style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 885
Da li znas slucajno koji tacno modeli? SRK?1. Mitsubishi H.I
Dosta skupi modeli a ovamo problemi u elektroniku...
Da li znas slucajno koji tacno modeli? SRK?1. Mitsubishi H.I
U potpunosti znam osjecaj. Slavio sam dan kad sam TA pec izbacio iz stana i klimu ugradio😂Racun te dere, a pometes se..Ja sam se ovom klimom spasio, toplije mi je u stanu a o racunima za struju da ne pricam.
To je ok potrosnja toliko i meni troši jedna u pitanju je kuća koju niko ne greje sa strane. Noću i kad nema nikog kući rade na 21. Meni je nerealno kako pojedini pišu da troši 2kw za 24h. Na temi o mitsubishi klimamama niko problem sa elektronikom nije imao.Zaista ne znam sto ljudima ne verujete o potrosnji njihovih klima?Ako lazu, pre svega lazu sebe pa onda vas.
Pojedini forumasi su upoznati sa mojim slucajem pre svega @LukasP i @Xepoj87 jer sam ih maximalno smarao svojim pitanjima o klimama posto iskreno pojma nisam imo. @Xepoj87 je bas nahvalio toshibu te mi je usla u top 3. Jos jednom ih se zahvaljujem na nesebicnoj pomoci. Skoro dva meseca sam citao o klimama (ne samo ovaj forum) gledao klipove, isao po maloprodajama gledao klime, raspitivao se o svemu i svacemu. Kada sam sve detaljno prostudirao ostala je samo jedan dilema a to je Daikin ili Toshiba (micu sam veoma brzo eleminisao jer sam na vise mesta video da ima neki problem sa elektronikom) Klimu sam pre svega trazio za grejanje jer sam izbacio dve ta peci (jedna od 6kw, druga 3kw) koje su mi hebale sve po spisku sa racunom za struju (svaki mesec ulazio debelo u crveno)
Na kraju sam se odlucio za toshibu shorai edge i nisam nimalo pogresio. Ali nimalo. Stan se nalazi na prvom spratu (55 kvadrata + 5 ako racunate kupatilo) Ispod mene je stan, iznad mene je takodje stan. Jednom vertikalom mog stana je takodje stan. Drugom vertikalom nema stana. Izolacija je 10 cm stavljena pre par godina. Letos sam zamenio stolariju i postavio pvc sest komora i troslojno staklo u celom stanu.
E Toshiba greje za sve pare... Vec sam pisao da je najveca prednost ove klime sto kompresor moze da se stavi da radi na 50% snage i verovali vi meni ili ne tada trosi najvise 800 wati (a duva na najvecem mogucem maximumu) Takodje ima opciju eco... kada se ukljuci trosi jos manje struje. U Petak sam je uhvatio da modulira na 160 wati
Jedina mana klime je sto duva mlak vazduh (ne hladan) nego mlak kada dostigne zadatu temperaturu i to bas zna da nervira (digao krilca na najvise pa duva u plafon i time resio "problem") Takodje pojavila mi se vlaga u stanu ali mislim da to nije zbog klime nego pvc prozora. Zato sam kupio odvlazivac i resio problem.
Defrost?? Pa maltene ne znam sta je to...
Ja sam se ovom klimom spasio, toplije mi je u stanu a o racunima za struju da ne pricam.
Nije mi cilj da se hvalim ili ne daj Boze lazem, mator sam konj (imam preko 50 godina) i to mi ne prilici.
Klima je za svaku preporuku.. Ukoliko neko misli da sam mentol i da lazem slobodno moze da dodje i licno se uveri. Samo se najavite da se dogovorimo o terminu.
Ili kroz zid pozadi, ili ima pumpu za kondenzat pa šiba gore🙂Како ли избацује воду да ми је само знати 😂
Pogledajte prilog 472851
Ima mala pumpica koja to odradjuje.Како ли избацује воду да ми је само знати 😂
Pogledajte prilog 472851
Mozda Mitsubishi Electric LN ili RW modeli
Ni kod mene ali samo kod Amber... A Muse glumi stalno snesko belicaNi traga od df.
Kod mene jedan za sad. Daikin Sensira 12ica.Veceras bas cesti defristi.Daikin sensira fxc50.
Meni se isto juce KM i Lu dogovorile da me prcaju, taman usao nakon 2 h lopatanja i da dignem T, mokar, sledjen, kad ono - maunaJa sam baksuz. I nordic i 18kmta u isto vreme sad odose u df![]()
Klime su ekonomično grejanje. Ako govorimo o komforu upotrebe, ipak su iza toplotne pumpe, električnih i gasnih kotlova.Posto se u zadnje vreme forsiraju na forumu a i na netu toplotne pume,
moj neki laicki zakljucak (znaci,nemam nidze veze...)
misljenje za malu kucicu 60-80m2 je da je bolje 2 klime tipa LN, nego ulaziti u pricu od 10K+ evra, tj. u krstene toplotne pumpe.
Pa i da jedna klima (inverter) crkne, ostane druga da radi, niko nece crchi od zime..
Podno grijanje (i intimno brijanje)... kapiram da je mnogo bolje, ali mnogo ulaganja i projekcije..
Za 2x vce prostore ne mogu da kazem da se ne isplati TP, ali nisam u toj prici, niti pratim.
(deca odlaze iz takvih kuca, a straci ostaju)
Zasto bi nekome trebala ( ako govorimo o grijanju ) bar jedna klima?Klime su ekonomično grejanje. Ako govorimo o komforu upotrebe, ipak su iza toplotne pumpe, električnih i gasnih kotlova.
Sa toplotnom pumpom rešavaš problem grejanja vode i grejanja kupatila.
U svakom slučaju, ko se odluči za TP sa podnim ili radijatorskim grejanjem, trebaće mu i bar jedna klima.
Jesam li nešto propustio ili stvarno troši 600w u proseku, to jest dnevno 14.4 kilovata za prostoriju od 20 kvadrata?Evo je i moja Musava, df na svaka 2h otprilike. Puno trosi za prostor manje od 20m2 al sta da se radi, bitno da racuni ni pored toga nisu veliki- Novembar 642kWh / 50€.
Posedujem dve muse 12 i jednu amber ultra 12. Sve zavisi od izolacije, da li je kuca ili stan ila li pasivnog grejanja...Jesam li nešto propustio ili stvarno troši 600w u proseku, to jest dnevno 14.4 kilovata za prostoriju od 20 kvadrata?
A vidi ista podesavanja i ista kvm u prizemlju sobe koja nema izolaciju iznutra kao ona soba od malopre vec samo spolja 10cm stiropor,i naravno pvc stolarija.Posedujem dve muse 12 i jednu amber ultra 12. Sve zavisi od izolacije, da li je kuca ili stan ila li pasivnog grejanja...
Vidi recimo potrošnju u 12kvm muse, radi 24h fix fan 3 temp 23c.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari