
Izvini, lose sam se izrazio. Nije da sumnjam u tvoju matematiku nego nisam bio pratio koliko su najavili povecanje dijagonale. Samo 0.1" povecanje mi ne deluje veliko, po pricama da ce telefon biti ogroman ocekivao sam vise.

Poslednja izmena:
Da , nekim "princezama na zrnu graška " je povećanje sa 6.6 na 6.7 katastrofa :).

A55 je bio povelik telefon.Ako A56 ne smanje okvire u istom kucistu,onda ce biti poprilicno velik.Meni licno pomalo je smetala sirina telefona.

Glomazan je A 55, barem meni..ali ni visina ni širina nije po meni strašno i problematično koliko sama debljina telefona..da je telefon za 0.5mm - 1mm tanji bio bi odličan za ruku i lagan za korišćenje.

Ergonomija telefona je danas praktično marginalni faktor kad se uzme u obzir da je većina telefona podrazumevano velikih dijagonala i dimenzija, međutim dolazi do izražaja kada nije kompenzovana.

To je slučaj sa A55, donekle... Nije naklonjen svima jer nemamo svi podobno dovoljno velike šake, za početak, a dalje je stvar ličnih preferencija.
Ono što drugi rade jeste da smanjuju bezele ili zakrivljuju ekrane, ili oble sam okvir i poleđinu telefona ka okviru kako bi nivelisali ergonomiju naspram dimenzija.

Samsung zadržava poprilične bezele, i opredeljuje se za taj boxy dizajn koji ponajmanje pruža vizuelnu i ergonomsku kompenzaciju. Pride, upotrebom aluminijuma i stakla u službi kvaliteta izrade, dodatno opterećuju ergonomski faktor značajnom težinom, koja može postati još veća dodavanjem maske i kaljenog stakla, pa blizu imaš četvrt kile telefona u šaci. Osteoartritis u najavi.

Opet, nekome nije problem, štaviše možda je sve po ukusu.

A druga je stvar taj neki uporedni momenat... Potencijalno imaš jedan od najtežih i najvećih telefona na tržištu a da uopšte nije sa maksimalno dostupnom dijagonalom, nego tu negde standard dijagonala srednje klase ali u formi ultra i pro max kućišta.

Iz radoznalosti sam tražio iskustva korisnika po Redditu recimo, i da, uopšte nisu retke teme gde su osvrt dimenzije/težina/ergonomija kao ne baš sjajni, negativni ili skroz odvraćajući faktor, konkretno vezani za A55.
Dakle, ako ništa polarizacija ciljne grupe korisnika postoji.
No, očigledno je to zanemarljivo čim nimalo ne utiče na korekciju već štaviše idu na to da će da nude još nešto veći telefon.

Nisam našao nigde tu info...
Sumnjam... Mislim, nema razloga. Na GSMA je izlistana podrška za SD karticu.

Ipak izgleda predstoje suženi bezeli u odnosu na A55, barem ovi sa strane, kao što je neko već ovde pretpostavio da neće biti ništa širi telefon bez obzira na veću dijagonalu.

a36-and-a56-bezels-compared-to-older-models-there-is-a-v0-yle1nmvhlbje1.jpg

Jos bolje ako ostane slot za SD

Navodno selfi kamera se manja a pozadi ostaju iste kao sa A55
Lepo ako bazele smanje

nešto očigledno kod samsunga ne štima u zadnje vreme, kasne s ažuriranjima, kasne s telefonima (a26).

Koliko sam shvatio A26, A36, A56 planiraju da lansiraju o istom trošku, polovinom marta.

A55 maloprodajna cena oborena na 39.990, izgleda da se pravi prostor za A56.
Nema zvanične info ali vesti sa neta su sugerisale da Samsung ne planira povećanje cene...
Ako se dobro sećam kod nas je A55 startovao sa 54.990 za 128GB.

Mada je sad i A55 solidna kupovina. 😃

U principu između oba verovatno neće biti primetne razlike u 95% slučajeva... Jedino što bi A56 trebalo da bude jači nešto, na GPU polju najviše, tu verovatno bude prikladniji za igre kome treba, i verovatno će se primetiti razlika u selfie kameri, zapravo trebalo bi s obzirom da će biti preuzeta sa S serije.

Samsung-Galaxy-A56-Galaxy-A36-Galaxy-A26-Complete-Specifications-Leaked.jpg

Samsung has now officially announced its upcoming Galaxy A launch event. It's happening on March 2.
In Europe, this means the A26 will start at 300€, the A36 at 380€, and the A56 at 480€.

Poslednja izmena:
Čudi me da je težina A56 i A36 skoro ista, iako A56 dolazi sa metalnim ramom.

A56 i A36 bez memory slota......značajna degradacija.
U odnosu na A55 jedina konkretna prednost je punjač od 45W, sve ostalo tapkanje u mestu.
Možda smatraju da je limitirani AI značajno poboljšanje na A56 (ako ga bude).

Prednost A56 procesora u odnosu A36

Key Differences​

Main differences and advantages of each chip
Pros of Samsung Exynos 1580
  • Supports 100% higher memory bandwidth (51.2 against 25.6 GB/s)
  • Shows better (up to 36%) AnTuTu 10 score – 841K vs 620K
  • 21% higher CPU clock speed (2900 vs 2400 MHz)
  • Better instruction set architecture
https://nanoreview.net/en/soc-compare/samsung-exynos-1580-vs-qualcomm-snapdragon-6-gen-3

Nazad
Vrh Dno