Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

šteta samo što a36 i a26 imaju staklo pozadi, trebala je plastika da ide.

А36 су мало уназадили са чипсетом. Боље да су пренели онај прошлогодишњи са А55.
ne bih se složio, sd6 gen3 je svakako bolje rešenje od exynos 1380 kod a35.

A56 vs A55

Рече овај нажалост цена је скочила на 499£ то је 600€

Нисам скапирао око меморије... Негде пишу базна опција ће бити 256ГБ а 128ГБ ће бити доступна за бизнис кориснике, а негде наводе обе конфигурације регуларно.

Мада ми јесте мало сумњива најава да ће А56 коштати исто као А55 с почетка.

Te debilne enterprise verzije koje Samsung izbacuje su blaga komedija.

Pa nije čudno da a56 košta isto kao a55 kad je izašao.
Kad s25 košta isto kao s24, što bi ovo bilo čudno

Нисам знао за то.
Откуд знам, данас све живо поскупљује из дана у дан а бива лошије и мање још хаха па рекох чудо да се телефони држе до у динар свог претходника. 😆

Šta će biti bolje za long term upotrebu? 24FE ili A56?:unsure:

Najviše u pogledu kamera
Nakon saznanja da A56 nema SD slot odustao sam od kupovine istog u korist S24 FE.
Našao sam model 8/256 korišćen svega 5 meseci za 350 evra, odlično očuvan. Kamera je baš dobra, ima i telefoto 3X, sigurno je bolja od one na 56-ici.
A52s je dobio novog vlasnika tako da me je FE koštao 250 evra. :)

Za 300-350 EUR na KPu za par meseci ili?

Sve mogu da im "oprostim" ali izbacivanje SD card a pritom da nema 512 ...

Ja vise ne znam ni sta da gledam

Највише ми се допада код овог А56 што стварно личи на телефон за шљакање добрих пар година, оно да те баш служи на дуже стазе. Израда, снага, подршка, претпостављам и батерија, таман за дужи домет од оног мењам телефон на сваке две године.

Обично ми телефони средње класе не вајбују тако, већина ми делује инспиративно таман до наредне серије иако реално скоро сваки иоле солидни ради комотно.

Nakon saznanja da A56 nema SD slot odustao sam od kupovine istog u korist S24 FE.
Našao sam model 8/256 korišćen svega 5 meseci za 350 evra, odlično očuvan. Kamera je baš dobra, ima i telefoto 3X, sigurno je bolja od one na 56-ici.
A52s je dobio novog vlasnika tako da me je FE koštao 250 evra. :)
Odličan je FE imam ga ja od oktobra, i mene toliko iskoštao kada sam prodao poklone i stari telefon.

Свратих до Самсунг продавнице, рекоше да продају очекују од 19-ог, о цени ништа нису знали.

Danas sam držao u rukama Realme 14 pro +.
Jako lepo deluje, bolje od RN 14 pro +.
Sa cenom od 60.000 (7.000 na popustu), pitam se koliko će A56 koštati? Bojim se da će biti mnooogo.
Ipak mislim da je SD 7s Gen 3 bolji od Exynosa.
Jako su otišle cene....

Званичне препоручене цене за ЕУ тржиште су истоветне као за А55 при лансирању.
Уколико код нас малопродаја не буде ударала неки властити харач, требало би да 128ГБ буде 55к а 256ГБ 60к

Мени звучи некако оптимистично чак али су претходних година цене код нас биле у складу са Самсунговим препорученим, а и неко је већ потврдио да је С25 испоштовао исту цену као С24.

Jel ima neko informaciju kad krece prodaja a56 modela? Otac gleda da uzme neki tel, pa sam mu preporucio pomenuti model.

Bukvalno napisah 3 posta gore šta su meni rekli...
Piše i na netu svuda da prodaja počinje 19-og, tako da najverovatnije oko tog datuma i kod nas, najranije.

Није Ексинос за игрице, никад био. Боље се са играма сналази неки слабији Дименсити који је термално постојанији.
Једино што читам по рецензијама нешто овај нови Ексинос као да не није неко унапређење, овамо гура антуту преко 900к а спомињу се пристојне перформансе а овај горе на рецензији рече и да уме да штуцне.
Или није ОС пеглан.

Očekivana poboljšanja kod ove serije u odnosu na prethodnu. Lakši su, uži bezeli oko ekrana, tanji su i po debljini pa vjerovatno i ugodniji u ruci.
Ekrani su im malo veći, (6.7'' ali uz širi 19.5:9 omjer, za razliku od većine novih mobitela), tako da autonomija baterije vjerovatno neće moći biti baš koliko na prethodnoj seriji.
A36 sa Snapdragonom bi mi mogao biti glavni kandidat iz Samsung tabora, za nas nezahtjevnije korisnike. Glavnu manu mu osobno vidim tih 78.2 mm širine.

Pa valjda je bolje da je širi ekran?
Džaba što je izdužen, to nije prava mera jer se telefon većinu vremena drži uspravno i mnogo je bitnije da širina bude veća, što veća širina, to veći ekran, nije bitna visina.
Najbolje je bilo dok su ekrani bili u odnosu 16:9, koji je normalan, standardni odnos strana kao i na tv-u.
Posle su zbog uštede i samo uštede, krenuli ovi izduženi ekrani jer se na taj način smanjuje površina ekrana uz nominalno povrćanje dijagonale.

Edit: koliko vidim po specifikacijama i a55 i a56 imaju isti odnos 19.5:9

Pa valjda je bolje da je širi ekran?
Džaba što je izdužen, to nije prava mera jer se telefon većinu vremena drži uspravno i mnogo je bitnije da širina bude veća, što veća širina, to veći ekran, nije bitna visina.
Najbolje je bilo dok su ekrani bili u odnosu 16:9, koji je normalan, standardni odnos strana kao i na tv-u.
Posle su zbog uštede i samo uštede, krenuli ovi izduženi ekrani jer se na taj način smanjuje površina ekrana uz nominalno povrćanje dijagonale.

Edit: koliko vidim po specifikacijama i a55 i a56 imaju isti odnos 19.5:9
Da, Samsung i dalje drži na tom nijansu širem omjeru, a većina drugih je na 20:9
Nisam imao ništa protiv onih širih omjera, jer su tada i mobiteli bili manje dugački.
Meni je ključna širina, da bude 75 mm ili manje (iako imam veću šaku), jer je tada mobitel dosta ugodniji za držanje u jednoj ruci. Udobnost držanja ovisi također i o obliku ivica, rubova.
Naravno da i veća širina ima svoje dobre prednosti, veća preglednost i lakše tipkanje.

Nazad
Vrh Dno