Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Stigao malopre račun za struju, obračun za 31 dan. Ukupno potrošeno 655 kwh sa grejanjem na Amber 12 Pro. Dobro izolovano potkrovlje od 80kvm, temp. podešena na 22 stepena. Zemun je u pitanju. Prosečna potrošnja bez grejanja nam je oko 330 kwh. Prezadovoljni smo.

Evo posle mesec dana da javim utiske za Amber Ultra 12.
Potrošnja 740kw, grejem 60-80kv, temp podešena 22-24°, spoljna je dobar deo bila u minusu. Ne krcka, DF se povremeno čuje, što je i logično jer menja smer visokog pritiska gasa.
Ubica od klime. Kažu da je ona u rangu 16-ce.
Jedina mana je što moraju vrata biti otvorena i noću, pa gde ima više mladih ljudi.......
Preporuka za veće prostore, uzeti dve klime (ako raspored prostorija može da se podeli u dve celine) .
Na koliko ti upada ultra. Jer planiras kadicu užza odvod kondeza da joj stavljas ja planiram mnogo curi

Pozdrav ljudi. Vec nedelju dve imam problem sa Gree Muse. Klima radi super, nemam zamerke ali mi se ugasi svakog dana u 16h. :D
Nikad nisam podesavao tajmer, nista nisam dirao, restartovao sam je ono izvucem iz zida dok radi, vadio baterije..nista. Znaci svakog dana u 16h klima se ugasi i ako zaboravim na to udjem uvece u sobu, soba se ohladila.
Da li neko zna o cemu se tu radi? :D

Ima timer u App

Prilozi

• Screenshot_20250106-005959~3.png
    Screenshot_20250106-005959~3.png
    225.4 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_20250106-010912~2.png
    Screenshot_20250106-010912~2.png
    48 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
A da probaš da ga podesiš pa da vidiš da li će da se isključi u tvoje zadato vreme a ne u to kada ti se gasi. Posle samo raspodesiš.

Nije podesen tajmer ni u aplikaciji, naravno.
Probaj ovako. Na daljinskom namjesti tajmer pa ugasi tajmer, a onda klimu. Kada ugasis klimu izvuci klimu iz struje na 10min, za to vrijeme makni baterije iz daljinskog i ispritiskaj dugmice. Nakon 10 minuta vrati baterije u daljinski, klimu u struju, pa vidi hoce li se ugasiti.

60kw dnevno? Ako je dnevno to bre mnogo.
Ovo je potrosnja kada su bili minusi, oko minus 5 sa velikom maglom. Naravno danas nece biti ni 40kw kada je temp u plusu.
Da je mnogo mnogo je toliko trose ali je toplo 😉...
Videcu ove godine da stavim ozbiljnu izolaciju. Dva zida imaju izolaciju 2cm, jedan ima kao neku da kazemo ukrasnu izolaciju onaj kao kamen lepljeni ako se to moze nazvati izolacija uopste i jedan zid je go.sprat je nesredjen i betonska je ploca ka njemu. Klime setovane 18ca na 23 stepena i daje tih realnih do 24 stepena u dnevnoj sobi od oko 45 kvadrata sa otvorenim vratima gde klima bije direktno prema hodniku a 12ci setovana na 20 stepeni u sobi od 16 kvadrata otvorenih vrata ka istotom tom hodniku i daje od 21 do 22 stepena tako da se gadjaju u L sa vazduhom.
Hodnik dalje ide u kupatilo koje ide u novo L. Hodnik i kupatilo su oko 20m2 zajedno.
Moze naravno to i mnogo manje da se nastima,kada sam setovao u maloj sobi na 17 a velikoj 22 opet je prijatno a mnogo manje trosi ovako majka je tamo i ne mogu svaki cas da gledam kolko je temperatura gde... Nego samo pitam jel toplo i to je to...

Ovo je potrosnja kada su bili minusi, oko minus 5 sa velikom maglom. Naravno danas nece biti ni 40kw kada je temp u plusu.
Da je mnogo mnogo je toliko trose ali je toplo 😉...
Videcu ove godine da stavim ozbiljnu izolaciju. Dva zida imaju izolaciju 2cm, jedan ima kao neku da kazemo ukrasnu izolaciju onaj kao kamen lepljeni ako se to moze nazvati izolacija uopste i jedan zid je go.sprat je nesredjen i betonska je ploca ka njemu. Klime setovane 18ca na 23 stepena i daje tih realnih do 24 stepena u dnevnoj sobi od oko 45 kvadrata sa otvorenim vratima gde klima bije direktno prema hodniku a 12ci setovana na 20 stepeni u sobi od 16 kvadrata otvorenih vrata ka istotom tom hodniku i daje od 21 do 22 stepena tako da se gadjaju u L sa vazduhom.
Hodnik dalje ide u kupatilo koje ide u novo L. Hodnik i kupatilo su oko 20m2 zajedno.
Moze naravno to i mnogo manje da se nastima,kada sam setovao u maloj sobi na 17 a velikoj 22 opet je prijatno a mnogo manje trosi ovako majka je tamo i ne mogu svaki cas da gledam kolko je temperatura gde... Nego samo pitam jel toplo i to je to...
Meni na 25-24 trose 40 max ovih dana

Meni na 25-24 trose 40 max ovih dana
Pa da ali ako sam dobro video ti imas maltene perfektno sredjenu to jes zolovanu kucu...
Imas jednu Ultru koja je svakako bolja i jaca od mojih i koja sigurno bolje modulira zbog viska snage na ovim minusima plus i ta clivija rastecuje ovu prvu...
Ne znam kakva je magla bila kod vas dole? Ovde ovih dana strasna...
Prevenstveno mislim da je zbog izolacije najvise problem za 10min defrosta padne i preko dva,tri stepena temperatura...
A na kraju blago tebi sta da ti kazem 😂😉

Pa da ali ako sam dobro video ti imas maltene perfektno sredjenu to jes zolovanu kucu...
Imas jednu Ultru koja je svakako bolja i jaca od mojih i koja sigurno bolje modulira zbog viska snage na ovim minusima plus i ta clivija rastecuje ovu prvu...
Ne znam kakva je magla bila kod vas dole? Ovde ovih dana strasna...
Prevenstveno mislim da je zbog izolacije najvise problem za 10min defrosta padne i preko dva,tri stepena temperatura...
A na kraju blago tebi sta da ti kazem 😂😉
Koja izolacija nemam je:D

Ultra 24 poslednjih sat vremena 6C napolju 21C podešena 4 brzina fana čim se čačka prebaci i 1000W minimum preko 900W. Prve sezone u januaru 2022 malo preko 1200KWh a sada u decembru 1960KWh na brojilu. Moraće još koja klima da se ubaci radi ko zmaj ali i troši mnogo. Kad se stabilizuje potrošnja ovo je trenutna najniža.

Prilozi

• IMG_20250106_224714.jpg
    IMG_20250106_224714.jpg
    245.1 KB · Pregleda: 40
Ultra 24 poslednjih sat vremena 6C napolju 21C podešena 4 brzina fana čim se čačka prebaci i 1000W minimum preko 900W. Prve sezone u januaru 2022 malo preko 1200KWh a sada u decembru 1960KWh na brojilu. Moraće još koja klima da se ubaci radi ko zmaj ali i troši mnogo. Kad se stabilizuje potrošnja ovo je trenutna najniža.
Mnogo jaka to klima brate koju kvadraturu grejes kako se pokazala kad je nula moja 12 na svaki st vremena df

Mnogo jaka to klima brate koju kvadraturu grejes kako se pokazala kad je nula moja 12 na svaki st vremena df
Neko je već pitao odvalio sam odokativno 75m2 ali nije sad sam premerio. 100m2 u tri nivoa sve otvoreno sa galerijom do 6m visine. Mrzelo me da premerim i stepenice i još ima indirektno hodnik, vešeraj, kupatilo, spavaću koji se ne greju ali otvaraju se vrata i tu su gubici oko 30m2. Tu gde je postavljena počinje plafon 5cm iznad klime i ide kosina na gore tako da završi nekih 16cm iznad klime na drugom kraju. Postavljena je spoljna na 19cm iznad terase majstori su zeznuli odvod i tu ledi beton, sad dali taj led utiče na klimu kao i na senzor ne znam, mnogo curi oko 0C, ide često tada u defrost. Razbio sam led pre neki dan par sati sam izgubio da vidim dali će bolje raditi tada se i vreme polako menjalo krenulo je na toplije tako da ništa nisam ustanovio. Kad je bilo hladno i magla oko ng i do 5.6KW na sat potrošnja preko dana na brojilu. Danas je neki prosek oko 1.7KWh u popodnevnim časovima. Nije štedljiva oko 0C i to joj ne odgovara koliko mi se čini. Sad kad sam skidao led video sam da je smrznuta rešetka pozadi i da je ostalo nekog papira pretvorenog u smesu koji nije uklonjen pri montaži. Očistio sam sve to četkom bolje je radila odma nakon toga i manje je išla u defrost od tada ali to su jako teški uslovi koji joj ne odgovaraju. Što se tiče temperature kako je narihtam tako i nagura brzo na turbo duva 11m bez problema taj topao vazduh što neki spominju da treba da duva. Jednostavno te igračke to ne mogu ova može kako oćeš i toplije je nego radijatorsko grejanje jer se ne gasi nikad. Evo sad gledam pokazuje potrošnju trenutnu prvi put večeras 410W tako da može sigurno bolje od ovog u niskim temperaturama napolje. Pratim dve muse igračke to troši oko 500KWh mesečno za 50m2, menjana ploča reklamirane uglavnom dovedene na željene perfomanse samo to su igračke koje održavaju temperaturu moduliraju i štede tada i tu ne sme da se dozvoli da padne temperatura a sa ultra možeš šta oćeš...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno