Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Gde sam rekao da je ekonomicnije ?:)
TA pec u Srbiji gde je struja van pameti skupa je daleko od ekonomicnog. U Srbiji ne postoji izraz Ekonomicno.:)
Efikasnost je druga prica. Ne postoji ekonomicno i efikasno jer prvo racunati na 5-7 godina isplativosti je van pameti jer mozda cu za dve godine ziveti u Tokiju.:)
A drugo, samo saljem svoja iskustva vezana za Pular. Ne pljujem nijednu drugu niti hvalim. Saljem nedoumice vezane za setovane temp i sobne temp itd itd.

Gde sam rekao da je ekonomicnije ?:)
TA pec u Srbiji gde je struja van pameti skupa je daleko od ekonomicnog. U Srbiji ne postoji izraz Ekonomicno.:)
Efikasnost je druga prica. Ne postoji ekonomicno i efikasno jer prvo racunati na 5-7 godina isplativosti je van pameti jer mozda cu za dve godine ziveti u Tokiju.:)
A drugo, samo saljem svoja iskustva vezana za Pular. Ne pljujem nijednu drugu niti hvalim. Saljem nedoumice vezane za setovane temp i sobne temp itd itd.
Ti ai u pocetku nahvalio taj pular kolko se secam,a sad ne valja odjednom?Znaci ko zna sta ti radis sa njom😂
I gde nadje taj pular od svih gree majke ti?Niko ziv ga nije ovde preporucivao kolko sam ja upucen.

Dobro ljudi ode Tema u ;)
Niko ne kaze da je Pular krs od klime... jedino sto je najslabija od Gree sto se grejanje tice... A manu istu ima kao Muse sto ne spusta nisko
Ali ok koja Gree vec ide nisko :LOL: osim stari Amber Comfort i kako vidimo Clivia...
Pular 12 - od 900 do 4000 (3400)
Muse 12 - od 900 do 4700 (3810)
Clivia 12 - od 900 do 4700 (3810)
Airy 12 - od 1000 do 4900 (3810)
Amber Pro 12 - od 1000 do 5200 (3810)
Amber Ultra 12 - od 880 do 7200 (4200)

Suvišni postovi su pobrisani. Ako nastavite sa prepucavanjem, počeću da delim nagradne poene.

Ako je klima skroz gore u uglu sobe, odmaknuta naravno min 15cm od plafona, onda ce tu uvek biti toplije nego u sredini sobe, znaci ako meni klima pokazuje 26 da je na tom senzoru u sobi je max 24 u idealnim uslovima. Kako je onda vama na setovanih 24 u sobi 24 ili na setovanih 23 bude 23 ?
Tu onda senzor na daljinskom treba da odradi svoj posao, koji izgleda u ovom slucaju ne radi kako treba.
I pri tome, visina plafona je 2.2m u ovoj prostoriji. Kod mene u sobama je 2.75m tu bi tek bila razlika
I to zavisi ako se je klima blizu prozora pa pokazuje manje kao kod mene ,dakle pokazuje manju od prostora u dnevnom boravku gdje se i nalazi i to manje za 1C ali obzirom da ja drzim na fan 4 da duva prema hodniku(prema sobama )meni to i nesmeta jer odlicno tako radi prosjek 650w
Dobro ljudi ode Tema u ;)
Niko ne kaze da je Pular krs od klime... jedino sto je najslabija od Gree sto se grejanje tice... A manu istu ima kao Muse sto ne spusta nisko
Ali ok koja Gree vec ide nisko :LOL: osim stari Amber Comfort i kako vidimo Clivia...
Pular 12 - od 900 do 4000 (3400)
Muse 12 - od 900 do 4700 (3810)
Clivia 12 - od 900 do 4700 (3810)
Airy 12 - od 1000 do 4900 (3810)
Amber Pro 12 - od 1000 do 5200 (3810)
Amber Ultra 12 - od 880 do 7200 (4200)
A gree Fairy?

Da, stoji dosta blizu prozora. Mora fan 4 i u mom slucaju. E jedino ne znam koliko ce taj vent da izdrzi tu skoro najvisu brzinu?:)

Meni se desava od kad ovo hladno vreme nekoliko dana kada namestim da meri temp od klime ne prelazi 21 a nastelovana na 24 a kad prebacim na i feel pokazuje 24 normalno ne znam dali je moguce toliko zidovi da hlade

Samo neka przi, trosi jbm li joj.. -4c napolju, sad izasla iz defrosta

Prilozi

• 60AED91D-BF7A-4678-A501-6FFD000AF08C.png
    60AED91D-BF7A-4678-A501-6FFD000AF08C.png
    87.9 KB · Pregleda: 136
  • 9BED2FE4-6CA2-4A21-9CBC-E101C08D1136.jpeg
    9BED2FE4-6CA2-4A21-9CBC-E101C08D1136.jpeg
    356.2 KB · Pregleda: 91
Evo kvaliteta Gree klima. Sinoc moji me zovu i kazu da nesto krilca padaju, reko jeste li dirali klimu, ne, pa sta se desilo, kazu ne znamo, reko vidjecu kada dodjem. Dosao, sagnuo se i imam sta vidjeti. Plastika naprsla tamo gdje je motorcic, sto je najgore nije mehanicko ostecenje, ona rade, setaju, ali kad se stave u najgornji polozaj, jenostavno spanu. Ne vjerujem da cu moci garanciju iskoristiti, ali probacu, samo mi je sad trebalo da za Novu godinu se potezem sa firmama.

Prilozi

• IMG_20241229_122907.jpg
    IMG_20241229_122907.jpg
    100.8 KB · Pregleda: 73
Evo kod mene stoji i dalje na 26 i fan na 4. Kad je stavim na fan 5 onda se podigne temp kad treba ali ne znam koliko valja da radi dugo na fan 5?
Uglavnom kad je maglustina i minus onda ide cesce u DF i to je to. Moze da se izbori sa 48 kvadrata.
I dalje stoji na I feel.
Dobro bi bilo da se ova opcija stavi na aplikaciju za kontrolu slazem se

Evo kod mene stoji i dalje na 26 i fan na 4. Kad je stavim na fan 5 onda se podigne temp kad treba ali ne znam koliko valja da radi dugo na fan 5?
Uglavnom kad je maglustina i minus onda ide cesce u DF i to je to. Moze da se izbori sa 48 kvadrata.
I dalje stoji na I feel.
Df je neizbezan samo na koliko upada to je muka koja zavisi od mnogo faktora.

Evo kvaliteta Gree klima. Sinoc moji me zovu i kazu da nesto krilca padaju, reko jeste li dirali klimu, ne, pa sta se desilo, kazu ne znamo, reko vidjecu kada dodjem. Dosao, sagnuo se i imam sta vidjeti. Plastika naprsla tamo gdje je motorcic, sto je najgore nije mehanicko ostecenje, ona rade, setaju, ali kad se stave u najgornji polozaj, jenostavno spanu. Ne vjerujem da cu moci garanciju iskoristiti, ali probacu, samo mi je sad trebalo da za Novu godinu se potezem sa firmama.
Stisni to rukom i kap secund lepka i drzace,al samo malo da ne podlije pa uhvati sve .
Stisni to rukom i kap secund lepka i drzace,al samo malo da ne podlije pa uhvati sve
I dalje stoji na I feel.
Jel ti daljinac mora baš biti usmjeren prema gore klimi ili stoji onako normalno na stolu ili gde vec ga drziš da bi očitavao I feel?

Stoji dijagonalno od klime na nekih 5-6m, na visini 1.2m otprilike. Stavio sam na 25 trenutno i fan 5, drzi dobro temp u prostorijama ali me brine taj max fan koliko ce to da opstane u tom kvalitetu. Ostalo je ok, ne krcka, spoljna nesto malo ledi pri donjem levom uglu ali nista specijalno.

Kako uopšte znam da je klima otišla u defrost? Jel upali neku lampicu ili šta? Ova moja se redovno pali/gasi, ali nisam nikad primetio led na spoljnoj jedinici niti neku veću potrošnju, osim kad se luftira 😀

Kako uopšte znam da je klima otišla u defrost? Jel upali neku lampicu ili šta? Ova moja se redovno pali/gasi, ali nisam nikad primetio led na spoljnoj jedinici niti neku veću potrošnju, osim kad se luftira 😀
Obicno treba na unutrasnju da treperi 2 ili 3 puta pahuljica :)
Kad radi rezim on/off ona podigne krilce na gore i duva jos kratko dok ne ugasi... A kod DF podigne krilce i odmah se ugasi...

Ne diram nista dok ne vidim mogu li sta sa garanciom😂 Hvala na savjetu.
meni ta kri
Ovo izgleda ko da je neko pokušao ručno da podesi usmerivač tj to krilce i polomio ga jer je povukao na dole previše. Moje mišljenje. Meni ta krilca rade već treći mesec skoro 24 sata i sve je ok.

Ovo izgleda ko da je neko pokušao ručno da podesi usmerivač tj to krilce i polomio ga jer je povukao na dole previše. Moje mišljenje. Meni ta krilca rade već treći mesec skoro 24 sata i sve je ok.
To sam i ja pomislio, medjutim, to se nije desilo. Sto se krilaca tice i njima rade 24/7 evo 4 mjeseca, ali setanje u najgornjem polozaju(do pola). To sto nije tebi, ne znaci da nece nekom drugom.
Nijesam znao da imas parapetnu, do sada nijesi prenosio iskustva.

To sam i ja pomislio, medjutim, to se nije desilo. Sto se krilaca tice i njima rade 24/7 evo 4 mjeseca, ali setanje u najgornjem polozaju(do pola). To sto nije tebi, ne znaci da nece nekom drugom.
Nijesam znao da imas parapetnu, do sada nijesi prenosio iskustva.
imao sam par pitanja, generalno sam novi u ovome prva zima i grejanje sa klimom.

Nazad
Vrh Dno