A taj memoriski protok se odrazava konkretno na performanse u kojim programima igrama pa da to moze da se uzme kao razlog za prelazak na 285k ?Ovako nešto da isporuči arrow lake što se tiče memorije i bez podizanja performansi procesora u odnosu na prethodnu generaciju, ja bih nazvao napretkom.
Pa ti ne pricas a ne treba niko da prica i komentarise u tom pravcu jer je besmileno barem na osnovu onoga sto trenutno moze da se vidi i zakljuci. Cak je besmisleno bilo sta od ovoga sto vidimo da se nazove napredkom...Druze niko.nije pricao o prelsku, dva puta se u poslednji 20 godina isplatilo da menjas Generaciju za generaciju jednom kod intela i jednom kod amd svi ostali slucajevi nisu imali smisla tj ekonomsku opravdanost. Ko god ima 8700k njemu je ok da uzme 285k sve posle toga je upitno. Ovde samo razgovaramo i spekulisemo. Da je napredak jadan to je evidentno da ce multicore biti bolji bice i jos ako u formulu dodoas performance per watt jos bolie ce izgledati.
Sta je to scheduling, objasni ako ti nije tesko...Nešto nije u redu sa scheduling-om.
Sta je to scheduling, objasni ako ti nije tesko...
Intel Core Ultra 9 285k 'Arrow Lake' Discussion/News ("15th gen") on LGA-1851
https://hothardware.com/news/gpu-mb-failure-rates-digitec-galaxus I mentioned motherboards. It applies to graphics cards too. and other things. cpu's too of course, but excepting the 2400G, I've never had a bad one. (including the 5600G i have, which has passed the glitch-free test) and...forums.overclockers.co.uk
Nešto nije u redu sa scheduling-om.
NEce biti mnogo bolji single pogotovo sto 285k radi na mnogo manjoj frekvenciji nego raptor lake , a cak i da se meri clock per clock mislim da bili isti ali eto sutra isticie NDA pa ce se sve videti. Kako god okrenes lose.Nekako su premali rezultati za single core, pa se pretpostavlja,da nešto nije u redu sa raspoređivanjem radnih niti. Moguće je da malo prebaci posao na E core, usled čega je niži rezultat za single core. Barem meni su niži, nego što treba.
Ako finalni rezultati stvarno budu ovakvi valjda ce neko od reviewera imati m**a da napise kakav je ovo nezapamceni debakl.Kako god okrenes lose.
MySQL.A taj memoriski protok se odrazava konkretno na performanse u kojim programima igrama pa da to moze da se uzme kao razlog za prelazak na 285k ?
Kada se pogleda u AIDI izleda dlicno, samo pitanje je gde ima vajde od toga sem u programu za testiranje.
NEce biti mnogo bolji single pogotovo sto 285k radi na mnogo manjoj frekvenciji nego raptor lake , a cak i da se meri clock per clock mislim da bili isti ali eto sutra isticie NDA pa ce se sve videti. Kako god okrenes lose.
Ako ima negde na netu test kolko brzina memorije utice za to sto tebi treba voleo bi da vidim, pokusao sam da nadjem al nista nisam naso.MySQL.
Ne igraju svi igrice.
Meni je brzina RAM-a sve na svetu, po mogućstvu što više što bržeg RAM-a i što više kanala.
Po meni Zen 5 nije fail jer su ga primarno pravili za serversko trziste, tu su razvijali i novi IO die za razliku od client segmenta gde je recikliran. Trenutno u tom segmentu imaju ogromnu prednost i verovatno ce se to zadrzati u narednih 5-10 godina. Pri tome je proces "napredovao" sa TSMC 5nm na TSMC 4nm.Za igre je fail ali je IPC za isti slican sa zen5, ne znam ja kako je onda ovo velik fail ako i zen5 onda to jeste
Utiče itekako.Ako ima negde na netu test kolko brzina memorije utice za to sto tebi treba voleo bi da vidim, pokusao sam da nadjem al nista nisam naso.
Vecina ovih testova koji se standarno koriste daju 0 bodova ili je uticaj minimalan, u gamingu sve preko 6400mhz gotovo da nista ne utice na FPS sem mozda u HD i nizum rezolucijama sve podeseno na minimum.
Ispašće da je bolje da su Raptor Lake prepakovali za TSMC 3nm nego što su toliko promenili dizajn.Arrow Lake je sa druge strane potpuno nova platforma, napredak u performansama izgleda vrlo upitno (ako negde ne bude i regresije), proizvodi se u TSMC 3nm procesu (prethodna generacija je bila u Intel 7, sto je defacto Intel 10nm Enhanced SuperFin) i povrh svega ima skuplji packaging. Imajuci sve to u vidu, egal sa Raptor Lake i Zen 5 je katastrofa za kompaniju koja vec neko vreme ima problema u poslovanju.
Sapphire rapids je tvoj drugar ima 8 kanala za ramMySQL.
Ne igraju svi igrice.
Meni je brzina RAM-a sve na svetu, po mogućstvu što više što bržeg RAM-a i što više kanala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari