Šta je novo?

Revolut beta

E, super. Ako daju sa potvrdom podneska (récépissé), onda mi je mirna glava. Znam da može s tim da se putuje, ali nisam računao da se i to prihvata.

E, super. Ako daju sa potvrdom podneska (récépissé), onda mi je mirna glava. Znam da može s tim da se putuje, ali nisam računao da se i to prihvata.
Moguce, mozda dokumente koje prihvataju zavise od zemlje do zemlje. Za svaki slučaj piši im na mejl pre puta ([email protected]) da znas unapred.

Vrlo bitno za napomenuti je da ako otvoriš nalog sa potvrdom, čim dobiješ plastičnu RP (Residence Permit) moraš da im dostaviš

AirCash bi trebalo do leta, ali izgleda da NBS stvara vise prepreka nego koristi za njih.
Nisam nikada koristio AirCash,, ali se sećam da su u okviru EU/EEA/SEPA naplačivali nerealne provizije za transfer novca sa AirCash računa na Revolut/Wise rsčun. Izgleda kod braće Hrvata važi i dalje balkanski kodex, bez obzira na šengen.
Ne znam da li se do sada nešto promenilo , jer to je bilo pre dve godine, ali uz obzir da dolaze u Srbiju, verujem da se neće poštovati nikakve fintech /EU pogodnosti.
Ovo sve pišem iz razloga jer se uzalud nadam da ću preko AirCash, ako i kada dođu u Srbiju, moći bez provizije (ili sa nekom realnom provizijom) da vršim top up na moj Revolut /Wise račune.
Ako se selis u Francuskoj, Revolut mozes otvoriti i sa nekim privremenim dokumentom pre nego sto dobiješ plastičnu boravisnu karticu.
Ne može tako.
Revolut je dostra strog po tom pitanju, uostalom, registracija se obavlja preko Revolut aplikacije gde ti traži validan plastificiran RP,,.. a to sa dokumentom da si podneo zahtev, ne prolazi. Čisto sumnjam da će ti drugačije reći i njihova chat podrška.

Alternativa za Visu je Bankera, ali ti treba samo EEA adresa da ti kartica stigne.
Ako sam dobro razumeo, stanovnici Republike Srbije mogu otvoriti Bankera nalog sa dokumentima Republike Srbije, ali je potrebno da navedu adresu u EEA gde će im debitna Bankera Visa kartica stići?

Nisam nikada koristio AirCash,, ali se sećam da su u okviru EU/EEA/SEPA naplačivali nerealne provizije za transfer novca sa AirCash računa na Revolut/Wise rsčun. Izgleda kod braće Hrvata važi i dalje balkanski kodex, bez obzira na šengen.
Ne znam da li se do sada nešto promenilo , jer to je bilo pre dve godine, ali uz obzir da dolaze u Srbiju, verujem da se neće poštovati nikakve fintech /EU pogodnosti.
Ovo sve pišem iz razloga jer se uzalud nadam da ću preko AirCash, ako i kada dođu u Srbiju, moći bez provizije (ili sa nekom realnom provizijom) da vršim top up na moj Revolut /Wise račune.

Ne može tako.
Revolut je dostra strog po tom pitanju, uostalom, registracija se obavlja preko Revolut aplikacije gde ti traži validan plastificiran RP,,.. a to sa dokumentom da si podneo zahtev, ne prolazi. Čisto sumnjam da će ti drugačije reći i njihova chat podrška.
Revolut topup koristeci aircash karticu je bez provizije

Pitao sam za uplatu iz Srbije. Ako OTP radi besplatan topup iz Srbjje preko AirCash, onda sam rešio taj problem jer AirCash mogu otvoriti kada sam kroz Hrvatsku.
Meni je novac uplaćivan ,u EU, na moju Wise karticu, preko osobe koja koristi AirCash i uzimali su pristojnu sumu za transfer novca, pa mi čudno da topup iz Srbije ne naplaćuju.

Ne može tako.
Moze Revo sa temp dokumentom u Nemackoj.
Sta vise moze i viza, koju @uji verovatno ima ako ce sedeti u FR.

Ne može tako.

S obzirom da sam ja svoj Revolut nalog otvorio sa temp dokumentom, apsolutno može.

U support chatu pošalješ papirni dokument koji imas, oni se konsultuju sa KYC/AML timom i odgovore ti da li se dokument prihvata, ako da, izabereš opciju Visa slikas taj dokument i kazes oprateru da ga manuelno pregledaju.

Samo ce posle mesec dana biti potrebno dostaviti plastican dokument

Pitao sam za uplatu iz Srbije. Ako OTP radi besplatan topup iz Srbjje preko AirCash, onda sam rešio taj problem jer AirCash mogu otvoriti kada sam kroz Hrvatsku.
Meni je novac uplaćivan ,u EU, na moju Wise karticu, preko osobe koja koristi AirCash i uzimali su pristojnu sumu za transfer novca, pa mi čudno da topup iz Srbije ne naplaćuju.
Neko je ovo bio spominjao da idu uplate preko kartice bez provizije al mislim da nije bila otp banka pa sam i ja probao i nema provizije i preko otp banke. Aircash naplacuje a2a transfere

S obzirom da sam ja svoj Revolut nalog otvorio sa temp dokumentom, apsolutno može.

U support chatu pošalješ papirni dokument koji imas, oni se konsultuju sa KYC/AML timom i odgovore ti da li se dokument prihvata, ako da, izabereš opciju Visa slikas taj dokument i kazes oprateru da ga manuelno pregledaju.

Samo ce posle mesec dana biti potrebno dostaviti plastican dokument
Ili novi papirni.. samo mora da obnavlja cim istekne prethodni stalno.

Ko je u Stutgartu skoro da nema sanse da ce ikad videti plasticni (vecina dobija temp Fiktion na po 6-12m godinama vec)

Zavisi od situacije kako kome, tako je i u Francuskoj. Za moju (accords bilatéraux recherche d'emploi) i Srbe daju plastičnu (titre de séjour), međutim isto tako je predviđeno za druge države da ide viza koja se lepi u pasošu (VLS-TS) ili APS (boravišni list isto kao što je récépissé).

Zavisi od situacije kako kome, tako je i u Francuskoj. Za moju (accords bilatéraux recherche d'emploi) i Srbe daju plastičnu (titre de séjour), međutim isto tako je predviđeno za druge države da ide viza koja se lepi u pasošu (VLS-TS) ili APS (boravišni list isto kao što je récépissé).
Mislim da za Francusku prihvataju APS i titre de sejour

“Withdraw to IBAN” na Aircashu je 1%, a top up direktno karticom naplacuje Wise oko 1% a ne Aircash.

Evo koliko mi uzima Wise za top-up preko Aircash kartice

IMG_6892.jpeg

Top up Wise ne naplaćuje.
Kada sam u EU, top up na Wise vršim preko Erste i u tom slučaju Erste uzima proviziju.
Wise naplaćuje proviziju samo kada kupuješ nešto.

naplacuje i meni nadopunu Wise kada ide karticom, bankovni transfer ne

sa druge strane, Aircash mi ne naplacuje ni nadopunu ni placanje u stranim valutama

I to samo ako je u stranoj valuti. Kada u Srbiji kupujem nesto uzme mi neku smešnu cifru, a evre konvertuje po srednjem kursu.
Tako je..
To je ako ti je hitno.. iste sekunde da ti stigne.
Uvek, unapred, sve isplaniram , tako da mi nije problem da sačekam sledeći dan (Bank Transfer) da novac legne na Wise račun.
U tom slučaju Erste naplati neku sitnu proviziju, mada su obe banke u SEPA i 1€=1€, ali Erste naplati svoju uslugu.

A KUC/AML to ništa? Bravo za Revolut, a mene drpaju svako malo za nekakve sertifikate, dokumente..
I tako ne koristim Revolut , imam karticu , ali je ne koristim, kad je Wise u svakom pogledu bolji izbor.

Vrh Dno