Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ех сад, претера га мало. 6х је 3к евра (да узмем цене обичне конзоле, не про) што је сулудо, док је 6х у односу на про верзију чак 4800е. Лепо је човек рекао дупло, илити ~1600е са којим ћеш сигурно имати исте перфомансе, ако не и боље у односу на конзолу на истим или чак и бољим подешавањима. Чак и да си хиперболично рекао 6х, опет је реално много и да је мања цифра у питању, односно свака преко 2х, у најгорем случају 2.5х
U pravu si, smetnuo sam sa uma da je Pro u pitanju, sad vidim na KP da je 820e, pa ok, sa 6x na 4x :)

Najveću razliku pravi PSSR, nisam ispratio da li će implementacija biti obavezna za sve buduće naslove. Nadam se da jeste.

Je l se neko u recenziji posvetio VR naslovima?

U pravu si, smetnuo sam sa uma da je Pro u pitanju, sad vidim na KP da je 820e, pa ok, sa 6x na 4x :)
Upravo tako ako bih prelazio na PC gledao bih da to sve bude high end za ono sto mene zanima, plus morao bi da padne VR, a komp koji to moze da pogura je kao sto kazes bar 4x skuplji i to da ne racunamo VR u cenu

@emaremare ma u kuci imam i ps i xbox i switch, switch im nije zanimljiv osim kad idu na putovanja, xbox je dosao posle PS klinac kukao na kraju vidim da kuka na njega i gura se samom i cerkicom na PSu

@Yojinbo ja imam ps5 tako da je meni to jos gluplji prelazak, PS5 imam od starta, dusa mu je izvadjena :D igralo se i isplatilo se visestruko, xbox bi vrv isao na dobos klinac bi preuzeo ps5 a onda meni ostaje sta cu a posto bi igrao sa cerkicom u paraleli onda je tu i dalje zbog jednostavnosti bolja konzola iako je po ovim cenama neisplativa.

Poslednja izmena:
Nemam nista protiv da ljudi uzimaju nove PS5 Pro ali vec vidim u najavi oglase za polovne PS5 od 500+ eura kako vrede, znaju oni sta prodaju i kako su svi malo koristeni 😁

Dali se moze proveriti koliko ima radnih sati PS5?Ja ga nisam palio sigurno od juna,ali ga ipak ne prodajem.Mozda nekad i zatreba. :)

Profile - Games i zbroji koliko si igrao svaku igru na listi. :)

Pricao sam s ortakom koji je presao na ps5pro i ono sto je on zakljucio na osnovu igranja juce ceo dan: u vecini igara nema razlike osim ako se bas ne zagledas, tecnije idu igre u 4k120 i malo brze loadovanje igara….on se nada da ce se ps5pro iskazati u novim naslovima i u GTA6 (ako izadje pre PS6 - ovo je moja opaska 🙃)

Pricao sam s ortakom koji je presao na ps5pro i ono sto je on zakljucio na osnovu igranja juce ceo dan: u vecini igara nema razlike osim ako se bas ne zagledas, tecnije idu igre u 4k120 i malo brze loadovanje igara….on se nada da ce se ps5pro iskazati u novim naslovima i u GTA6 (ako izadje pre PS6 - ovo je moja opaska 🙃)
Znaci glavno pitanje kada se uzima PS5pro je - koliko vam je blizu televizor od kauca? :)

^
Znaci glavno pitanje kada se uzima PS5pro je - ako vec imam PS5, zasto uopste razmatram PS5 pro?
Zbog obecanja da ce naslovi raditi i izgledati bolje u bliskoj buducnosti... :D
Bukvalno su to izvalili u onom Digital Foundry podcastu... Par puta tacno videh da se ugrizli za jezik da ne izuste jacu kritiku.

Poslednja izmena:
Ocigledno osim marketinga i placenih recenzija jedino sta ostaje je obecanje da ce biti GTA6 na konzolama mnogo pre PCa i da ce PS5pro to moci da gura u 60fps. Ali posle price s ortakom iako se nada da ce biti tako ispada da nije vise bas siguran. Znam samo da mi je drago da sam se oladio i sacekao da neko koga znam prvo uzme i proba. Opet da se ogradim znaci nisam probao ja licno i ortak je juce ceo dan pikao i iako je probao razne igre mozda to ne znaci da neko drugi nece videti vece poboljsanje. Vrv zavisi od igara koje cete igrati i buducih updatea i ako se manu vise remastera. Za ono sto ja igram a igra i on nema nikakvog poboljsanja to je sve sto znam na osnovu onog sto mi je rekao.

To i jeste glavna karta GTA, izbace za konzolu pa koliko ce se čekati da izađe na PC, a takav naslov koji svi hoće da odigraju, dok čekaš da izađe na PC ljudi pređu na konzoli.

Očekujem da će razvojni put za GTA izgledati ovako:

PS5 - zaključano 30 fps-a
PS5 Pro - 40 fps-a u 120Hz, gde PSSR to pegla da izgleda pristojno + par RT efekata.

PC - sa godinu i po dana kašnjenja, ali sa milion "ultra max" slajdera koje će iskoristiti grafičke koje će tek izaći. A PC vlasnici neće biti zadovoljni sa nekim "medium/low" podešavanjima koji su ekvivalent konzolnim.

PS6 za 3-4 godine koji će to terati na 60 fps sa "odvaljenim slajderima", ali će tražiti doplatu za taj remaster "update" 😁

Očekujem da će razvojni put za GTA izgledati ovako:

PS5 - zaključano 30 fps-a
PS5 Pro - 40 fps-a u 120Hz, gde PSSR to pegla da izgleda pristojno + par RT efekata.

PC - sa godinu i po dana kašnjenja, ali sa milion "ultra max" slajdera koje će iskoristiti grafičke koje će tek izaći. A PC vlasnici neće biti zadovoljni sa nekim "medium/low" podešavanjima koji su ekvivalent konzolnim.

PS6 za 3-4 godine koji će to terati na 60 fps sa "odvaljenim slajderima", ali će tražiti doplatu za taj remaster "update" 😁

Btw ja ne znam da li je ono bilo neko "trolovanje" ali Bench objavio pre neki dan vest da R* opet sprema neku enhanced verziju GTA V za PS5 (pro)...

like wtf
Fx5BHS7WYAMERyf.jpg

Sva ona prica oko toga da je Pro neisplativ moze vrlo lako da potpadne kroz onu marketinsku strategiju gde ucinis svoj jedan proizvod nepovoljnim i time neki drugi isto tvoj proizvod izgleda kao bomba ponuda i time usmeris kupce ka njemu i jos vise pojacas prodaju. Ima i neki strucan naziv za to.
Obrnuta logika ali isti princip je tipa sa kokakolom gde je 0.5L marginalno jeftinija od 1L tako da ti ona od 1L izgleda kao top kupovina i sve one koji se lome koju ce da uzmu uvek ce uzeti tu "vecu a malo skuplju" :)

Sva ona prica oko toga da je Pro neisplativ moze vrlo lako da potpadne kroz onu marketinsku strategiju gde ucinis svoj jedan proizvod nepovoljnim i time neki drugi isto tvoj proizvod izgleda kao bomba ponuda i time usmeris kupce ka njemu i jos vise pojacas prodaju. Ima i neki strucan naziv za to.
Obrnuta logika ali isti princip je tipa sa kokakolom gde je 0.5L marginalno jeftinija od 1L tako da ti ona od 1L izgleda kao top kupovina i sve one koji se lome koju ce da uzmu uvek ce uzeti tu "vecu a malo skuplju" :)

Da je koštao 650e, sto bi trebala da bude neka realna cena pa da se vodimo tom logikom...
Ovako duplo skuplji proizvod a ne nužno i duplo bolji...
Što je još gore kod vas u Srbiji je 1000e ako sam dobro video cene koje su kačili članovi ovde..

Pa ne, da kosta 650e onda bi to palo u vodu jer bi bio dobar i realan deal. Ovako je los deal pa je samim tim obican PS5 jos bolji nego sto je bio :)

Decoy pricing се то зове

Mene u celoj price najvise brine buduca cena PS6. Ako PS5 Pro kosta ovoliko, nema sanse da ce PS5 biti jeftiniji...

Isto vazi i za sledeci XBOX, osim ako M$ ne zaigra na sve ili nista i pocne da prodaje konzole zestoko ispod cene.

Inace, gledam sada oglase kod mene (Austrija) - polovni PS5 sa diskom moze da se nadje i za 330€ sto je fenomenalna ponuda.

Nazad
Vrh Dno