Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

@Lanikor

Drajveri postoje na samom adapteru , a moze i preko Win update-a ako je komp/laptop spojen preko druge konekcije na net.
Nisam testirao pod Linuxom :(

Da ne objasnjavam nadugo, na pocetku imas srpsku zastavu, odaberi makedonsku, prebaci valutu opet na USD i udji u Coins, ako imas srece radice ti odmah sve kako treba, ako ne, moraces da se zezas sa brisanjem aplikacije, data, cache i slicno.

Sve to mimo menjanja zastave (zapravo drzave tim putem) ume da obori dodatno popust ili da ga obrise skroz cak i za Makedoniju jer te sistem flaguje, tako da ne preporucujem forsiranje jer se situacija unormali sama od sebe uglavnom.

I pre nego sto me neko pita, a dok cita pomislice, adresa ostaje ista, sve ostaje isto, samo se prebacujemo na njihov region a adresa za dostavu ostaje ista.
Napravio sam novi/stari nalog na drugom telefonu, reinstalirao app, pri logovanju birao Makedoniju, Sad mi stoji Makedonija, a pod adresom Srbija kao provincija, pa imam, BG/Srb/Mkd, da li je to ok, ili da menjam nešto?

• Funny
Reagovanja: M J
Sonizoon fleške opet iskočile. U save now, $18.74 za 256gb.

Mnogo je brža i kvalitetnija od fleški kod nas za te pare. Bila je i jeftinije ranije.

Prilozi

• -1104872407-1246714572.jpg
    -1104872407-1246714572.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 252
Isti im je samo kapacitet, Sonizoon je SSD velicine fleske i brise patos sa tim skart Kingstonima koji se prodaju kod nas za te pare.

Pre nego sto se uleti u stilu padobranca, moze slobodno da se koristi pretraga.

Prilozi

• Screenshot_20241212_172811_AliExpress.jpg
    Screenshot_20241212_172811_AliExpress.jpg
    97.2 KB · Pregleda: 166
Nisam mislio na tu.

I just found this on AliExpress:
US $32.19 | SONIZOON PSSD USB3.1 128/256GB/512GB Portable Solid State Flash Drive PC External Solid State USB3.0 Pen Drive Windows To Go

https://forum.benchmark.rs/threads/aliexpress-Šta-da-kupim-i-komentari-iskustva-u-vezi-predloženih-proizvoda.448602/post-7340595

^^ Te su bile za 11 i 13$ u kapacitetu od 256GB, super je i što baš brzo stignu iz Kine, jedna od boljih kupovina sa Alija ove godine. Biće verovatno ponovo za tu sumu u nekom momentu, samo treba biti strpljiv.

Ja je platio 9 dolara, još uvek čekam da stigne. Budimpešta koči.

Crna nece moci da istera punu brzinu u celom kapacitetu i obara brzinu na nekih 40-50 MB/s upisa dok srebrna moze da izgura punu brzinu u celom kapacitetu.

Svakako je nebo i zemlja razlika u odnosu za neki Kingston u tom cenovnom rangu.

Prilozi

• 1735075429644.jpg
    1735075429644.jpg
    204.6 KB · Pregleda: 87
  • Kodak microSDXC UHS-I U3 V30 A1.png
    Kodak microSDXC UHS-I U3 V30 A1.png
    21.3 KB · Pregleda: 110
Zapažanje.
- DDR3 memorija za laptopove, čini mi se prilično jeftina, tipa crucial ili kingston 8GB, 7-9$ !

Stigla Aula f99. Predobro je.

Imate li neku preporuku za HDMI Switch, imam jedan ulaz na monitoru a komp i laptop koji bih povezao? Videh da ima razlike u izlaznom osvezavanju ekrana, ovi jeftiniji ne mogu da izbace preko 60Hz a bilo bi dobro da moze bar 100, jer mi monitor podrzava do 144Hz.

Tu jedino da ides na sigurno, neki UGREEN idealno, pretresi njihovu ponudu.

Evo sad bas gledam, jedino sto nema nesto spec na popustu preko Coinsa.

Retko kad i ima, eventualno da vidis neki Baseus i Anker, oni cesce budu u na relativno solidnim popustima za dukate.

Pogledaj u stranicama prodavnica da li daju neki kupon, Anker stalno ima nesto ali i sa kuponom su ovakve stvari uglavnom skuplje.

Znam da ti gledaš sa većim osvežavanjem, ali evo kad je već tema, možda nekom zatreba. Ja sam greškom uzeo ovaj, misleći da može da radi po principu slika na 2 monitora odjednom.

Za taj usecase ne radi, ali inače je dobar, instant prebacuje, slika odlična, nije morao dodatno da se napaja sa usb-om.

Sonizoon fleške opet iskočile. U save now, $18.74 za 256gb.
Ја ову флешку нигде не налазим испод 30е а хтео бих да је поручим.
Нека искористио купон продавнице да скинем 2.60 са цене и то је то...
Јел има неко неки савет да се извуче мања цена?

Ideš kroz save now.
Moraš da prevučeš ovu traku sa ovom raznim ikonicma na desno da bi ti se pojavio save now deo.

Prilozi

• Screenshot_20241225_213612_AliExpress.jpg
    Screenshot_20241225_213612_AliExpress.jpg
    109.4 KB · Pregleda: 128
Ideš kroz save now.
Moraš da prevučeš ovu traku sa ovom raznim ikonicma na desno da bi ti se pojavio save now deo.
Хвала на одоговору, ту сам и нашао за 33е 256гб.
Видим да се помиње цена од 18-20е за тај капацитет, па ме занима да ли неко може тренутно да нађе по тој цени?
Јел има неки активан промо код да може да се искористи?
Најниже је 29,15 што сам добио.

Ako nisi, prebaci region na Makedoniju, pipni zastavu i onda opet uradi sve sto ti je rekao.

Ponavljamo po 122 puta vec

Imaš kupon od radnje za $1 i skine još nekih $12-13 ako imaš coine.

Prilozi

• Screenshot_20241225_222316_AliExpress.jpg
    Screenshot_20241225_222316_AliExpress.jpg
    81.3 KB · Pregleda: 106
^ Hm, moram da kazem da sam i ja probao i sa Makedonijom, i sa Srbijom. Potpuno ista mi je cena bilo na Srb, bilo na MK, cak sam probao i na PCu, i tu je ista cena - 21.54e za 256gb

Nazad
Vrh Dno