Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Nisi mi odgovorio koj set drzis na ultri :D
Evo set iako to tebi iskreno nista ne znaci druze... sto su to razliciti prostori i raspored ;)
Amber 9 Premium(+60m2)
Zadata 24c Fix-Fan 3 Krilo na predzadnji polozaj na dole
Kad vidim da ce biti nekoliko dana temp. u plusu kao gore na sliku onda ukljucim I-Feel (7m), kad krene lose vreme ili rolerkoster onda iskljucim I-Feel
Tako je koristim i ovo joj 8 zima
Muse na gornji sprat(48m2)
Zadata 23c Fix-Fan 3 i uvek bez I-Feel
i to je makar kod mene cela matematika :LOL:
Nikad ne dizem ili spustam temp. zasto da je spustam da ustedim neki kWh? ma kako da ne :ROFLMAO:

Prilozi

• Screenshot_20250107-230520.png
    Screenshot_20250107-230520.png
    42.1 KB · Pregleda: 25
Nisi mi odgovorio koj set drzis na ultri :D ja sam gotov prskam ulazim na pet min u df :D
Stavi prvo na 22C ultru pa vidi da li ti je ok tako. Verovatno Clivia može da ostane tako na 24C i neće biti razlika kao kod ultre ali i nju kasnije spusti ako nije hladno a spustiće ultra ako setuješ na 22C bar 200W. Narihtaj na daljinskom temperature i ne diraj kakav I feel i gluposti to je za izolovane prostore da se igraš. Ako ti se ne gase tako podešene i nije ti hladno to je max ušteda koju možeš trenutno da postigneš.

Evo set iako to tebi iskreno nista ne znaci druze... sto su to razliciti prostori i raspored ;)
Amber 9 Premium(+60m2)
Zadata 24c Fix-Fan 3 Krilo na predzadnji polozaj na dole
Kad vidim da ce biti nekoliko dana temp. u plusu kao gore na sliku onda ukljucim I-Feel (7m), kad krene lose vreme ili rolerkoster onda iskljucim I-Feel
Tako je koristim i ovo joj 8 zima
Muse na gornji sprat(48m2)
Zadata 23c Fix-Fan 3 i uvek bez I-Feel
i to je makar kod mene cela matematika :LOL:
Nikad ne dizem ili spustam temp. zasto da je spustam da ustedim neki kWh? ma kako da ne :ROFLMAO:
A zbog cega mislis kad dodje sugavo vreme da utice na i feel. Mozda nema izolaciju ali dve pune cigle to mu dodje isto :D
Stavi prvo na 22C ultru pa vidi da li ti je ok tako. Verovatno Clivia može da ostane tako na 24C i neće biti razlika kao kod ultre ali i nju kasnije spusti ako nije hladno a spustiće ultra ako setuješ na 22C bar 200W. Narihtaj na daljinskom temperature i ne diraj kakav I feel i gluposti to je za izolovane prostore da se igraš. Ako ti se ne gase tako podešene i nije ti hladno to je max ušteda koju možeš trenutno da postigneš.
Ne mogu ni na 23 kamo li 22 minimum 24 kada minus 7 25 ne ispod toga imamo malu bebu

Onda 25c (bez I-Feel) i to je to ;)
I ne drndaj vise daljinski ili App

Mozda nema izolaciju ali dve pune cigle to mu dodje isto :D
Druze i ja nemam izolaciju pa ne ulazi na sat u DF nego kad je bas zaguljeno vreme (0c,sneg,magla i vlaznosti 100%) na 1h i 30-45min ali takav mi prostor da ona ne mora preko 1000w i vise da napinje da odrzava zadatu 24c obicno ide na 2-3sata u DF

Druze i ja nemam izolaciju pa ne ulazi na sat u DF nego kad je bas zaguljeno vreme (0c,sneg,magla i vlaznosti 100%) na 1h i 30-45min ali takav mi prostor da ona ne mora preko 1000w i vise da napinje da odrzava zadatu 24c obicno ide na 2-3sata u DF
Jedino da ti ukopana kuca ili dve cigle pune inace drugacije ne razumem

A zbog cega mislis kad dodje sugavo vreme da utice na i feel. Mozda nema izolaciju ali dve pune cigle to mu dodje isto :D

Ne mogu ni na 23 kamo li 22 minimum 24 kada minus 7 25 ne ispod toga imamo malu bebu
Poslušaj šta ti pišemo, senzor je u daljinskom na I feel tu meri na ultri i ova priča ima smisla kad je sve izolovano i u tom momentu meri i modulira, style je to ispratio za amber tako moraš i ti za tvoje svaki detalj trenutnu potrošnju itd. Pošto je kod mene 21 ili 22C setovano bez I feel koliko može ta opcija da uštedi ili kod tebe ako ne smeš ispod 24C da spuštaš...

Prilozi

• 123.jpg
    123.jpg
    94.5 KB · Pregleda: 19
Ti si verovatno pogresio u raspored klime
U koliko m2 ti je amber 12? A u koliko clivia 18?

Jedino da ti ukopana kuca ili dve cigle pune inace drugacije ne razumem
Nekome su spojene kuće indirektno ga greju komšije ili stan greju i odozdo i sa strane komšije, imam i ja dve duple cigle pa opet stolarija drvena vakuum prozori no nije idealno itd. Pozicionirana spoljna jedinica pored zida tako da je štiti od vetra i krov iznad ušuškana. Milion faktora ima što ti ne možeš da spustiš koji stepen na daljinskom a style može da nema izolaciju a gomilu nekih drugih prednosti oko objekta i to omogućava da se igra sa I feel tako da je sve relativno i ne može se tek tako upoređivati ako se ozbiljno analizira a ovde se obično samo potrošnja spominje i ko manje troši...

Nekome su spojene kuće indirektno ga greju komšije ili stan greju i odozdo i sa strane komšije, imam i ja dve duple cigle pa opet stolarija drvena vakuum prozori no nije idealno itd. Pozicionirana spoljna jedinica pored zida tako da je štiti od vetra i krov iznad ušuškana. Milion faktora ima što ti ne možeš da spustiš koji stepen na daljinskom a style može da nema izolaciju a gomilu nekih drugih prednosti oko objekta i to omogućava da se igra sa I feel tako da je sve relativno i ne može se tek tako upoređivati ako se ozbiljno analizira a ovde se obično samo potrošnja spominje i ko manje troši...
To si upravu

Amber u 32 kvadrata direktno na vrata duva ka hodniku clivija iz spavace 15 kvadrata direktno na vrata u hodnik bukvalno se sudaraju vazduh na pola
Spusti na obe klime krilca skroz na dole... A ne da biju prema hodnik da duvaju jednoj drugoj u prostorije...
I lepo @shaolin_RS rekao ima tu dosta faktora... I zato sam ti napisao da ti dzabe moji set od klime ;)

Amber u 32 kvadrata direktno na vrata duva ka hodniku clivija iz spavace 15 kvadrata direktno na vrata u hodnik bukvalno se sudaraju vazduh na pola
Namjesti tempreature koje ti odgovaraju i vidi kako se ponasa, ne nadaj se da ce spustiti na 200W, jer joj je minimum 500W. Fan stavi na 3/4 i neka je, neka radi.

To nesto nije da valja, na temperaturama u plusu da vuce 1000W, a temperature u plusu za 40 kvadrata. Ultra bi trebala da pojede tu kvadraturu.

Ne reko sam dve klime ultra vuce oko 600
OK. Ultra se ne gasi na uopste? Evo slucaj kod mojih ova dva dana su lozili, danas nijesu, klima stoji na 24° bukvalno radi kao on/off, odma pregrije, jer su se zidovi dobro ugrijali, a trenutno je kod njih 5° napolju i magla. Od sinoc do sada potrosila 2,57kWh😂

Vrh Dno