Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

@BataHTC
to sa uspostavljanjem veze liči kao da nemaš volte. aktivirao si ga sa shizuku? i kod operatera isto? jedino ako si kod A1, onda na pixelu ne može volte.

Ako si na yettelu onda si lagan :) samo aktiviraj Volte:)
Pretraži negde na ovim stranama ili u p8 temi link do tutorijala. Extremno je lako

Spigenov case za P9 Pro porucen 16 decembra jos uvek mi nije stigao. Sad sam usao na tracking da vidim kakva je situacija i vidim da jos nije usao u Srbiju. Kako stvari stoje bice to mesec dana cekanja. Sto je mnogo, mnogo je... Pritom postarina placena 17$ Kao TV da sam poricio
Trebao si sa onog poljskog spigen sajta, kod njega je postarina oko 5e i znatno krace mu treba da dodje.

Ne, imam Esim kako da aktiviram shizuku? Nisam upoznat sa tim isreno. Inace sam na yettel mrezi
Izvoli

Piše tamo i u textu šta radi, ne znam da li sam Suzuki ili pixel ims odradi izmenu jednog if uslova u kodu i omogući Volte za sve provajdere nevezano da li su na whitelisti Google ili ne.

Poslednja izmena:
Zavrsio sam sa instalacijom. Sad sam obavio poziv. Pa ovo je nebo i zemlja... Veza se uspostavila instant a kvalitet poziva je kristalno jasan. Imam utisak da se cuje svaki sum :). Hvala puno na pomoci. Nasao sam i link na youtubu neki bugarin objasnjava kako da se instalira

Poslednja izmena:
Pixel bez shizuku / ims "haka" nema smisla koristiti u Srbiji. A ako imaš A1 karticu ona nema smisla uopšte koristiti jer volte ne radi na A1.

@The PunisheR , nisam razumeo, na A1 ne radi uopste volte bez obzira na telefon ili od A1 mreze ne radi volte na Pixelu ?

• Like
Reagovanja: mnt
znači dok ne "poprave", ništa od mene i piksela... što li sam ugovor potpisivao sa a1 kuku :/

Kakav je kvalitet veze bez volte?Ako su pravili vec takav telefon.

Kakav je kvalitet veze bez volte?Ako su pravili vec takav telefon.
Po meni kao i na svakom drugom telefonu. Ono sto je mene najvise smaralo je jako dugo cekanje na uspostavljanje veze. Sigurno 5-6 sekundi cekas dok ne zazvoni. Od juce sa volte nebo i zemlja

Nema mi smisla da kupim telefon od 900e kojem treba 5-6s da uspostavi poziv, a verujem da sam u 20% situacija nedostupan zbog istog... takav sam problem imao sa pixel 6 svojevremeno..

Ne radi na pixelu čak ni sa ovim hackom.
Ovako na ostalim telefonima koji podržavaju volte kod nas radi.
A1 zvanično nema VoLTE podršku za Pixel telefone - tj. ne radi jer njihova mreža nema set up za Pixele, ovo je od korisničke službe info.

P
A1 zvanično nema VoLTE podršku za Pixel telefone - tj. ne radi jer njihova mreža nema set up za Pixele, ovo je od korisničke službe info.
Pa nema ni mts ni yettel pa radi volte. O tome pričamo non stop već mesecima.

Jel ga neko instalirao preko ovog YT tutoriala? Meni se javljalo da sam nedostupan i na 7pro. Mislio sam da je do Globaltela, ali očigledno nije: čak su medju prvima ubacili E-sim a i dalje su najjeftiniji na tržištu
Pitanje b) da li je neko uzeo A1 multisim? Razmišljao sam o Pixel watchu, ali bacanje para na LTE verziju nema nikakvog smisla ako će da radi samo kao wifi model. Poenta i jeste da mogu da pričam preko sata naročito leti kad se ide na neku plažu, ili izlet, baš da se vuče telefon da ga lapi neko nije preporučljivo. Pitao sam u MTS (koji je kupio GT), nemaju pojma kad će biti u ponudi

Da, i globaltel ne podržava Volte za Pixele telefone. Znači za sada samo yettel i MTS ( dok ne dođu na naše tržište, kako kaže Peca :) )

mts i yettel imaju ;)
Ne, zvanično nemaju.
To što radi je druga stvar, da ne radi ne bih mogao da se zadržim na pixelu.
Ali zvanično pixeli nisu podržani u Srbiji i upravo zato moraju ovi "hackovi" da se rade.
Sad da dođeš u mts i kažeš, ćao jel imate podršku za volte za Pixel telefone, reći će ti ne.
Do skoro nisu ni hteli da aktiviraju volte ako nemaš telefon koji oni podržavaju, pa su ljudi ubacivali kartice u Samsung telefone da dobiju aktivaciju pa vraćali u Pixel.
A radi, kontam zato što pixel i Samsung imaju "iste" modeme.

Ne, zvanično nemaju.
To što radi je druga stvar, da ne radi ne bih mogao da se zadržim na pixelu.
Ali zvanično pixeli nisu podržani u Srbiji i upravo zato moraju ovi "hackovi" da se rade.
Sad da dođeš u mts i kažeš, ćao jel imate podršku za volte za Pixel telefone, reći će ti ne.
Do skoro nisu ni hteli da aktiviraju volte ako nemaš telefon koji oni podržavaju, pa su ljudi ubacivali kartice u Samsung telefone da dobiju aktivaciju pa vraćali u Pixel.
A radi, kontam zato što pixel i Samsung imaju "iste" modeme.
Da ne ulazimo u "politiku mts i yettela" Tehnicki imaju podrsku za volte na google, korisnici koji znaju urade hack i radi. A1 nema tehnicku mogučnost pa ne pali hack ili slicno. Poenta cele price je da google nije sluzbeno prisutan na tržistu Srbije i stoga operateri nemaju potpisan ugovor bla bla.. Ide 5G uskoro tako da će se menjati pravila igre. Ovo je sa android igrače tako, dok apple ima skroz drugi deal sa operaterima kako u EU tako i van EU.. ali u biti smaraju svi - no lova je to velika ;)

Ima li neke bitne razlike između P8 i P9 u samom radu? Signal, baterija, kvalitet poziva... Ako je neko napravio takvu promenu

Ja sam instalirao i meni sljaka. Malo YT malo link koji su mi dali. Sve zavrseno za 10-15min

I svaki sledeći put će ti biti manje od minut posla.
Svaki mesec posle apdejta ćeš morati opet da odradiš, tako da navežbaj haha

Sve prodjem, aktivan Shizuku, pregledam opcije na phone dialeru (tri tačke, nista nije uključeno) preuzmem sa githuba i zaglavim se ovde: kad downloadujem Ims ne pita me za dozvolu, i nemam nikakve opcije niti reaguje na dodire, refresh ni home (slika 1)

Prilozi

• Screenshot_20250112-005517.png
    Screenshot_20250112-005517.png
    55.8 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20250112-005656.png
    Screenshot_20250112-005656.png
    99.1 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20250112-005707.png
    Screenshot_20250112-005707.png
    55 KB · Pregleda: 24
Zavrsio sam sa instalacijom. Sad sam obavio poziv. Pa ovo je nebo i zemlja... Veza se uspostavila instant a kvalitet poziva je kristalno jasan. Imam utisak da se cuje svaki sum :). Hvala puno na pomoci. Nasao sam i link na youtubu neki bugarin objasnjava kako da se instalira

Da li si samo preko ovog yt videa odradio sve ili ima jos neka caka?

Nazad
Vrh Dno