Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

je li netko od vas ima A35 samo me zanima kakva je baterija i ima li problema sa signalom.
Ja sam ženi kupio 8/128 A35, baterija 2 dana lagano. Na kraju drugog dana ostane 20-30%, odlična baterija i odličan telefon za pare koje košta. Malo je off, ali za A35 ni nema tema osim one sudar galaksija...

Za ovih par dana korišćenja ne mogu da komentarišem bateriju ali signal je super. Primera radi, u mom stanu gde sam imao 1-2 crtice (A1 mreža) na A72, sada imam sve crtice na A55. Inače sam prebacio sa 5G na 4G zbog baterije (a i ne treba mi 5G) pa ne mogu da kažem kakav je 5G signal.
Da li ti sada duže traje baterija?

U Srbiji nema 5g zbog toga me i čudi da to opterećuje bateriju.

Nakon nekih nedelju dana utisci o bateriji su: očajni - SOT max 5h. Ne znam kako ljudi izvlače 6-7 SOT ovde?! Verujem da ni ne paze bateriju koliko ja (moj setup ispod).
Na starom A72 sa dotrajalom baterijom (3 godine) imam bolje rezultate.

Setup: lokacija off, bluetooth off, AOD - kad stigne notifikacija (noću off), mreža 4G, 2 SIM kartice, Na WiFi sam 99% vremena, Google auto backup off, ažuriranje aplikacija u pozadini off, maksimalan debloat urađen, aplikacije koje retko koristim - u deep sleep, one koje koristim jednom mesečno - u običan sleep, osvetljenje ekrana - adaptivno, osvežavanje ekrana - adaptivno (mada je razlika možda 1-2% u bateriji u odnosu na 60hz), pogasio sam sve one "pametne" opcije mreže poput offline skeniranja, uređaji u blizini, itd., pogasio sam sve napredne funkcije, side panel, stavio crnu temu. SIM pozivi možda 2-3 nedeljno od po 3 minuta, video pozivi 5 min svakoga dana. Noću pogasim sve sem SIM-ova i prebacim telefon u režim štednje baterije. Telefon retko i koristim, što se vidi na grafikonima ispod.

Ako se ne popravi ovo, definitivno kupujem sa Snapdragon čim se pojavi neki naredni iz "A" serije kod nas.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    60.9 KB · Pregleda: 50
  • 2.png
    2.png
    77.4 KB · Pregleda: 44
  • 3.png
    3.png
    78.9 KB · Pregleda: 46
  • 4.png
    4.png
    111.3 KB · Pregleda: 48
Kontam da je suština ne gasiti ništa i da imaš dovoljno baterije da izguraš dan. Upaljeno mi je sve, razgovaram često ne opterećujem se time, redovno pregledam poruke koje mi stižu kako na Viber i ostale aplikacije Wapp, Telegram, Mesindžer itd.. Gledam kratke video zapise, čitam vesti, slušam muziku preko Deezera pa opet mi ostane negde oko 35-40% baterije na kraju dana. Ja sam prezadovoljan kapacitetom baterije, kada sam bio u romingu i ne uvek pri dobrom signalu telefon je uz već navedeno korišćenje potrošio bateriju tako da mi do kraja dana bila na oko 20%.... Nemam nikakvih pritužbi upoređujući ga sa A52 što se tiče baterije odličan.

Nakon nekih nedelju dana utisci o bateriji su: očajni - SOT max 5h. Ne znam kako ljudi izvlače 6-7 SOT ovde?! Verujem da ni ne paze bateriju koliko ja (moj setup ispod).

Setup: lokacija off, bluetooth off, AOD - kad stigne notifikacija (noću off), mreža 4G, 2 SIM kartice, Na WiFi sam 99% vremena, Google auto backup off, ažuriranje aplikacija u pozadini off, maksimalan debloat urađen, aplikacije koje retko koristim - u deep sleep, one koje koristim jednom mesečno - u običan sleep, osvetljenje ekrana - adaptivno, osvežavanje ekrana - adaptivno (mada je razlika možda 1-2% u bateriji u odnosu na 60hz), pogasio sam sve one "pametne" opcije mreže poput offline skeniranja, uređaji u blizini, itd., pogasio sam sve napredne funkcije, side panel, stavio crnu temu. SIM pozivi možda 2-3 nedeljno od po 3 minuta, video pozivi 5 min svakoga dana. Noću pogasim sve sem SIM-ova i prebacim telefon u režim štednje baterije. Telefon retko i koristim, što se vidi na grafikonima ispod.

Ako se ne popravi ovo, definitivno kupujem sa Snapdragon čim se pojavi neki naredni iz "A" serije kod nas.
Brate cenim iskrenost a ne fantazije. Ja imam A35 ista prica! Sheat!

Isprazni ga do kraja pa napuni.

Da li AOD radi samo kad tapnes i kad stigne poruka ili radi non stop? Kakvo ti je osvetljenje? Znam da si rekao da je na automatici ali ako si u svetloj prostoriji (ili napolju) on ce podici osvetljenje ili ako si kao moja zena, mora biti min na pola pa gde da se nalazi (pa onda i automatika zapamti da mora da stavi bar na pola).

Druga stvar, tebi je baterija trajala duze od dva ipo dana tako da SOT ispod 5 sati na dva ipo dana nije uopste lose. Sacekaj da prodje jos par ciklusa punjenja, bice to bolje ali da ti baterija traje jedan dan, sa ovim koriscenjem bi imao 7-8 sati SOT-a ako ne i vise.

EDIT: Vidim da koristis dve kartice, signal je po slikama dobar ali dve kartice vise trose nego jedna pa ti je tu na udaru standby. Ako si preko dana negde u zoni loseg signala, to prosto zna da srce bateriju a da u battery sekciji ne vidis tu potrosnju (ranije je Samsung imao potrosnju softvera ali i hardvera tipa ekran, bluetooth, wifi, pozivi i sl). Takodje Facebook aplikacije...totalno neoptimizovani crap od softvera. Ako vec moras da koristis, potrazi zamenske aplikacije. Na kraju, pricekaj malo, jedno nedelju-dve, trebalo bi da bude bolja baterija.

Poslednja izmena:
Brate cenim iskrenost a ne fantazije. Ja imam A35 ista prica! Sheat!
Evo ja uopšte ne fantaziram, ja bateriju na A55 punim na 48 sati, bez ikakvih svemirskih podešavanja, k...ca/palaca, samo sam iskopirao sve sa prethodnog A52s koji je izdržavao i kao nov jedva više od 24h i trošio noću na stand by-u 10%, ovaj jedva 1%... AOD ukljicen, gledam uglavnom YT , Chrome , Viber, FB i Instagram... Znači sve normalno i zaista baterija traje 48 sati...baš,baš kad ga vikendo nekad odvrnem pa se bukvalno ne skidam sa neta, onda dan i po ..

Isključi AOD skroz (tapni dva puta za notifikacije) i uključi maximum battery protection da ti puni do 80%, isključi adaptivno osvetljenje, uključi extra dim opciju. Probaj tako pa javi @ondemand

Ako mu bude punio do 80% (sto je totalno nepotrebno, vise ce te zastiti bateriju ako je manje grejete, znaci bez brzog punjenja svaki put, bez igranja igrica pogotovo dok se puni baterija...) ima da mu SOT bude jos manji jer njemu je SOT bitan, isto vazi za adaptivno osvetljenje koje u principu stedi bateriju i smanjuje i pojacava kad treba (a mozes i da ga naucis). Njemu baterija izgura skoro 2.5 dana njegovog koriscenja sto uopste nije lose. Iskljuciti skroz AOD da se pali samo kad se tapne, malo da priceka da sistem nauci sta najvise koristi i bice to jos bolje.

@Pegazbre AOD je podešen da se uključi kada stigne notifikacija, a noću je off. To mi je dosta bitna opcija. Inače AOD stoji uključen kada stigne notif možda 10 minuta max, obično vrlo ubrzo otvorim notifikaciju. Najveći deo dana provedem unutra, a osvetljenje mi je na 1/4 stalno (sem uveče kada je na min). Da, trebaju mi obe SIM kartice, signal mi je odličan unutra gde provodim, kao što sam već napisao, najveći deo dana. Što se zamene za FB tiče, jedino da probam onu Lite opciju. Preko browser-a ne vredi jer i on vuče dosta (što se vidi na slikama).

@bkk Gde ti je proizveden telefon? India ili nešto drugo?

@Sunshine4747 Mogu probati to čisto radi testa, ali AOD inače moram da koristim na opciji "kada stigne notifikacija". Adaptivno osvetljenje ni ne igra neku ulogu jer sam uglavnom unutra gde mi je osvetljenje na 1/4 (što sam ja zadao i što je tek da vidim dovoljno ekran).

Ništa, ostaje mi da vidim kako će se ponašati još možda par nedelja dok telefon ne "nauči" pattern korišćenja. Mada ne znam šta bi dodatno mogao da podesi a šta ja već nisam.

Dok sam imao S21fe i sad na zeninom A55, AOD je bio podesen da se pojavi kad stigne poruka ili kad se tapne na ekranu i nakon toga se ugasi posle 5sec otprilike. Imas i opciju da iskljucis skorz AOD pa onda double tap to wake gde ce ti prikazati lockscreen i sa jos jednim double tap odmah ugasis sto je alternativa AOD screenu gde tapnes jednom da se upali i onda cekas timeout da se sam ugasi. Kome treba stalno upaljen AOD tu nema alternative sem eventualno nekih app koje simuliraju LED diodu.

Sto se tice dve kartice, ne kazem ja da treba da iskljucis jednu nego da budes svestan ako odes u zonu losijeg signala, telefon ce da duplo vise trosi nego kad si sa jednom karticom u istoj zoni loseg signala (i kad telefon takodje zna da srce bateriju a kamoli sa dve kartice) a da to uopste neces videti u battery sekciji kao potrosnju (isto vazi za AOD, videces koliko potrosi aplikacija ali ne i ekran koji prikazuje non stop informacije).

Na kraju kad sam rekao alternative za Facebook, TikTok i sl nisam mislio na browser (mada je i odatle moguce koristiti) vec bas na alternativne aplikacije za koriscenje Faceebook-a recimo ()

Kako nisi zadovoljan, pa imas 5+ sati na 2 i po dana bez punjenja??
To je odlicno.
Napuni ga na 100% i koristi do uveče i imaces 7-8-9 sati SOT.
Kad se prica o sot-u uglavnom se govori o cifri od skidanja sa punjaca ujutru do stavljanja na punjac uvece a ne o koriscenju telefona gotovo 3 dana bez punjenja.

Šta, čovek ne puni telefon dva i po dana i žali se da mu je loša baterija?
E sad sam sve čuo!
Poenta nije koliko (ne)punim već koliko se brzo prazni i dok ga koristim i dok ga ne koristim.
Ponavljam: na A72 imam identični setup, sve iste aplikacije, baterija stara već 3 godine, na isti način koristim telefon u toku dana - SOT 6 sati bez problema. Dok je bio nov punio sam ga jednom u 3 dana i SOT bio minimum 7 sati.

Nekako mi je logičnije da novija baterija istog kapaciteta sa savremenijim procesorom (4nm u odnosu na 8nm) duže drži. Zato mi nije jasno kako se duplo brže prazni, a identično ga koristim i imam sve identično kao na prošlom telefonu.

Ma ok, izvini nisam hteo da ispadnem grub. Samo tvoje iskustvo sa.baterijom je u skladu sa svim ovim što drugi korisnici iznose u temi. Izgledalo je da se čudiš kako oni mogu da izguraju 7-8 sati SOT-a, a ti samo 5, a razlika je u tome što oni to imaju za 16-18 sati rada, a ti za 60 sati.
U tome je razlika između tvog načina korišćenja i načina korišćenja drugih korisnika.
A što se tiče A72, možemo samo da žalimo što je samsung napustio a70 seriju. To su bili najbolji telefoni u klasi

A55 je toliko dobar,da i pored namere da ga menjam,nesto mi se neda.Jednostavno odnos pare kvalitet su dobri.Ne nalazim zamenu za slicne pare.A bateriju i negledam,uvek je ima.

@bkk Gde ti je proizveden telefon? India ili nešto drugo?

Pisao sam već negde ranije u temi, telefon je iz Yettel-a, na Samsung etiketi na kutiji piše Indija a na etiketi uvoznika tj.Yetel-a piše Vijetnam...Sve jedno, ja sam zaista iznenađen kvalitetom i trajnošću baterije, koja se za razliku od A52s ne greje uopšte, dok mi se sa A52s ,koji još uvek koristim, skoro odlepila poledjina na telefonu od velikog pregrevanja baterije u upotrebi... Uz jednu bitnu stavku koju sam izostavio, ja igrice uopšte ne igram, znači isključivo pozivi, poruke i tone pregleda na net-u dnevno...Na poslu wifi, kući takođe...

Baterija mi bez problema citav dan izdrzi. Nijedan problem do sada nemam sa telefonom.

Vrh Dno