Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 14/14 Pro/14 Pro+

eto izašli svi novi rn modeli. razočarenje je veliko, niti jedan pro model sa ravnim ekranom i telefoto kamerom, unapređenja skoro pa nikakva.

srećom pa imamo poco seriju.

Stvarno ništa telefoto. Dok Realme fura već drugu/treću generaciju sa telefoto.
Ja sve čekam ne bi li neko izbacio jeftiniji telefon sa tim, al jok. Realme mi je nedostupan nažalost.

Dok u Aziji ide zum kamera, Evropljani su izgleda gadljivi na to.

Zna li se cena za RN14 koja ce biti kod nas?
Neko pomenu da ce cene biti objavljene 15-og.

Za sada se nesto malo pojavilo na KP,isecak sa cenama.
Verovatno ce malo da padnu cene ,pa ce na kraju biti slicne kao RN13 serija.
Xiaomi Redmi Note 14 4G Dual Sim 6GB RAM 128GB - Crni 219eura

Xiaomi Redmi Note 14 4G Dual Sim 8GB RAM 256GB - Crni, Plavi 239eura

Xiaomi Redmi Note 14 Pro 4G Dual Sim 8GB RAM 256GB - Crni, Plavi, Ljubičasti EU 299eura

Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G Dual Sim 8GB RAM 256GB - Boja Lavande EU 339eura

Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G Dual Sim 8GB RAM 256GB - Crni EU 415eura

Cena

Redmi Note 14 6+128
dostupan je po ceni od 24,999 RSD u tri boje Midnight Black, Ocean Blue i Mist Purple.

Redmi Note 14 8+256 dostupan je po ceni od 27,999 RSD u tri boje Midnight Black, Ocean Blue i Mist Purple.

Redmi Note 14 Pro 8+256 dostupan je po ceni od 39,999 RSD u tri boje Midnight Black, Ocean Blue i Aurora Purple.

Redmi Note 14 Pro 5G 8+256 dostupan je po ceni od 46,999 RSD u tri boje Midnight Black, Coral Green i Lavender Purple.

Redmi Note 14 Pro+ 5G 8+256 dostupan je po ceni od 52,999 RSD u tri boje Midnight Black, Frost Blue i Lavender Purple.

Redmi Note 14 Pro+ 5G 12+512 dostupan je po ceni od 59,999 RSD u tri boje Midnight Black, Frost Blue i Lavender Purple.

Cene jace za iste modele 13ice od prosle godine.

Nikako al' baš nikako mi se ne sviđa ovaj dizajn kamera na RN 14 seriji. Kod RN 14 Pro + bih nekako i progutao to ali kad vidim da su stavili UFS 2.2 memoriju a prošle godine RN 13 Pro + imao UFS 3.1 pa stvarno... !
Po meni, nikakav napredak nisu ponudili, čak su otišli i korak unazad.

Cene jace za iste modele 13ice od prosle godine.
Ima popust prva 4 dana
mail

kad se već stavljaju recenzije, treba onda biti objektivan i staviti i gsmarena recenziju gde je manje više sve rečeno.

osim IP zaštite, sve ostalo je isto ili korak unazad.

Ja bih voleo da su makar Pro 5G ostavili sa ravnim ekranom kao prošle godine.

Voleo bi da Xiaomi uvede mat ekrane i e ink mod kao TCL nxtpaper mada pitanje dal smeju ako ovi drze patent

Bio malopre do radnje da vidim uživo. Svi su ratluk pakovanje, spremite za punjač.

Izgleda da će se ova 14 serija suočiti sa debaklom 11-tice..

Iznosam 13 Pro 4G dok traje i ćao Redmi, ako nešto drastično ne promjene u politici.

Svratih danas do Galerije... Praktično cela serija je prepakovan 13 Pro+ samo u različitim konfiguracijama.
Rekao bih jedno krajnje neinspirativno izbacivanje serije. Ne kažem da drugi izmišljaju toplu vodu od serije do serije, al' makar nešto promene ili ubace tek da zaintrigiraju.

Opet mislim da je najveći podbačaj što sem najslabijeg nijedan telefon ne dolazi sa ravnim ekranom.

Od cele serije jedino je običan rn14 malo napredovao što se tiče procesora.rn14 pro 4g šminka, pro 5g tapka u mestu nema neki napredak, pro plus malo i nazadovao (ufs 2.2 a 13 pp 3.1).

Pa dobro, ionako vec dugo nema smisla kupovati nov telefon svake godine. Kupis svake druge godine i onda ima osetne razlike, tako ja radim
Imam note 13, preskacem 14 mozda se sledece godine okrenem TCL-u jer me intrigira njihov nxtpaper ekran

Ironija je da telefoni danas stvarno mogu da traju i služe godinama, štaviše i sami proizvođači evo danas garantuju višegodišnje podrške čak i za srednju klasu, tipa Samsung, u fazonu evo vam telefon, imate ga za narednih 5 Androida. Sve više njih pridobija višegodišnje sertifikacije za fluidan rad kao prvog dana i garancije za povećanu dugotrajnost baterija, sve to dobacuje do 4-5 godina što je sasvim izgledno...

A mi potrošači opet ne opraštamo kad tek naredna serija ne donese nešto što bi pravdalo odbacivanje prethodnog modela, ili njegovog prethodnika.

S obzirom da RN12 5G i 13 5G nisu bili zvanično, teško da će nešto da promene oko ponude modela. To je što je. Jedino na oglasima da se potraži.

Nazad
Vrh Dno