Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ako ti je prioritet hladjenje tih 20 kvadrata midea breezeless se super pokazala i imas temu o njoj gde mozes videti utiske ljudi iz prve ruke.
Nema potrebe da dajes pare na nekog mocnog japanca za hladjenje, to je posao koji mozes raditi i sa kinezom od 30.000.

Kakvog je "kvaliteta" ova voda sto tece iz klime? Pretpostavljam da je destilovana voda pa se moze upotrebljavati za nesto, kad vec tece, bolje da se iskoristi.

Zavisi za sta ti treba, mozes zalivati cvece recimo bez problema.

Ako ti je prioritet hladjenje tih 20 kvadrata midea breezeless se super pokazala i imas temu o njoj gde mozes videti utiske ljudi iz prve ruke.
Nema potrebe da dajes pare na nekog mocnog japanca za hladjenje, to je posao koji mozes raditi i sa kinezom od 30.000.
Hvala, pa cini mi se da ce to biti MIDEA Breeezles S model....

Kakva je ova klima za 20m²
Da li za te pare moze nesto bolje da se nadje ili?

Ne znam kako se pokazala i ova Midea ako neko zna iz iskustva?

Valjda nece lediti (unutra mali tuya smart prekidac), samoregulisuci kabl?! Radi nekad i sad neki mali dF (pola minute mozda) ali bez kapi vode🫣🤔😆

Prilozi

• IMG20241102152846.jpg
    IMG20241102152846.jpg
    213.4 KB · Pregleda: 215
  • IMG20241102152836.jpg
    IMG20241102152836.jpg
    496.3 KB · Pregleda: 134
  • IMG20241102152828.jpg
    IMG20241102152828.jpg
    198.4 KB · Pregleda: 115
  • IMG20241102152823.jpg
    IMG20241102152823.jpg
    321.4 KB · Pregleda: 117
  • IMG20241102152815.jpg
    IMG20241102152815.jpg
    365.6 KB · Pregleda: 166
Poslednja izmena:
Jeste samoregulisuci grijaci kabl, kontam da nece lediti. Po potrebi paliti (ili napraviti neku smart scenu tipa kad padne temperatura na 0), mali potrosac, snaga zavisna od temperature okoline.

Ne mogu da se cimam sa klimom, da li ledi, ili da mi kaplje u kantu pa da i tu zaledi, pa kontrolisi, sad ukljuci, skloni daljinski i bez brige. Sa terase kaplje u prostor koji ne smeta, koji je sproveden u slivnik od zgrade.

Jeste samoregulisuci grijaci kabl, kontam da nece lediti. Po potrebi paliti (ili napraviti neku smart scenu tipa kad padne temperatura na 0), mali potrosac, snaga zavisna od temperature okoline.
Stavi taj grijac da bude na dnu tacne, kad se klima "odledi" i iscuri zaledice ti to tako. Ja s stavio senzor kad se nakupi da pusti napon na grijac i odledi to. Kako ce ti grijati kad visi u vazduhu. Plus mislim da ce ti svakako u crijevu zalediti posto je na otvorenom.

Htio sam ga malo prosloniti na dno tacne ali je bas krut, ne moze. Kako ce zalediti crijevo kad grijac prolazi cijelom duzinom kroz crijevo, sto je prije svega i bila namjena. Zaledi u crijevu voda i na ulazu u crijevo.

To Midea Extreme 12tica?

Htio sam ga malo prosloniti na dno tacne ali je bas krut, ne moze. Kako ce zalediti crijevo kad grijac prolazi cijelom duzinom kroz crijevo, sto je prije svega i bila namjena. Zaledi u crijevu voda i na ulazu u crijevo.
Ok ako je cjelom duzinom ali dok god nebude po du tacne ako su ti jake zime zaledice u tacni i preljevati preko a mali dio ce ici kroz crevo. Ovo govorim iz iskustva. Kod mene je tako samo sto senzor u tacni pali grijac da neradi bezveze.

Moze se desiti da ti se svejedno malo leda stvori unutra i da blokira oticanje vode jer ti je crevo uzano.
Mozda oko tog creva da stavis izolaciju koja se koristi za bakarne cevi, cisto da ledeni vazduh ne bije po crevu direktno.

Moze se desiti da ti se svejedno malo leda stvori unutra i da blokira oticanje vode jer ti je crevo uzano.
Mozda oko tog creva da stavis izolaciju koja se koristi za bakarne cevi, cisto da ledeni vazduh ne bije po crevu direktno.
Upravu si, kad grijac prestane da radi ( ako neradi stalno na minusu ) kod hladnog vremena i vjetra zaledi bas zbog tog razloga sto si rekao. Opet ako ima senzor, kad se zacepi vraca se voda gore i upali senzor pa propusti vodu. Lakse je sa debljim crijevom.

Spustio sam ga nekako. Nije mi nikad u tacni ledilo, ali eto jos bolje. Sve je bolje od kante ispod. Vidjecemo. Nisu toliko jake zime a i nije klima na vjetrometini. 😆

Prilozi

• IMG20241102161436.jpg
    IMG20241102161436.jpg
    215 KB · Pregleda: 200
Ostavi ga tako za sada ali dodaj izolaciju na odvodnom crevu, pa kad dodje prava zima, znaces gde treba da dostelujes ako bude potrebno. Lako ti je, na dohvat ruke...

@Running btw, gde si nabavio tu dodatnu posudi i koliko je kostala?

Pozdrav ljudi.
Precesljao sam ovih dana bas dosta tema i puno mi je pomoglo. Trazim invertere za grejanje (ne dogrejavanje) kao jedini izvor grejanja.
Suzio sam izbor za kupovinu inverter- a, na 3 modela 12-ica :
  • Hisens Energy pro X 12k
  • Gree Amber Comfort pro 12k
  • Gree Comfort Clivia Ai 12k
Kupio bih dve i to verovatno razlicite, ako se jedna losije pokaze, da moze ova druga malo da izvuce situaciju.
Koja bi po vama trebala da otpadne iz izbora, tj. za koje dve da se odlucim?
Grejao bih kucu, 80- ak kvadrata, odlicno izolovanu. Zidovi su 80cm debljine, nova stolarija montirana pre 3 meseca.
Jedan inverter bih postavio u dnevnu sobu, da nju greje i odatle da predje u spavacu i nesto u predsoblje. Drugu u kuhinju i odatle takodje u isto predsoblje da nesto zagreje. "Mala soba", pored kuhinje se bukv i ne koristi, ali kontam da bi i tamo nesto malo preslo toplote, cisto da ne bude ledara. Kupatilo ima zidni radijator i jednim delom podno na struju...dovoljno da ne bude prehladno. Fakticki bi dve 12-ice, trebale da greju 55-60 m2.
Na slici sam oznacio gde bih postavio unutrasnje jedinice.
Da li smatrate da bih dve 12-ice, od ovih nabrojanih mogle da sluze za grejanje moje kuce?
Napominjem, nemam drugi vid grejanja u planu tj. letos sam izbacio 3 TA peci, i ne bih da ih vracam.

Hvala.Moja kuca 2024.png

Poslednja izmena:
Te dve Gree klime su novi modeli za koje ne postoje iskustva korisnika na ovom forumu (koliko sam ispratio) tako da će ih teško neko sa sigurnošću preporučiti.
Hisense već ima iskustava i većina su ok, mada za tvoj prostor gde su više manjih soba koje su dobro izolovane mislim da ne bi bio najbolje rešenje zbog relativno visoke modulacije, radiće u prevodu kao on-off klima jako često. U prevodu: ništa ti nisam pomogao, samo zakomplikovao situaciju 🙂
Ja bih tražio klime koje na grejanju spuštaju ispod 300W na održavanju a takve u tom cenovnom rangu koji gledaš nema puno.

Evo mali update za Mitsubishi Sf35 veh. Vanjske su stvarno brutalno tihe. Komsija pitao moje roditelje(nekih 10 metara zracne linije sa te strane kuce gdje je klima) zasto ne pale klimu nikako. Klima radi vec neko vrijeme bez gasenja. Vidjecemo kad bude hladnije al na ovim visim temperaturama (oko 10c) radi zadovoljavajuce. Nekih 30-35 kvadrata kuce grije.
Doduse ni moj Gree Lomo Regular nije glasan u plusu, ono cuje se ventilator da radi ali ovo je sasvim druga dimenzija

Evo mali update za Mitsubishi Sf35 veh. Vanjske su stvarno brutalno tihe. Komsija pitao moje roditelje(nekih 10 metara zracne linije sa te strane kuce gdje je klima) zasto ne pale klimu nikako. Klima radi vec neko vrijeme bez gasenja. Vidjecemo kad bude hladnije al na ovim visim temperaturama (oko 10c) radi zadovoljavajuce. Nekih 30-35 kvadrata kuce grije.
Doduse ni moj Gree Lomo Regular nije glasan u plusu, ono cuje se ventilator da radi ali ovo je sasvim druga dimenzija
🤣🤣 Sad si me podsjetio kad je nas prosle zime komsinica pitala zar vi uopste nepalite te klime... A klime rade 😁
Iskreno mene zaista fascinira koliko mogu biti tihe na jakim minusima.

Ovo je stari snimak na nekih -7c ali ako bude ova zima kao prosla snimicu kad bude ispod -15c kako se ponasa. Imao sam i video na -5c kako kovanica stoji uspravno i nepada koliko je mirna vanjska.

Nazad
Vrh Dno