Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

^ +1 Originalne Google maske su po mom mišljenju najbolje maske generalno koje sam koristio, baš su kvalitetne i vrhunski izgledaju..

Jesam od spigena dosta tih tankih maski, i sva su kineska brlja.. obična guma. Cenim da je Ringke slična priča.

Spigen samo Neo Hybrid vredi uzimati kao Ringke Fusion X modele - generalno ti "hibridni" modeli pruzaju najvise zastite, zadrzavaju rigidnost a ne nabacuju previse gabarita telefonima... Pricam iz iskustva jer sam koristio oba proizvodjaca i vise modela, a trenutno Ringke Fusion je 1. izbor.
Generalno bilo koja gumena opcija, ma koliko kvalitetna bila, posle jednog vrelijeg leta i par vadjenja da ocistis telefon nije vise knap kao pre i osetis da telefon "pliva"...

Spigen rugged armour je odlicna maska, ja koristim godinama na razlicitim modelima, ne udeblja fon previse a bas dobro sititi i godinama traje.

Na KP je uzasna ponuda, svi kao imaju na stanju, kada zoves: "evo bas idemo sledece nedelje u nabavku pa se javljamo kada stigne."
Trazim 9 pro 256. Mislim da je 256 optimum uz povremeni backup slika na cloud i mirna Bačka :)

Ako imate neki pouzdan kontakt sa KP, javljajte u DM.
MM ima dobru ponudu, pasce jos cene, al' nemam semu (kuma, brata) da mi neko dobavi. 😂

@fkloznica

Lepo izgledaju Google maske, ali mi deluju nekako klizavo, šta znam, nema nikakva tekstura sa strane da pruži grip, a veliki je telefon. Ringke deluje kul, verovatno ću Camo verziju da poručim, pogledaću još malo po YT šta ima zanimljivo.

Ja cu biti buduci vlasnik PRO 256gb verzije. Samo jos malo cene da padnu. Razmisljao sam izmedju S24u ali mi se dopada ideja da se malo izadje iz ''komercijale'' i uzme ovaj telefon. 2 godine korstim Mate 50 pro kojim sam zaista zadovoljan, nadam se da ce pixel ispuniti ocekivanja :D

Drugari,

S ozbirom da sam za sada odustao od kupovile 9 Pro XL, a vec sam pre dva meseca narucio i stigla mi je ringke maskica, ko je zainteresovan nek se javi.

Imam sledecu:
(Onyx green)

Stigao deda mraz malo ranije, baš na vreme isporuka :) Odradio svoje Pixel 6 Pro, zasluženo ode u penziju. Uzeo sam porcelan beli 9 Pro XL, malo za promenu, pošto mi je trenutni Pixel crni sa crnom Cyrill maskom.

Nisam furao providnu masku od S6 Edge, dao sam šansu Ringke Fusion-u, kažu da ne žuti toliko brzo, aj da vidimo. Slučajno mi iskočilo Ringke staklo, nisam ni znao da imaju stakla u ponudi iskreno, rekoh aj da probam. Ne bude li bilo dobro, uzeću Spigenovo.

Punjač Ankerov 67W sa Amazona uzeo, bila neka promocija, ispao je jeftino. Neoprenski sivi pouch za svaki slučaj da se nađe, neću ga sigurno toliko koristiti, ali za sketchy situacije tipa hajking/planinarenje/plaža, itd, što da ne.

Sam svoj deda mraz, odoh da otpakujem poklone, haha, javljam se kasnije sa nekim početnim utiscima.

1000026031.png

Ekipa sve najbolje u Novoj! Da vas zdravlje i uredjaji dobro sluze! 😃
Evo konacno da bacim neki komentar na P9 pro posle nekih pet dana koriscenja.
Kao sto sam vec pisao na P9 pro presao sam posle cetiri godine koriscenja P4.
Bicu krajnje iskren i objektivan. Do sada nikada toliko novca nisam odvojio za telefon. Ovo je ubedljivo najskuplji telefon koji sam imao do sada. Ako izuzmem HTC One koji je bio premium u to vreme sve ostalo je bilo middle range.
Znam da ovde ima ljudi koji svake godine promene uredjaj ali ja zelim da prenesem iskustvo korisnika koji telefon koristi do iznemoglosti pa kad vidi da vise nema dalje odluce se za kupovinu novog. Verujem da i takvih ima na ovom mestu.
Navescu samo stvari gde sam imao wow efekat na prvi pogled sa prelaska sa P4

* Izrada - zaista odlicno deluje u ruci, svako dugme, ivica, ledja... Sve je 10/10 Sa druge strane telefon vec prvog minuta ubacujem u case tako da je lezanje u ruci identicno kao i kod P4 😃

* Ekean - Nikad nisam imao telefon sa boljim ekranom 10/10 Na dnevnom svetlu sa manje od pola podesenog osvetljenja normalno se moze koristiti bez nekog skiljenja i trazenja boljeg ugla. Stvarno sve pohvale za ekran.

* Baterija - Za ovih pet dana koriscenja baterija bez ikakvog problema gura od 07-23h. U 23h zavrsavam sa 39% okvirno, tako da i dobar deo narednog dana telefon ne ide na punjac. Najvise koristim poziv, sufr, wa, toutube.

* Zvuk - Neuporedivo bolji, cistiji, precizniji...

Ovo su stavke koje su ostavile najbolji utisak kod mene. Sam rad uredjaja za ono sto meni treba je skoro identican kao kod P4 brzina ulaska i izlaska iz app u app je dobar ali manje vise to sam imao i na telefonu od 400$ kupljenog pre cetiri godine.
Imao sam jedno pucanje veze za ovih pet dana, ispao je iz signala.
E sad ono gde sam se najvise iznenadio s obzirom da imam brata blizanca telefon mu je ladno otkljucao face ID ja kada sam probao kod njega na Iphonu nije moglo. Prosto neverovarno ali istinito! Tako da veliki minus za Face ID
Sve u svemu da ne gusim previse. Misljenja sam da telefone ne treba menjati iz godine u godinu jer stvarno nista novo necete dobiti. To je moje misljenje. Ukoloko me bude neplaniranih padova i sl P9 pro planiram nositi dok mu baterija ne rikne kao kod P4.

.
E sad ono gde sam se najvise iznenadio s obzirom da imam brata blizanca telefon mu je ladno otkljucao face ID ja kada sam probao kod njega na Iphonu nije moglo. Prosto neverovarno ali istinito! Tako da veliki minus za Face ID
Još bolje, probaj da ga otključaš sa svojom slikom :)

Zna se zašto Huawei i Honor na svoje Mate/Magic serije stavljaju sve moguće senzore - ovo sa jednom kamerom apsolutno nije bezbedno. Koristi fingerprint.

Uzeo i ja 9 pro a imao 7 pro.
Posle par nedelja korišćenja, realno se ne isplati raditi migraciju (za nekih 500+ jura razlike jer ovaj 7 pro ne mogu za više od 340 da prodam).
Dobar je AI, ima još dobrih stvari na 9 pro o kojima su sagovornici već debatovali.., ali po meni ako imate seriju 7 - drugarski savet, sačekajte novi model ako vam na 7 sve radi.

Isto bih rekao i za vlasnike p8 i p8pro :)
Dobija se samo brzi otisak prsta i nešto bolja baterija, i to samo zato što 4g sa novim modemom troši manje baterije.
Sve ostalo je manje više isto ( naravno ako ne računamo idealne dimenzije p9 pro :) )

Ja sam se sa 9 pro vratio na 8 pro, ali to ne znači da opet neću ići na 9 pro kada padne na nekih 700e :) mislim da mu je to "realna" cena

Čovek je proklet i radoznao, misli se "ko zna šta sad ima tu novo" i "šta li propuštam" 😃 pa impulsivno kupi (čemu ja inače nisam sklon al eto ajd da se častim za NG).
Ali dobro svaka se škola plaća. 😉
Mislim da je najveći problem kod nas taj što ti nigde nemaš izložen Pixel, ni na jednom štandu, ni kod operatera ni u prodavnici, pa da možeš da ga dodirneš, osetiš u ruci, malo pročačkaš, poigraš se, itd.
Z ato ko je nameračio nek ga nadje negde preko kad otputuje, pa nek se poigra bar 15-20min sa showroom modelom i sam proceni.
Pri tome, da ne ispadnem hejter, odličan telefon ali ako imate već Pixel , razmislite, imajte u vidu i produzeni rok updatea za starije modele.

Posle onog propusta sa otkljucavanjem, Face ID sam deaktivirao i sada je samo finger ostao kao bezbedniji nacin. Koliko god se trudim da telefon u ovim prvim nedeljama izakam i pokusam da istrosim bateriju ne polazi mi za rukom. Bez problema izdrzi ceo dan. Velika pohvala za to. Smatram da je android kao OS neuporedivo vise unapredjen nego IOS i to je da kazem jedan od razloga zasto sam ostao veran androidu. Da ne govorim o slobodi personalizacije samog uredjaja. Verujem da Iphone korisnici sanjaju o tome

Isto bih rekao i za vlasnike p8 i p8pro :)
Dobija se samo brzi otisak prsta i nešto bolja baterija, i to samo zato što 4g sa novim modemom troši manje baterije.
Sve ostalo je manje više isto ( naravno ako ne računamo idealne dimenzije p9 pro :) )

Ja sam se sa 9 pro vratio na 8 pro, ali to ne znači da opet neću ići na 9 pro kada padne na nekih 700e :) mislim da mu je to "realna" cena

Pa iskreno i da...
Trebao bi se ocekivati veci pomak prelaskom na TSMC, ali ce i dalje kaskati za SD i MTD cipsetima...
Malo veca SiC baterija (reci 5500-5900mah), poboljsanje sa kamerama (nesto bolji video zapis i LL) i SoC na nivou 8g3.
Stock Android je tu, Imaju vec odlican ekran, jedino kada bi onaj glossy ram zameniti matiranim resenjem

Glossy ram ima svoje prednosti pri držanju moba, više se "lepi" za kožu nego onaj mat. Verujem da su ga zato i stavili na Pro modele, jer je njima nazad klizavo mat staklo pa nema gripa, dok je kod non pro uređaja nazad obično staklo što dodaje na gripu, pa su zato tamo mogli da stave mat ivice :)
lupam sada, ali to mi deluje kao logično objašnjenje

Kod nekih drugih upotreba recimo alu-a ili celika (recimo narukvice sata ili u industriji nozeva), meni kada su recimo matirani ili sandblasted/"peskirani" materijali dosta je bolje za grip. Pritom i ne ostavljaju otiske kao visoko polirani. (barem lican utisak)
Mozda i gresim.
Mada meni licno taj ram na pixelima bas bas bode oci. Na 8pro, s24u mi je licno bolji utisak bio.

Da li je XL bas prevelik pa mu je manja cena? Kod ajfona pro max druga prica skroz. Pro XL vec ima za 860 eur nov, obican Pro je skuplji.

Jeste prevelik...mada ni običan pro nije mnogo manji.

da li neko zna, a ko je koristio pixel telefone novije generacije, da li u postavkama imaju opciju za dc dimming?

Koji je razlog vraćanja na P8 pro?:)
Duga je priča :) ali po sredi je oslanjanje na ljude koji su ret :)
Na kraju sam ga prodao za 650e jer je u jednom ćošku imao izgreban ekran (nisam mogao više od 7 dana da izdržim da ga gledam takvog ) :)

Sada na p8pro čekam bolje dane pa da uzmem p9pro ponovo kada se malo slegnu cene..
A što je najgore p9pro i p8pro su isti telefoni :) Na strani p9pro su manje dimenzije, manje grejanje telefon pri korišćenju, bolji otisak i manji standby drain na 4g.
Sve ostalo je bukvalno isto, baterija je identična (znači prosek surovi ) :)

Spigenov case za P9 Pro porucen 16 decembra jos uvek mi nije stigao. Sad sam usao na tracking da vidim kakva je situacija i vidim da jos nije usao u Srbiju. Kako stvari stoje bice to mesec dana cekanja. Sto je mnogo, mnogo je... Pritom postarina placena 17$ Kao TV da sam poricio

Prilozi

• Screenshot_20250110-131920.png
    Screenshot_20250110-131920.png
    184.4 KB · Pregleda: 22
Ono sto sam primetio u wa i na tg do sada mi se par puta desilo da telefon ne odreaguje na pisanje poruke. Nego otkucan tekst unese odjednom nakon par sekundi. Da li to prepisati app ili lose upeglanom softeru ne znam. To mi se desavalo i na P4 ali sam bio u fazonu tel je star pa je moguce, ali na ovom vec ozbiljno smara.
I kako vreme odmice primecujem jos neke nedostatke. Recimo uspostavljanje veze. Skoro 5-6 sek prodje od okretanja broja da bih cuo da zvoni telefon nekom koga sam pozvao. A nebrojani put mi se desilo da mi se ljudi jave a da nisam ni jednom cuo da im je zazvonio telefon. Neocekivano dugo se uspostavlja veza.

Nazad
Vrh Dno