🟢 Evo da se javim posle par sati korišćenja i prvih utisaka. Naravno ovo je moje subjektivno mišljenje i "osećanja."
👍 Kao korisnik malog s23 prvi wow faktor za mene veličina. Ekran je prelep, rezolucija, detalji fantazija. (Vrv je isto od s21u sve do s25u)
👍 Dizajn i prstenje kamere, uživo je ok neću lagati, ali i dalje mi je lepši s24u. Generalno za moju veličinu šaka telefon mi je neugodan i nezgrapan, od korišćenja jednom rukom nema ništa. Nekome sa većim šakama je sigurno ok. Ali, već vidim da će mi za posao biti bolji s25u.
👎 OneUI 7 je po meni promašaj. Mnogo propuštenih prilika i potpuno pogrešan pravac za Samsung. Otišli su u pravac iOSa, znam da će se mnogi uvrediti (po meni je i iOS dalje ograničen UI). Samsung je mogao da unapredi DEX, split screen za aplikacije, poboljša multitasking meni, doda još sitnih podešavanja za svačiji ukus, samo par ideja. Na žalost pokušali su da "pojednostave" UI, prvi udarac je bio notifikacije i panel za prečice. Iako i dalje može da se vrati na stari dizajn, trebalo mi je 15 minuta da nađem kako, očigledno da žele da ugode drugoj publici. Njihova nova "ideja" control centra gde na ekranu od skoro 7" umesto kao pre na jedan zamah dobiješ 20-30 stavki za brza podešavanja, sad izadje, osvetljenje, zvuk, 8 podešavanja i 1/3 ekrana zauzimaju Home, Modes, Smart View i Nearby Devices... Povlačenje iz desnog gornjeg ćoška za brza podešavanja na mini tabletu, bravo Samsung, nemam palac od 14cm.
👎 Za pare koje traže za telefon, poslati mi je u papiru od bureka (uz to i pocepan) i nekom kartonu za grejanje pilića, ne zezam u prilog su slike za dokaz. Neko će reći nebitna stvari, ali ja se i dalje sećam kad je Nokia uz njihove N serije slala po 5-6 komada dodatne opreme, a uz neke i futrolu!
👎 A kad smo kod futrole, najveća zamerka. Inače furam Ringke gumenu masku, dok mi ne stigne, uz telefon sam naručio i original Samsung providnu masku.. Užas, prvi put u zadnjih 10 godina da doživim da maska ne paše na telefon! HEJ, Samsung koji ima dizajn i dimenzije za maske prvi! Ne može da napravi masku koja stoji na telefonu. Desna strana gde su dugmići, ne leži lepo i spada sa ivice telefona. Telefon igra unutar maske, moram stalno da je "navlačim" nazad na telefon sa te strane i klacka, tu nema opravdanja stvarno.
Sve u svemu 50/50, koliko ima dobrih stvari toliko su se potrudili da unište što više mogu. Meni je Samsung sada pravi rebus. Ne razumem ništa iza njihovih odluka u dizajnu i mislim da su se izgubili malo mnogo. Nemam osećaj da sam kupio najbolje od najboljeg, više imam utisak kao da sam uzeo neki telefon 1 tier ispod flagshipa pa kao, "ajde za te pare dobar je razumem"
Opet da naglasim ovo je moj utisak o telefonu, razmisliću da li ga vraćam za par dana ili ne.