Problem je vrlo ograničena i kratka podrška te ove cene Redmija uopšte nisu opravdane ako znaš da će uređaj imati podršku 2+ godine a kamera im bukvalno stagnira godinama (osim stabilizacije). Moja devojka ima RN8 Pro i on pravi jednako dobre, u nekim situacijama bolje slike od RN11 Pro. To je po danu, a noću, često i bolje, ali joj je uključen AI dok meni nije. Opet, kad ga uključim, tu su, nema razlike noću. Samo mora da imaš savršeno mirnu ruku i da sačekaš malo duže nakon škljocanja.
Sestra uzela 13ku i ono, nešto malkice bolje u nekim uslovima. Slikali smo u sobi iste scene, bez svetla, meni lepše slike na 11 a sa upaljenim lusterom, njene. Slike ka prozoru bolje njene, a od prozora ka sobi, prirodnije i tačnije boje su kod mene. Kad pogledaš od RN8 do RN13 razlike su stvarno minimalne. To je bre 5 generacija, eeej!!!
Mislim, sve ok, ne žele da unapređuju kameru na Redmiju, to im je očigledno strateška odluka, ok. Ali uz mlad i nesavršen OS i prekratku podršku, plus praktično nepostojeće brzo punjenje bez dodatnih 60 evra, da ne govorim o nepostojanju bežičnohg punjenja, tražiti više od 35.000 za Pro plus je retardirano. Kao 5G čip je skuplji...ali koga još zabole za 5G? Mislim u celom svetu, ne samo ovde...ko još ima koristi od pravih 5G brzina kao u svojoj privatnoj upotrebi? totalna nebuloza