Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Nemam pametnu uticnicu ai mogu izneti neke utiske o GRREE CLIVIJI 18

Zadnjih 10 dana se ne gasi radi non stop radi

Prvih dana kada je bilo toplije radila je kao ON OF klima jer kontam da je danju bilo jos toplo.

Zadnjih dana kada su temperature opale radi non stop i pretpostavljam sto vi kazete modulira

Koliko sam ja mogao da izmerim na termometru na izduvu iz klime mi je pokayivala blizu 60 stepeni

Znaci grejem oko 60 kvadrata odlicno izolovanog prostora ZA SADA BEZ IKAKVIH PROBLEMA

Zadata temperatura na daljinskom I klimi je 25 stepeni sto je identicna temperatura u prostoriji u kojoj je klima
sa tim sto je u ostalim prostorijama par stepeni manja sto je razumljivo .

Napominjem da jos nijednom nije ulazila u defrost a bila su jutra dosta hladna i maglovita.
Mozete mi napisati gde da kupim pametnu uticnicu pa da iymerim i javim za moduliranje

Za sada sam licno prezadovoljan klimom.

Ako sam bar malo ovim postom pomogao drago mi je.
Pojavila se u radnji na G,Tapo P115 za 3000 din.Sa Banca Intesa karticom oko 2500.Ako ti cena nije problem nju.Imas i one Woox na snizenju za 1600.Imam od njih jednu i lepo radi posao.

Pojavila se u radnji na G,Tapo P115 za 3000 din.Sa Banca Intesa karticom oko 2500.Ako ti cena nije problem nju.Imas i one Woox na snizenju za 1600.Imam od njih jednu i lepo radi posao.
Kako do popusta? Sam ga obranucava kada se ubaci Intesina kartica ili?

Ja uzeo u radnji.Trebalo bi da moze i online.Najbolje da odes do radnje ako mozes.Ako imas i neke poene od predhodnih kupovina kod njh,mozes i njih da iskoristis.Ili ih pozoves i pitas sta te interesuje.

Poslednja izmena:
Nema nigde da se kupi AERI+, ima li jos nesto dobro za te pare do 50k za grejanje?

Za 60k Fujitsu LLCE, greje kod mene 25-30 kvm, ne pita za minuse.
Mislim, za te pare, nema, po meni bolje. Ako ima, nek me kolege forumasi isprave.
Da, daljinski izgleda kao da je deo nekog video rekordera, ili SD satelitskog risivera, al poenta je da ga nastelujes i zaboravis, jel ta klima u pola stepena pegla temp. imam je, pa znam. Mislim ima j moj tata, al ja sam mu je uzeo, i znam kako radi, jel.
Za 55=60k, da se ja pitam, nema dileme, ako je jos ima za kupiti.

Poslednja izmena:
Ovo ti fenomenalno radi, pogodio ti se prostor za Muse. Mislim kad je ta, a verovatno i kad su nize temperature.
U plusu druga prica, znamo vec, al ovaj rad, milina.
U plusu radi dosta kao on/off ali ok izgurace i ovu zimu i onda ide sigurno u penziju
Do 0c radi bas tako kao na grafikonu a u minus kao na rolerkoster 500-850w :) Ok kuca je bez izolacije pa onda mora da dodaje verovatno snagu... Iako na termometru ne mrda temp.
Ali cudna stvar je dok tako fino radi znaci zakuca se na tih 500w onda bilo od jednom spolja -1c(bilo do -3c) ona ugasi, spoljna se cula kao da radi neki DF ali leda nije imalo suva bila i onda pocela da radi kao na rolerkoster to mi je bilo malo cudno

Amber na donji sprat se zakuca na 520-550w i kad krene pad temp. u minus ona dize stepeno na 600w tako radi neko vreme pa na 700w i uvek je skoro ravna linija

Kasnije cu postaviti grafikoni ovo mi drugi telefon :)

Veceras cu je probam na I-Feel kako ce da radi preko noci sto ja je koristim bez I-Feel bas da uporedim njen rad preko Tapo P115 :)

To je tajna da bi Muse radila bez gašenja, velika kvadratura bez izolacije. Ako staviš izolaciju biće smarajući on-off 😁

Muse ( nesretna ) me iznenadila. Da sam morao da nagadjam, rekao bi Toshiba, i dalje redom, ali Japanci :)
Ja odustao od smart uticnica, za mene je oi smarfon teret :)

To je tajna da bi Muse radila bez gašenja, velika kvadratura bez izolacije. Ako staviš izolaciju biće smarajući on-off 😁
Ma radi ona stvarno solidno/ok(kod mene)
Ovo joj je druga zima i sigurno bice zadnja kod mene sledece godine bice sigurno neki japanac (M.HI) ovog leta sam vec dosta ljudi smarao preko pm zbog japance itd. i nikako da se odlucim koju da kupim... Na kraju ajde neka prdi Muse i ovu zimu pa ce da vidimo sledece godine :)

Moj vajni japanac nocas 2-3 defrosta popeglao, bila magla da se preko puta ne vidi...sad otvorena krrilca, kao kontrolise temp, a 29- sati se ne pali, probija sunce unutra pa sta da , ugaiscu je sad.

Ma radi ona stvarno solidno/ok(kod mene)
Ovo joj je druga zima i sigurno bice zadnja kod mene sledece godine bice sigurno neki japanac (M.HI) ovog leta sam vec dosta ljudi smarao preko pm zbog japance itd. i nikako da se odlucim koju da kupim... Na kraju ajde neka prdi Muse i ovu zimu pa ce da vidimo sledece godine :)
Jedino ako imas gde da je premestis, pa da uuzmaes MHI, ili sta vec, al peglaju ti te dve posao, ja tu ne bi, ko sto rekoh, nista dirao :D
Ja tu ne bi nista dir'o. To je Zdravko Colic rekao Rambu Amadeusu, kad ga ovaj pitao, sta da promeni, da bi pravio vise kinte :D
D, rekao mu da nosi crveni sako :D Izvinjavam se za off :)

Poslednja izmena:
@style53
Navikao si se na vreo izduv kod Gree klima, sad ako uzmeš neke koje moduliraju ispod 300W biće "hladnjikav" izduv pa vidi i to da li ti smeta 😁

Bravo, to se nisam ni setio, zamisli uzme LN ili RW I razocara se, kao, kakvo je ovo njesra...to je to. Da dodam, i MHI, i Fujitsu, i Daikin, i koju god zamis;lis, tako ce raditi.
Tebi se cini da hladi, a ona ustvari greje. Pogotovo sto on nema izolacije, totalno bi se razocarao, zato mu i ja pisah gore,
Bravo, to se nisam ni setio, zamisli uzme LN ili RW I razocara se, kao, kakvo je ovo njesra...to je to. Da dodam, i MHI, i Fujitsu, i Daikin, i koju god zamis;lis, tako ce raditi.
Tebi se cini da hladi, a ona ustvari greje. Pogotovo sto on nema izolacije, totalno bi se razocarao, zato mu i ja pisah gore, Ne bi ja tu nista mijenjao :)

Poslednja izmena:
Imali neko iskustva sa Haier NEBULA NORDIC AS35S2SN1FA-NRC, bacio sam oko na nju

Ako je za hladjenje, svaka je ok, za grejanje gleedaj japanske proizvodjace - Toshiba, Mitssubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Hitachi, Daikin.

Pitanje za ove sto griju prostor veci od 20-25 kvadrata i koji nemaju japance ili druge klime ciji auto fan normalno radi pa ga stimate ručno...

Na koju brzinu drzite ventilator ?
Ima li iko da duzi period drzi klimu na 4 ili 5 crtica od 5 ? Koliko su motori ventilatora dugotrajni u klima i koliko im smeta da godinama rade na vecim/najvecim brzinama?
Nesto nisam upratio da se iko zalio da mu je otišao taj motor...

Nadam se da svi znaju da je sa jacim ventilatorom klima efikasnija i lakse i brze zagrije.

Meni Fujitsu i Aux rade stalno na Auto fan-u i zavrsavaju posao odlicno, jer pretezno rade u 2 brzini. Kod mojih parapetna radi na fan 3 ili 4 stalno i trenutno grije ~50 kvadrata. Sve tri klime odrzavaju temperaturu u stepen. Kod mojih je nemoguce grijati na auto zato sto ga gree smanji u 1 brzinu, ali onda se javlja razlika u temperaturi, trpezarija gdje je klima u stepen, a dnevni boravak za 1, 1,5° hladniji, dok je na fix fan-u temperatura je svuda ista.

Ja sam ranije imao 18ku u prostoru od 30tak-35 kvadrata (tcl) i koristio sam fan 2 i kad zahladi 3, rijetko i kratko 4 (od max 5). (auto fan je odmah isao na najnizu brzinu)
Tu sam sada stavio hisense energy pro plus koja je daleko bolja ali zbog manje velicine unutrasnje moram sve ovo pomjeriti za jednu crticu iznad, znaci u prelaznom radi na 2-3 crtice a kada bas zahladi vidim a ce morati ici na 4-5.

Jutros bilo -3 i greskom prije odlaska na posao smanjim na 1 crticu i dodjem kuci, zadana 23 a u kuci 21 (a zagrije inace bez problema taj prostor). Nakon povecanja na 4 crtice za 15-20 minuta 24 stepena

Za sad je super sve, opet, pu pu. Videćemo kad dodatno zagudi, ali i ako zatreba imamo čarobnu peć na putu izduva Haiera i par m drva da samo podignemo temp sobe i olakšamo klimama. :D

Pravi kad dostigne temp, mada je i iskreno teško provaliti kad pauzira. Stvarno je ne čujem ič. Mideu čujem. Haier na max je tiši nego Midea na 60% (pritom je Midea generalno stvarno tiha). Valjda nisam imao toliko kontakta sa klimama pa mi je šok. Burazerov neki Beko zvuči kao centrifuga u odnosu na ovo :D

Još pokušavam da skontam kako da podesim Xtreme, da li je auto fan ok ili ne. Kod nje npr. nisam primetio te momente prestanka rada. Da li to tako treba ili ne, račun će pokazati.

Edit - još jedna stvar koju sam primetio, Midea laže kao pas o unutrašnjoj temp. Menjao sam poziciju dva različita merača i maši temp sobe za par °C. Podesim je na tipa 23, ona piše 25.6, a u sobi gde god da stavim merač 22.5 +/- koja decimala.
Na Midei Extreme ne radi bas najbolje ventilator na auto rezimu ne modulira nisko tj. do 500w cim se promeni brzina ventilatora odmah spusta na 250w.
Sto se tice temperature uključi ,, Follow me" funkciju tako sto na daljinskom drzis dugme Boost 7 sekundi i svaka 3 minuta daljinski salje klimi temperaturu u prostoriji. Dosta preciznije radi

Poslednja izmena:
Ima li iko da duzi period drzi klimu na 4 ili 5 crtica od 5 ? Koliko su motori ventilatora dugotrajni u klima i koliko im smeta da godinama rade na vecim/najvecim brzinama?
Kod mene na poslu u lokalu Gree klima radi vec sigurno 6-7 godina na max fanu i nikad nije bilo problema sa ventilatorom.

Ne znam konkretno za klime ali pretpostavljam da vazi kao i za sve vrste ventilatora a to je da im najmanje steti konstantna brzina a najvise start-stop.

Ja sam jednog dana uvece iz dosade temp. merio svuda na donjeg sprata bas sam hteo da vidim kolika je razlika... Spoljna je bila tad +3c
Amber 9 Premium u 60m2 drzim na zadatu 25c Fix Fan 3 (24/7)
U 45m2(otvoreni) je temp. na termometru bila izmedju 24.8-25.5c, u spavacu od 15m2 je 24.2c... jedino u kupatilo (jos neki 5-6m2) je bila 22.8c ipak je kupatilo najdalje od klime ali hvala bogu niko jos nije kukao zbog tu malu razliku :)
Amber je na top mesto postavjena da bez problema sve pokriva ... ovo ce joj bude 8 zima :)

Pitanje za ove sto griju prostor veci od 20-25 kvadrata i koji nemaju japance ili druge klime ciji auto fan normalno radi pa ga stimate ručno...

Na koju brzinu drzite ventilator ?
Nesto nisam upratio da se iko zalio da mu je otišao taj motor...

Nadam se da svi znaju da je sa jacim ventilatorom klima efikasnija i lakse i brze zagrije.

Ja sam ranije imao 18ku u prostoru od 30tak-35 kvadrata (tcl) i koristio sam fan 2 i kad zahladi 3, rijetko i kratko 4 (od max 5). (auto fan je odmah isao na najnizu brzinu)
Tu sam sada stavio hisense energy pro plus koja je daleko bolja ali zbog manje velicine unutrasnje moram sve ovo pomjeriti za jednu crticu iznad, znaci u prelaznom radi na 2-3 crtice a kada bas zahladi vidim a ce morati ici na 4-5.

Jutros bilo -3 i greskom prije odlaska na posao smanjim na 1 crticu i dodjem kuci, zadana 23 a u kuci 21 (a zagrije inace bez problema taj prostor). Nakon povecanja na 4 crtice za 15-20 minuta 24 stepena

Koliko bi trebalo da je izduv kod gree? Ja Mario digitalnim termometrom, uglavnom je oko 40-50c
To zavisi od više faktora, da li radi punom snagom, kolika je spoljna temperatura itd, ne postoje egzaktni podaci s kojim bi mogao da uporediš. Ali klima koje moduliraju relativno visoko 400+W logično imaju i topliji izduv od ovih koje moduliraju niže.

Na Midei Extreme ne radi bas najbolje ventilator na auto rezimu ne modulira nisko tj. do 500w cim se promeni brzina ventilatora odmah spusta na 250w.
Sto se tice temperature uključi ,, Follow me" funkciju tako sto na daljinskom drzis dugme Boost 7 sekundi i svaka 3 minuta daljinski salje klimi temperaturu u prostoriji. Dosta preciznije radi

Hvala mnogo na predlogu, isprobavam danas. :)

A kakav je smart režim na Xtreme? Ili je to to?

Ima li neko iskustva sa prodavnicom Centar klima uređaja iz Beograda?

Nazad
Vrh Dno