U pravu si, smetnuo sam sa uma da je Pro u pitanju, sad vidim na KP da je 820e, pa ok, sa 6x na 4xЕх сад, претера га мало. 6х је 3к евра (да узмем цене обичне конзоле, не про) што је сулудо, док је 6х у односу на про верзију чак 4800е. Лепо је човек рекао дупло, илити ~1600е са којим ћеш сигурно имати исте перфомансе, ако не и боље у односу на конзолу на истим или чак и бољим подешавањима. Чак и да си хиперболично рекао 6х, опет је реално много и да је мања цифра у питању, односно свака преко 2х, у најгорем случају 2.5х
Ima i za 770€U pravu si, smetnuo sam sa uma da je Pro u pitanju, sad vidim na KP da je 820e, pa ok, sa 6x na 4x![]()
Upravo tako ako bih prelazio na PC gledao bih da to sve bude high end za ono sto mene zanima, plus morao bi da padne VR, a komp koji to moze da pogura je kao sto kazes bar 4x skuplji i to da ne racunamo VR u cenuU pravu si, smetnuo sam sa uma da je Pro u pitanju, sad vidim na KP da je 820e, pa ok, sa 6x na 4x![]()
Znaci glavno pitanje kada se uzima PS5pro je - koliko vam je blizu televizor od kauca?Pricao sam s ortakom koji je presao na ps5pro i ono sto je on zakljucio na osnovu igranja juce ceo dan: u vecini igara nema razlike osim ako se bas ne zagledas, tecnije idu igre u 4k120 i malo brze loadovanje igara….on se nada da ce se ps5pro iskazati u novim naslovima i u GTA6 (ako izadje pre PS6 - ovo je moja opaska 🙃)
Zbog obecanja da ce naslovi raditi i izgledati bolje u bliskoj buducnosti...^
Znaci glavno pitanje kada se uzima PS5pro je - ako vec imam PS5, zasto uopste razmatram PS5 pro?
fixed 😁ortak je juce ceo dan plakao
Očekujem da će razvojni put za GTA izgledati ovako:
PS5 - zaključano 30 fps-a
PS5 Pro - 40 fps-a u 120Hz, gde PSSR to pegla da izgleda pristojno + par RT efekata.
PC - sa godinu i po dana kašnjenja, ali sa milion "ultra max" slajdera koje će iskoristiti grafičke koje će tek izaći. A PC vlasnici neće biti zadovoljni sa nekim "medium/low" podešavanjima koji su ekvivalent konzolnim.
PS6 za 3-4 godine koji će to terati na 60 fps sa "odvaljenim slajderima", ali će tražiti doplatu za taj remaster "update" 😁
Sva ona prica oko toga da je Pro neisplativ moze vrlo lako da potpadne kroz onu marketinsku strategiju gde ucinis svoj jedan proizvod nepovoljnim i time neki drugi isto tvoj proizvod izgleda kao bomba ponuda i time usmeris kupce ka njemu i jos vise pojacas prodaju. Ima i neki strucan naziv za to.
Obrnuta logika ali isti princip je tipa sa kokakolom gde je 0.5L marginalno jeftinija od 1L tako da ti ona od 1L izgleda kao top kupovina i sve one koji se lome koju ce da uzmu uvek ce uzeti tu "vecu a malo skuplju"![]()
Decoy pricing се то зовеSva ona prica oko toga da je Pro neisplativ moze vrlo lako da potpadne kroz onu marketinsku strategiju gde ucinis svoj jedan proizvod nepovoljnim i time neki drugi isto tvoj proizvod izgleda kao bomba ponuda i time usmeris kupce ka njemu i jos vise pojacas prodaju. Ima i neki strucan naziv za to.
Obrnuta logika ali isti princip je tipa sa kokakolom gde je 0.5L marginalno jeftinija od 1L tako da ti ona od 1L izgleda kao top kupovina i sve one koji se lome koju ce da uzmu uvek ce uzeti tu "vecu a malo skuplju"![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari