Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

🟢 Evo da se javim posle par sati korišćenja i prvih utisaka. Naravno ovo je moje subjektivno mišljenje i "osećanja."
Ako ti nije teško da proveriš par stvari , mnogo bi značilo :
  • da li je sat na AOD-u i dalje ukopan u mestu
  • smrdi li olovka na spaljenu plastiku
  • kako se ekran ponaša na direktnom izlaganju suncu tj zatamnjuje li se brzo
  • koliko je ekran otporan na otiske/masnoću tj kvalitet oleofobije.
Unapred hvala!

Poprilično samouvereno pišeš o nečemu o čemu nemaš blage veze.
Pricam kao jedan radnik u servisa i to u rasponu od 5 godina. A ne kao neko sto ima ovde 4000 poruka na forumu i smatra da zna sve iz piskaranja.
Kao sto rekoh, rekao sam svoje misljenje, za sebe znam, za ostale me ne zanima. Meni je drago da podelim, od viska glava ne boli.
Ja sam covek koji sam imao sve Samusng modele osim S8, nisam neko ko je lupam dosao iz suprotnog tabora i resio da pljuje po njima.
Po ranijim porukama u ovoj temi mogao si da vidis kakve stavove sam imao za ovaj telefon, sve do trenutka dok nije se pojavio ovakav materijal.
Telefon ne sme da se odlepljuje ovako lako sa "IP68" oznakom. Ovo je suvise lako i nije nekakva tezak test ali je dovoljan da pokaze dosta ako mene pitate.
Tacnije bitnije mi je ovako nesto nego drop test, jer vece su sance da neko napregne telefon u farmerkama nego sto ce da mu padne sa 3m i ostale gluposti. (Meni ni S22U, S23U i sad S24U nisu ispali ni jedom)
Ujedno to vazi i za grebanje ekrana, doduse nikad nisam koristio telefon bez stakla ali mi je drago kada vidim da je nesto bolje u odnosu na proslu seriju, sto nazalost ovde nije.

Ako ti nije teško da proveriš par stvari , mnogo bi značilo :
  • da li je sat na AOD-u i dalje ukopan u mestu
  • smrdi li olovka na spaljenu plastiku
  • kako se ekran ponaša na direktnom izlaganju suncu tj zatamnjuje li se brzo
  • koliko je ekran otporan na otiske/masnoću tj kvalitet oleofobije.
Unapred hvala!
Sat mogu pomerati po gornjoj polovini ekrana gde god i AOD ga prati.
Za ostala pitanja ti ne mogu dati odgovor na žalost, raspakovao sam telefon uveče i stavio sam odmah zaštitno staklo, a nos mi ne radi još od kurone uopšte 😂
Ali ovako po kući oko lampi dosta tačno i brzo menja jačinu osvetljenja.

Pricam kao jedan radnik u servisa i to u rasponu od 5 godina. A ne kao neko sto ima ovde 4000 poruka na forumu i smatra da zna sve iz piskaranja.
Kao sto rekoh, rekao sam svoje misljenje, za sebe znam, za ostale me ne zanima. Meni je drago da podelim, od viska glava ne boli.
Ja sam covek koji sam imao sve Samusng modele osim S8, nisam neko ko je lupam dosao iz suprotnog tabora i resio da pljuje po njima.
Po ranijim porukama u ovoj temi mogao si da vidis kakve stavove sam imao za ovaj telefon, sve do trenutka dok nije se pojavio ovakav materijal.
Telefon ne sme da se odlepljuje ovako lako sa "IP68" oznakom. Ovo je suvise lako i nije nekakva tezak test ali je dovoljan da pokaze dosta ako mene pitate.
Tacnije bitnije mi je ovako nesto nego drop test, jer vece su sance da neko napregne telefon u farmerkama nego sto ce da mu padne sa 3m i ostale gluposti. (Meni ni S22U, S23U i sad S24U nisu ispali ni jedom)
Ujedno to vazi i za grebanje ekrana, doduse nikad nisam koristio telefon bez stakla ali mi je drago kada vidim da je nesto bolje u odnosu na proslu seriju, sto nazalost ovde nije.
Bravo za tebe Dule. Vidi se da si ozbiljan radnik iz servisa.

Pitanje u vezi obicnog S24 i S25, niko nije do sada pitao. Da li je bolje sacekati da padne S25 cena sa obzirom da su dosta identicni stim sto ovaj ima snapdragon ili kupiti povoljnije S24(Exynos) za 200-300e manje? Sa obzirom da je S25U trenutno 1300e, verujem da je mnogo pametnija opcija naci S24U za 800-900e, ali me interesuje vase misljenje za obicnu verziju S serije.

Pitanje u vezi obicnog S24 i S25, niko nije do sada pitao. Da li je bolje sacekati da padne S25 cena sa obzirom da su dosta identicni stim sto ovaj ima snapdragon ili kupiti povoljnije S24(Exynos) za 200-300e manje? Sa obzirom da je S25U trenutno 1300e, verujem da je mnogo pametnija opcija naci S24U za 800-900e, ali me interesuje vase misljenje za obicnu verziju S serije.
U poslednje dve godine cene ne padaju kod mobilnih telefona, vec u najboljem slucaju mesec dva pre izlaska nove serije, ali ne vise od 50e. Trgovci zele da prodaju i zarade sve dok ima kupaca, koji za stare telefone daju nerealno visoke cene i tako ce biti, jer se svi vade na inflaciju, od trgovinskih lanaca, do obicnih secikesa na Kp , a sve kao posledica nestanka srednje klase i sve veceg jaza izmedju najbogatijih i najsiromasnijih.

Za obicnu S seriju mislim da battery life i vise RAM-a vrede i da najvise zbog baterije ne bi trebalo ici na starije modele.

Pre svega, prsten nije deo "lensa" uopšte već ukrasna/zaštitna lajsna koja može da se sviđa ili ne sviđa bilo kome. Ali to je stvar ukusa a ne fake. Jel negde piše da mora da bude izrađena iz komada da Džeri ne bi mogao da je razvali skalpelom kad zapne od ivice telefona na polugu da izvali to.
ček da dođe leto i 40 stepeni u hladu pa da lepak popusti malo.
pa kad budeš vadio telefon iz džepa i zakačiš prstenje o rajsferšlus, pa kad ti ti isti prstenovi budu ostali u džepu, biće onda "ma to je ukras" 🤣

to je samo još jedan primer Samsungove štednje i klepanja para od korisnika.
umesto da su odradili r&d pošteno, i odradili prsten iz jednog komada materijala, njima je bilo lakše da zalepe parče plastike preko promene radi i da "call it a day".
a ovi gore trljaju ruke jer su uspeli da uštede dodatni evro po telefonu.
milion telefona, milion evra TM Rohu u džep.

isti taj koji se prošle godine javno izvinjavao korisnicima za i obećavao bolje uređaje i kvalitet 🤣

Ja sam ubedio 4 osobe u mom okruženju da ne kupe s25 seriju I to samo tako što sam im dao moj s23u da se poigraju, nakon što su gledali s25u kod operatera.

Ja sam ubedio 4 osobe u mom okruženju da ne kupe s25 seriju I to samo tako što sam im dao moj s23u da se poigraju, nakon što su gledali s25u kod operatera.
1000010903.jpg

bleklistovaće te Samsung sada, ne'š više dobijati promotivne mejlove 🤣

Dobro, dosta smo pričali o manama.

Hajde sada da vidimo kvalitete :D

I onda su svi radnici u radnji aplaudirali :D

🟢 Evo da se javim posle par sati korišćenja i prvih utisaka. Naravno ovo je moje subjektivno mišljenje i "osećanja."

👍 Kao korisnik malog s23 prvi wow faktor za mene veličina. Ekran je prelep, rezolucija, detalji fantazija. (Vrv je isto od s21u sve do s25u)

👍 Dizajn i prstenje kamere, uživo je ok neću lagati, ali i dalje mi je lepši s24u. Generalno za moju veličinu šaka telefon mi je neugodan i nezgrapan, od korišćenja jednom rukom nema ništa. Nekome sa većim šakama je sigurno ok. Ali, već vidim da će mi za posao biti bolji s25u.

👎 OneUI 7 je po meni promašaj. Mnogo propuštenih prilika i potpuno pogrešan pravac za Samsung. Otišli su u pravac iOSa, znam da će se mnogi uvrediti (po meni je i iOS dalje ograničen UI). Samsung je mogao da unapredi DEX, split screen za aplikacije, poboljša multitasking meni, doda još sitnih podešavanja za svačiji ukus, samo par ideja. Na žalost pokušali su da "pojednostave" UI, prvi udarac je bio notifikacije i panel za prečice. Iako i dalje može da se vrati na stari dizajn, trebalo mi je 15 minuta da nađem kako, očigledno da žele da ugode drugoj publici. Njihova nova "ideja" control centra gde na ekranu od skoro 7" umesto kao pre na jedan zamah dobiješ 20-30 stavki za brza podešavanja, sad izadje, osvetljenje, zvuk, 8 podešavanja i 1/3 ekrana zauzimaju Home, Modes, Smart View i Nearby Devices... Povlačenje iz desnog gornjeg ćoška za brza podešavanja na mini tabletu, bravo Samsung, nemam palac od 14cm.

👎 Za pare koje traže za telefon, poslati mi je u papiru od bureka (uz to i pocepan) i nekom kartonu za grejanje pilića, ne zezam u prilog su slike za dokaz. Neko će reći nebitna stvari, ali ja se i dalje sećam kad je Nokia uz njihove N serije slala po 5-6 komada dodatne opreme, a uz neke i futrolu!

👎 A kad smo kod futrole, najveća zamerka. Inače furam Ringke gumenu masku, dok mi ne stigne, uz telefon sam naručio i original Samsung providnu masku.. Užas, prvi put u zadnjih 10 godina da doživim da maska ne paše na telefon! HEJ, Samsung koji ima dizajn i dimenzije za maske prvi! Ne može da napravi masku koja stoji na telefonu. Desna strana gde su dugmići, ne leži lepo i spada sa ivice telefona. Telefon igra unutar maske, moram stalno da je "navlačim" nazad na telefon sa te strane i klacka, tu nema opravdanja stvarno.

Sve u svemu 50/50, koliko ima dobrih stvari toliko su se potrudili da unište što više mogu. Meni je Samsung sada pravi rebus. Ne razumem ništa iza njihovih odluka u dizajnu i mislim da su se izgubili malo mnogo. Nemam osećaj da sam kupio najbolje od najboljeg, više imam utisak kao da sam uzeo neki telefon 1 tier ispod flagshipa pa kao, "ajde za te pare dobar je razumem"
Opet da naglasim ovo je moj utisak o telefonu, razmisliću da li ga vraćam za par dana ili ne.
Hvala za info, samo da dodam, ovo mu nije oficijelno pakovanje, ova kutija i papiri su da se ne ošteti u transportu, on ima svoju kutiju i zaštitni papir, doduše sve je isto tako siromašno.

ček da dođe leto i 40 stepeni u hladu pa da lepak popusti malo.
pa kad budeš vadio telefon iz džepa i zakačiš prstenje o rajsferšlus, pa kad ti ti isti prstenovi budu ostali u džepu, biće onda "ma to je ukras" 🤣

to je samo još jedan primer Samsungove štednje i klepanja para od korisnika.
umesto da su odradili r&d pošteno, i odradili prsten iz jednog komada materijala, njima je bilo lakše da zalepe parče plastike preko promene radi i da "call it a day".
a ovi gore trljaju ruke jer su uspeli da uštede dodatni evro po telefonu.
milion telefona, milion evra TM Rohu u džep.

isti taj koji se prošle godine javno izvinjavao korisnicima za i obećavao bolje uređaje i kvalitet 🤣
Pripremi se da budes prozivan, samo sto zdravo razmisljas 🤦‍♂️ :ROFLMAO:

Dobro, dosta smo pričali o manama.

Hajde sada da vidimo kvalitete :D
Tumbleweeds Plains GIF

Znate šta, ima tu gradacija. Odvaliti nešto na silu ako baš zapneš i vidi se golim okom da je vrljavo su dva potpuno različita nivoa. Takođe po mom mišljenju to ne bi smelo da je plastika jer bi se brže habala od ostalih premium materijala. Pogotovo kod nekog ko ne nosi nikakve maske kao ja. Ako jeste plastika to je po meni minus. Ako je pritom stvarno nalepljena labavo ili nepravilno makar pola mm, za to nema opravdanja u ovoj klasi uređaja nikakvog. Ne zanima me, neka bude skuplji 5 evra ali da mu se divim.

Sa moje tačke gledišta, zdrava doza sumnje uvek mora da postoji i u kvalitet proizvoda ali i u one što ga pljuju. Istina obično bude negde na sredini. Dokazaće se ubrzo da li su ti prsteni stvarno baš takav krš. Kako god, ne moramo odmah u tabore zdravorazmišljača i onih drugih što će da ih pojedu.

Oni koji traze manu uvek ce je naci, to je oduvek tako😅
Sto se tice polemike oko kvaliteta izrade, prvo treba da se utvrdi da li je to bio test primerak telefona ili je telefon kupljen u radnji...

Znate šta, ima tu gradacija. Odvaliti nešto na silu ako baš zapneš i vidi se golim okom da je vrljavo su dva potpuno različita nivoa. Takođe po mom mišljenju to ne bi smelo da je plastika jer bi se brže habala od ostalih premium materijala. Pogotovo kod nekog ko ne nosi nikakve maske kao ja. Ako jeste plastika to je po meni minus. Ako je pritom stvarno nalepljena labavo ili nepravilno makar pola mm, za to nema opravdanja u ovoj klasi uređaja nikakvog. Ne zanima me, neka bude skuplji 5 evra ali da mu se divim.

Sa moje tačke gledišta, zdrava doza sumnje uvek mora da postoji i u kvalitet proizvoda ali i u one što ga pljuju. Istina obično bude negde na sredini. Dokazaće se ubrzo da li su ti prsteni stvarno baš takav krš. Kako god, ne moramo odmah u tabore zdravorazmišljača i onih drugih što će da ih pojedu.
Боље да су оставили као на С24 Ултра (естетски лепше решено на претходном моделу). Да су уместо пластике ставили метал, онда би био нарушен баланс телефона, а и онако су претерали са масом (не само они, него скоро сви).
Било како било, то је што је, па ко воли, нек' изволи.
већ сам се забринуо да нико неће схватити...

I onda su svi radnici u radnji aplaudirali :D
Mnogi kupci nemaju pojma o telefonima, kupuju jer treba da obnove ugovor ili su videli reklamu za novi samsung. Dovoljno je da im pokažeš da stariji model može da pravi fotografije i da se šeta kroz meni pokretima olovke, a novi to ne može i vrlo brzo odustaju. 😃

@MegaSkot Bravo! Samo pravo, dobro dete bavi se nečim kreativnim. Dobar audio baš.

A za telefon narode, ja iskreno mislim da je tajni sos otkriven pre 5-6 godina, za mene poslednja velika izmena je swipe navigacija umesto 3 dugmića na dnu, svaka čast ko ih još koristi.
Ovo su sad toliko male mane o kojima pričamo da realno, dobar nam je život 😄
Po meni ovaj s25u je toliko blizu da bude savršen, samo malo da su ublažili ugao donjih i ivica i ćoškova da ne bode toliko dlan. Da kamere štrče manje malo.
Što se tiče pozitive mene je recimo kvalitet zvuka oduvao iz gaća, opet kažem možda je svaki Ultra takav ali meni je ovo prvi Ultra posle godina malog S.
Ma sve leti radi 200 na sat, i nakon celog dana i setupa svih aplikacija i mojih podataka, telefon sad radi hladan potpuno, čak sam probao i malo Call Of Duty na pola sata, nije se zagrejao uopšte.
Što se tiče kvaliteta, i meni malo izgleda alarmantno da se ledja tako lako odlepljuju, čak je i ovaj momak u snimku dosta lako skinuo ledja, možemo sam da čekamo da li će se odlepljivati u realnoj upotrebi ili ne, verovatno su skontali da ne im ne treba lepka za 5300nm², da je dovoljno i ovo. A baterija izgleda vrlo laka za menjanje isto.

Evo ja sam ga preseko, isao sam u yettel i drzao s25u ...okej je, ali nista wow u odnosu na s23u koji sam imao..

Tako da sam kupio s23U opet, 400e bez kutije u dobrom stanju

Naravno da ne znaci da necu mozda nekad u buducnosti da ga zamenim za s25u, ali trenutno ne vidim razlog da dam 400e plus svoju celu platu za isti uredjaj.
Srecno svima koji su uzeli s25u, da uzivate i koristite sa uzivanjem.

20250202_180712.jpg

Vrh Dno