Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Capriolo Urban dobio novi pogon - Shimano Altus FC-MT210-3X 44/32/22T. Upgrade vredan svakog dinara. U voznom smislu potpuno drugi bajs. Biće još nekih krupnih nadogradnji. Cilj je napraviti brutalnu gradsku šunjalicu 😀.

SGCAM_20241023_191143919.jpg

@illidan možemo naravno 👍

Stigao mi je paket sa bikeinn-a, možda će nekom biti od koristi pa da podelim iskustvo jer imaju ok cene, širok asortiman proizvoda i šalju za Srbiju a pri tom je poštarina povoljna.

Paket je stigao je za nekih 5-6 dana, posle jos po 2-3 dana na carini i u pošti i eto ga danas kod mene.
Poštarina za RS je 6,99e , vrednost paketa je bila 43,47e što bi ukupno bilo 49,56 taman da izbegnem carinu i testiram celu proceduru. Međutim PDV su naplatili samo na vrednost paketa bez poštarine što je super. Tako je suma za carinjenje odnosno samo porez u ovom slučaju bilo tih 43e

Uzeo sam pumpu za amortizere koju sam već isprobao i odlična je, adapter Lezyne za Holowtech II i central lock i zadnje svetlo Cateye VIZ 150.
Recimo svetlo sam platio 13,5e a kod nas je u Planetbike-u 3900din 😗

Osvojena Fruška danas iz pravca Glavice ali ne i bez ožiljaka.

Prvu brzinu sam ovog puta i te kako koristio, GPS zabeližio grade 23,6% a kad sam stigao gore bio sam gola voda.
Naravno uspeo sam probušim zadnju gumu i to negde na vrhu dok sam pravio pauzu guma ispustila, vidi se i na naslici.
Poneo sam rezervnu gumu i pumpu baš za takve situacije ali promenih bajs a ne i rezervnu gumu. Novi bajs ima presta a stari je bio auto ventil i nije mogao da prodje kroz felnu, nisam u opšte o tome razmišljao dok nije bilo kasno.
I tu se avantura završila jer sam zvao pašanca da dodje po mene. 🙁, šteta jer dan je bio još uveliko mlad.
Sem toga bajs bez greške odradio zadatak 🚵‍♂️,biće da je ovo početak jednog lepog druženja 😍
20241026_111823.jpg

Screenshot_20241026-193346.jpg

• Like
Reagovanja: PJ
Toliko godina zivim u Ns i nemam pojma za te staze i bogaze. Ne znam ni kuda da krenem da dodjem do tih staza na Fruskoj gori. Katastrofa.

Isto kao ja pre 2 meseca u životu nisam izašao bajsom iz NS-a.

Malo neki video, malo pogledaš neke rute na Stravi i TrailforForks itd...
I ja sam još zelen što se tiče toga, ne znam ni kako sam došao na ovu ideju ali je veoma drago da jesam.
Mslim da mi je ovo jedna od boljih investicija a druge "long-term" pozitivne aspekte svega ovoga jos nisam ni poceo da racunam.

Moracu,dojadilo mi kejom gore dole,merim samo prolazno vreme.

Toliko godina zivim u Ns i nemam pojma za te staze i bogaze. Ne znam ni kuda da krenem da dodjem do tih staza na Fruskoj gori. Katastrofa.

Ja sam na asfaltu, ali slična je priča.
Nov sam za duže distance, prvo nemaš pojma gde da ideš, ali ima svakakvog sveta, pa sam gledao gde idu, šta rade. Ima i ovih Viber grupa gde se organizuju vožnje. Moderator napiše taj dan, toliko sati, kreće se odatle, vozi se preko blabla, dotle i nazad, xxx km i napomena da li se u to mesto ide zbog nečeg konkretno ili eto, da se napravi krug.
Vidim da su u poslednje vreme više puta išli vozom do NS, pa tamo voze neke ture.

Nisam nikada vozio sa njima, ali sam vozio sa klincima iz trkačkog kluba. Mada sa njima više ne idem. Oni za 100km ostanu po 10-12 sati. Zabavno, po neki put.

Pošto je meni nedelja rano ujutru idealna za vožnju, mogu da krenem iz Beograda gde god, pa brinem samo za povratak, zbog saobraćaja.

Ili recimo kada radnim danom nemam mnogo vremena, bajs u gepek, odem na Adu, okrenem nekoliko krugova ili krenem ka Obrenovcu i nazad.

Neke rute su mi prvo delovale nevozljivo, sada sve ide, mada, imao sam dosta sreće, još uvek nijedan incident. Najduža vožnja u komadu, na jednu stranu, mi je bila od Zemuna do Sremske Mitrovice tj mesto iza SM. Recimo, taj put, radnim danom, nisam siguran da bih se usudio da vozim. Vikend, ujutru, bez problema.

Koji bi sic preporucili za ove sa vecom kilazom 100+ + da ima jace, da se ne krivi i skripuce, sipke i tipa do 2000 din najvise u domacim radnjama...? tnx

p.s video sam da ima kod kineza tipa 1200 1400 din ali to nije sic za MTB, debeljuskast je onako i ovalan..

Drugar i ja juče malo do Kruševca. Na tamo OK vreme, nazad kad krenuli zahladnelo, oko 11° van naselja. Popili piće, skoknuli do BMX i skejt parka, pa nazad. Noćna vožnja baš prija.

SGCAM_20241029_181115852-1.jpg

SGCAM_20241029_181108765.jpg

SGCAM_20241029_181122580.jpg

Screenshot_20241029-220408_XOSS.png Screenshot_20241029-220324_XOSS.png

Trebaju mi dobre mtb rukavice (za jesen/zimu). Ne moraju da budu iz top klase, već neke koje se vode kao najbolja kupovina do 3, 4, 5k din.
Ne naručuje mi se sa AE/TM, ali vidim da je tamo veliki izbor. Šta predlažete od modela iz domaćih prodavnica?

Poslednja izmena:
Baci pogled i u venerabike i u capriolo

I ja gledah pre neki dan ... Meni su potrebne samo da imaju prste i da ih ne probija vetar, ništa više. Cene su preterane kod nas.
samo što moram da ih probam, ne kupujem na slepo

Poslednja izmena:
Sa 2.1 Kenda kramponkama, rekord ove sezone.

a9wHiPL.jpeg
Uspeo, pre otprilike mesec dana, ista staza.

W5T8M1n.jpeg

Sad za vikend vozio, smrzle mi se šake, posebno pri 50km/h u povratku. Zato i tražim neke dobre mtb rukavice, jer ove casual koje imam nisu za ovu namenu, nemaju dobar grip.

Hvala na predlozima, udario bih lajkove ali ukinuše glavešine 😀
Nisam baš nešto oduševljen sa domaćom ponudom, a i verovatno ne bih uzeo klasične zimske, već neke ''između''. Northwave deluju ok.

Uzeh konačno trenažer i ostaje mi da pripremim bajs i nađem neki brzinomer koji bi mogao da prati "vožnju".
I tu nastaje problem. Pošto tražim jeftinije rešenje, a mora da ide kačenje na zadnji točak, bežično otpadaju jer imaju domet od 60cm. Naišao sam na neke žične od 70 i 85 cm dužine žice, ali mi i to deluje kratko, plus problem oko pstavljanja senzora pozadi.
Da li se neko susretao s ovim i kako je rešio ili ako neko ima savet bio bih zahvalan.

Nekad davno sam imao senzor koji se montira na "chain stay" ali na levoj strani, tako da leva pedala prolazi pored njega (pa okida senzor kadence), a i žice zadnjeg točka prolaze pored male ručice (koja se podešava da bude blizu, ali ne preblizu žica) pa se tako okida senzor brzine. Naravno, magneti se stavljaju i na levu kurblu i na žicu zadnjeg točka.
Čini mi se da je radio na bluetooth i imao dovoljan domet. Nemam to odavno, ali pogledaj po oglasima ili Ali Ekspresu.

Ja koristim Northwave i zadovoljan sam. Sad vidim da su moje za proleće/jesen, a da PB ima i baš zimske.
Te su izgleda neka sredina između klasičnih zimskih modela, i onih tanjih, za proleće i jesen. Reklamiraju ih kao Autumn/winter model (mada su na PB napisali proleće/jesen): https://www.northwave.com/en/bike/accessories/gloves/fast-gel-glove
Kako se ponašaju kada se vozi na 0°C otprilike, ili pri nekom umerenom minusu? I koju si veličinu uzeo? Gledam dimenzije i preporuke za veličinu na NW sajtu, na granici sam između XL i XXL, ali me nervira kada su rukavice malo veće, kad moram stalno da ih navlačim.

Pazario sam ove juče
zapravo tamnije, za moje potrebe ekstra. Malo su komotnije za moje šake, ali je dužina taman.
Još sam ih našao po prošlogodišnjoj ceni, 400din jeftinije kod lokalnog propdavca. Ostaje da ih isprobam narednih dana

Imao sam sreće i kada sam prethodnih sedmica tražio softšel traku za glavu, nakon skoro 4 godine natrčao sam u Intersportu na McKinley, bio i neki vikend popust, izašla na ~800rsd

brate sta rade sa vrstama biikla, ama bas sve izmesase...

Nema vise musko zensko, ali u skladu sa tim nema vise ni mtb, drumski podele

ne svidja mi se

Like @bakara👍

MT200 kočnice, komplet prednja i zadnja, juče mi na AE u sekciji novčića, opcija Makedonija, izbaci za oko 38 doll. Čisto info ako je nekom potrebno...

Nazad
Vrh Dno