Bukvalno je ista situacija bila prosle godine (ili pocetkom ove) jer je Soko Lite bio nesto jace od 2000din prvih 12 meseci, drugih 12 2999. Digli su na 3300din, nikakvo obavestenje nije bilo i bukvalno za poskupljenje sam saznao na ovom forumu. I tada kao i sada je bilo da se tresla gora, rodio se mis. Mnogi su pretili preci ce u neke druge mreze iz revolta za tih 300din, a kada su videli sta druge mreze nude onda je bio tajac ili su presli da teraju kontru, pa sada kukaju kako im ne valja.
Nisi shvatio poentu moje priče. Meni nije problem cena, da Soko Lite košta 5.000 dinara plaćao bih jer su mi potrebni i MTEL minuti i roaming net.
Kada je A1 početkom godine podigao cene, nisam prihvatio njihove “ponude” i prešao sam na mts Soko Lite po nešto povoljnijim uslovima iz principa.
Da svi razmišljaju kao ti, odavno bi smo bili na duplo skupljim paketima, jer bi dva puta godišnje podizali cene.
Poenta priče je da ugovorna obaveza više apsolutno nema smisla jer je gaze svi operateri dva puta godišnje.
Kada bi se 90% korisnika bunilo za ovakve stvari mislim da bi bar ispoštovali period dok traje ugovor. Tako je bilo ranijih godina, dok si pod ugovorom imaš i ugovorenu cenu.
Ta priča “svi su isti, ćuti, trpi, šta je tu je” je izgleda najveći problem u našoj državi.
Da stvar bude još luđa, austrijski prepaid paketi su povoljniji nego naši post paid. Samo primer Austrija, znam da je u nekim zemljama još povoljnije. Zašto mi da plaćamo skuplji postpaid kao nerazvijena zemlja?
Pa baš zbog toga “svi su isti, ćuti, trpi, šta je tu je”.