Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Evo konacno da se i ja pridruzim taboru. Pazario sam P9 Pro u Becu u Mediamarketu, izasao me je 1050e 128GB black varijanta. Trazio sam papir za povrat PDV pa cu videti da li moze na Austriskoj granici da se dobije taj povrat od 18%. Preko Spigena sam odmah porucio i masku koja je 34.99$ sa postarinom za Srbiju ce izaci 52$ sto je poprilicno visoka cena po meni. Kako sam video na trackingu iz maila mogu je ocekivati za nekih 10 dana. Inace ovde na KP sam poslednje dve nedelje zvao prodavce koji su reklamirali da imaju na stanju po znatno nizoj ceni 930eur ali kad god sam ih pozvao nisu ih imali na stanju i ako su napisali da ih imaju, nebitno... Telefon nisam jos uvek palio dok ne predjem granu pa cu sacekati da dodjem za Beograd i prenesem svoje utiske. Inace prelazim sa P4 posle cetiri godine koriscenja :D

Što se tiče maski i ostalih stvari, najbolje da poručujete sa spigen.pl, jeftinije je i dođe poštom, a cena dostave je mnogo manja.

Rodjo 128gb za 850e, 1100e za 256gb kod flagshipa je za zatvor...😂
Pa samo ako je neko lud da plati toliko, posebno za Pixel....

OP12 16/512 je 760-800e, 12/256GB je bio 660e pre koji dan...
S24U 12/256 ima za ispod 1k, ~1100e je 12/512GB verzija...

Svaka roba ima svog kupca :)
Pixel se uzima prvo zbog sw i exp pa ostalih stvari :)
Slažem se da je 128gb bedno, ali ja nikada na mobu ne prelazim preko 50,60gb prostora, tako da nas ima raznih :)

Fina cena u EU sa tim popustima :) da je toliko bio u startu gde bi nam bio kraj :)

Samo uz paket jer cena je nenormalna.
1000042581.jpg

Rodjo 128gb za 850e, 1100e za 256gb kod flagshipa je za zatvor...😂
Pa samo ako je neko lud da plati toliko, posebno za Pixel....

OP12 16/512 je 760-800e, 12/256GB je bio 660e pre koji dan...
S24U 12/256 ima za ispod 1k, ~1100e je 12/512GB verzija...
Problem je u tome što nema alternative.
Ja dadoh 116k-PDV za edge 50 ultra 16/1024 GB, a i sam znam da je mnogo.

Pa ovo je pakao ja ga kupio pre deset dana za 1050e bas u Mediamarketu :) Da sam znao....
Inace case koji sam porucio preko spigena 13 decembra jos uvek je u Americi. Znaci zakacili su me svi praznici i tesko da ce mi stici pre 13 januara sto mu dodje mesec dana. Sto je mnogo, mnogo je. Inace P9 jos nisam otpakovao stoji mi u kutiji :) Kako stvari stoje moracu to da ucinim jer nema vajde cekati case. Bas sam se smorio sada kada sam video da su oborili cenu na 850e to je znacajna usteda. Ali dobro sta je tu je.

@BataHTC imaš li mogućnosti da ga vratiš u neko doba (ako si online uzeo)?! Ameri koliko sam skontao imaju politiku da ako u mesec dana cena ode ispod one koju si platio, imaš pravo da tražiš nazad razliku...znam 100% da je tako brat dobio dodatnih 100$ nazad kada je pazario Asus G14 Laptop.

@BataHTC imaš li mogućnosti da ga vratiš u neko doba (ako si online uzeo)?! Ameri koliko sam skontao imaju politiku da ako u mesec dana cena ode ispod one koju si platio, imaš pravo da tražiš nazad razliku...znam 100% da je tako brat dobio dodatnih 100$ nazad kada je pazario Asus G14 Laptop.
Telefon sam pazario licno u Becu u njhovoj radnji. Nazalost ne mogu ponovo nazad. Mogao mi je prodavac bar reci da ce biti popusta za par dana, lupam... Nije ni bitno uostalom. Nego me sad ovo i sa casom nervira. Bacim pogled na tracking i vidim da se posiljka nije mrdnula iz Amerike.. A ja kao sacekacu da ne otvaram tel dok mi ne stigne case. Kako stvari stoje sutra otpakivanje prekostuta j**** sto bi rekao ciga u jednom klipu :)

Uzmi neku na KP čisto da imaš neku zaštitu dok ti ne stigne Spigen i koristi ga 😊

Telefon sam pazario licno u Becu u njhovoj radnji. Nazalost ne mogu ponovo nazad. Mogao mi je prodavac bar reci da ce biti popusta za par dana, lupam... Nije ni bitno uostalom. Nego me sad ovo i sa casom nervira. Bacim pogled na tracking i vidim da se posiljka nije mrdnula iz Amerike.. A ja kao sacekacu da ne otvaram tel dok mi ne stigne case. Kako stvari stoje sutra otpakivanje prekostuta j**** sto bi rekao ciga u jednom klipu :)
Dobra je fora da odeš i vratiš. Posle sat vremena se vratiš u kupiš opet 😂😂😂
Teško da će ti prodavac reći da će mu pasti cena. Ali, dešava se da ni oni neznaju.
Kažem ti iz ugla prodavca.
Nama ujutru jave da restartujemo kasu da bi se u čitale nove cene, tako nam kažu i kad hoće da prekinu akciju.
Ako je znao možda bi ti rekao da si mu drug.

Nekako me boli duša kad vidim da dajete tolike pare za 128gb.
128gb jeste malo, ali je i 1TB besmisleno.

256/512 je optimum.

Ja sam prvi put sišao na 128gb na s23, i ispalo je dovoljno za sve osim za prebacivanje high def filmova na telefon.

Dakle, za slikanje/snimanje/aplikacije, 256gb je optimum, ko hoće više velikih fajlova da prebacuje na telefon, 512gb.

128gb uz redovan backup slika i snimaka (što svako normalan radi), može da prodje.

Moglo bi da prođe, kada bi 128GB bilo rezervisano samo za fotografije, video, multimediju. Ovako je nedovoljno, jednostavno sistem i aplikacije se ''goje'' vremenom, pa čak i bumeri veoma brzo popune tu količinu memorije.
Ja se smaram sa 64GB i memorijskom karticom (i pored bekapa), sledeći telefon će morati da ima 512GB interne memorije, a ne bih se žalio ni na 1TB, jer retko menjam telefone.

Nešto nije ok sa sistemom i aplikacijama koje se toliko ugoje da pojedu 128gb. Sve se to da očistiti za normalno korišćenje.

Jedino mi je viber napravio problem te vrste, ali to je bug u aplikaciji.

128gb jeste malo, ali je i 1TB besmisleno.

256/512 je optimum.

Ja sam prvi put sišao na 128gb na s23, i ispalo je dovoljno za sve osim za prebacivanje high def filmova na telefon.

Dakle, za slikanje/snimanje/aplikacije, 256gb je optimum, ko hoće više velikih fajlova da prebacuje na telefon, 512gb.

128gb uz redovan backup slika i snimaka (što svako normalan radi), može da prodje.
Nikako besmisleno. Odradio sam još jedan bekap svih fotografija i koječega i opet je ostalo dovoljno prostora. Sad mi je sve dostupno sad i odmah, a ranije pali komp, pa traži eksterni HDD...

Gledam sada rasprodao se u mediamarketu u De po ceni od 850e. Tako da ne pije baš vodu da je i to previsoka cena za ovaj uređaj i 128gb. :)
Ipak kod ljudi prolazi jak marketing, čist sw, pouzdan telefon i stabilna kamera.

Gledam sada rasprodao se u mediamarketu u De po ceni od 850e. Tako da ne pije baš vodu da je i to previsoka cena za ovaj uređaj i 128gb. :)
Ipak kod ljudi prolazi jak marketing, čist sw, pouzdan telefon i stabilna kamera.
Ne bih baš rekao pozdan, jer sam ja imao 2 piksela i dosta ljudi oko mene takođe i svako u dual sim varijanti je imao problem sa dometom, sa ili bez šizuke, ja sam ga zbog toga i prodao i preskočio 9 Pro koji mi se toliko svideo, navodno je ovde novi exy modem ali koliko vidim i dalje se ljudi žale na kvalitet poziva i domet, tako da svakako cena nije opravdana jer ne radi kako treba osnovna funkcija telefona 😀

Osim toga, uvek bi bio moj prvi izbor 😀

9 pro ima mnogo bolji modem od npr ranijih pixela. Sa time u vezi promenio sam sve pixele više puta sem pixel 7 pro I pixel 7, i ni jedan mi nije imao problema sa mrežom.
Možda je lutrija a možda čista sreća, sve u svemu modem na 9 je dosta bolji. Naravno nije pravljen za naše tržište pa mora Suzuki, ali šta je tu je.
Valjda će pixel legalno doći i do nas za jedno 5,6 godina

Koju kombinaciju maska+staklo preporučujete za Pixel 9 Pro XL?

Ringke Onyx i Spigen staklo.
Perfekcija

Ja bih za masku samo rekao originalna Google :) nikada nisam koristio bolju masku od te. Mada nisam probao onu Pitaku ultra slim carbon bla bla.

Da te lepo služi telefon @Gizmo 🦾

Vrh Dno