Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Nisam video nijedan da je pravi 4k. Iako mogu da prime 4k, snimanje ide samo u 1080p@30hz. Nema neke razlike izmedju skupljih i jeftinijih.
Takodje se ne bih nadao da podrzavaju HDCP tako da ce dosta sadrzaja biti nemoguce snimiti, u zavisnosti od toga sta je izvor.
Mislim da je salac sa foruma bar neko vreme koristio ovakav
Ne znam da li se nadogradio u nekom trenutku.

Sada vidim da izvesni Llano ima 4k snimanje, do duse u 18fps. Samo nemoj da se prevaris sta je 4k loop ili support i 4k snimanje.

Hvala na odgvoru. Posto sam totalno neiskusan u tom pogledu, skidao bih golf turnire za sebe sa domacim komentatorom, da imam za sebe. 1080p/30fps mi savrseno odgovara. Samo bih uzeo nesto u ovom stilu:

Samo ne bih zeleo da uposljavam kompjuter vec da snimam koristeci vracanje vremena na boxu. Da li ovaj model moze tako nesto ili ima bolji u tom cenovnom rangu i da zaobilazi zastitu sto je pominjao Gicko? Naravno hvala i Gicku na odgovoru! Ovo mi bas znaci pa zato i pitam.

Hvala na odgvoru. Posto sam totalno neiskusan u tom pogledu, skidao bih golf turnire za sebe sa domacim komentatorom, da imam za sebe. 1080p/30fps mi savrseno odgovara. Samo bih uzeo nesto u ovom stilu:

Samo ne bih zeleo da uposljavam kompjuter vec da snimam koristeci vracanje vremena na boxu. Da li ovaj model moze tako nesto ili ima bolji u tom cenovnom rangu i da zaobilazi zastitu sto je pominjao Gicko? Naravno hvala i Gicku na odgovoru! Ovo mi bas znaci pa zato i pitam.
Mora da se snima putem racunara preko obs svakako.Vratiš na boxu šta te interesuje i upališ snimanje putem obs.Samo audio vidi da selektuješ ulaz u okviru video uredjaja mislim da nekad ne prepozna automatski i sačuvaj to trebalo bi da svaki put prepozna zvuk posle toga.
A sa ovom ugreen nisam imao iskustva sa ezcap i sa tom noname jesam ta snima sa ps3 koliko sam čuo
Znam da ezcap286 radi na D3 boxu eon boxu i mi boxu snimanje to je ono što sam ja lično testirao kao i sa yettel stb takodje
Pozdrav

Kakve su te medije sto se tice zvuka,u poredjenju sa fabrickom? Menjao bih moj RCD 510 u Passatu B7,naivise zbog rikverc kamere,imam razne ponude...
Ako ti je najvise zbog rikverc kamere... Ne znam jel rcd510 podrzava fabricki kameru, ja imam rns510... Imao sam kineza ali mi nije bilo to to, pa sam se ipet vratio na rns510 uzeo adapter koji sa kineske kamere konvertuje signal na rns510... I tako za dosta manje para dobio rikverc kameru na fabriku.

Ako ti je najvise zbog rikverc kamere... Ne znam jel rcd510 podrzava fabricki kameru, ja imam rns510... Imao sam kineza ali mi nije bilo to to, pa sam se ipet vratio na rns510 uzeo adapter koji sa kineske kamere konvertuje signal na rns510... I tako za dosta manje para dobio rikverc kameru na fabriku.
Moze link od kamere i adaptera?

Adapter

I just found this on AliExpress:
US $60.60 | CVBS to RGB Converter Radio RGB to AV Camera Adapter with Delay Box Flip Logo Camera Adapter For VW RNS510 RCD510 RNS315 Radio

Kamera, kod mene je za Superb...

I just found this on AliExpress:
US $23.99 | Greenyi CVBS AHD 1080P Vehicle Trunk Handle Car Reverse Backup Camera For VW Skoda Octavia 2 3 A5 Fabio Yeti Superb Audi A1 A3

Ovaj adapter bi trebao da odgovara i za rns315, samo se drugi model izabere.

Treba mi 4g SIM WiFi ruter. Može Ali, Temu, može i lokalno. Hvala!

Super, hvala. Mogao bih time da se pozabavim, izadje ipak dosta jeftinije nego originalna rikverc kamera.

Moze li neko kome je nalog prebacen na biznis da isproba ovaj kod na nesto skuplje od 100$?

AEB100 - 10$ na 100$

Verovatno ne radi, ali da probamo da li obracunava

Moze li neko kome je nalog prebacen na biznis da isproba ovaj kod na nesto skuplje od 100$?

AEB100 - 10$ na 100$

Probao ja onako random za neku multimediju za auto. Piše "sorry another shopper just collected this coupon code. Try collecting other".

Mada ja ne znam šta se dešava sa mojim nalogom. Kad idem u taj business deo, pita me kao hoću li da se registrujem. A onda za poneki proizvod mi izbaci samo business ponudu i kao promotivna cena za 3 komada i više. Kao da je neki bag, nemam pojma.

Valjda treba da te samo automatski prebaci i da budes biznis buyer, zato sam mislio da ce mozda da prodje jer kod deluje univerzalno za sve ali ipak se lampica upali cim vidi Srbiju kao destinaciju :)

Jedino sto nismo probali jeste da se stavi izmisljena adresa tamo gde kod vazi, unese se kod, pa da se vrati adresa na Srbiju, mada ne verujem da radi.

Ko je voljan da proba i rizikuje da li radi i ima biznis nalog... Izvolte :)

Za zaobici ...

sounds-good-doesnt-work.gif

AEB100 - 10$ na 100$

Radi, taj kod se dobija cim startujes aplikaciju ali ga ja nisam do sad iskoristio. Odbija ti $10 cisto. Neke cene ovde sto pominjete meni izadju jeftinije na biznis nalogu ali nisu to neke velike razlike i samo pojedini proizvodi.
A neko je pomenuo promenu adrese. Mozes ti da dodas, drugu, izmisljenu adresu, recimo u madjarskoj i vidis kako ce ti obracunati cenu i postarinu, problem moze nastati ako zaboravis da vratis adresu a ne zaboravis da nastavis da narucujes... Za promenu adrese najbolje uneti rodbinu od nekog poznanika ako verc nemas nikog svog tamo "daleko"....

Ja sam uzeo negde ovde kod nas, na slican princio radi, sece neki mm i kao bi trebalo da je to to.. ono kad isece, brisac posle kao na talase da brise...tj kao da je "talasasto" isecen 😂 jos gore nego sto bilo
Da li si polozio brisac na sto i gledao da vuces polako, ravnomerno i konstantno istim pritiskom?

Treba mi 4g SIM WiFi ruter. Može Ali, Temu, može i lokalno. Hvala!
Gledao i ja slicno nesto za mtel paket. Na kraju mislim da je mnogo bolja opcija uzeti USB modem i obican ruter koji podrzava USB WAN. Modemi i wifi (zapravo mifi) uredjaji su jeftini, ali bas pravi ruteri su dosta skuplji, a sumnjam da imaju pola mogucnosti od prosecnog tplink.

Za promenu adrese na drugu zemlju ranije je automatski menjalo i cenu i poštarinu za zemlju u koju se šalje. Imao sam dve adrese tako da sam morao da menjam podešavanja na adresu gde želim da stigne da bih pretraživao, i cene i poštarina se debelo razlikuju.

Nije Aliexpress al pricalo se o tome

Za promenu adrese na drugu zemlju ranije je automatski menjalo i cenu i poštarinu za zemlju u koju se šalje. Imao sam dve adrese tako da sam morao da menjam podešavanja na adresu gde želim da stigne da bih pretraživao, i cene i poštarina se debelo razlikuju.
Da li su za EU, konkretno Hrvatsku cene jeftinije nego za Srbiju?

Nisam uporedjivao, meni je druga adresa bila dosta dalja od EU. Ne vredi vezivati se za jednu prodavnicu već mora pretraga jer su prodavnice bazirane na prodaju u nekom regionu a mimo toga može da ostane i ista cena ali slanje ide u nebesa, nemaju kombinaciju. Dešavalo se da recimo nešta za nas u zbiru košta 10$ a kad prebacim adresu bude i 20$ a kada krenem sa pravom adresom nalazim po ceni oko 10$, +/-1$.

Sve je to super, ali poenta mog pitanja je:

• da li AEB100 preko biznis naloga sa tacnom adresom u Srbiji radi ili ne,
  • ako ne radi, da li po unosu neke leve adrese u zemlji gde kod vazi (dakle ne mora nuzno da bude EU drzava), obracunati kod i dalje ostaje obracunat kada se ta adresa vrati na adresu u Srbiji, dakle promena NAKON unetog koda.
Konkretno procesori za Alija su opet jako jeftini, sa AEB100 preko biznis naloga moze da se ubije jos 10$.

Ako nekom radi sa biznis nalogom i adresom u Srbiji, da odmah uzimamo dok ima.

Stigao mi Netac 2TB onaj ssd što smo uzimali za 40 eura, NS carina me castila za praznike nula dinara dažbine.

Propusti ga kroz h2testw, potrajace verovatno ali videce se gde je tanak. Posle mozes i kroz Anvil.

Ubaci i CrystalDiskInfo da vidimo koje su temperature (ako ima senzor) kad se optereti.

Verovatno cu stici tek za vikend, ako uhvatim ranije odradicu.

Stigao konačno i meni čuveni sonizoon oko kog se vodila rasprava. Isto Kinez stavio 30 evra vrednost. Jedina zamerka što se flasha tiče (ne znam da li je ovako i kod drugih) je prekidač za write. Ajde što je mali, pa jedva prstom može da se prebaci, ali sam prekidač je prilično teško prebaciti, kao da zapinje negde. Inače u kesici gde stoji ona vezica za flash je došla i neka zlatna žica, nisam siguran kako je zalutala tu. :)

Ta žica služi da se vezica za držanje provuče kroz rupicu na fleški 🙂

Ja bih jos zamerio sto se crni sonizoon greje neverovatno, na ivici bude da opecem prste. Inace, brzine citanja/pisanja skroz korektne kao sto je vec spomenuto.

Dokle god izbacuje tu toplotu dobro je.

Stigla i meni, 800 i kusur dinara harac, posle cu da napisem kinezu da sredi to a usput i da izvrtim regularne testove.

@Lanikor
Jel neki konkretan store ima jeftinije procesore trenutno, szcpu? Uzeo bih 5700x3d ali nije neka razlika u ceni u odnosnu na kp, a sve jeftinije ponude su očigledan scam.

Vrh Dno