Šta je novo?

Motorola Srbija na Forumu

Ćao, došlo je do malog zastoja, Tag stiže u prodaju uskoro.

Pozdrav za Dejana.
Da li imaš uvid u planove softverskog tima u vezi sa ispravljanjem bagova na Motoroli Edge 40? Postoji nekoliko kardinalnih anomalija, a navešću jednu koja je po meni nedopustiva. Radi se o auto refresh modu u kome se telefon totalno nepredvidivo ponaša, stalno oscilira između različitih frekvencija bez ikakve potrebe i izaziva veliki lag u raznim scenarijima. Da li je uopšte u planu rešavanje ovog problema?
Hvala.

Motorola prdnula u čabar izgleda? Rešili su da se kriju na svim nivoima 😅

Motorola polako ali sigurno ide putem Xiaomi-a. Puno neodgovornosti od strane softverskog tima, situacija je sve gora. Što se mene tiče, njihovi uređaji ne vrede ni upola novca od cene za koju se prodaju.

Ih, iPhone i Samsung S serije realno ne vrede ni petinu novca za koje se prodaju. Zapravo iPh ni deseti deo.
Svi korisnici Xiuaomi-ja koje poznajem su prezadovoljni njima. Kao i svi korisnici Motorole,

Mnogo kukate, ako vam uređaji ne odgovaraju, promenite ih. A onda kukajte na tog drugog :D

Ja kukam smao za bateriju koja je vise neupotrebiva posle god ipo, i zbog bagova, xiaomi sam izbacio zbog reklama i bagova, a ovaj je bio top u pocetku i bio odusevljen, ali posle god dana i update sve je poslo naopako, ako tebi odgovara da ti traje bat od 7h ujutru do 11 pa na punjac onda ok :) @Boki.N

I opet, takva situacija je današnja realnost kod velike većine mobilnih, neke flegšipove pune dva puta dnevno :) Zamisli platiš mob soma ipo i moraš stalno da tražiš utičnicu
Osim ako ti ne služi samo za pokazivanje pa ga ni ne koristiš

A za raziliku od velikog broja ubeđenih korisnika, ne smatram da su apdejti neophodni, i ne mogu da shvatim zašto se insistira na tome.
Mislim, razumem proizvođače što publiku ubeđuju u to, ali ne razumem zašto ostali u to veruju (lažem, znam, ali neću da budem nepristojan :d)
I dalje mislim da je A9 bio najbolje izdanje koje je google objavio, barataam sa Android telefonima od samog početka. Ali to je za neku drugu priču

Ne znam, evo drugi tel je magic 5 pro bio pored edge 40, i dan danas mi bat traje isto pored svih update, jedino ako neces da prihvatis tu cinjenicu to je do tebe, prestao je i nfc na edge 40, a ako zelis da punis 3 puta dnevno puni, do sad honor ujutru skinem do uvece traje i vise se koristi od edge 40. Necemo raspravljati jer ne vodi nikud , imas svoj stav, ja svoj koji su razliciti i nema kraja. Samo zelim ako platim da to radi kako treba ,da ne stuca posle god dana.

Nikakva rasprava, taman posla
Prosto -reklamiraj.

Nema mesta generalizaciji. Motorola je prizvodjac kao i svaki drugi. Licno sam najduze koristio Samsung ali sad koristim vec drugu Motorolu, Xiaomi note 11 mi stoji u fioci za rezervu solidan tel ali kad sam probao edge 30 nisam ga vise vracao u upotrebu.
Bagova ima od modela do modela nevezano za proizvodjaca. Sa baterijama nisam nikad imao problema. Retko koristim brze punjace, uglavnom punim nocu i nikad mi se nije desilo da mi se baterija potrosi od 07-24 osim na Iphone 11 ali bio je polovan.
Sto se tice apdejta iskustvo govori nikad ne zurite, retko se dobija nesto epohalno novo a mogu se pojaviti problemi posebno kada se prelazi na noviju verziju androida.

Pa i nije baš kao i svaki drugi, to je generalizacija. Postoje proizvođači koji vode računa o softveru i hardveru, oni koji manje vode računa, a treću kategoriju ne bih komentarisao. Motorola definitivno spada u kategoriju proizvođača koji često zabušavaju na softverskoj optimiziaciji. Složiću se da trend dekadencije sve više postaje opšte prihvatljiva paradigma, kako kod potrošača, tako i u štanc-korporativno-kapitalističkim levijatanima. To što je većina populacije prihvatila da bude skuvana žaba i potpuno prihvati bez pogovora sve što joj se servira, ne znači da mi koji i dalje držimo do nekog reda, nemamo prava da se žalimo. Ja to ne bih nazvao kukanjem, već ispoljavanjem nezadovoljstva za nešto što pošteno platiš, a ne platiš ga malo, dobiješ falš proizvod sa ozbiljnim nedostacima.
Već dugo, nas obične potrošače, kapitalistički hiperprodukcijski predatori gledaju sve više kao plen. Da se ja pitam, potrebno je mnogo radikalnije postupati od "kukanja", za to što nam rade motka treba da radi.

Neko ti je uperio pušku u glavu i naterao te da kupiš?

Neko ti je uperio pušku u glavu i naterao te da kupiš?
Tvoje pitanje je nesuvislo i tendenciozno.

Ne, niko mi nije uperio pušku u glavu da kupim, ali isto tako niko nije uperio pušku ni proizvođačima da snižavaju kvalitet i nameću lošije proizvode pod istom ili većom cenom. Slobodna volja ne menja činjenicu da se tržište menja na štetu kupaca, niti znači da treba ćutati i prihvatati sve bez kritike. Ako pošteno platim nešto što se reklamira kao kvalitetno, imam puno pravo da očekujem da to i bude. Tvoj argument može da se primeni na bilo šta – zašto se ljudi žale na lošu uslugu, previsoke cene ili pad kvaliteta, kad uvek mogu jednostavno da ne kupuju? Takva logika služi samo da opravda loše poslovne prakse i normalizuje degradaciju proizvoda i usluga.

Kakav je Fusion 50?
Snapdragon, ali sporiji od Edge 40. UFS 2.2 nasrpam 3.1, što je sramota. Ima dosta primedbi na sporo punjenje baterije i na raznorazne bagove.
Po meni je bolje ići na neki drugi brend.

Nije poenta u brendu nego u odnosu ulozeno dobijeno odnosno koliko para toliko muzike.
Meni licno se ne dopadaju ni Iphone ni piksel telefoni prvenstveno zbog softvera ali nikada necu reci da su losi a bagova imaju na pretek ali posto su prestizni onda za velik broj korisnika to nema veze.

A koliko para po tebi treba platiti da se dobije uređaj koji ispunjava ono što je proizvođač istog obećao?
I da, možeš li nabrojati te bagove, ili govoriš onako napamet, samo da podupreš svoj stav kao relevantan?

Uredjaj koji ispunjava ono što je proizvođač istog obećao nazalost ne postoji. Sto je kompleksni uredjaj manja je sanasa da radi u potpunosti bez gliceva nevezano za njegovu cenu.
Sto se tice mog stava nije potrebno da on bude relevantan. Ovo je forum nije sudnica. Odluku o necijoj relevantonsti donosi svako za sebe. Ja recimo kad vidim da neko konstantno pljuje neki brend njegov stav ne uzimam kao relevantan ali takodje i kad neko preterano hvali.
Vrlo cesto ljudi nezadovoljni modelom koji su kupili ospu paljbu po svim proizvodima tog brenda a da realno nemaju nikakvo relevantno iskustvo.
Za mene Motorola trenutno pravi dobre telefone koji u odnosu na recimo Samsung ili Apple imaju sporo resavanje softverskih problema.
Poredjenja radi koristio sam Meizu 15 lite skoro dve godine sjajan telefon ali nikada nisu popravljeni neki sitni bagovi niti je dobio zvanicnu nadogradnju pocetnog adnroida.

Kakav je Fusion 50?

Ja sam ga dobio za službeni i koristim ga uglavnom za posao (komunikacija, fotkanje prevashodno) i nešto malo za svoj gušt... Moj lični je trenutno A52s.

Lično, inače ne volim previše zakrivljene ekrane i čist Android, mada ovde nemam nikakve probleme ni sa jednim, tako da se svodi na stvar ukusa. Konkretno, najbitnije mi je da ekran nema nikakvih problema sa slučajnim dodirima.
Sam ekran + zvuk (posebno je zvuk jača strana) mi čine telefon privlačnim naročito za multimediju, tako da ga ja ovako inače koristim za serije i filmove, tu je bolji nego moj. 😄

Ovako je inače odzivan, radi sasvim normalno i pouzdano bez da ga okarakterišem da je brz ili spor... U poređenju sa mojim A52 razliku ne vidim.

Kamere često koristim jer sam u arhitekturi, uglavnom fotkam objekte, i vrlo sam zadovoljan, posebno cenim da ima ovako oba vrlo upotrebljiva senzora a ne da kače dodatne i nepotrebne za ukras.

Interfejs nije moj fazon... Navikao sam na One UI, koja je u neku ruku sušta suprotnost ovom 99% čistom Androidu, ali to je opet stvar ukusa.

I da, telefon je jako lagan i tanak, čak i sa ovom maskom koja dolazi u pakovanju, meni je bio jako nezgodan da ga recimo dohvatim sa stola plus ima jako tanke dugmiće sa strane, ali to sam rešio debljom maskom sa Alija, koja baš ne paše savršeno, ali eto... Uglavnom volim kad telefon ima određenu masu i oseti se u ruci, no ovde opet konkretne zamerke nemam jer takav je dizajnerski profil telefona.

Što se tiče baterije, s obzirom da nije moj lični telefon, onda se ne trudim da poštujem pravilo punjenja od 20-80%, dakle bukvalno ga uvek punim do kraja i trošim skoro do kraja, baterija traje fino, punim ga svaki 2. ili 3. dan. Tu koristim Samsungov 15W punjač, tako da nikad nisam probao punjenje punom brzinom.

U principu telefon vrlo pristojan iako zbog navedenih preferencija ne bih kupovao za sebe. No, sviđa mi se što nema toliko bloata, što Motorola ovako generalno ima taj neki straightforward dizajn, ne šminka se nepotrebno kao neki drugi, i nisam se sretao sa nekom manom.

Nadam se da nešto znači. 😃

Uredjaj koji ispunjava ono što je proizvođač istog obećao nazalost ne postoji. Sto je kompleksni uredjaj manja je sanasa da radi u potpunosti bez gliceva nevezano za njegovu cenu.
Sto se tice mog stava nije potrebno da on bude relevantan. Ovo je forum nije sudnica. Odluku o necijoj relevantonsti donosi svako za sebe. Ja recimo kad vidim da neko konstantno pljuje neki brend njegov stav ne uzimam kao relevantan ali takodje i kad neko preterano hvali.
Vrlo cesto ljudi nezadovoljni modelom koji su kupili ospu paljbu po svim proizvodima tog brenda a da realno nemaju nikakvo relevantno iskustvo.
Za mene Motorola trenutno pravi dobre telefone koji u odnosu na recimo Samsung ili Apple imaju sporo resavanje softverskih problema.
Poredjenja radi koristio sam Meizu 15 lite skoro dve godine sjajan telefon ali nikada nisu popravljeni neki sitni bagovi niti je dobio zvanicnu nadogradnju pocetnog adnroida.
Prijatelju ti si u sukobu sa samim sobom. Izjave su ti prepune kontradiktornosti.

Nazad
Vrh Dno