Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Džaba ti je merač potrošnje ako ne izmeriš temperaturu koju na izduvu postiže klima.
Jer ako je kod tebe stvar u nedostatku freona tad klima cucla struju mnogo ali na na izduvu unutrašnje jedinice imaš nedovoljnu temperaturu koja ne može da zagreje prostoriju.
Мислиш да поставим термометар директно испод издува?

Gree Amber Pro, 35 kvadrata dobro izolovanog prostora, potrošnja 2kwh na sat vremena, za 5 sati rada 10kwh, da li je to normalno?
Utisak je da ne može da postigne temperaturu, ako se stavi na 23 stepena, sobna bude na 21,22… ako se stavi na 28 dogura do 25, konstatno greje, ne smanjuje brzinu.
Jedino kada smanji brzinu je ako se podesi na 28 pa se spusti pa kad dostigne 25 u sobi onda spustim temperaturu na klimi
Neko lepo rece ovo je fizicki neizvodljivo klima moze max da povuce 1850w to sam video i to samo prilikom pokretanja iste. Kada bude bas vreo izduv 1500w a kasnije za odrzavanje vreline oko 1000w koje samo spusta do nekih 500w za odrzavanje temperature i to za kucu...
Meni ovo zvuci kao da je 18ca u pitanju a verovatno nije, a mozda i jeste kuca sa veoma hladnim zidovima a i znam po zgradama komsije koje uopste ne greju ili minimalno greju i oslanjaju se na toplotu od drugih komsija sto sve tebi dize potrosnju...
Kada steknes iskustvo posle par sezona grejanja dovoljno ti bude samo da stanes ispred ili postavis ruku kod klime i prema jacini toplote na izduva da znas koliko je otprilike povukla struje i kolike snage trosi ista (naravno uz konstatno i opsesivno pracenje potrosnje struje na aplikaciji i jacine izduva tokom veom duzeg perioda😂😉 ko ja).

Neko lepo rece ovo je fizicki neizvodljivo klima moze max da povuce 1850w to sam video i to samo prilikom pokretanja iste. Kada bude bas vreo izduv 1500w a kasnije za odrzavanje vreline oko 1000w koje samo spusta do nekih 500w za odrzavanje temperature i to za kucu...
Meni ovo zvuci kao da je 18ca u pitanju a verovatno nije, a mozda i jeste kuca sa veoma hladnim zidovima a i znam po zgradama komsije koje uopste ne greju ili minimalno greju i oslanjaju se na toplotu od drugih komsija sto sve tebi dize potrosnju...
Kada steknes iskustvo posle par sezona grejanja dovoljno ti bude samo da stanes ispred ili postavis ruku kod klime i prema jacini toplote na izduva da znas koliko je otprilike povukla struje i kolike snage trosi ista (naravno uz konstatno i opsesivno pracenje potrosnje struje na aplikaciji i jacine izduva tokom veom duzeg perioda😂😉 ko ja).
Jel ti izrasla sonda za merenje temperature u šaci, u medjuvremenu?

Prilozi

• 80A7E8CE-60B5-4272-AD21-F78029920D83.png
    80A7E8CE-60B5-4272-AD21-F78029920D83.png
    86.6 KB · Pregleda: 94
Ovo bi onda najbolje bilo da da odgovor neki elektricar ako se ova slika odnosi na Amber pro 12cu jer ako je max input 1850w a klima przi konstatno 2000w znaci preko maximuma nesto nije u redu sa klimom ili strujom mozda i samim naponom (znam da je teoretski moguce da povuce i nesto vise od naznacenog maximuma ali samo prilikom paljenja tj pokretanja ali ne da radi tako makar ne bezbedno...)... Ili da se javi jos neko sa takvom klimom pa da potvrdi... Kod mene najvise sto sam uhvatio bilo je prilikom paljenja i to prvi put 1850w tacno... Modeli 12c i 18c...

Prilozi

• Screenshot_2024-12-23-13-29-41-728_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-12-23-13-29-41-728_com.android.chrome.jpg
    108.6 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_2024-12-23-13-29-24-178_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-12-23-13-29-24-178_com.android.chrome.jpg
    109.8 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_2024-12-23-13-28-59-913_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-12-23-13-28-59-913_com.android.chrome.jpg
    108.2 KB · Pregleda: 26
@optokapler
2000w Musa?
To mozda trenutno pise u Tapo App sad bi trebalo da pise da je taj pik bio samo 1200-1500w... :)

Evo moja Amber koliko je jednom povukla ali to bilo sto neko zaboravio vrata da zatvori kako treba... pa Amber grejala dvoriste a ne kucu :LOL:

Prilozi

• Screenshot_20241117-172652~3.png
    Screenshot_20241117-172652~3.png
    9.9 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
@optokapler
2000w Musa?
To mozda trenutno pise u Tapo App sad bi trebalo da pise da je taj pik bio samo 1200-1500w... :)

Evo moja Amber koliko je jednom povukla ali to bilo sto neko zaboravio vrata da zatvori kako treba... pa Amber grejala dvoriste a ne kucu :LOL:
A koja je ovo Amber u pitanju ? Pretpostavljam premium ili ultra ... Koje imaju jacine prosecne 18ce i jace...
Ja sam se samo fokusirao na Amber Pro zamenu za Amber Comfort 12ce...

Ovo bi onda najbolje bilo da da odgovor neki elektricar ako se ova slika odnosi na Amber pro 12cu jer ako je max input 1850w a klima przi konstatno 2000w znaci preko maximuma nesto nije u redu sa klimom ili strujom mozda i samim naponom (znam da je teoretski moguce da povuce i nesto vise od naznacenog maximuma ali samo prilikom paljenja tj pokretanja ali ne da radi tako makar ne bezbedno...)... Ili da se javi jos neko sa takvom klimom pa da potvrdi... Kod mene najvise sto sam uhvatio bilo je prilikom paljenja i to prvi put 1850w tacno... Modeli 12c i 18c...
Opusti se, sve ove muse i amber pro/comfort su jake, i mogu dosta povuci iz uticnice. Sve je okej sa klimom dokle greje dobro. Trebala bi da przi vrelo na toj snazi. Inace, moju Muse sam uhvatio na 2300W jednom.
@optokapler
2000w Musa?

Da, pratio trenutnu potrosnju direkt kad sam je upalio.

I-Feel ne znaci odmah da klima vise trosi... Nego je pozicija najbitnija dok se nadje kako treba za daljinski ;)
Evo jedan Primer na Amber kod mene kako radi bez I-Feel i sa I-Feel
Ali I-Feel isto ima i manu a to je DF kad odradi DF posle ceka klima dok ne opadne temp. pa krene da greje i to moze da traje... pa onda vuce neki 30-45min muski
A bez I-Feel klima odmah krene da greje povuce samo na kratko 10min
Amber.jpg

Poslednja izmena:
Ovo je korisna informacija. Da li upaliti I-Feel ili ne jer koliko primecujem ne radi to kako treba. Gde vam je pozicija daljinskog kada upalite I feel?

DF na 40 minuta prosek na ovom vremenu sa preko 95% vlaznosti vazduha, Gree Clivia12k. Da li je to standardno, prva mi je zima sa klimom pa pitam.

Zanimljivo je da koliko sam video danas, digitalni termometar stoji uz sam daljinski, pokazuje 25.4-25.6 a daljinski 24 kao room temp. Ukljucen je I Feel. Za defrost ne znam kad i koliko radi.

DF na 40 minuta prosek na ovom vremenu sa preko 95% vlaznosti vazduha, Gree Clivia12k. Da li je to standardno, prva mi je zima sa klimom pa pitam.
Nema pravila :)
Sve zavisi od vremene ali bogami i do klime ;)
Amber suva kao barut... Ne mora da znaci da nece biti DF kod Amber uvece krece sneg i 100% vlaznost
A Muse vec odradio 2DF na neki 2h20min
Vidi se sve lepo na grafikonu: Temp. ceo dan 1-3c vlaznost 90%

Ovo je korisna informacija. Da li upaliti I-Feel ili ne jer koliko primecujem ne radi to kako treba. Gde vam je pozicija daljinskog kada upalite I feel?
Meni je daljinski udaljen na 7m, visina 150cm

Prilozi

• Vreme.jpg
    Vreme.jpg
    36.3 KB · Pregleda: 42
  • Screenshot_20241223-183238.png
    Screenshot_20241223-183238.png
    49.9 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20241223-183256.png
    Screenshot_20241223-183256.png
    70.1 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Znaci zbog cescih DF pozeljno je gasenje I Feel?
Nema veze I-Feel sa cescih DF
Nego kad klima mora da odradi DF ona ga odradi npr. 5-15min sve zavisi do klime koliko dugo traje DF... Onda klima prdi na I-Feel dok ne opadne temp. kod daljinskog... sto daljinski salje samo na svaki 10min komandu na unutrasnju..
To znaci da moze da traje i do 20-30min dok ne upali ponovo da greje :ROFLMAO: a zbog tih 20-30min posle vuce kao blesava 30-45min
Zato je bolje da klima na ovakvo vreme radi bez I-Feel... kad ode u DF ona to odradi i odmah krece da greje ;)

Meni obe radu bez I-Feel na ovakvo vreme, ono gore bilo samo primer da na I-Feel moze manje da trosi klima a ne duplo vise ali opet kazem sve zavisi do odlicne pozicije daljinskog

Poslednja izmena:
Kod Muse nikad nisam uspeo da nadjem dobru poziciju za I-Feel... ili vuce kao blesava ili gasi se...
Na kraju digao ruke sto bi sigurno daljinski zavrsio sa preko 50km/h prema zidu :ROFLMAO:

Kod mene na Amber pro sam samo probao i-feel, video da iz nekog razloga vuče osetno veću potrošnju, a s obzirom da bez i-feela dobro drži zadatu temperaturu isključio sam ga.

Kod mene na Amber pro sam samo probao i-feel, video da iz nekog razloga vuče osetno veću potrošnju, a s obzirom da bez i-feela dobro drži zadatu temperaturu isključio sam ga.
Могу да потврдим ово
U 45m2 nikako Auto-Fan samo Fix-Fan 3-4
Можеш ли појаснити нама лаицима ово? Мени по логици ствари на Ауто моду одржава задату температуру и догрева по потреби па тако опада и модулација ваљда. Уколико је фикс фан онда ваљда врти констатно у истој брзини и вуче исту снагу?

Kad je veći prostor i hladnije napolju, ako auto fan podesi na malu brzinu ne može lako da zagreje, nema dovoljan protok vazduha, pirka tik ispred sebe.
Ako nekom radi posao auto fan, onda slobodno.

Можеш ли појаснити нама лаицима ово? Мени по логици ствари на Ауто моду одржава задату температуру и догрева по потреби па тако опада и модулација ваљда. Уколико је фикс фан онда ваљда врти констатно у истој брзини и вуче исту снагу?
Auto-Fan kod Gree brzo spusta na Fan 1-2
Kod klime bice fino toplo a na 4-5m bice solidna razlika u temp. Zato bolje Fix-Fan 3-4 ipak onda vise mesa vazduh i dalje dobaca toplotu
Auto-Fan je mozda dobar kad se greje neki 10-20m2 i to kod klime kod koje Auto-Fan radi kako treba(Japanac) ima ljudi sto greju sa Mice HZ serije (2500€) +60m2 na Auto-Fan :)

Bas sam se sa parapetnom igrao 2,3 dana sa iFeel-om, gdje sam primijetio da ako se ne ukljuci klima, a na daljinskom nije ukljucen iFeel klima ne ocitava temperaturu sa daljinskog, ali prati njegov senzor, pisao sam o tome. Sto se njega samog tice, nema potrebe da se koristi, jer je klima tacno odrzava temperaturu. Sad kada je klima na iFeel, nista se ne desava sa potrosnjom, potrosnja je ista, niti vise potrosi na dnevnom nivou, niti se poveca potrosnja(na Aux-u je stvar drugacija, na iFeel vise trosi i topliji je vazduh koji izbacuje). Do sada je negdje u novembru odradila defrost i sad prije neki dan, odradila je 2 za 2 sata, trajao je 5 min, bila je podesena na iFeel i odmah je nastavila sa radom, nije cekala da opadne temperatura, zavrsila je posao i nastavila sa radom. U sustini sam zadovoljan sa klimom, moji se ne zale, sto je glavno, ko moze i ako mu nije "ruzna" svakom bi preporucio parapetnu, jer ima vise pozitivnih strana od zidne, nekako je sami osjecaj topline ljepsi i nogama nikada hladno nije, medjutim ima i mana, a jedna je sto je zesci sakupljac prasine, a druga nije mana ali samo da znaju ovi sto kupuju da je njoj izduv za nijansu hladniji nego kod zidne, npr. nije isto kad mi Aux radi na 360W i Gree, nekako je izduv hladniji, mada to je zato sto je i sam vaduh pri podu hladniji, pa treba obratiti paznju gdje se postavlja, mada nama je tacno ispred trpezarijskog stola i ne duva nam, a na fan 4 je konstantno.

Nazad
Vrh Dno