Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Amber comfort 12 u turbo ne ide preko 1700w. To je maks koji sam uhvatio i tada ne možeš da držiš ruku ispod klime koliko je vrelo.

Nema pravila :)
Sve zavisi od vremene ali bogami i do klime ;)
Amber suva kao barut... Ne mora da znaci da nece biti DF kod Amber uvece krece sneg i 100% vlaznost
A Muse vec odradio 2DF na neki 2h20min
Vidi se sve lepo na grafikonu: Temp. ceo dan 1-3c vlaznost 90%

Meni je daljinski udaljen na 7m, visina 150cm
Ne mogu da se požalim sa temperaturom unutra, dobro greje. Sa potrošnjom sam zadovoljan, a to što je napolju i sneg i kiša i vlaga iznad 95% na to ne mogu da utičem😂 Naručio sam još lim da je zaštitim sa gornje strane jer sada bukvalno se stvaraju ledenice preko plastične rešetke koja štiti ventilator i to me nervira. Kad to postavim nema šta direktno da pada na nju odozgo.

Ne znam sta pokazuje Room temp na aplikaciji Gree? Ta temp nije validna ili mi ne valjaju dva dig term. I na koju temp kompresor ide u standby ? Na tu room temp ili realnu ako je ukljucen I Feel?

Room temp pokazuje ono sto pise. Kod mene je uvijek tacna i sa ifeel-om i bez njega, tako pokazuje i zivin termometar i Xiaomi termometar. Na standby ide kad je temperatura +2 preko zadate

Zadata ti je 26°, koliko pokazuje klima, a koliko pokazuje kad je stavis na iFeel?

Klima pokazuje 25-26 a na dig term 24.3 recimo. To je sa I Feel a daljinski udaljen 5m od klime i "vide" se medjusobno. A kad stavim daljinski u drugu prostoriju gde je udaljen 8m i ne vide se isto bude na Room temp 25 a na dig term 23 max uglavnom 22.5 recimo.
Kad iskljucim I Feel ode dodjavola sve.

Stavi daljinski napolje na 5 min, pa vidi kolika je temperatura. Ako isto pokaze 25°, onda znaci da ti pokazuje temperaturu njenog senzora, isto kao i kod mene.

Senzora unutrasnje jedinice ? Znaci i tu ima senzor? A ima i u daljinskom?
Naravno da ima senzora na unutrasnje jedinice... Kako bi onda pratila temp. ako klima nema funkciju I-Feel :)
Pogledaj na unutrasnju za desne strane tu treba da ima rupe i tu je senzor...

Prilozi

• IMG_20241225_232006.jpg
    IMG_20241225_232006.jpg
    91.6 KB · Pregleda: 11
  • IMG_20241225_232440.jpg
    IMG_20241225_232440.jpg
    130.7 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
Room temp na aplikaciji je senzor unutrasnje jedinice a ne senzor na daljinskom, to je poenta izgleda. Zato i ne radi kako treba. A senzor na daljinskom ustvari i nema onda?
Meni izgleda isto radi klima i kad stavim daljinski daleko od klime unutrasnje?! Pricam o I feel ON naravno
Dakle tu je problem ustvari, senzor na daljinskom.

Room temp na aplikaciji je senzor unutrasnje jedinice a ne senzor na daljinskom, to je poenta izgleda. Zato i ne radi kako treba. A senzor na daljinskom ustvari i nema onda?
Meni izgleda isto radi klima i kad stavim daljinski daleko od klime unutrasnje?! Pricam o I feel ON naravno
Dakle tu je problem ustvari, senzor na daljinskom.
Ima oba senzora i u klimi i u daljinskom. Poena funkcije iFeel je ta ako zelis preciznu temperaturu na nekoj vecoj udaljenosti od klime ukljucis je i mjeri temperaturu tog mjesta gdje je daljinski. Room temp na apilkaciji pokazuje obje temperature. Ne znas kako radi, posto jednostavno ne uporedjujes temperature, naravno ako se ima vremena i zivaca. Posto si bio prezadovoljan radom klime bez njega, nastavi tako i da koristis😄

Ne citate vidim...I feel MORA da bude ukljucen kod ove klime. Inace ode sve u ocin. Bar kod mene.
Daljinski ne prepoznaje temp prostora u kome je. To sam napisao isto.

Ne citate vidim...I feel MORA da bude ukljucen kod ove klime. Inace ode sve u ocin. Bar kod mene.
Daljinski ne prepoznaje temp prostora u kome je. To sam napisao isto.
Pa objasni detaljnije zasto ode sve 😂
Nema sanse da klima radi losije bez ifeel,dosta klima i nema uopste ifeel.

Sonda u UJ koja meri sobnu temperaturu se nalazi gore odmah iznad filtera za prasinu. Kad se otvori prednji panel vidljiva je i pristupacna. Treba da bude cista i na mestu predvidjenom hde treba da stoji.

Ako je klima skroz gore u uglu sobe, odmaknuta naravno min 15cm od plafona, onda ce tu uvek biti toplije nego u sredini sobe, znaci ako meni klima pokazuje 26 da je na tom senzoru u sobi je max 24 u idealnim uslovima. Kako je onda vama na setovanih 24 u sobi 24 ili na setovanih 23 bude 23 ?
Tu onda senzor na daljinskom treba da odradi svoj posao, koji izgleda u ovom slucaju ne radi kako treba.
I pri tome, visina plafona je 2.2m u ovoj prostoriji. Kod mene u sobama je 2.75m tu bi tek bila razlika

Ako je klima skroz gore u uglu sobe, odmaknuta naravno min 15cm od plafona, onda ce tu uvek biti toplije nego u sredini sobe, znaci ako meni klima pokazuje 26 da je na tom senzoru u sobi je max 24 u idealnim uslovima. Kako je onda vama na setovanih 24 u sobi 24 ili na setovanih 23 bude 23 ?
Tu onda senzor na daljinskom treba da odradi svoj posao, koji izgleda u ovom slucaju ne radi kako treba.
I pri tome, visina plafona je 2.2m u ovoj prostoriji. Kod mene u sobama je 2.75m tu bi tek bila razlika
Jos ako ti je klima u desnom uglu sobe onda je katastrofa za tacnost rada klime preko sonde UJ!
Jos ako ti je klima u desnom uglu sobe onda je katastrofa za tacnost rada klime preko sonde UJ!
Meni se klima nalazi na idealnom mestu, na sredini duzeg zida dnevne sobe i duva po sirini, nekih 5 metara, i vazduh se odbija i rasipa po celoj prostoriji ravnomerno. Otuda i precizno odrzavanje temp. Ja to nisam znao kada sam postavljao klimu, posle sam ukapirao o cemu se radi, eto slucajno sam postavio klimu gde treba 🤣

Poslednja izmena:
U uglu stoji a senzor je sa desne strane prema sobi okrenut ali dzabe kad je to neprecizno merenje ako meri sa senzora. Tu onda treba staviti bar 2 stepena toplije nego sto treba u prostoriji. A mozda i 3 stepena

U uglu stoji a senzor je sa desne strane prema sobi okrenut ali dzabe kad je to neprecizno merenje ako meri sa senzora. Tu onda treba staviti bar 2 stepena toplije nego sto treba u prostoriji. A mozda i 3 stepena
Ne opterecuj se brojem koji pise na klimi, to je nebitno! Bitno je da ona odrzava temperaturu kolko tolko tacno, da ne osciluje mnogo, a to dal ce na klimi da pise 26 a kod tebe u fotelji da bude 23 to je nebitno, bitno je da bude 23 ceo dan a ne od 21 do 25!

Meni su plafoni 3 metra,na klimi stoji 20 a u prostoriji 23,vox gresi inace,ne znsm kako tebi to brljavi stvarno.

Kad stavim na fan 4 fix onda na Room temp prikazuje 24 a 25 u prostoriji na dig term. Znaci to je najpreciznije sto moze sa I feel . Manje od stepen razlike u odnosu na postavljenu temp ali mora fan 4. Potrosnju ne znam, verovatno roka 10kw na sat!:) TA pec je i dalje zakon:)

Kad stavim na fan 4 fix onda na Room temp prikazuje 24 a 25 u prostoriji na dig term. Znaci to je najpreciznije sto moze sa I feel . Manje od stepen razlike u odnosu na postavljenu temp ali mora fan 4. Potrosnju ne znam, verovatno roka 10kw na sat!:) TA pec je i dalje zakon:)
Kakva crna TA pec,pu pu dalje od moje kuce 🤣

Ja sam upalio TA pec pre 2 dana kao backup, plasim se nestanka struje zbog snega. Klima i dalje radi za dogrevanje.
A siguran sam i da je ekonomicnija varijanta, mada realno sve su to sitne razlike.

edit: TA pec ako se pravilno koristi i prilagodjena je prostoru, bi trebalo da je ekonomicnija od klime. Druga stvar sto je grejanje na klimu komfornije u prelaznom periodu kada su velike oscilacije u dnevnim temperaturama.

Poslednja izmena:
Ova klima ima da prekrdasi i TA pecke kolko ja vidim. To treba narokati 800kw na sat da radi posao, mozda i vise. Pa gde je onda racunica? Otprilike znaci 500-600kw za jednu klimu i 48 kvadrata. Sobna da ne predje 24. A TA pec roka 750kw , na 50 kvadrata i vise i sobna 25+ da sam u gacama i ladim pivo da se osvezim.

Nesto ti nije u redu sa koriscenjem klime, ja sa mojom grejem 50m2 (stan, solidno izolovan), nisam presao dnevnu potrosnju od 12kWh. Temperatura setovana na 23 ili 24 (zavisno od spoljne temp) i samo menjam fan od 2-4 brzine po potrebi. (u stanu je temp oko 24)

Dok sam koristio TA pec, sobe sam morao da dogrevam mermernim radijatorima, koji su posebno neefikasni. Sad kad je sneg, upalio sam pec za svaki slucaj, potrosnja klime je pala na 6-8kWh dnevno, pec napunim preko noci. Kapiram da je neki prosek potrosnje opet isti, ali sam siguran da necu da se smrznem ako nestane struje na par sati.

Nesto tebi ne valja s pecima izgleda:)
Ja sam u kuci kakav stan to je druga sredina totalno.:)
Kod mene TA 50kvadrata greje bez frke na 25 stepeni. 23 je apsolutno donja granica komfora za nas. 24 je idealno.
Sa pecima nikad nisam palio bilo kakve pomocne grejace ni na -15 stepeni.
Klima je kod keve, solidno izolovan prostor.
Ne kazem da trosi toliko nego pretpostavljam. Mozda lose pretpostavljam...

Nesto tebi ne valja s pecima izgleda:)
Ja sam u kuci kakav stan to je druga sredina totalno.:)
Kod mene TA 50kvadrata greje bez frke na 25 stepeni. 23 je apsolutno donja granica komfora za nas. 24 je idealno.
Sa pecima nikad nisam palio bilo kakve pomocne grejace ni na -15 stepeni.
Klima je kod keve, solidno izolovan prostor.
Ne kazem da trosi toliko nego pretpostavljam. Mozda lose pretpostavljam...
Deuze ne znas da koristis klimu,kratko i jasno.
Upotedjivati TA i klimu i reci da je TA efikasnija i ekonomicnija van svake pameti.

Nazad
Vrh Dno