Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Da li jos neko ima problem sa pozivima na tg i wa? Obavestenja i pozivi su mi vidljivi tek kad udjem u app

Ono sto sam primetio u wa i na tg do sada mi se par puta desilo da telefon ne odreaguje na pisanje poruke. Nego otkucan tekst unese odjednom nakon par sekundi. Da li to prepisati app ili lose upeglanom softeru ne znam. To mi se desavalo i na P4 ali sam bio u fazonu tel je star pa je moguce, ali na ovom vec ozbiljno smara.
I kako vreme odmice primecujem jos neke nedostatke. Recimo uspostavljanje veze. Skoro 5-6 sek prodje od okretanja broja da bih cuo da zvoni telefon nekom koga sam pozvao. A nebrojani put mi se desilo da mi se ljudi jave a da nisam ni jednom cuo da im je zazvonio telefon. Neocekivano dugo se uspostavlja
Meni je tastatura nenormalno lagovala u viberu. Rešenje je na kraju bilo promena tastature, od tada niti jedan lag. Neverovatno ali google tastatura baguje na pixelu 🤯 Koristim Yandex tastaturu i prezadovoljan sam.
Za probleme sa mrežom su već kolege odgovorile 🙂

Da li jos neko ima problem sa pozivima na tg i wa? Obavestenja i pozivi su mi vidljivi tek kad udjem u app
Kasne notifikacije na Pixelu ozbiljno. Menje izludjuje na P8Pro. I mnogo ljudi po Redditu kuka ali resenja generalno nema. Sta da ti kazem.

Takođe nikada problem sa Gboard-om ni na jednom telefonu koji sam koristio, od toga 3 piksela, moguće da nešto drugo pravi problem.

I ja prvi put cujem...

I 7pro i na 8Pro je GBoard znao da zabada u chat aplikacijama, narocito Viber.

Sreća pa nikada nisam koristio viber :)
Ni jednom mi nije zabo Gboard, ako ne računamo onaj bug gde sam prebaci jezik na engleski. I dalje ne znam da li su to ispravili, jer *** nema AI u svom imenu ..

Ja koristim SwiftKey, koji za razliku od ios, ovdje radi savršeno!

Ponovo u zadnjih par nedelja imam probleme sa pozivima na A1 (ponekad nedostupan, prekidi u sred poziva itd). Par meseci je sve radilo kako treba. Izgleda tako mora na A1, neko vreme radi super, pa zeza, i tako u krug.

Hoće to kod A1 i van Pixela, barem mi tako kažu ljudi iz okruženja koji su na A1.
Tako je od vajkada na A1, uzeo sam prošle nedelje probnu prepaid A1 karticu, da vidim da li se popravila situacija, ali kvalitet razgovora je užasan, puca signal, zovem, ispada iz veze i slično. Sigurno nije do telefona.

Meni na sva 3 piksela Volte nije pomogao oko nedostupnosti, samo oko brzine uspostavljanja veze i kvaliteta poziva.

Verovatno je onda lutrija i sa Modemima, pošto ja nisam imao ni sa jednim pixelom tih problema, još od p6 pro. Čudne stvari :)

Najčudnije mi je tu što nije odmah nedostupan, neko vreme, mesec, dva, radi bez problema, i posle 2-3 meseca kreće po 1 poruka dnevno za propušten poziv, posle nekog krećeg vremena bude po 10ak, doslovno isto na sva 3 piksela. 😃

Stigao mi spigen case konacno. Posle tacno mesec dana. Mogu reci da me je vise obradovao nego sam uredjaj.
Kod mene drugo pucanje veze sa sa instaliranim shizuku NBG lokacija.
Tastatura je kriminalna, toliko laguje i baguje da ja ovo nisam video ni na telefonima od 100€ Potpuno razocaranje od telefona. Dodje mi da se vratim na P4 isti uzitak pri koriscenju bi imao

Ne znam, ali je evo preko 2 godine koristim 7 Pro, od posle par apdejta sistema kad je izasao fon i aktivacije shizukuom, nikad problema sa mrezom nisam imao.
Sacekaj jos koji apdejt sistema, uvek se resi negde do februara marta ta pucanja i sitne boljke.

Swiftkey koristim godinama, radi perfektno.

Ne znam stvarno do cega je ali telefon laguje na svakom cosku. Brisao mi je tri slike 20 sekundi... Ja sam odmah u startu uradio update na android 15 da li je jos neko to uradio od vas? Mozda je do toga nemam drugo objasnjenje

I ja isto, korstio 7P , 8P i sada 9PXL.

@BataHTC ako si updatejtovao pusti ga par minuta da dodje sebi, koristim telefon od starta sa A15, znaci telefon je bukvalno battery smooth, ako si sam video 2x neki frame drop, sve klizi.

Bas sam se raspisao u ovoj temi. Ali toliko sam se razocarao uredjajem da nemam reci. Potpuno isti uzitak pri radu kao i kod P4 da li je to realno pitam samog sebe?! Pritom P4 kostao 380€ ovaj 1050€

To je cena vrhunskih fotografija u svakom smislu. Pixeli su u zadnje vreme midrange HW, onako SW i camera SW bez ikakve konkurencije u android svetu a prilicno sije i iPhone u nekim situacijama. Ne pada im cena slucajno ovoliko. I ovo ti prica neko gde i ja i supruga koristimo Pixel (8P i 7P).

Nazad
Vrh Dno