Šta je novo?

Motorola Srbija na Forumu

Мени податак о пуњењу од 30 Вати није довољан, и то се и могло закључити из ранијих мојих коментара.
Разлог постоји, јер су у понуди пуњачи веће снаге, са више прикључака, истих или различитих верзија и различитих расподела снаге по прикључују или комбинацији употребљених прикључака.
Ко је мало прегледао који су могући напони и струје пуњења на УСБ-Ц могао је да види да напони могу да буду и 20 Волти што би могло да оштети прикључен уређај, а можда и не би ако уређај има пренапонску заштиту, или подржава неки од протокола који се сада користе приликом пуњења.
Можда сада неком буде јасно зашто онакав коментар.

Pa šta ako postoje punjači većih snaga, sa odgovarajućim punjačem od 100w možeš bezbedno da puniš svoj telefon, on će davati struje koliko telefon zahteva a ne koliko punjač može da isporuči. Informiši se malo kako funkcioniše brzo punjenje.

И, шта си сад паметно написао?
Управо и покушавам да се информишем, зато и питам овде на форуму.
Нећеш ваљда ти да ме информишеш таквим паушалним коментарима.

Није он тај који треба то да пише, то сам и сам знао. Тражио сам то од Мотороле овде у овој теми.
Зар нико не чита ништа осим последње поруке?

Moze bilo koji punjac.

Svi smo ti odgovorili samo ti teras po svome

Захвалан сам свима вама који сте добронамерно коментарисали и саветовали.
Али очито да не читате сваку реч коју сам написао, не желим да ризикујем да се малтретирам са мобилним ако се нешто деси и овлашћени сервис то оцени као непрописно руковање или томе слично. Обашка што бих остао без мобилног и података у њему, бар за неко време.
Још једном, хвала свима вама који сте добронамерно коментарисали.

Mogao bi malo da koriguješ stav :)

"Pametni" punjači nisu džabe pametni. Elektronika telefona je takođe "pametna". Nije to ni nuklearna ni raketna nauka.
Proizvođači telefona će uvek forsirati i preporučivati samo svoje uređaje. Zar si očekivao drugačije? Misliš da Samsungov punjač sličnih specifikacija ne može da puni Xiaomi ili obrnuto?
To što je recimo apple svojevremeno blokirao korišćenje zamenskih punjača je čist bezobrazluk prema kupcima ali im se i moglo.

Punio sam mobilne na (usb-c) dokinzima koji pune laptopove, snage 135W+. I Android i iPhone, nijednom od njih niti baterijama se ovih godina ništa loše nije desilo.

Poslednja izmena:
Та трећа реченица је оно за шта сам тражио потврду, и још је нисам добио, а колико ми се чини нити ћу је добити. Значи да једино ја преузимам ризик, што ми никако није намера.
Мислим да је више беспредметно настављати дискусију по том питању, сви су написали шта мисле и шта им се дешавало, даље би се само удаљили од теме. Ја ћу то што намеравам покушати на другом месту, ово ипак није службена страница.

Ali ti je zato namera da ocrnis Motorolu kako znas i umes na njihovoj support temi iz tebi znanih razloga.
Sve sto ti se ne svidja kod Motorole imas i kod Samsunga na primer.
Niko ti nece zvanicno reci sta sve mozes da radis vec ce te uputiti na zvanicne podrzane punjace, svi to rade iz znanih logicnih razloga, koji su tebi nekim cudom nepoznati.
Nastavis li sa ovakvim stavom, bices udaljen sa Motorola teme.
Hvala na razumevanju

Удаљио сам се већ, а ако ће тема да буде само о хвалоспевима, само напред.

Ne, ovo je Support tema gde je dozvoljena samo normalna komunikacija i u koju ne spada da ti Motorola (ili bilo koji) support objasnjava osnove elektrotehnike i kako punjaci funkcionisu, iako ti je vise clanova vec objasnilo (ili google pretraga od 5 sekundi).

U kući moja maljka, supruga i ćerka koriste Motorole. Da kažem da je ćera najmerodavnija (najzahtevniji korisnik), opet bi ga uzela. Supruga je sa Samsunga prešla na Moto i ne pada joj na pamet da se vraća.
A koji Samsung je imala i koju Motorolu sada koristi, i koji model ćerka?

A koji Samsung je imala i koju Motorolu sada koristi, i koji model ćerka?
Što mene nisi pitao?
Po komentarima vidim da te žulja Motorola.
Elem, poslednja 4 tel su mi bila a53, edge 40 pro, a54 I edge 50 fusion.
Jel me to kvalifikuje da uporedimo?
Long story short 50 fusion mi je bolji od a54 i to dosta.
Brzi ui, bolja baterija, lepši dizajn, bolja prednja kamera, glavna bez neke razlika i povrh svega mnogo brže punjenje.
Na sve to je jeftiniji...

Što mene nisi pitao?
Po komentarima vidim da te žulja Motorola.
Elem, poslednja 4 tel su mi bila a53, edge 40 pro, a54 I edge 50 fusion.
Jel me to kvalifikuje da uporedimo?
Long story short 50 fusion mi je bolji od a54 i to dosta.
Brzi ui, bolja baterija, lepši dizajn, bolja prednja kamera, glavna bez neke razlika i povrh svega mnogo brže punjenje.
Na sve to je jeftiniji...
Hvala na odgovoru
Koristim i ja Motorolu pa zato i pitam.
Zanimaju me i tudji utisci ne samo moj.

Evo i moje iskustvo sa edge 40, u pocetku sam mislio da nema dalje, da je ovo bas ono sto sam trazio, posle god dana koriscenja,izgubio sam svu nadu i ono cime me osvojio je palo u vodu sve, kamera prednja veoma losa, od vode se i zadnja pokvarila jer se napunio, bat punim 3x dnevno... i jedva cekam da predjem na sledecu marku . Veoma lose iskustvo.

Gde mogu da pronađem ovakvu maskicu za edge 40

Prilozi

• IMG_9652.png
    IMG_9652.png
    270.4 KB · Pregleda: 12
Nazad
Vrh Dno