Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ako je 15k km godišnje, teško da je neko zezanje u pitanju, već je posao, tako da delovi nisu trošak, već ulaganje u pouzdan prevoz.

Koliko si guma potrošio za 2 godine/30k km?
Sad sam na cetvrtom paru.Prvo je bio smart sam dva ili tri para ali tu su cesto pucale unutrasnje (losa guma), onda sam uzeo Johny wats 365 I one su izdrzale sigurno 10k km, unutrasnja nije pukla jednom, zadnju sam promenio pre mesec dana jer sam je ogulio do one zelene zastitne membrane i stavio wicked will supertrail, prednja je i dalje wats 365.
Sad gledam da servisiram pogonski deo ali ne znam koji lancanik moze sa kojom kasetom i lancem, nervira me ova trenutna jer ima raspod od 51T a ne koristim uopste te visoke lancanike i onda bi hteo nesto sto ima manju razliku od 1-11 lancanika kako bi ih malo ravnomernije trosio ali ne znam sta sa cim ide. Imam novu FH-M8000 zadnju nablu i voleo bi da stavim nesto sto ima manji raspon na nju (https://www.bike-discount.de/en/shimano-slx-cs-m7000-11-speed-cassette recimo sa 11-40T) ali opet ne znam sta je sa cim kompatibilno.

Možeš staviti slx 11-42, ja imam tu, 11-40 nisam video da imaju kod nas.

I pošto ti je na točkovima QR koliko vidim, prođe lik i skine prednji točak za 5 sekundi :)
Ako već mora da noći u hodniku, možda je bolje rešenje duži jak lanac i dobar katanac, pa da se proplete :)
A taj za po gradu...
Da QR je na oba tocka, tako da prednji moze da svitne za 10 sek! A kazi mi, sta treba da uzmem da zamenim QR, da mu treba alat ako bas hoce da skida! Zamenio bih na oba tocka za svaki slucaj! Sta treba da trazim i kako se tacno zove?!

Imam Cube HybridReaction pro 625 star vec dve godine. Presao je preko 30k km,menjao sa 4-5 puta kasetu, lanac ali nijednom nisam promenio zupcanike na zanjem menjacu i prednji lancanik iako im je odavno vreme za zamenu. Hteo sam da zamenim prednji lancanik, kasetu, lanac i zadnji menjac, sve komplet ali ne znam koji prednji lancanik mi treba, originalni ne mogu da pronadjem nigde...
Ako kaseta ne može da pređe 10k znači da ne menjaš lanac na vreme. Ako i nable stradaju, koliko si težak i po kakvom terenu voziš? Da ti nije ram iskrivljen pa ubija nablu? Nemam iskustva sa e-bike, ali ove cifre koliko šta traje su baš drastično niske.
Da nije ovaj lančanik kod tebe: https://www.bike-discount.de/en/acid-hybrid-pro-hpa-chainring-1 ?

Poslednja izmena:
Ako kaseta ne može da pređe 10k znači da ne menjaš lanac na vreme. Ako i nable stradaju, koliko si težak i po kakvom terenu voziš? Da ti nije ram iskrivljen pa ubija nablu? Nemam iskustva sa e-bike, ali ove cifre koliko šta traje su baš drastično niske.
Da nije ovaj lančanik kod tebe: https://www.bike-discount.de/en/acid-hybrid-pro-hpa-chainring-1 ?
Strada jer koristim 5 od 11 krugova, lanac menjam ali nisam menjao prednji lancanik i tockice na menjacu. Ne podmazujem lanac redovno i vozim po svim vremenskim uslovima. Teren je sad iskljucivo grad ali prve godine je bilo svega, tad sam i nabio km. Tezak sam oko 70-80kg, varira. Glavni problem je neodrzavanje i sad vec i prednji lancanik koji je skroz potrosen. Mislim da ovaj sa linka ne moze jer je 12spd a nable mi je max 11spd

Ta kuka je za zamjenu, rizikuješ da ostaneš bez prenosa. Ne pitaj kako znam.

Ona je od aluminijuma koji nije previše fleksibilan po pitanju krivljenja i vraćanja na staro. Pojavljuju se mikro pukotine. 2mm nije mnogo za tu debljinu, ali svakako nije loše zameniti. Ona je odradila svoj posao, spasila menjač. Imaš ih na AE za smešne pare, kupiš par komada.
Hvala na savetima, idem da pogledam sta ima u ponudi, ako je mala razlika uzeo bih i kod nas.

Strada jer koristim 5 od 11 krugova, lanac menjam ali nisam menjao prednji lancanik i tockice na menjacu. Ne podmazujem lanac redovno i vozim po svim vremenskim uslovima. Teren je sad iskljucivo grad ali prve godine je bilo svega, tad sam i nabio km. Tezak sam oko 70-80kg, varira. Glavni problem je neodrzavanje i sad vec i prednji lancanik koji je skroz potrosen. Mislim da ovaj sa linka ne moze jer je 12spd a nable mi je max 11spd
evo front chainrings za 11 speed

pretpostavljam da mozes da kupis i tamo kada vec stavljas linkove iz DE :)

jockey wheels mozes bilo koje, mada oni nisu toliko bitni kao lanac, kaseta i chainring

sto se tice lanca i kasete, ja bih za ebike uzimao samo XT (11 speed)

5 kaseta na 40k kilometara?? Jedino ako ebike toliko baš jede, je sam više prešao sa jednom kasetom. Samo što svake sezone stavim nov lanac i nov lančanik napred.

5 kaseta na 40k kilometara?? Jedino ako ebike toliko baš jede, je sam više prešao sa jednom kasetom. Samo što svake sezone stavim nov lanac i nov lančanik napred.
Lanac menjam ali ih ne odrzavam, ne podmazujem ali sad kad promenim sve krenucu to redovno da radim

jeftinije je da se podmazuje :)

Slican sam video kod Kineza za 750 din isto maltene isti

I taj bi jedini i uzeo, onaj robusni od 600 din mi je nekako...

10mm debele karike lanca?

Možda nije baš taj, ali tako izgleda ne znam tačno koja je debljina. Imam njihov tanji i deblji lanac, jedina razlika je što kraći i tanji ima njihovu bravu dok onaj drugi deblji nema već sam ja uzeo elzet lokot za 1000 dinara.

Sigurno je razlika u kvalitetu brave. Nema koliko se secam nikakvo pakovanje ni oznake o merama

Slican sam video kod Kineza za 750 din isto maltene isti

I taj bi jedini i uzeo, onaj robusni od 600 din mi je nekako...

Tako izgleda bar 5 modela Trelok lanaca u Planet Bike, a svaki lanac je različite debljine i brava različite veličine.

Ne znam koji sam ja uzeo, samo znam da je užasno težak i nedovoljno dugačak. Kupio sam ga za jednu dužu solo vožnju, da mogu bar na neki minut da ostavim bajs, ali se ispostavilo da mi nije bio potreban. Sad ga nosim sa sobom i obesmišljavam malu masu celog bicikla, sa tolikom lančinom u torbici sa rezervnom gumom i alatom.

A dobro ima tu dosta faktora kod mene je akcenat na marketima. Mora da se sagleda dosta aspekata.. doba dana, pogledas koji je trafikt ko se muva tu, sama radnja koliko je "brza ili spora", dal ti vidis bike iz nje, al opet malo je bolje da ga negde zavezes i to bar na zadnji tocak ili po mogucstvu ruda+neka sipka (a da ne izgrebes ram) pa cak i sa tim od 600 kinezom ili 750 koj isam video i koju cu da uzmem prvom prilikom. (moram.)

Neces sigurno da udjes u radnju ako protice masa ljudi a i neki koji deluju .. :)

Na moje oci, u sred bele dana na jednomnod najprometnijih bilevara u NS, na 2m od dva lokala, bez imalo blama narkoman je pokusao da corne bajs.... Tako da zanemari te aspekte...

Kapiram.. imao sam ja bajs i to maasan, samo sam ga postavio i zakljucao preko zadnjeg tocka. I usao u igraonicu i pitao da li ima rezervacija i izaso napolje bajsa nije bilo. I posle sam tek cuo da kako sam usao dva cigosa su ga dohvatila jer su imali dojavu da je sve sve xt ovo ono podigli ga i otrcali. *** nzm niiiista lose ali oba nisu na ovom svetu odavno. Izvinjavam se na toj zadnjoj rececnici

Mora da se pogleda ako nista bar levo desno

p.s meni u tim situacijam zaista u glavi

https://media.tenor.com/H4-uob2uqn4AAAAM/mortal-kombat-scorpion.gif :)

Poslednja izmena:
Serviser mi rekao da na ovu vilu ne mogu staviti tocak na kontru jeli to istina il me maze?

IMG_20220312_153238562.jpg

I uzeo si najgori :LOL: :LOL: :LOL:

Šta znači točak na kontru? Taj lanac ti je užas, ispod njega tanka sajla samo zavučes sečice između i cap gotovo. Mada za takav bajs i za manje mesto radiće posao.

@DGoran da ebe ocaa xd

@telep , pa tocak koji nema brizne i kao PRE koci kad ga potegnes nazad
@

DGoran

Koji da uzmem treba platim 600 din kurir msm staa reeciiiii xd

tocak na kontru je zadnji, zasto bi stavljao taj tocak napred na vilu?

a naravno da ne moze, treba drugaciji ram za tako nesto

Serviser mi rekao da na ovu vilu ne mogu staviti tocak na kontru jeli to istina il me maze?
Omašio si terminologiju
Hoćeš da praviš Fixie od dobrog mauntija? Nema mnogo logike :)

Nazad
Vrh Dno