Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Trebalo bi da su svi 3x9 kompatibilni

To je jako stara grupa, a 3x9 na drumasu je prava egzotika, cak i 3x10 je retkost

Verujem da si već pretražio oglase i nisi našao a ja sam bacio pogled šta ima preko te 2 samaraljke kostaju bar 130-150$
Drugim recima vise ti se isplati da zamenis grupu, i taman se apgrejdujes.

Vidi koliko bi izaslo da predjes na neki polovni 2x10 ili 2x11 lakse je naci delove i sve je jeftinije jer je dostupnije i veci izbor

🙉

Prilozi

• RDT_20241011_2051007849056677957747649.jpg
    RDT_20241011_2051007849056677957747649.jpg
    143.2 KB · Pregleda: 173
Jel kupovao neko preko sajta bikeinn, deo grupacije tradeinn. Čitam komentare i mišljenja su podeljena , jedni hvale drugi se žale ponajviše na support i vreme dostave.
Sedište je u Španiji a poštarina baš povoljna oko 6evra, i imaju relativno povoljnu robu.
Kontam da porucim pumpu za amortizere, jedan gedora adapter za Holowtech II i za central lock i možda neko zadnje svetlo sve u 50e 🙂

Ja poručivao za druga, a znam za još dve porudžbine. Moja i još jedna su prošle sasvim normalno. Treća porudžbina je podeljena u dve pošiljke jer nešto nisu imali na stanju. Ta druga pošiljka je poslata nešto kasnije (10-15 dana nakon prve). Svima je sve stiglo.
Edit: poručeno je u Nemačku, na znam kako ide sa našom carinom i/ili špedicijom kad se poručuje u Srbiju

Meni su predmet plaćen 4000 sa alija strpali zajedno sa drugim predmetom od 1500 dinara u jednu pošiljku i ocarinili 1400 dinara, ne razumem kako ali sam platio jer me mrzi da se cimam. I dalje me je izaslo jeftino ako uporedim sa cenama delova kod nas

Na paketu je pisalo carinjeno, a bacio sam onu deklaraciju sto je bila nalepljena na paketu

Evo našao sam na jeftinijem proizvodu sta mi je nalepljeno na kutiji

Prilozi

• IMG_20241015_183634~2.jpg
    IMG_20241015_183634~2.jpg
    203.3 KB · Pregleda: 110
Zapravo, znači baš to što piše, pošiljka je prošla kroz skraćeni postupak carinjenja (za fizička lica), ali pošto se zbog male vrednosti ne obračunava carina (kao da je carinska stopa 0%), proces carinjenja je okonča obračunom PDV-a.

samo mi ona druga strana cudna

Ima 6 rupa sad sam pogledao. Ovde je najpovoljnije a i cale cesto ide u PA, jos samo da odresi kesu 🙂

U servisu mi trazi 3000 din da opravi. (2000 delovi + 1000 ruke)

Da li odgovara to?

Prilozi

• bbbbbb.jpg
    bbbbbb.jpg
    324.5 KB · Pregleda: 63
  • IMG_20241018_121747840_HDR.jpg
    IMG_20241018_121747840_HDR.jpg
    307.1 KB · Pregleda: 81
Verovatno je Shimano MF-TZ500-7 14-28T, on je navojni / freewheel.

Trebaš malo da središ bajs i tu osovinu poravnaš sa obe strane 😀

Treba mi mišljenje iskusnijih, šta mislite o ovom biciklu

Razmišljam da promenim ovaj Cube Nature što imam za nešto malo sposobnije što se tiče offroad-a, ništa drastično i previše zahtevno ali nekako mi se čini da pentranje i spustanje po Fruškoj gori ipak nije prirodno okuženje za ovaj Cube Nature.
S druge strane opet više vozim po asfaltu i do FG nego po njoj, pogotovo ako je loše vreme onda zbog blata u šumu i ne idem.
Ovaj iz ogalsa ima i bolji odnos prenosa za pentranje što zna dobro da dođe.

Ono što me raduje što sam krenuo da vozim kad god uhvatim priliku i slobodno vreme, ovaj mesec sam prešao već skoro 500km. (Znam da će nekim ozbiljnijim ovo zvučati smešno ali toliko ranije nisam ni godišnje prelazio.)

Vrlo fina sprava, cena je ok. Model je 2020, iako izgleda kao nov.

naravno, najbolje videti uzivo

Uzeo sam bajs 🙂
Nisam hteo da propustim priliku, pogotovo što sam zadnju nedelju dve gledao baš ovu Cube reaction carbon seriju pošto mi se baš svidela a ovo je i race poslednja verzija sa dva zupčanika napred. Još prodavac dolazio danas za NS pa ga je i poneo, milina.
Bajs bukvalno kao nov, par tačkica ima, kao da je star 4 meseca a ne da je model od pre 4 god. Komponente takođe: lanac,kaseta, diskovi i paknovi ili je skoro stavljeno sve novo ili je fabrika koja nije skoro ni vožena kao i gume.
Prvi utisak da je baš primetno lakši od Cube Nature po katalogu samo dva Kg, ali je došao bez pedala dok je onaj imao CrankBrothers 2 koje su skoro 500g pa možda i zbog toga.
Njih sam svakakako prebacio na ovaj Cube kao i sedište Ergon.
Druga utisak da je baš udoban, preudoban na prvu loptu što zbog širih guma što zbog prednjeg Fox amortizera. Cube Nature ima Suntour vazdušnu vilu i bio sam zadovoljan kako radi ali ovaj Fox je druga dimenzija.
Mogu zamisliti kakve su druge Fox vile jer ova je negde na dnu njihove hijerarhije.
Prenosi odlični za penjanje, prve tri brzine nisam ni korstio a nikad se manje nisam umorio niti brze stigao do Fruske gore, (samo asfalt do šume) jer me je već uhvatio mrak.
Trebaće mi par dana da se naviknem na dosta širi korman na sve ostalo skoro da već jesam u ovih prvih 30Km što sam ga probao.
Jedva čekam vikend....... 😉

20241024_192843.jpg

U zdravlje da ga arčiš 🙂
Yeap, širok korman je tu zbog off-roada

odlican, mozemo nekada da se provozamo 🙂

Prelep 🙂
Osvajač vrhova 🙂
Skoro sam burazu kompletno servisirao jedan bajs slične namene. Neverovatno je lagan, ima odličnu opremu, a komocija je fenomenalna uzimajući u obzir veličinu rama, točkovi su 26". Brutalno ide, brutalno. Koči perfektno, kopa u mestu 😀

SGCAM_20240928_180726481.jpg

SGCAM_20240928_180825556.jpg

Nazad
Vrh Dno