Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Nesto sam gledao maske za s25 i vidim da ih svi rade sa otvorenim delom oko kamera, sto je po meni losija zastita jer se prasina lakse uvuce..za sada jedino videh Ringke da ima opciju sa prstenima oko kamera...

Ja sam narucio nilkin masku sa prstenovima oko kamera,da ne pospadaju fabricki🤣, i staklo za s25u nilkin isto,spigen ima losije recenzije pa odustah od njega,pisu da otisak ume zeza pa moras da lizes prste ko da stranicu šaltaš.Prebacih podatke sa starog i natrag u kutiju🤣.Cekam aktivaciju e sima i da stigne zastita.Uglavnom poredih sa starim s21u kojem zamenih bateriju pre neki dan🙄.Dobih fon za 500e sa nastavkom ugovora i zato ga jedino uzeh inace s21u sam dobio ponudu da vratim samsungu za 260e ali kada sam malo čačkao oba i poredio reših da zadržim jer je još uvek top fon i posle 4 godine i za ne zahtevnog korisnika razlike su mizerne,cak mi je 21 elegantniji.Uglavnom po testovima ekrana i jos nekih sitnica ima s25 da se naceka updejta da bude savrsen kakav je s21u posle 4 godine. Ai je druga prica i jedino sto izdvaja s25 seriju,ostalo utisak za sad onako mlako,nije vise to taj filing i ushicenje kao kada sam uzeo s21u.Ima tu finih dodataka kao npr. hercaza ekrana miruje kad ga ne diras ako nije trik to povecava trajanje baterije jer nema potrebe da radi stalno na 120hz,itd.To je ono sto primetih na kratko dok prebacivah podatke.

Занимљиви резултати на крају..

Ovo je bruka za izradu telefona, aj okrenosmo glavu od kamere 10x, jer jabuka rekla mora 5x, e a ovo da se odlepljuje staklo kad pokusava da ga iskrivi pritiskom na sredinu, je stvaaarno burka. Za 1300e telefon, jos kad skida ove prstenove a on se siroma otvara... Vise ne treba ni onaj fen da bi otvorili telefon. :ROFLMAO:
Veliki minus za mene, koji volim da nesto bude kvalitetno i da opravdava svoju cenu. Ovaj telefon preskacem definitivno jer on nije pravljen da traje kao S23 serija i konoforno da kazem S24 serija (ujedno poslednja serija da valja za sad definitivno).
Bio sam u fazonu kada mu padne cena da ga uzem, ali jok brate.. Neka oni guraju sto vise recikliran materijal i posle se cudimo sto su ovakvi rezultati... Ko zna koliko je i baterija kvalitetna bez obzira na kapacitete isti, kada na ovakve gluposti stede. A da ne pominjem S-Pen

Po 100 put pitam na ovom forumu, kakve veze ima reciklirani materijal sa kvalitetom izrade?

Za ostalo se slažem, jer štedelo se na svakom koraku.

Ovo je bruka za izradu telefona, aj okrenosmo glavu od kamere 10x, jer jabuka rekla mora 5x, e a ovo da se odlepljuje staklo kad pokusava da ga iskrivi pritiskom na sredinu, je stvaaarno burka. Za 1300e telefon, jos kad skida ove prstenove a on se siroma otvara... Vise ne treba ni onaj fen da bi otvorili telefon. :ROFLMAO:
Veliki minus za mene, koji volim da nesto bude kvalitetno i da opravdava svoju cenu. Ovaj telefon preskacem definitivno jer on nije pravljen da traje kao S23 serija i konoforno da kazem S24 serija (ujedno poslednja serija da valja za sad definitivno).
Bio sam u fazonu kada mu padne cena da ga uzem, ali jok brate.. Neka oni guraju sto vise recikliran materijal i posle se cudimo sto su ovakvi rezultati... Ko zna koliko je i baterija kvalitetna bez obzira na kapacitete isti, kada na ovakve gluposti stede. A da ne pominjem S-Pen
Kada se uzme čekić i udari polomi se.
A zašto bi neko krivio telefon, ok možda je to neki fetiš, ima i toga.
Ne znam čemu služi ovaj video, lik raspakuje telefon guli ka skalepelom i sl. TO je telefon i nije predviđen zazakucavanje eksera.
Ja ga nisam video uživo tako da ne znam koji je kvalitet, nekome se sviđa nekom ne meni je najlepši s23u.
Ali ko zna možda bi mi se svideo i s25u uživo.

Ajde da budemo realni. Fanboys stop hateovanju. Razmislite malo. U pregršt ponude da neko odabere s25u sa ovakvom izradom i softverskim adutom za prodaju. Radi li vam HejGoogle kada prebacite na sprsko jezik i pitate za italijanski restoran kao sa reklame. Zanima me?! Ah da HejGoogle ne pokreće Gemini kada je srpski odabran. Ono sa odlepljivanjem ledja pod pritiskom skalpela bez fena i dodatnog grejanja je bruka finalne izrade i cenovnog ranga telefona. Hvala. Ostajem na s24u. Neka mi zabrane da pisem u ovoj temi da ne placu ovi moderatori koji su uzeli telefon i treba im tapsanje po ramenu tipa : Svaka vam cast brate. Ovo je najbolji odnos cene/kvaliteta. Zavidimo vam.

Sarkazam !
Hvala prijatno. Ovo mi je 5ti nalog. Na prosla 4 sam banovan zbog sukoba misljenja sa nekima koji su neko i nesto na forumu. Sramota me. Od sebe.

Budimo realni inače ovaj forum je samo skup istomišljenika kojima ne sme da se podigne obrva u reakciji od kritike.

Ps. Volim i ja vas ali s25U ne volem.

Da pitamo Hej google kao sa reklame?🤣🤣🤣

Kada se uzme čekić i udari polomi se.
A zašto bi neko krivio telefon, ok možda je to neki fetiš, ima i toga.
Ne znam čemu služi ovaj video, lik raspakuje telefon guli ka skalepelom i sl. TO je telefon i nije predviđen zazakucavanje eksera.
Ja ga nisam video uživo tako da ne znam koji je kvalitet, nekome se sviđa nekom ne meni je najlepši s23u.
Ali ko zna možda bi mi se svideo i s25u uživo.
Moje pitanje za tebe glasi zasto S22, S23, S24 serije nisu imali te probleme? Cak S24U je imao i bolji-otoprniji ekran na grebanje? Kako to opravdavas?
Ako se na krivljenje ovaj telefon lagano odlepljuje, u 1000e sam spraman da se kladim kako ce da se odlepljuje kada bude bio malo bolje zagrejan? 100% jos lakse.
Taj lepak ne sme da se odlepi, samo je mogao u uslovima toplote i to junacke da popusti. A on ovde hladan lagano se skida.
1300e za Oho lepak, neka hvala. 🤦‍♂️ :cautious:
Pititajte majstore u ProMobiu sta ce da vam kazu na ovu cinjenicu.
Po 100 put pitam na ovom forumu, kakve veze ima reciklirani materijal sa kvalitetom izrade?

Da je istog kvaliteta ne bi bilo naglaseno da je reciklirano. Sve sto ti nije jasno imas google i informisi se

Ne vezano za vas dvoje sto sam citirao ovde
Meni samo nije jasno, ljudi vam pokazu, dokazu nedostatke i ostale propuste i opet nekolicina osporava, okrece glavu i tera ostale da prihvate neke nebuloze i propuste kao normalnu stvar.
Pametnom dosta. Necu da se raspravljam sa nikim, rekao sam sta sam mislio i izneo svoj stav.
Aj zdravo

Poslednja izmena:

Kolega je hteo da kaže upravo to- da se štedelo možda i previše što je kod APSOLUTNOG FLAGSHIPA nedopustivo.
Pogotovo jer mnogi ljudi nose te telefone bez ikakve zaštite ne jer su glupi već baš zbog tog premijum osećaja i što je jednostavno moćno nositi ih bez maske koja ih u 90% poružni.

Ono sa prstenovima oko kamere su namerno tako uradili.
Verovatno planiraju prodaju setova u raznim bojama, da ti ne bu monotono.

JerryRigEverything se bas morao da zapne da ih skine ali da, samo su zalepljeni i mogu da se odvale. Nisam siguran da su namenjeni da se menjaju u sopstvenoj reziji ,mada , ko zna.

Kao i sve do sad,sa godinama gleda se da izrada bude sve jeftinija,kao i kod ostale industrije,auto/moto ide se na napucavanje elektronike dok su mehanika i materijali sve losiji.Svugde i na svim poljima je isto,zarad veceg cilja,bolje reciklaze i sve jeftinije proizvodnje kvalitet se gubi jer kinta mora da se okrece.Dobar je to telefon ali wow efekat vise ne postoji kad je kvalitet izrade u pitanju,softver je druga prica.

Jos par godina ima da nam muzu novac na ovaj dizajn onda ce da naprave veliki pomak i počeće da prave modele koji su u poslednjih nekoliko godina bili koncept.
E tad će tražiti da im za estate organ

Moje pitanje za tebe glasi zasto S22, S23, S24 serije nisu imali te probleme? Cak S24U je imao i bolji-otoprniji ekran na grebanje? Kako to opravdavas?
Ako se na krivljenje ovaj telefon lagano odlepljuje, u 1000e sam spraman da se kladim kako ce da se odlepljuje kada bude bio malo bolje zagrejan? 100% jos lakse.
Taj lepak ne sme da se odlepi, samo je mogao u uslovima toplote i to junacke da popusti. A on ovde hladan lagano se skida.

Da je istog kvaliteta ne bi bilo naglaseno da je reciklirano. Sve sto ti nije jasno imas google i informisi se

Meni samo nije jasno, ljudi vam pokazu, dokazu nedostatke i ostale propuste i opet nekolicina osporava, okrece glavu i tera ostale da prihvate neke nebuloze i propuste kao normalnu stvar.
Pametnom dosta. Necu da se raspravljam sa nikim, rekao sam sta sam mislio i izneo svoj stav.
Aj zdravo
Poprilično samouvereno pišeš o nečemu o čemu nemaš blage veze.

Kolega je hteo da kaže upravo to- da se štedelo možda i previše što je kod APSOLUTNOG FLAGSHIPA nedopustivo.
Pogotovo jer mnogi ljudi nose te telefone bez ikakve zaštite ne jer su glupi već baš zbog tog premijum osećaja i što je jednostavno moćno nositi ih bez maske koja ih u 90% poružni.
To opet nema nikakve veze sa recikliranim materijalima. Narod koji baca smeće gde god stigne verovatno u mozgu ne može da shvati da se danas u razvijenim zemljama skoro sve reciklira i da je udeo reciklirane sirovine poprilično visok u gotovim proizvodima od plastike, stakla i metala, a to sa kvalitetom nema nikakve veze. Ako je proizvođač telefona rešio da štedi na materijalima on na tržištu bira jeftinija rešenja koja opet nemaju veze sa tim da li je materijal recikliran ili ne.

Na videu koji je JRE objavio bi se pre moglo reći da je zakazao onaj koji je i dizajnirao one prstenove oko kamera.
Leđa od stakla na velikom telefonu koja su zalepljena za elastični vezni materijal moraju da "rade" je ni sama leđa nisu od krutog materijala.

Зашто стичем утисак да људи очајнички желе да нађу грешке и замјерке телефону, премда га ни 5% учесника не посједује?
Телефон је продат за исте паре као и прошле године, позабавили су се са неким ситним пропустима и убацили нови процесор, а поред тога је ту snapdragon за све.
Сви ми смо прижељкивали више, ја први сам одустао од куповине, али не зато што је телефон ужасан као што већина мученички покушава да докаже, већ сматрам да ми upgrade неће донијети довољно за тај новац.
Дајте мало поштовања према тим људима који су дизајнирали и осмислили тај уређај, на крају крајева годинама Самсунгов флегшип узима награде код многих рецензената...

Зашто стичем утисак да људи очајнички желе да нађу грешке и замјерке телефону, премда га ни 5% учесника не посједује?
Телефон је продат за исте паре као и прошле године, позабавили су се са неким ситним пропустима и убацили нови процесор, а поред тога је ту snapdragon за све.
Сви ми смо прижељкивали више, ја први сам одустао од куповине, али не зато што је телефон ужасан као што већина мученички покушава да докаже, већ сматрам да ми upgrade неће донијети довољно за тај новац.
Дајте мало поштовања према тим људима који су дизајнирали и осмислили тај уређај, на крају крајева годинама Самсунгов флегшип узима награде код многих рецензената...
Plaćenih recenzenata
I ja sam odustao od njega čitajući svašta i gledajući svakakva videa .
Ne kupujemo telefon da bi ga bacali sa 101 sprata zgrade ili koristili kao oruzje u Ukrajini - gađali tenkove ili avione , ili mozda da hrani nam malu decu ili ide na posao umesto nas .
Upgrade je mali , izgled ko i svi telefoni u zadnje 4 godine , snapdragon prethodni imam u telefonu tako da ću da sačekamili mozda eksperimentišem sa možda Honor Magic 7 Ultra .
Izgleda zanimljivim , pa videću . Ovaj i dalje ipak ostaje kodmene.

Ја сам отказао поруџбину. Мени се изглед допао и наручио црни jetblack. Синоћ сам био у некој радњи и поколебао се. Иако је по димензијама за нијансу компактнији од s23u, ипак не лежи тако лепо у руци.

Зато сам променио иконице и тему и ево имам нови телефон 🤣 још кад стигне one ui 7, има да певам.

Плус сам одгледао брдо поређења 23u vs 24u vs 25u, и заиста, сем изгледа, који је врло субјективна категорија, и мало боље аутономије, стварно нема неке разлике.

Наравно, велики минус S pen (ја користим окидач кад год је већа група људи која треба да се слика). Да, користим га вероватно мање него неки други, али је на крају и ствар принципа.

А што се тиче рециклирања, у Швајцарској су неретко, ствари прављене од рециклираних материјала, скупље него остале. Нпр Freitag торбе, прављене од разног отпада (recycled truck tarps, empty PET bottles or airbags) коштају Бога оца... Моја жена има једну, само зато што је добила на неком догађају. У животу не бих дао 100-300е за торбу/ранац за лаптоп.

Наравно, ово не значи да сам дефинитивно одустао, али сад свакако нећу узимати. Утицаја је имала и чињеница да је понуда у Европи у поређењу с Америком, благо рећи, срамна. Типа ѕ23u 512Gb цене 390chf...радије бих дао тел џ неком од укућана него вратио самсунгу за толико.

Ali kad je polomio olovcicu i video prazno leziste za bateriju, pa zar samo ovo nije dovoljno da ove godine preskocite Sljamsung?? Da ne pricam o totalnoj *bolji da stave jacu bateriju. Pa gledaju vas u lice i smeju vam se, ove godine ih kaznite i ne dajte im vase pare.

🟢 Evo da se javim posle par sati korišćenja i prvih utisaka. Naravno ovo je moje subjektivno mišljenje i "osećanja."

👍 Kao korisnik malog s23 prvi wow faktor za mene veličina. Ekran je prelep, rezolucija, detalji fantazija. (Vrv je isto od s21u sve do s25u)

👍 Dizajn i prstenje kamere, uživo je ok neću lagati, ali i dalje mi je lepši s24u. Generalno za moju veličinu šaka telefon mi je neugodan i nezgrapan, od korišćenja jednom rukom nema ništa. Nekome sa većim šakama je sigurno ok. Ali, već vidim da će mi za posao biti bolji s25u.

👎 OneUI 7 je po meni promašaj. Mnogo propuštenih prilika i potpuno pogrešan pravac za Samsung. Otišli su u pravac iOSa, znam da će se mnogi uvrediti (po meni je i iOS dalje ograničen UI). Samsung je mogao da unapredi DEX, split screen za aplikacije, poboljša multitasking meni, doda još sitnih podešavanja za svačiji ukus, samo par ideja. Na žalost pokušali su da "pojednostave" UI, prvi udarac je bio notifikacije i panel za prečice. Iako i dalje može da se vrati na stari dizajn, trebalo mi je 15 minuta da nađem kako, očigledno da žele da ugode drugoj publici. Njihova nova "ideja" control centra gde na ekranu od skoro 7" umesto kao pre na jedan zamah dobiješ 20-30 stavki za brza podešavanja, sad izadje, osvetljenje, zvuk, 8 podešavanja i 1/3 ekrana zauzimaju Home, Modes, Smart View i Nearby Devices... Povlačenje iz desnog gornjeg ćoška za brza podešavanja na mini tabletu, bravo Samsung, nemam palac od 14cm.

👎 Za pare koje traže za telefon, poslati mi je u papiru od bureka (uz to i pocepan) i nekom kartonu za grejanje pilića, ne zezam u prilog su slike za dokaz. Neko će reći nebitna stvari, ali ja se i dalje sećam kad je Nokia uz njihove N serije slala po 5-6 komada dodatne opreme, a uz neke i futrolu!

👎 A kad smo kod futrole, najveća zamerka. Inače furam Ringke gumenu masku, dok mi ne stigne, uz telefon sam naručio i original Samsung providnu masku.. Užas, prvi put u zadnjih 10 godina da doživim da maska ne paše na telefon! HEJ, Samsung koji ima dizajn i dimenzije za maske prvi! Ne može da napravi masku koja stoji na telefonu. Desna strana gde su dugmići, ne leži lepo i spada sa ivice telefona. Telefon igra unutar maske, moram stalno da je "navlačim" nazad na telefon sa te strane i klacka, tu nema opravdanja stvarno.

Sve u svemu 50/50, koliko ima dobrih stvari toliko su se potrudili da unište što više mogu. Meni je Samsung sada pravi rebus. Ne razumem ništa iza njihovih odluka u dizajnu i mislim da su se izgubili malo mnogo. Nemam osećaj da sam kupio najbolje od najboljeg, više imam utisak kao da sam uzeo neki telefon 1 tier ispod flagshipa pa kao, "ajde za te pare dobar je razumem"
Opet da naglasim ovo je moj utisak o telefonu, razmisliću da li ga vraćam za par dana ili ne.

Prilozi

• 20250201_194110.jpg
    20250201_194110.jpg
    475.1 KB · Pregleda: 141
  • 20250201_194120.jpg
    20250201_194120.jpg
    284 KB · Pregleda: 130
  • 20250201_194151.jpg
    20250201_194151.jpg
    156.5 KB · Pregleda: 135
  • 20250202_013618.jpg
    20250202_013618.jpg
    192.6 KB · Pregleda: 143

Занимљиви резултати на крају..

Za olovku se slažem da je shit move. Za ovo ostalo baš i ne. Npr. ne znam koja je fora Džeriju sa ovim "fake lenses" u videu. Pre svega, prsten nije deo "lensa" uopšte već ukrasna/zaštitna lajsna koja može da se sviđa ili ne sviđa bilo kome. Ali to je stvar ukusa a ne fake. Jel negde piše da mora da bude izrađena iz komada da Džeri ne bi mogao da je razvali skalpelom kad zapne od ivice telefona na polugu da izvali to. Mislim, kada neko kupi Mirrorless foto-aparat i dobar objektiv za njega koji lagano koštaju par hiljada evra, da li uzme skalpel, iseče onaj gumeni prsten na objektivu i kaže "evo vidite fake prsten" jer sam uspeo da ga razvalim i uništim. 😏

Aj zdravo
Nisi me razuemo, a da se i doopunim. Jesu štedeli i to se vidi. Po mom misljenu sasvim je ok i više nego ok i s22 ultra sa snadragonom samo. Ja sam sa s22u(Exynos) prešao n s23u i posle na s24u. Ksda sam imao s23u apsolutno sam bacio novac prelaskom na s24u, apsolutno nepotrrebno privukla me kockastija gemetrija. S23 je najlepši od svihn pobroijanih. Za s25u kažem možda bi mi se i svideo fizički. Ali nema, ništa bolje samo gore u odnosu na prethodne. Brži jeste po testovima ali kome to treba? Izbacilli su aktivni s pen, ne verujem da će vraćati aktivnu olovku na sledeće serije. Kao što od Note9 nikada nisu više vratili VR led notifikaciju ni jack (ok imaju bt sluške ali koliko god da su dobre o neće biti to) za slušalice. Apsolutno nisam nikakav fan Samsunga. Ne mora samsung ima i drugih telefona.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno