Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Kalorifer je jedno, a inverter klima je drugo. Ne očekuj vreo izduv od klime kao od kalorifera i da zagreje hladnu prostoriju za 10min. Ako hoćeš da se u zimskim mesecima greješ samo na klimu ne bi trebao da je gasiš skroz, eventualno smanjiš temperaturu za neki stepen, i naravno ne držati zadatu temperaturu na 28-30 stepeni jer će ti računi biti veliki 😁

Pitanje za vlasnike Gree klima. Kada na daljinskom ukljucite ifeel i stisnete dugme temp, koju temperaturu vam pokazuje? Koliko se meni cini ova bez obzira sto je na daljinskom ukljucen ifeel prikazuje temperaturu sa senzora, a ne onu koju ocitava daljinski, cini mi se da dok je hladila nije tako bilo, nego da kada kliknem ifeel, prikazuje temperaturu sa daljinskog.
Moja pokazuje temperaturu izmerenu senzorom iz daljinskog upravljaca, upravo proverio.

Moja pokazuje temperaturu izmerenu senzorom iz daljinskog upravljaca, upravo proverio.
Procackao sam i ja. Ne znam da li je ovo kakav bag, ali ako se na daljinskom nakanadno ukljuci ifeel, mjeri temperaturu sa njega, ali je ne prikazuje(Balkon vrata su blizu klime pa sam provjerio, njen senzor bi odmah reagovao), a ako se klima ukljuci dok je na daljinskom vec podesen, onda ocitava sa njega normalno i prikazuje temperaturu koju on mjeri. Svakako je ne stavljamo na ifeel, jer odrzava temperaturu precizno, ali reko da pitam.

Hm... Ko zna sta radi gree, moja klima je malo starija model (Change Pro valjda) i posto je ukljucena regularno, a daljinski bio na podu, ocitam temp kaze 23C, prebacim na ifeel i ocita 21C, prebacivao nekoliko puta da se uverim i tako je bilo, dok nije ocitao 22C na ifeel. Tako da, mozda zavisi od serije do serije, gree je to ;)

Moguce😄 Na Aux-u kad ukljucis na daljinskom se prikaze ocitana temperatura, ne moras da klikas 10 puta da bi vidio temperaturu barem.

Ja imam Vox(Aux), ako nesto mogu da izdvojim to je softver, radi bez greske

Pozdrav društvo, prošao sam temu vidim uglavnom je tema defrost, modulacija itd. Mene zanimaju funkcije na daljincu ako neko može da mi pojasni. Dugme Health sa funkcijama UVC lampa i hladna plazma? Čitam po uputstvu manje više slične stvari ali da li vam je to uključeno i da li su obe stvari i za grejanje i hlađenje?

Vidim da Clivia 12 spusta i do 270w? pitanje samo koliko dugo drzi na 270w :unsure: ok imas Woox uticnice pa ne mozes to lepo da ispratis :)
ali 350kwh za Oktobar je bas mnogo, ipak oktobar nije bio toliko hladan... Moje dve klime Amber 9(60m2) i Muse 12(48m2) potrosile zajedno u oktobar 346kWh(Amber 208kWh i Muse 138kWh)

Poslednja izmena:
Pozdrav. Kupio Gree Clivia AI 12k juce ugradjena, namera da je koristim za dogrevanje prostorije od 20-tak kvadrata. Iskreno ocekivao sam vise sto se tice grejanja ali meni je ovo prva inverter klima pa nemam predstavu, mozda je to to. Ocekivao sam nesto nizu buku, jeste tiha ali ipak se cuje cak i na najmanjoj brzini ventilatora. Povremeno su cuje i neko brujanje ali nista preterano jako. Ono sto me iznenadjuje to je spoljna jedinica koja je izuzetno tiha. Sto se tice grejanja potrosnje i td skroz sam nov pa ako bi neko mogao da mi preporuci neku aplikaciju gde mogu da pogledan potrosnju i slicno. Hvala unapred svima!
Meni je ovo prva zima sa Gree Clivia AI 12k. Grejem 45 kvadrata samo sa ovom klimom. Solidna mi je izolacija a potrošnja same klimeje bila za novembar 330kw, a za decembar do sada 210kw za 18 dana.
Pozdrav društvo, prošao sam temu vidim uglavnom je tema defrost, modulacija itd. Mene zanimaju funkcije na daljincu ako neko može da mi pojasni. Dugme Health sa funkcijama UVC lampa i hladna plazma? Čitam po uputstvu manje više slične stvari ali da li vam je to uključeno i da li su obe stvari i za grejanje i hlađenje?
Pa to ti je sterilizacija vazduha, ubija bakterije i ostalo😁, može da da se uključuje i kad hladi i kad greje

Poslednja izmena:
Vidim da Clivia 12 spusta i do 270w? pitanje samo koliko dugo drzi na 270w :unsure: ok imas Woox uticnice pa ne mozes to lepo da ispratis :)
ali 350kwh za Oktobar je bas mnogo, ipak oktobar nije bio toliko hladan... Moje dve klime Amber 9(60m2) i Muse 12(48m2) potrosile zajedno u oktobar 346kWh(Amber 208kWh i Muse 138kWh)
To mi je od ultre gore kod mene samo sam spusti merac tad mi nije bio ukljucen i feel. Sada tu mi je oko 600 kw ali 85.6 kvadrata grejem nije ispod 20 kw clivija of 200 kw ne prelazi mesecno 40 kvadrata

Prilozi

• Screenshot_2024-12-19-11-27-19-941_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_2024-12-19-11-27-19-941_com.gree.greeplus.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
Vlasnik 3 Gree Amber klime

1. 2022 12 Amber comfort u dobro izolovanom stanu 10 cm stiropor okruzen stanovima sa tri strane.

2. 2022 18 Amber comfort kuca

4. 2024 12 Amber pro kuca (ista kuca da ne bude zabune 😉) kuca slabo izolovana 2cm stiropor.

Malo tehnickih podataka

I razlike izmedju istih ako nekog zanima i sta se najvise promenilo osim sto je spoljna jedinica malo manja kod Pro verzije.

Ono sto se u specifikacijama najvise promenilo jeste da je navodno (grafikoni za obe ce biti prikazani) Amber pro verzija bolje odrzava toplotu naspram stare Comfort .

Na minus deset Comfort ima snagu od oko 60 posto a Pro verzija maltene 80 posto (preko 75 po grafikonu).

Ono sto nije naznaceno ali koga interesuje moze da nadje da je zbog ovoga (pretpostavljam) ulazna snaga Pro verzije povecana sa 1650w (comfort) na 1850w (pro) i da onda svakako sa vecom ulaznom snagom (kasnije i vecom prosecnom potrosnjom) dobijamo jaci model ali koji ce nesumnjivo i vise trositi (u proseku). Nisam neki strucnjak ali makar ja to tako vidim. Sem toga klima(klime) radi(e) odlicno i za sada sam prezadovoljan.

Postavljajuci drugu klimu u kucu za maltene istu potrosnju struje ko jedne 18 koja je grejale svih 80 kvadrata dobio sam 2 klime a komfor neuporodivo bolji...

Prilozi

• Screenshot_2024-12-20-05-04-00-530_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
    Screenshot_2024-12-20-05-04-00-530_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 18
  • Screenshot_2024-12-19-16-37-54-221_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
    Screenshot_2024-12-19-16-37-54-221_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
    69.6 KB · Pregleda: 20
Gree Amber Pro, 35 kvadrata dobro izolovanog prostora, potrošnja 2kwh na sat vremena, za 5 sati rada 10kwh, da li je to normalno?
Utisak je da ne može da postigne temperaturu, ako se stavi na 23 stepena, sobna bude na 21,22… ako se stavi na 28 dogura do 25, konstatno greje, ne smanjuje brzinu.
Jedino kada smanji brzinu je ako se podesi na 28 pa se spusti pa kad dostigne 25 u sobi onda spustim temperaturu na klimi

Ja tu klimu nisam video da može više da povuče od 1700w i nešto. Nemoguće da ne može da zagreje dobro izolovani prostor.
Na kojoj brzini ti je fan, kako usmerena krilca?

Gree Amber Pro, 35 kvadrata dobro izolovanog prostora, potrošnja 2kwh na sat vremena, za 5 sati rada 10kwh, da li je to normalno?
Utisak je da ne može da postigne temperaturu, ako se stavi na 23 stepena, sobna bude na 21,22… ako se stavi na 28 dogura do 25, konstatno greje, ne smanjuje brzinu.
Jedino kada smanji brzinu je ako se podesi na 28 pa se spusti pa kad dostigne 25 u sobi onda spustim temperaturu na klimi
Ukljuci i feel

Nije normalno,citajuci forum verovatno iscureo freon.

Prva slika stanje u 15:20, druga slika u 16:40. Samo klima i 3 sijalice uključene. Podešeno na 23 stepena iFeel

IMG_3873.jpeg

Prilozi

• IMG_3879.jpeg
    IMG_3879.jpeg
    90.8 KB · Pregleda: 10
Mani i-feel i meni je sa njim trošila osetno više u trenucima dok postiže temperaturu.
Stavi 22-23 stepena za početak, fiksni ventilator na 3.brzinu recimo i krilca ako su podignuta spusti malo na dole. Pa proveri onda stanje troši li manje.

Ta klima u tom prostoru posle dva tri sata rada, ne sme da trosi preko 500 w/h, na 23 stepena sobne temperature. Sve ostalo je ili neispravna klima ili losa ugradnja.

Ништа, узимам мерач потрошње па да тестирам 2 дана без гашења.

Има ли ко препоруке коју паметну утичницу узети?
Само да напоменем да се простор реновира, још увек нема интернета, па нисам сигуран да ли је могуће користити паметну утичницу која се обично везује за вифи

Džaba ti je merač potrošnje ako ne izmeriš temperaturu koju na izduvu postiže klima.
Jer ako je kod tebe stvar u nedostatku freona tad klima cucla struju mnogo ali na na izduvu unutrašnje jedinice imaš nedovoljnu temperaturu koja ne može da zagreje prostoriju.

Ништа, узимам мерач потрошње па да тестирам 2 дана без гашења.

Има ли ко препоруке коју паметну утичницу узети?
Само да напоменем да се простор реновира, још увек нема интернета, па нисам сигуран да ли је могуће користити паметну утичницу која се обично везује за вифи
Tapo 115

Nazad
Vrh Dno