Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Neki usb-a na usb-c kabel za Xiaomi 67w punjac. Kakvi su predlozi😁

Potraži essager, kačili smo i Lanikor i ja ovde na temi.

Edit: u stvari, možda ipak neće raditi, ako misliš na mi turbo charging.

Vrv i ovaj ne valja, kao shatro original punjac 120W za zaomi.

Možda je ovaj ok:

Sad sam
Vrv i ovaj ne valja, kao shatro original punjac 120W za zaomi.

Možda je ovaj ok:
pročitao recenzije za ovaj drugi punjač, pa ti savetujem da pogledaš i ti. Pogotovo one sa jednom zvezdicom. Ima puno crkavanja i pregorevanja. Ja to ne bih uzimao. Ono što mi još ne uliva poverenje je naziv prodavca. Tako da....

Da da video sam i ja da je krs prvi link, drugi vise obecava. Ali da, generalno nema to da valja na aliju :(

@Apple
Imam RN10 Pro i originalni Xiaomi punjac 33W.
Sa nekim kablovima(66W) mi radi Mi Turbo Charge, ali kada se kabl prikljuci, procenti napunjenosti su celi brojevi, nema decimala, kao sa originalnim kablom.
Ne znam zasto, ali me to uvek nerviralo:D, sednem, proguglam malo i procitam da sa Essager kablovima od 120W radi i Mi Turbo charge i ima procentualni prikaz napunjenosti sa decimalama.
Porucio, stigli i zaista je tako.
Trebalo bi da isto radi i sa 67W punjacima.

Linkovi:

Poslednja izmena:
Drugari, treba mu KABL, ne punjac.

Xiaomi se ne mirise sa gomilom kablova i punjaca, uzmi neki Toocki iz Save Now, zatim neki Essager i Rocoren.

Nece se baciti.

Xiaomi powerbank, 10000mAh, 165w. Kada se nakači na telefon, piše da puni brzinom oko 35mAh po minuti. Ne znam jesu li dobre brojke ili ne, ali je punjenje po meni dovoljno brzo da se ponekad dopuni telefon.
Na S23Ultra kada uključim powerbank, na telefonu piše "Super fast charging". Isto piše i isto vreme punjenja predviđa i kada ga uključim na Samsung punjač od 25W (EP-TA800).
Probao sam i na laptopu, a tada piše da je brzina punjenja oko 55-60mAh/min, mada je u momentu testiranja baterija na laptopu (Lenovo Yoga) bila skoro puna (93-94%). Probaću i neki put kada je praznija. U donjem desnom uglu, odmah je izašla poruka da je pujenje sporo i preporuka da se koristi originalni punjač.

Prilozi

• 20241226_202456.jpg
    20241226_202456.jpg
    142.7 KB · Pregleda: 152
  • 20241226_215527.jpg
    20241226_215527.jpg
    244.4 KB · Pregleda: 87
  • 20241226_220507.jpg
    20241226_220507.jpg
    282.2 KB · Pregleda: 81
  • 20241226_192324.jpg
    20241226_192324.jpg
    124.7 KB · Pregleda: 161
Xiaomi powerbank, 10000mAh, 165w. Kada se nakači na telefon, piše da puni brzinom oko 35mAh po minuti. Ne znam jesu li dobre brojke ili ne, ali je punjenje po meni dovoljno brzo da se ponekad dopuni telefon.
Na S23Ultra kada uključim powerbank, na telefonu piše "Super fast charging". Isto piše i isto vreme punjenja predviđa i kada ga uključim na Samsung punjač od 25W (EP-TA800).
Probao sam i na laptopu, a tada piše da je brzina punjenja oko 55-60mAh/min, mada je u momentu testiranja baterija na laptopu (Lenovo Yoga) bila skoro puna (93-94%). Probaću i neki put kada je praznija. U donjem desnom uglu, odmah je izašla poruka da je pujenje sporo i preporuka da se koristi originalni punjač.
Da li ti je stigla u Srbiju ili u neku drugu zemlju?

Да ли је неко у скорије време поручивао ауто камере, да препоручи неки модел.
Није битна цена, само да је што бољи снимак, уколико је могуће бар Full HD, али стваран а не ''upscale''.

Или евентуално неки држач који може да се закачи на шоферку, и да држи телефон.

Ja sam uzimao kumu Kawa D6, on je prezadovoljan a i meni izgleda snimak skroz fino.

I moja je Kawa D6. Što se tiče kvaliteta snimka, šta znam, ok je, služi svrsi... jer za onaj novac teško da može bolje.

Није битна цена, само да је што бољи снимак, уколико је могуће бар Full HD, али стваран а не ''upscale''.

Ja sam narucio ovam model, meni je okej, karticu do 64GB samo podrzava

I ja koristim Kawa D6 sa Kodak 64gb karicom. Svojevremeno sam je ugrabio za 15e. Kvalitet snimka je i više nego dobar.

Bilo ih je 18 komada kad sam video, dok sam okacio ostalo 6 :D

Bice mozda opet, licno mi ne treba ali je to super cena.

Cisto da ne bude "nije se desilo"

Prilozi

• Screenshot_20241226_230312_Gallery.jpg
    Screenshot_20241226_230312_Gallery.jpg
    77.1 KB · Pregleda: 156
Gledam sada kada nije na akciji cena za 2TB je 99,99$ tako da je ono bila baš što kažeš super cena.

Ja koristim azdome m550 2 channels, prednja +zadnja zakačena pozadi, unutra, na staklo. Pre toga koristio i azdome touch srednji retrovizor. Prezadovoljan, ali cena nije baš povoljna.

da li neko ima iskustva sa ovim satom?

Pitao me neko ovde koji je dobar data kabl na Aliexpress? Pa onaj od 15-20 dolara hahaha :p

Šalim se, ovaj što iskače za coine svaki dan je prošao moj test a taj test je sledeće:
1. Prenosi sliku preko USB od mini pc ka portabilnom monitoru
2. Istovremeno napaja taj monitor

Imam gomilu kablova, jako mali broj njih ovo može da ispuni.
Nisam testirao 8K ili 20Gbps da li ispunjava ali ono što meni treba ovaj kabl radi, i fast charge, i data prenos od 900MB/s preko fioke za NVME.
Kao i najbitnije, gore opisano.

Ozbirom na to, realno džabe je. Pogotovo što i u dužini od 2m sve to isto ispunjava a košta frakciju brendiranog 4K data kabla. Jedino što je malo deblji i ne tako savitljiv ali to je za očekivati jer ima više žica unutra od klasičnog PD kabla.

Imam i onaj Thunderbolt 4 kabl što isto iskače za coin-e, ali nemam gde da testiram te brzine a i kratak je, 25 cm.
Ko zna kakvo smece se tu ugraduje, ja sam siguran kao i oni kodaci za 3 meseca koriscenja 50% ce pocrkavat jer su ti nand cipovi tezak skart
Kodak jeste divljak brend ovih dana, Netac nije.
Nije to neki MOVESPEED ili Xiangrluang, Netac se prodaje i globalno i ne vidim kako je Kingston NV2 kvalitetniji od Netac Gen4 diska, a po ceni su tu negde ako porediš našu prodavnicu i NV2 i Netac sa Alija. Uostalom videćemo kako će se pokazati, ja iskreno i nisam nešto oduševljen čuvenim KC3000 koji mi radi u kompu, greje se previše.

Uzeo sam poslednji iz ove ture, sad bi trebalo da je rasprodat.

Drugo, ovo je eksterni disk. Šta će tu da crkne? Neće moći da pročita podatke koji će se možda upisati par puta kapaciteta diska?

Poslednja izmena:
Stigao mi je crni Sonizoon 256 MLC.
Sto se grejanja tice, u toku h2w testa je na granici da se covek opece.

Prilozi

• sonizoon 256 MLC CrystalDiskMark.png
    sonizoon 256 MLC CrystalDiskMark.png
    22.7 KB · Pregleda: 84
  • sonizoon h2w.png
    sonizoon h2w.png
    12.4 KB · Pregleda: 78
  • sonizoon256 as-ssd-bench.png
    sonizoon256 as-ssd-bench.png
    32.5 KB · Pregleda: 71
Odličan USB SSD drive, koliko sam stigao da primetim ceo je od aluminijuma, dobija se adapter USB na C iako isti nije neophodan, jer postoje dva kraja na drajvu USB/C, i vezica.

Vrh Dno