Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Dal svaki A55 ima e sim? Ili ima neke verzije bez?
Proizvedeni za naše tržište - da. Mislim da odakle god da kupiš u Srbiji, imaće eSIM. Evo ja mogu da potvrdim za Fonly (A1/vip).

Specijalni slučajevi:

The following Samsung Galaxy devices DO NOT have eSIM capability:

-All Galaxy devices originating from China, Hong Kong, Taiwan and Macao.
-All Galaxy FE “Fan Edition” models, except the Galaxy S23 FE.
-USA models of the Galaxy S20, S21*, and Note 20 Ultra.

Most Samsung Galaxy devices purchased in South Korea do not support eSIMs, except for the Galaxy S24, S23, Z Fold 5, Z Fold 4, Z Flip 5, Z Flip 4, and A54 5G variants.

Galaxy A54 5G eSIM availability may vary depending on country/region and carrier. Please contact your carrier or device manufacturer to confirm that your Galaxy A54 5G device is eSIM-capable.

Galaxy S21 series devices (with the exception of FE models) from Canada and the USA may have eSIM capability as long as the One UI 4 update is installed. Please get in touch with your carrier or device manufacturer to confirm that your Samsung device is eSIM-capable.
Izvori: airalo.com, turksim.com, esimdata.co

Ok to,ali kakav je proces za e sim?
Odeš u poslovnicu svog operatera i tražiš da ti daju qr kod za esim, onda samo skeniraš i aktiviraš. Potrebno je manje od 5 min da završiš sve. Takođe neki operateri nude opciju slanja koda putem e-maila.

Koju maskicu preporučujete za ovaj telefon?
U potrazi sam za nekom što tanjom silikonskom da ima što niži/tanji obod/zaštitnik za ekran da mi prst ne zapinje. Za sada nisam našao tako nešto :(

Koju god da uzmes, totalno promeni fizijonomiju telefona, on apsolutno ne lici na sebe ...Ja sam uzeo i one sa Yettel sajta ( dve u pakovanju ) kao kvalitetnije, doduse silikon je extra, unutra je neki plis koji stiti staklenu poledjinu telefona...takodje za neke smesne pare sam sa Ananasa porucio jos tri razlicite, jednu providnu silikonsu , koja mi je za sad omiljena, jednu crnu i jednu teget... Ukratko, sta god uzeo i za koje bilo pare, telefon vise apsolutno ne lici na sebe

Koju god da uzmes, totalno promeni fizijonomiju telefona, on apsolutno ne lici na sebe ...Ja sam uzeo i one sa Yettel sajta ( dve u pakovanju ) kao kvalitetnije, doduse silikon je extra, unutra je neki plis koji stiti staklenu poledjinu telefona...takodje za neke smesne pare sam sa Ananasa porucio jos tri razlicite, jednu providnu silikonsu , koja mi je za sad omiljena, jednu crnu i jednu teget... Ukratko, sta god uzeo i za koje bilo pare, telefon vise apsolutno ne lici na sebe
Kao i svaki drugi kad stavis u masci.

jednu providnu silikonsu , koja mi je za sad omiljena
Možeš da kažeš koja je to? Ako je zabranjeno slanje linkova ovde, može i u poruci.

Kao i svaki drugi kad stavis u masci.
Imaš predlog za nešto drugo onda da nije maska? Bitno mi je da je taj aluminijumski okvir zaštićen (lako se grebe) i kamere jer su dosta isturene pa na sebe preuzimaju sve "udarce" 😄

Možeš da kažeš koja je to? Ako je zabranjeno slanje linkova ovde, može i u poruci.

Imaš predlog za nešto drugo onda da nije maska? Bitno mi je da je taj aluminijumski okvir zaštićen (lako se grebe) i kamere jer su dosta isturene pa na sebe preuzimaju sve "udarce" 😄
Nemam. Samo silikonska maska vrsi poso a da nije preskupo, i gledaj da joj sve 4 coske budu malo izdignute u odnosu na stranice, zbog stakla ekrana!

Meni je telefon ispao na beton i ćošak se udubio iako je imao silikonski futrolu. Malo je teži pa je gravitacija učinila svoje.

Pozdrav svima! Planiram kupovinu novog A55 sa kp, ali po proveri imei broja na nekim od free sajtova, stoji da je telefon aktiviran i da tece garancija i traje do maja 2025. Kako funkcionise to sa Samsungom, da li je to mozda datum kupovine sa fiskalnog tj datuma prodaje, ili je telefon mozda vec aktiviran i treba izbeci takvu kupovinu. Kutija je neotvorena i prodaje se kao nov.

Samsungova, koja meni nije bitna, vec mi je bitno da li dobijam nov telefon, a na osnovu ovoga imam opravdanu sumnju, pa pitam jer ne znam kako sa Samsungom funkcionise aktivacija uredjaja.

Prilozi

• IMG_0738.png
    IMG_0738.png
    155.5 KB · Pregleda: 53
Pozdrav svima! Planiram kupovinu novog A55 sa kp, ali po proveri imei broja na nekim od free sajtova, stoji da je telefon aktiviran i da tece garancija i traje do maja 2025. Kako funkcionise to sa Samsungom, da li je to mozda datum kupovine sa fiskalnog tj datuma prodaje, ili je telefon mozda vec aktiviran i treba izbeci takvu kupovinu. Kutija je neotvorena i prodaje se kao nov.
Ako ti nešto znači informacija, ja sam kupio nov preko Fonly (A1/vip) sve zvanično i regularno (zapečaćena kutija) pre nekih nedelju dana i na tom sajtu sa screenshota mi piše:
Warranty Status: Active
Warranty Type: Manufacturer
Warranty End Date: 31 August 2025

Možda taj sajt prosto uzme informaciju kada je telefon proizveden i onda umesto da napiše datum proizvodnje on napiše da garancija ističe 1 godinu od tog datuma.

E sad, kako se ostvaruje garancija u tom slučaju - ne mogu da kažem, nisam imao taj slučaj.
Jednom sam dobio Samsung internacionalnu garanciju sa pečatom na 2 godine od tog dana koja je važila u zvaničnim servisima (čak sam je i koristio 2x). Ne znam taj KP korisnik šta daje od garancije, ako je ta Samsungova internacionalna, treba da piše na njoj od kada do kada važi.

Iskreno, bitnije mi je da baterija drži duže nego da je punjenje brže. Pre bih birao da ubace Snapdragon svima nego 45w (ili brže) punjenje. Svaki puni dosta brzo kada je baterija pri izmaku (čak i ovaj od 25W), što je i poenta brzog punjenja - da ti dopuni na brzinu kada je na izmaku.
Amerikanci su toliko blagosloveni tehnologijom (od Snapdragon-a do nižih cena) da im zavidim :D

• Like
Reagovanja: tre
a šta si ti toliko zaljubljen u snapdragon?
Baterija. Imao sam 3x Exynos (silom prilike) i očaj svaki put. Imao sam 2x Snapdragon i preporodio sam se. Exynos mi jede bateriju noću 6-10%, Snapdragon potroši možda 1%. Preko dana na Snapdragon mogu čak i igre da igram i imam 7 sati SOT bez problema, Exynos uz max uštedu izvučem jedva 5 SOT. Prvi put sam se zeznuo sa Galaxy S20, tada sam saznao koliko je Exynos smeće. Evo i dan danas kada kada poredim neki noviji model, Exynos se ugasi kada na Snapdragon ostane 10-15% baterije. Pogledaj bilo koji test na netu i pročitaj iskustva, svi na Exynos gledaju kao na kaznu za korisnika.

Mozda za premium Exinos procesore mozda i treba da uzimas sa rezervom (mada ovi zadnji modeli su daleko od losih) ali ovaj u A55 je jedan od najboljih koji su ikad napravili.

Imas i Sanodragon procesora koji su bili furune i potrosaci ( od novijih 888, 888+, Gen 1 a i 8 gen 3 se nije proslavio po potrosnji i zagrevanju). Da su bili losi, jesu ali je u ovim generacijama Exinos bio jos losiji pa su ljudi zasmurili na nedostatke Snapdragon procesora.

Mozda za premium Exinos procesore mozda i treba da uzimas sa rezervom (mada ovi zadnji modeli su daleko od losih) ali ovaj u A55 je jedan od najboljih koji su ikad napravili.

Imas i Sanodragon procesora koji su bili furune i potrosaci ( od novijih 888, 888+, Gen 1 a i 8 gen 3 se nije proslavio po potrosnji i zagrevanju). Da su bili losi, jesu ali je u ovim generacijama Exinos bio jos losiji pa su ljudi zasmurili na nedostatke Snapdragon procesora.
Te lošije Snapdragon je pravio Samsung, ostale je pravio TSMC, pa otuda ta velika razlika u kvalitetu. Nisam ni mislio na te Samsungove Snapdragon komade.

Baterija. Imao sam 3x Exynos (silom prilike) i očaj svaki put. Imao sam 2x Snapdragon i preporodio sam se. Exynos mi jede bateriju noću 6-10%, Snapdragon potroši možda 1%. Preko dana na Snapdragon mogu čak i igre da igram i imam 7 sati SOT bez problema, Exynos uz max uštedu izvučem jedva 5 SOT. Prvi put sam se zeznuo sa Galaxy S20, tada sam saznao koliko je Exynos smeće. Evo i dan danas kada kada poredim neki noviji model, Exynos se ugasi kada na Snapdragon ostane 10-15% baterije. Pogledaj bilo koji test na netu i pročitaj iskustva, svi na Exynos gledaju kao na kaznu za korisnika.
Sve ima svoje mane i predonsti. Nema savrsenog mobitela.

Sve ima svoje mane i predonsti. Nema savrsenog mobitela.
Zato sa mobitela pređeš na iPhone :D

Exynos 1480 je najbolji processor koji je Samsung ikad proizveo. Optimizovan, malo troši, a brz, iako je midrange. Da ovako naprave falgship SOC, pomeli bi zmaja.

Ni danasnji flagship Exynos nije los procesor (kao sto su bili neki prethodni modeli) ali je losiji od Snapdragon konkurenta (vidljivo samo i testovima) i njegova najveca mana je to sto je Exynos i sto ga 'bije los glas' nista vise.

Exynos 1480 je nastao rezanjem najbrzeg procesora i tu je Samsung odradio odlican posao.

Nazad
Vrh Dno