Pozdrav! Da li neko ima iskustva sa Gorenje pločama i rernama? Ova dva primerka mi deluju baš dobro. Šta vi kažete?
UGRADNA PLOCA GORENJE GI 6421 BX,Brend:GORENJE,Način upravljanja:senzorsko,Boja:crna,Materijal ploče:staklokeramika,Tip ploče:nezavisna,Broj grejnih zona:4,Širina:59,5 cm,Dubina:52 cm,Visina:5,4 cm-Tehnomedia
www.tehnomedia.rs
UGRADNA RERNA GORENJE BOS6747A01WG,ERstaro:A+,Brend:GORENJE,Tip rerne:multifunkcionalna,Zapremina rerne:77 l,Boja:bela,Nacin čisćenja:vodenom parom,Način upravljanja:mehaničko-senzorsko,Mehanizam za vođice:da,Energetski razred:A+,Širina:60 cm,Visina:60 cm,Dubina:57 cm-Tehnomedia
www.tehnomedia.rs
Imam ja ovaj "komplet"
Sto se rerne tice rerna se za ove 2 godine odlicno pokazala, koristi se skoro svaki drugi dan, ima 20 integrisanih programa koji su fantasticni, bukvalno uneses tezinu mesa koju peces i sama odredjuje, program za picu je takodje odlican, ali ako koristis obican pleh donji dio porumeni, ali ne moze ono da pocrni da izgori, ali ja za picu koristim kamen. Naravno mozes da podesavas i rucno gornji-donji grijac i ventilator, ali za sad sve sto smo pekli koristimo samo ventilator. Prvi put da sam morao procitati detaljno upustvo za upotrebu😂 i sve sto je u upustvu tako i koristim. Sad za rernu nijesu male pare, ako ces koristit samo osnovne programe, od gorenja ima jeftinijih modela i odlicne su. Ja trenutno koristim bas masu integrisanih. Sto se tice nunkcije preheat stvarno brzo ugrije rernu, ste se tice pecenja na vise nivoa ako stavis 3 pleha nekog tijesta ovaj najdonji bude pecen, ali ono ne dobije onu finu boju dok se gornja 2 ok, sto se tice 2 razlicita jela mislim da nijesmo probali, ali jesmo na primjer dolje meso, iznad krompri i stvarno bude extra sve peceno. Jedina mana koju ima je ta sto radi "ustede" svijetlo ne gori stalno i jedino se dugme za njega izlizalo.
Sto se ploce tice kad sam je ja kupovao ova ploca je bila na nekoj akciji i zato je i kupljena. Ploca i se koristi manje nego rerna, sto se kuvanja na njoj tice podioci 7-9 rade fino ne vide se prekidi u krckanju, 5-6 krcka ali se vide ne prekidi nego samo ono kao da stalno saltas 7 pa pojacas na 9 i sve tako, a sve ispod toga vide se prekidi kao na resou.
Ako mozes na forumu ima isto gorenje ploca koje rade bolje, ali vise i kostaju. Svakako nikad se vise ne bi vratio na staklenokeramicku pa kakva god daje😄.
Izvinite na ovako dugackom postu😄
Edit: Za rernu obavezno otidji da je vidis u prodavnici jer ja sam u radnji gledao crnu i ona nije imala katalizator na ventilatoru, dok inox ima i to sam tek vidio kad sam je ugradio, pa sam ponovo otisao da vidim i crna stvarno nema katalizator😂. Medjutim nijesam se mnogo sjekirao jer njegova zamjena podlijeze garanciji, pa kad vidim da ne bude mogao sam da se cisti recicu da ga promijene.