Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Neko je već pitao odvalio sam odokativno 75m2 ali nije sad sam premerio. 100m2 u tri nivoa sve otvoreno sa galerijom do 6m visine. Mrzelo me da premerim i stepenice i još ima indirektno hodnik, vešeraj, kupatilo, spavaću koji se ne greju ali otvaraju se vrata i tu su gubici oko 30m2. Tu gde je postavljena počinje plafon 5cm iznad klime i ide kosina na gore tako da završi nekih 16cm iznad klime na drugom kraju. Postavljena je spoljna na 19cm iznad terase majstori su zeznuli odvod i tu ledi beton, sad dali taj led utiče na klimu kao i na senzor ne znam, mnogo curi oko 0C, ide često tada u defrost. Razbio sam led pre neki dan par sati sam izgubio da vidim dali će bolje raditi tada se i vreme polako menjalo krenulo je na toplije tako da ništa nisam ustanovio. Kad je bilo hladno i magla oko ng i do 5.6KW na sat potrošnja preko dana na brojilu. Danas je neki prosek oko 1.7KWh u popodnevnim časovima. Nije štedljiva oko 0C i to joj ne odgovara koliko mi se čini. Sad kad sam skidao led video sam da je smrznuta rešetka pozadi i da je ostalo nekog papira pretvorenog u smesu koji nije uklonjen pri montaži. Očistio sam sve to četkom bolje je radila odma nakon toga i manje je išla u defrost od tada ali to su jako teški uslovi koji joj ne odgovaraju. Što se tiče temperature kako je narihtam tako i nagura brzo na turbo duva 11m bez problema taj topao vazduh što neki spominju da treba da duva. Jednostavno te igračke to ne mogu ova može kako oćeš i toplije je nego radijatorsko grejanje jer se ne gasi nikad. Evo sad gledam pokazuje potrošnju trenutnu prvi put večeras 410W tako da može sigurno bolje od ovog u niskim temperaturama napolje. Pratim dve muse igračke to troši oko 500KWh mesečno za 50m2, menjana ploča reklamirane uglavnom dovedene na željene perfomanse samo to su igračke koje održavaju temperaturu moduliraju i štede tada i tu ne sme da se dozvoli da padne temperatura a sa ultra možeš šta oćeš...
Moja ultra ne moze ispod 500 a sto reko moj drug takav im algoritam da cim je nula na sat vremena da idu radi bezbednosti a da greju greju

Moja ultra ne moze ispod 500 a sto reko moj drug takav im algoritam da cim je nula na sat vremena da idu radi bezbednosti a da greju greju
Ma koji crni algoritam cim bude 0c da mora da ide u DF :ROFLMAO: Sve zavisi od vlaznosti i sa koliko odrzava zadatu... ili sto ja kazem koliko mora da napinje da odrzava
Prosle noci bilo je kod mene od 01:00 pa sve do 06:00 oko 0c ali zato samo 75% (vlaznosti) i nijedan DF ;) Amber u skoro 70m2 vukla 700-750w, A Muse u 48m2 500-600w
Kad citam vase komentare pa vama i mora da roka na sat DF kad vec napinju oko 0c sa preko 1000w i vise

I koje bezbednosti ? da se ne stvore u ledene kocke :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Ma koji crni algoritam cim bude 0c da mora da ide u DF :ROFLMAO: Sve zavisi od vlaznosti i sa koliko odrzava zadatu... ili sto ja kazem koliko mora da napinje da odrzava
Prosle noci bilo je kod mene od 01:00 pa sve do 06:00 oko 0c ali zato samo 75% (vlaznosti) i nijedan DF ;) Amber u skoro 70m2 vukla 700-750w, A Muse u 48m2 500-600w
Kad citam vase komentare pa vama i mora da roka na sat DF kad vec napinju oko 0c sa preko 1000w i vise

Da radi na 1000 ali to je trecina njene snage zar ne?

Meni majstor reko u dnevnu da sam bolje cliviju 18 stavio a bolje ultru u spavacu. A ultra jaca po specifikaciji nisam pamet

Pozdrav,

Tražio sam savjete/preporuku prije par mjeseci ovdje na forumu pri kupovini klime. Odluka je na kraju pala na Gree cosmo regular 18. Nisam primjetio da kod vas u Srbiji ima taj model, ili se možda drugačije zove, nemam pojma.

Elem, imam sad jedno pitanje. Da li je normalno da se klima gasi kada postigne temperaturu? Radi kao klasična on/off. Koliko sam uspio pročitati na forumu, skoro svima se gasi pa mi to čudno. U drugom objektu imam najjeftini Hisense i on se nikad ne gasi osim kada ide u DF.

Meni majstor reko u dnevnu da sam bolje cliviju 18 stavio a bolje ultru u spavacu. A ultra jaca po specifikaciji nisam pamet
Ipak je on majstor, prošlo mu je to sve kroz ruke. Kao što vidiš modulira na ovoj visokoj spoljnoj temperaturi i vlažnost 69% lepo. Očigledno može i tako da pirka stalno spavaću i ne gasi. No mislim da je bacanje para za spavaću, predlagali su neku lg 12ku koja nisko modulira to bolje uzmi oko 600€ je malo niže. Sa tom nema greške kad se zatvore vrata neće se gasiti a kad se ostave otvorena pojačaće ta čunga lunga koliko treba.

Prilozi

• IMG_20250107_105111.jpg
    IMG_20250107_105111.jpg
    98.9 KB · Pregleda: 61
Pozdrav,

Tražio sam savjete/preporuku prije par mjeseci ovdje na forumu pri kupovini klime. Odluka je na kraju pala na Gree cosmo regular 18. Nisam primjetio da kod vas u Srbiji ima taj model, ili se možda drugačije zove, nemam pojma.

Elem, imam sad jedno pitanje. Da li je normalno da se klima gasi kada postigne temperaturu? Radi kao klasična on/off. Koliko sam uspio pročitati na forumu, skoro svima se gasi pa mi to čudno. U drugom objektu imam najjeftini Hisense i on se nikad ne gasi osim kada ide u DF.
Verovatno ne moze nisko da modulira kao mnogo Gree klime! Pa kad prebaci zadatu za +2c sledi rezim kao kod on/off
A koliko m2 grejes sa tu 18btu? Izolacija, stolarija?

@edva
Evo kako moje radu
Temp +13c
Amber 9 Premium ravna linija prdi sa 590w
Muse takodje 590w ali pocinje rezim on/off :)

Prilozi

• Screenshot_20250107-133210.png
    Screenshot_20250107-133210.png
    42.9 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20250107-134926.png
    Screenshot_20250107-134926.png
    58.1 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Evo je Musa jutros🤣

Prilozi

• 7BD59B0B-34E3-4D23-ABCB-F0AE89C89B8B.png
    7BD59B0B-34E3-4D23-ABCB-F0AE89C89B8B.png
    111.8 KB · Pregleda: 39
Verovatno ne moze nisko da modulira kao mnogo Gree klime! Pa kad prebaci zadatu za +2c sledi rezim kao kod on/off
A koliko m2 grejes sa tu 18btu? Izolacija, stolarija?
Grijem oko 90m2 s tim da je oko 75m2 otvorenog prostora, tako da je ovo za nju poprilično velika površina pa sam očekivao da će raditi pod popriličnim opterećenjem, a ne da se gasi. Izolacija drvena solarija duplo staklo, 10cm stiropor na zidovima, 2 cm u podu i nisam siguran da li je vuna ili stiropor na plafonu. U biti zadovoljavajuća izolacija.

Grijem oko 90m2 s tim da je oko 75m2 otvorenog prostora, tako da je ovo za nju poprilično velika površina pa sam očekivao da će raditi pod popriličnim opterećenjem,
Vidis i sam da nije opterecena :)
Ipak imas solidnu izolaciju i zato rezim on/off zbog visoke modulacije

Zbog cega onda mi ide na sat vreme ultra prosto ne razumem a na -7 vukla 1200 max
Ima neku muku... Svi mi imamo razliciti prostori itd. i tesko da uporedimo rad klime ;)
Evo jedan Screen od 31.12.24
Amber jedan DF oko 21:30 i to je to... A kad sam ovaj Screen slikao bilo je -5c (01:35) i vukla 930w

Prilozi

• Screenshot_20241231-013518.png
    Screenshot_20241231-013518.png
    55.8 KB · Pregleda: 31
Jel ti citas uopste postovi? Sigurno sam 100x naveo sta Amber greje...
Amber greje 60m2 + kupatilo od neki 5-6m2 znaci skoro 70m2 i to Bez Izolacije

A ta soba iz koje greje kolika je na to mislio
Daj mi broj da se konsultujem sa tobom ako nije problem cisto da uporedimo

Na onakvo blesavo vreme ne ide nikako IFeel!
Pisao sam vec IFeel i DF i zato ti ide na svaki sat u DF

Ti ono grijes 40 kvadrata. Pa ako ti sad u plusu vuce toliko, onda je normalno da ce 1000W vuci u minusu. Iskljuci Ifeel i onda vidi kako se ponasa.
@style53 Ovo cu bas kod mojih da isprobam. Njima nije ukljucen ifeel, a najavljuju maglu i zahladnje sjutra, pa prenosim. Znaci nece uopste da se uljucuje nakon df, dok temperatura opane?

Pa Amber ne moze nize!
Evo i kod mene na +10c
Ja gledam ovako sto sam primetio za I feel. Nemam izolaciju kad je bas hladno hlade se zidovi i hlade unutrasnju jedinicu i tipa nastelujem na 24 mnogo vise vuce nego na i feel kad je kao da je hlade zidovi U.J i ne moze da postigne. Ispravite me ako gresim

Nazad
Vrh Dno