Šta je novo?

Revolut beta

Ja ima Revolut na konto poljske radne, al radim topup sa otp na revolut pa sa revolita na nlb karticu iz Republike Srpske(Bosna). U teoriji bi trebalo da moze, im racun u istoj banci al nisam probao da saljem
Ok, hvala. Probat cu kad dodjem u Srbiju ako budu tražili neki dokaz .

Jos jedno pitanje. Kad saljes sa revolut na nlb is republike srpske, da li saljes na karticu ili bankovni racun?

Poslednja izmena:
Prebacio sam jutros kao probu 2000din , na karticu. Prošlo je instant

Ok, hvala. Probat cu kad dodjem u Srbiju ako budu tražili neki dokaz .

Jos jedno pitanje. Kad saljes sa revolut na nlb is republike srpske, da li saljes na karticu ili bankovni racun?
U BiH iz Revoluta mozes slat samo na karticu, ne podrzavaju slanje na racun. Za Srbiju podrzavaju obije opcije.

Nisam do danas provalio da je Revolut izbacio kartice za decu. Danas narucio jednu za klinca, sa imenom njegovog YT kanala, obradovace se, turio i malo kesa, naravno.

U BiH iz Revoluta mozes slat samo na karticu, ne podrzavaju slanje na racun. Za Srbiju podrzavaju obije opcije.
sta ? ne moze za Srbiju vise Revolut Lite je ukinut app a ujedno nije ni radila uopste niti slanje niti primanje kes-a.

sta ? ne moze za Srbiju vise Revolut Lite je ukinut app a ujedno nije ni radila uopste niti slanje niti primanje kes-a
Napisao sam da se iz Revoluta moze slati, na karticu i na tekuci. To nema nikakve veze s tim da li je servis podrzan u Srbiji ili ne.

Imam Wise karticu.
Postoji li mogućnost da podignem keš sa nekog bankomata u Srbiji, a da to bude bez provizije ..?

Hvala,
Znači, po Wise logici, mogu podizati u Srbiji. Do sada nijednom nisam podizao cash , tako da.. , što se Wise tiče, sve jasno.

Što se Srbije tiče , tu ništa nije jasno.
Šta.. , kao odem na prvi bankomat, podignem 300€ i banka, čiji je bankomat , ne uzme nikakvu proviziju?
SF?

do 200e je bez provizije

• Like
Reagovanja: uji
Pitah i ChatGPT , veli isto.
Hvala sve trojici :alien: :alien: :alien:

Hvala,
Znači, po Wise logici, mogu podizati u Srbiji. Do sada nijednom nisam podizao cash , tako da.. , što se Wise tiče, sve jasno.

Što se Srbije tiče , tu ništa nije jasno.
Šta.. , kao odem na prvi bankomat, podignem 300€ i banka, čiji je bankomat , ne uzme nikakvu proviziju?
SF?
Banka uzima proviziju, a Transferwise ne uzima.

Pa dobro , je l' uzima banka, sa čijeg bankomata podignem keš , ili ne uzima?
(mislim na prvi put u mesecu , do 200€..)
Sad si me zbunio.
Nisam dugo dizao novac sa Wise karticom, ali secam se da je tako bilo. Sad ne znam sa kojeg je najbolje trenutno, ja kad sam dizao ja bi sa Komercijalne Banke i provizija je bila veoma mala ali mozda je drugacije sad.

Danas podigao 13.000rsd na Halk bankomatu, Wise karticom, nije zatačunata provizija.
Do sada, nisam nikada dizao cash u Srbiji, stranom karticom, sa bankomata , ali eto.. , da javim ..možda če nekome da koristi.

Hvala @svima na odgovorima .

Mali OT, ali smo pominjali SumUp zbog cashbacka koji put pa da napomenem:
NEMA podrske, sve ide emailon i ceka se danima/nedeljama..

Blokiran mi je nalog jer sam istog dana placao u 4 grada i evo nedelju i nesto cekam email odgovor da odblokiraju.. ocekivao sam ovako nesto pa SumUp nikad nema neku sumu niti je jedina kartica.. ali je neverovatno koliko je ovo najgore sto sam video ;)
Mozda je Trade Republic gori? Nemam iskustva srecon sa podrskom za sada ;) N26 i Revolut su tata-mata za njih!

Mali OT, ali smo pominjali SumUp zbog cashbacka koji put pa da napomenem:
NEMA podrske, sve ide emailon i ceka se danima/nedeljama..

Blokiran mi je nalog jer sam istog dana placao u 4 grada i evo nedelju i nesto cekam email odgovor da odblokiraju.. ocekivao sam ovako nesto pa SumUp nikad nema neku sumu niti je jedina kartica.. ali je neverovatno koliko je ovo najgore sto sam video ;)
Mozda je Trade Republic gori? Nemam iskustva srecon sa podrskom za sada ;) N26 i Revolut su tata-mata za njih!
I Revolut zna da zakljuca nalog, desavalo se ljudima koji prebace platu kod njih da im zakljucaju nalog po prijemu sredstava. Par drugara koji zive i rade i Njemackoj koriste samo n26 i nikada nisu imali problema. Da su "ozbiljniji" vjerovatno jesu ali ocigledno nema pravila. Ja koristim Revolut i nikad nisam imao problema ali isto tako nisam nikad prebacivao vecu kolicinu novca kod njih. Treba biti oprezan sa svim ovim fintek kompanijama.

Ja sam Revolut, pored Wise, gotovo izbacio iz upotrebe. Malo-malo, pa kukaju da im dostavim ovaj ili onaj dokument. Postali su smarači, pisao sam im na tu temu, naravno , oni rade sve po zakonu, što pozdravljam, onda su trebali, umesto Revolut, banku da nazovu Sherlock Holmes.
Jedino što smara kod Wise, prilikom uplate sredstava , je što se mora ručno popunjavati forma u formular banke iz koje šalješ novac na Wise račun. Ne mogu da se povuku sredstva direktno sa GPay , kao kod Revolut, sli sam se navikao. Tačnije , postoji opcija da preko GPay prebaciš novac, ali kada pokušam , prijavi neuspeli transfer , ili tako nekako, dok to isto kod Revolut prolazi iste sekunde.

I Revolut zna da zakljuca nalog, desavalo se ljudima koji prebace platu kod njih da im zakljucaju nalog po prijemu sredstava. Par drugara koji zive i rade i Njemackoj koriste samo n26 i nikada nisu imali problema. Da su "ozbiljniji" vjerovatno jesu ali ocigledno nema pravila. Ja koristim Revolut i nikad nisam imao problema ali isto tako nisam nikad prebacivao vecu kolicinu novca kod njih. Treba biti oprezan sa svim ovim fintek kompanijama.
Razlika je sto i Revolut i n26 mogu da pozovem ili imam in-app Chat... kod SumUp nema nicega sem maila na koji ne odgovaraju dok im se ne cefne (ne stigne na red od gomile mailova).
Realno, kao sto rekoh, SumUp sem zbog cashbacka nema smisla, tako da niko ne planira da drzi novac ili da to bude jedina banka... nego cisto da se ljudi ne uplase KAD im se desi :)
Ja sam Revolut, pored Wise, gotovo izbacio iz upotrebe. Malo-malo, pa kukaju da im dostavim ovaj ili onaj dokument. Postali su smarači, pisao sam im na tu temu, naravno , oni rade sve po zakonu, što pozdravljam, onda su trebali, umesto Revolut, banku da nazovu Sherlock Holmes.
Jedino što smara kod Wise, prilikom uplate sredstava , je što se mora ručno popunjavati forma u formular banke iz koje šalješ novac na Wise račun. Ne mogu da se povuku sredstva direktno sa GPay , kao kod Revolut, sli sam se navikao. Tačnije , postoji opcija da preko GPay prebaciš novac, ali kada pokušam , prijavi neuspeli transfer , ili tako nekako, dok to isto kod Revolut prolazi iste sekunde.

Reci mi kako radis ovo za GPay? Sa cije kartice? Ima tu prostih problema koja banka prihvata koje kartice i da li naplacuje. Revolut prihvata sve kartice - ali samo personal debit cards iz EFTA+UK su free, sve ostale se naplacuju (i preko GPay-a). Dok SumUp i TR nece da prihvate neke kartice (ni direkt ni GPay).

Sve to rade, i ispred su ING i slicnih koje pokusavaju da odrade sve online, ali sve im i dalje rade ljudi rucno :( Ja doduse ni za N26 ni za Revolut nisam morao da se cimam (n26 mi je na Irsku pa su i druga pravila, nista nisam morao dodavati kada sam menjao na nemacku adresu cini mi se, def. nista sem utility bill-a, a Revolut samo novi dokument kad je stari istekao - sto je OK!)

Poslednja izmena:
U okvitu aplikacije postoji više načina transfera tj. uplate na Wise račun.
Među njima je i GPay. Doduše , plača se, ali je ttansfer instant.
Screenshot_2025-01-15-12-24-15-223_com.transferwise.android.jpg

Da li je dostupan i Apple Pay za uplatu? U slučaju da da ga je scroll odsekao na screenshot-u

Da li je dostupan i Apple Pay za uplatu? U slučaju da da ga je scroll odsekao na screenshot-u
i da je eventualno dostupan, ne sme da se istakne, zbog politike Google-a da to uđe na Play store ili obrnuto da GPay bude ponuđen na iOS aplikaciji, jer neće proći recenziju za AppStore.

Nema Apple Pay.
Screenshot_2025-01-15-12-31-54-595_com.transferwise.android.jpg

Screenshot_2025-01-15-12-31-57-567_com.transferwise.android.jpg
Ja koristim Bank Transfer, na 2000€, Erste naplati 0.35centi, sačekam do sutra da mi legne novac. ERSTE je u SEPA, pa ipak transfer nije free (1€=1€) , već uvek imaju tu neku, sitnu, proviziju, dok Wise ništa ne naplaćuje sa svoje strane.

A koliko je GPay/debit card fee na 2000e i na 5000e?

A koliko je GPay/debit card fee na 2000e i na 5000e?
Retko kada mi je hitno da mi stigne iste sekunde novac, jer uvek planiram unapred slanje..
Na Wise i Revolut uplaćujem preko evropske Erste banke i na 2000, kao i na 5000€, Erste uvek zaračuna 0.35€, dok Wise i Revolut ne uzimaju proviziju. I to je Bank Transfer opcija iz Wise aplikacije. Jedino što čekam danas - za sutra.
Screenshot_2025-01-17-03-13-28-771_hr.erstebank.george.jpg

Što se transfera iz Wise tiče, a preko GPay, ovo je provizija na 2000€..
Screenshot_2025-01-17-03-20-41-091_com.transferwise.android.jpg

Na 5000€ se premašuje limit za transfer i provizija je 2000€ na 5000€ preko GPay.

ne daje da se otvori u srbiji :/

ne daje da se otvori u srbiji :/
Pa naravno da ne 'daje' :D
Šta to u Srbiji, opet, pa daju?
Tačnije, NBS bi morala da traži drugi posao. Sve što je u civilizovanom svetu napredno, računaj da to u Srbiji ne prolazi. Revolut je dolazio u Srbiju. Ali Srbi ga nisu hteli.

Poslednja izmena od urednika:
Pa naravno da ne 'daje' :D
Šta to u Srbiji, opet, pa daju?
Tačnije, NBS bi morala da traži drugi posao. Sve što je u civilizovanom svetu napredno, računaj da to u Srbiji ne prolazi. Revolut je dolazio u Srbiju. Ali Srbi ga nisu hteli.
Revolut je dostupan u oko 30-35 zemalja a Japan i Koreja nisu medju njima dok Brazil jeste.
Daj ne kudimo Srbiju odmah ;)

Vrh Dno